Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

2679 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

5687 vizite

Bucatarie fina la Timpuri Noi (de cartier vorbesc) Nu credeam ca vo...

2554 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

2185 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din Herastrau Am...

1000 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

820 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

2717 vizite

Restaurantul cu cea mai adorabila chelnerita din oras. Rareori ajun...

2540 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1387 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

1023 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei Despr...

837 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

537 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

437 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni Belli Siciliani e...

1673 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

499 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

457 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

536 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

487 vizite

Sa le vina mai repede noul chef, sa nu apuce sa se faca de ras... A...

1612 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

485 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

724 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

696 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

383 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

308 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

577 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

516 vizite

Cei de la Quattro Stagioni sa multumeasca de trei ori pe zi parcului H...

206 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

614 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

340 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea Vitan M-a trimis un itali...

1514 vizite

Alt restaurant de la care pleci cu hainele imputite de fum! Am vrut...

599 vizite

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

365 vizite

La Fattoria, ruda de la tara a restaurantelor din Herastrau Nu stiu...

1203 vizite

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fi...

457 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasesti in Bucuresti, in acest moment.

Fior di Latte e un restaurant cu bucatarie italiana fina, deschis de cativa ani in bulevardul Primaverii, la parterul unui bloc nou construit, acelasi in care e si Osho, in celalalt capat.

Fior di Latte e un restaurant mijlociu ca marime, are o singura sala si terase pe nu prea largi pe margine, pe doua laturi ale cladirii. Salonul e decorat in culori deschise, mesele si scaunele sunt albe, peretii la fel, cateva decoruri marinaresti, cateva rafturi cu carti, niste mari cutii de carton care nu mai incapeau in magazie, probabil, au ajuns sa stea printre mese. Care mese sunt destul de inghesuite, daca vor fi pline toate intr-o zi, greu imi imaginez cu te poti misca pe acolo. E foarte luminos, peretii sunt de sticla, catre cele doua terase.

Meniul lui Fior di Latte e din bucataria italiana, evident, e bucataria clasica italiana, insa partea mai creativa a ei, cu produse si mancaruri mai fine, retete mai elaborate si mai ingenioase. Nu e fine dining in adevaratul sens al cuvantului, e pe jumatate, daca putem spune asa. Cred ca ar putea pozitiona si mai sus de atat, daca ar vrea, insa presupun ca e mai riscant si nu ies la fel de bine socotelile cu banii intr-o astfel de varianta.

Am avut un amuse bouche consistent si bun, care a venit foarte rapid. Apoi am luat o crema de broccoli cu praz si cimbru, destul de comuna, dar buna la gust. As fi preferat sa fie chiar supa, nu un fel de bulion, o puteai unge si pe paine, la fel de bine. Tagliolini cu trufe proaspete (nu erau proaspete, dar erau trufe adevarate, totusi) au fost bune, cu putin sos, asa cum trebuie, ca sa simti si gustul pastelor, nu inecate in sos, cum le primesti aproape peste tot in restaurantele cu specific italian din Bucuresti. File de lup de mare cu sos de lime pe pat de risotto primavera a fost bun, sosul bine facut; risotto a fost destul de banal, iar sparanghelul foarte bine facut, exact asa cum trebuie, insa plantele aveau cozile foarte tari si atoase, se vedea de la distanta, nici nu era nevoie sa musti din ele. Varfurile, insa, erau foarte bune, asa ca ar fi putut sa salveze onorabil situatia daca le scurtau, pur si simplu. Dar nu au facut-o, nu s-au indurat sa arunce cativa centimetri din pretioasele legume. Painea nu ne-a placut deloc.

Serviciul a fost bun la Fior di Latte, chiar foarte bun, cu o chelnerita foarte placuta, empatica, naturala, zambitoare, cu grija pentru ce facea. Mai erau si niste chelneri pe acolo, care pareau sa cam traga mata de coada, chelnerita parea sa alerge si sa munceasca cat ei toti la un loc.

Fior di Latte are preturi mari, o masa in doi, cu un vin bun, iti scoate repede 4-500 de lei de pe card. E drept, daca vrei sa mananci mancare italiana fina, ai foarte putine optiuni in Bucuresti. In afara de ei, daca mai sunt cateva alte restaurante. La restul, mancarea lor traditionala, populara… (GB – iunie 2017)

Fior di Latte, restaurant italian in bulevardul Primavaerii

Poesia

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele cu specific italian. Restaurantul acesta se numea Fiore di Poesia, la inceput, si era neam cu Fiore di Latte, un alt restauran...

Osho

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare client in parte... Osho a fost primul mare steakhouse din Bucuresti, cu brand, din cate stiu eu. Au mai fost niste restaurante i...


Fior di Latte

  • Marius Nicolescu :

    Mancarea buna, adevarat. Serviciul peste medie. Pana la un punct…cand a trebuit sa renunt la inghetata (chiar daca e foarte buna !) si nici nu mai calc pe acolo, dupa ce am vazut cum una dintre chelnerite ,nederanjata de colegii care erau langa ea si cu care mai schimba cate o vorba, de plictiseala sau ca nu mai putea de pofta, tot baga lingurita (aceeasi de fiecare data) si gusta de zor din vasele cu inghetata. Deci cucina ,poesia si pe romaneste maxima nesimtire.
    Buon Appetito e Adio , Fior di Latte…

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.