Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Lokal boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef D...

Mesogios, peste si fructe de mare intr-o eleganta aristocratica Mes...

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Zahanaua Zexe: Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucurest...

Afiseaza

Poesia dupa pandemie

A fost unul dintre primele restaurante la care am mers dupa ce s-au redeschis toate in iunie, pentru ca imi era dor de o bucatarie fina. Terasa si mai frumoasa decat o stiam (doar aceasta deschisa, conform regulilor in vigoare la aceasta data), mancarea la fel de buna. Am toate motivele sa cred ca vor ramane in elita restransa a restaurantelor bucurestene inca o buna bucata de vreme de acum inainte. (GB – iunie 2020)

Poesia e cel mai bun restaurant cu specific italian din Bucuresti, in acest moment.

Poesia, restaurant cu bucatarie italiana fina la Piata Charles de GaulleAm fost de mai multe ori la Poesia, intre timp, si totul a ramas la fel. Restaurantul arata impecabil, foarte curat si bine amenajat, si terasa e acum acoperita, in caz de nevoie, si mai bine amenajata. Mancarea la fel de buna, ceea ce face Poesia cel mai bun restaurant cu specific italian din Bucuresti, dupa calculele Restocracy. E printre foarte putinele restaurante italienesti din oras care are mancare fina: fie unele feluri din bucataria clasica ajustate cu ingrediente si tehnici de bucatarie fina, fie unele facute direct dupa retetele Haute Cuisine. Dar tocmai de aceea multi italieni „conservatori” considera ca Poesia nu e un „adevarat restaurant italian” – ei incluzand in aceasta categorie doar pe cele cu bucatarie traditionala, desigur. Au produse si ingrediente de cea mai buna calitate, si mai trebuie spus si ca au ajuns in finala competitiei noastre Topul Mancarurilor din Bucuresti la toate categoriile la care au participat! Serviciul a fost bun pentru noi de fiecare data, insa am vazut si un chelner care s-a purtat urat cu cei de la o masa alaturata. (GB – august 2019)

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele cu specific italian.

Restaurantul acesta se numea Fiore di Poesia, la inceput, si era neam cu Fiore di Latte, un alt restaurant italian de lux, din imediata apropiere, avand acelasi proprietar si acelasi bucatar sef, pe Patrizia Paglieri, o italianca ajunsa cunoscuta dupa ce a aparut in televizor.

Acum se numeste Poesia Restaurant (si nu Poesia Ristorante, cum e moda), si nu stiu daca a ramas tot al lui Marius Tuca si daca italianca mai gateste acolo.

Poesia ocupa o vila foarte frumoasa in Piata Cherles de Gaulle, unde se continua Aviatorilor inspre parcul Bordei, chiar vizavi de coltul Herastraului. Casa a fost renovata complet cand au luat-o, acum doi sau trei ani, cred, si e foarte frumos amenajata, se vede mintea unui arhitect sau decorator foarte priceput acolo. Sunt culori calde, luminoase, atmosfera mediteraneana, de vacanta. Au trei sali nu prea mari la parter, un parter inalt, iar la etaj cred ca e altceva, nu pare sa aiba legatura cu restaurantul.

Curtea din fata, unde e terasa, e pavata in intregime, nu au niciun petic verde, si singurul copac pe care l-am vazut e destul de bicisnic.

Poesia e un restaurant cu specific italian, evident, un amestec de bucatarie traditionala italiana si bucatarie fina, dar si cu felurile clasice adaptate spre fine dining, cu diverse adaugiri si inovatii de bucatar pasionat si priceput.

Mancarea

de la Poesia e foarte buna, aproape toata, atent facuta si prezentata. Pastele, in special. Foloseste destul de mult trufele, ceea ce te face sa treci cu vederea multe inovatii riscante, cum ar fi ciupercile in bucati mult prea mari sau piureul prea dulce, cu ingrediente de desert in el, vanilie sau ceva asemanator.

Serviciul a fost in general bun la Poesia, cu multi chelneri, mai multi decat clientii. Am fost luati in primire de cel mai aerian dintre ei, care habar nu avea care e rolul lui acolo, ce sa faca si ce sa ne intrebe, insa dat repede deoparte de unul foarte sigur pe el, rapid si eficient, si care mai si zambea, pe deasupra…

Preturile sunt mari la Poesia, insa unde nu atat de mari ca la alte restaurante care nu au prea mare legatura cu bucataria fina, fie ea italiana, frantuzeasca sau de alt fel.

Restaurantul Poesia, de la Piata Charles de Gaulle, e unul dintre putinele restaurante cu adevarata bucatarie fina, printre foarte multele restaurante cu specific italian din Bucuresti. E de pus pe lista intotdeauna cand doriti sa mancati ceva mai sofisticat intr-un loc elegant si linistit. (GB – apr 2017)

Saloanele Poesia

Terasa Poesia

Fior di Latte, aprilie 2018

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit la Fior di Latte dupa aproape un an si mancarea mi s-a parut mai putin fina decat data trecuta, desi preturile sunt aceleasi, adica...

Fior di Latte

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte pentru ca am auzit ca au un nou chef, un sicilian venit de vreo trei luni. E cel din poza, Chef Giovanni Gilliberto. Restaurantul e...

Data actualizarii: 18/06/2020

Poesia  - Bd. Aviatorilor, nr. 76 (Piata Ch. de Gaulle)

  • Vlad Pascu :

    Restaurant 7 stele , mâncare deosebita și personal foarte amabil !

  • Viacenta :

    Am fost de curand la Poesia si din pacate mancarea si servirea nu se ridica nicidecum la inaltimea descrierii facute de Restocracy……locatia este intradevar superba ….

  • Roxana :

    Frumos, dar ma asteptam la ceva descrieri despre mancare, niste recomandari. Daca restaurantul a inceput cu un bucatar si acum s-a schimbat (sau nu? ca nu stiti)… atunci imapctul asupra preparatelor ar trebui sa se simta, nu? Ce diferente ati observat? E usor sa spui cel mai bun restaurant italienesc si sa pui si niste fragmente din 2017 in text. Cu cel mai mqre drag, nu am inteles nimic. Al treilea articol pe care il citesc despre restaurant, dupa primele 2 abia asteptam sa merg, dupa acesta sunt mai confuza decat la inceput.

  • BucurieEsti :

    foarte placuta atmosfera si extraordinara mancarea

  • Diana :

    La fel si Gallo Nero de pe Decebal. Cel mai gustos restaurant italian din București, cele mai proaspete produse. Incomparabil.

  • Livia Deaca :

    Exista pe str Occidentului un restaurant bun „de cartier”, esti cunoscut, esti un apropiat al locului. Au cele mai apretate fete de mese, albe,. te simti rasfatat/a . Este mai bine decat acasa. dar,esti acasa. La Dolce Vita se afla peste drum de Scoala de muzica, in piateta Sf Voievozi..Si…important: este bun, este rezonabil , un mic restaurant pentru „high middle class”

    • George Butunoiu :

      Il stiu, am mai fost acolo acum cativa ani, multumesc pentru info! L-am pus pe lista, o sa ma duc in curand. GB