Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Am plecat si nemancat si plin de grasime!Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

Burgerati și la Chocoloco, o combinație interesantăIa uitați c...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

Cibo e Vino este o pizzerie cu livrare sau take away, situata in zona ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantistiAm vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de GaulleNu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Danielli Pizzeria e un mic bistrou de pizza mai mult pentru luat acas...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel...Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Farinella: exact ce trebuia, unde trebuia si cand trebuiaFarinella...

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

Afiseaza

A revenit gustul la Fior di Latte

Chef Giovanni Gilliberto

Chef Giovanni Gilliberto

Am revenit la Fior di Latte pentru ca am auzit ca au un nou chef, un sicilian venit de vreo trei luni. E cel din poza, Chef Giovanni Gilliberto. Restaurantul e la fel cum il stiu dintotdeauna, bine amenajat, luminos, culori deschise, meridionale, de vacanta.

Schimbarea vizibila a fost in farfurie, insa. Un meniu nou, deplasat putin mai sus fata de unde era. Acum e in marginea de sus a bucatariei italienesti traditionale, clasice, dar si cu accente de bucatarie fina, iar cateva feluri chiar de fine dining. Am avut o cina lunga, am trecut cam prin tot meniul, pe care l-am si descris si pozat intr-un articol separat, nu mai reiau aici. Toate mancarurile au fost bune si foarte bune, si asta au spus-o si cei cu care am fost. Mai cunoscatori decat mine, ei si traind mai multi ani in acea parte de lume. Si cu o mentiune cu totul si cu totul speciala pentru deserturi, absolut remarcabile. Serviciul la fel cum am scris si data trecuta, adica bun. Restaurantul plin.

Asadar, am repus Fior di Latte pe lista restaurantelor apreciate si preferate, care au mancare buna, cu gust. Nu e foarte sofisticata, si cred ca nici nu isi propun asta, insa e facuta cu grija, cinstit, cu multa munca, si, o spun din nou, cu gust. Succes lui Chef Giovanni Gilliberto, chiar merita! (GB – februarie 2020)

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?

Am revenit  dupa aproape un an si mancarea mi s-a parut mai putin fina decat data trecuta, desi preturile sunt aceleasi, adica destul de mari. Oricum, nu ar avea de ce sa le faca mai mici, clienti aveau destui.

Surprinzator, sunt putine restaurante cu bucatarie italiana fina in Bucuresti, fata de numarul foarte mare de restaurante cu acest specific. Pana acum le consideram pe Fior di Latte si pe fratele lui, Poesia (cred ca au niste actionari comuni), cele mai bune restaurante cu bucatarie italieneasca fina din Bucuresti, cam pe acelasi nivel. Acum, insa, mancarea de la Poesia a trecut clar in fata celei de la Fior di Latte.

Serviciul a fost bun, pana la urma, cu o chelnerita sigura pe ea si placuta, desi … (citeste tot)

Bucataria lui Giovanni Gilliberto
Salonul si terasa

La cina la Chef Giovanni Gilliberto

Poesia, aprilie 2017

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele cu specific italian.Restaurantul acesta se numea Fiore di Poesia, la inceput, si era neam cu Fiore di Latte, un alt restauran...

Poesia

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care am mers dupa ce s-au redeschis toate in iunie, pentru ca imi era dor de o bucatarie fina. Terasa si mai frumoasa decat o stiam (d...

Osho

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare client in parte...Osho a fost primul mare steakhouse din Bucuresti, cu brand, din cate stiu eu. Au mai fost niste restaurante in...

Data actualizarii: 14/04/2020

Fior di Latte  - Bd. Primaverii, nr. 19-21

  • Marius Nicolescu :

    Mancarea buna, adevarat. Serviciul peste medie. Pana la un punct…cand a trebuit sa renunt la inghetata (chiar daca e foarte buna !) si nici nu mai calc pe acolo, dupa ce am vazut cum una dintre chelnerite ,nederanjata de colegii care erau langa ea si cu care mai schimba cate o vorba, de plictiseala sau ca nu mai putea de pofta, tot baga lingurita (aceeasi de fiecare data) si gusta de zor din vasele cu inghetata. Deci cucina ,poesia si pe romaneste maxima nesimtire.
    Buon Appetito e Adio , Fior di Latte…

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close