Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

Din marile hotspot-uri ale neo-boemei bucurestene Deschis Gastrobar...

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Un stabiliment pentru boema corporatista Energiea se considera "un ...

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

Fabuloasa jungla urbana a Bucurestiului Plus un barman simpatic si ...

Una dintre cele mai spectaculoase terase de vara din Bucuresti Acum...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

Afiseaza

O trattoria de ambianta

Quattro Stagioni. trattoria in Parcul Hearstrau la Piata Charles de Gaulle

Am revenit la restaurantul italienesc Quattro Stagioni din Parcul Herastrau. Nu imi dau seama daca au reamenajat ei interiorul in ultima vreme, sau daca e la fel, insa data trecuta l-am vazut doar prin geam si nu l-am gasit cine stie ce, dar acum mi se pare ca arata foarte bine. Terasa la fel, foarte placuta datorita frumusetii parcului, inainte de orice altceva.

Meniul e si el la fel la Quattro Stagioni: imens, conservator, cuminte, feluri de mancare relativ simple, comune, fara surprize, nici deosebit de gustoase, dar nici proaste. Acum am luat o supa de smantana cu putin sparanghel in ea, paste cu somon la cuptor, destul de bune, un piept de pui cu sos de branza gorgonzola, bun pentru ceea ce este, adica o mancare simpla, de pranz rapid.

Quattro Stagioni e un restaurant de ambianta, in primul rand, nu mergi acolo in mod special pentru mancare, fiindca mancare de trattoria gasesti peste tot in Bucuresti, si mult mai ieftin decat la ei, trebuie spus. (GB – septembrie 2018)

Cei de la Quattro Stagioni sa multumeasca de trei ori pe zi parcului Herastrau!

Quattro Stagioni din parcul Herastrau, in coltul de la Piata Charles de Gaulle, e un restaurant vechi al Bucurestiului, e acolo de multi ani. Si pare absolut nechimbat, cred ca si chelnerii sunt aceiasi de multa vreme. Merg rar la Quattro Stagioni pentru ca nu imi place mancarea lor. Ajung acolo cand ma mai intalnesc cu cate cineva care vrea sa stea sub copacii Herastraului, indiferent de are in farfurie.

Si presupun ca aproape toti cei care se duc la Quattro Stagioni pentru aceiasi copaci merg. Terasa e foarte frumoasa, e umbrita in parte de parc, pentru restul au umbrele simple, sub care e greu de stat, totusi, cand e canicula afara si soarele bate direct pe ele. Inauntru nu am fost niciodata, daca stau sa ma gandesc. vazut de afara, de pe terasa, salonul pare placut, desi nu e nimic deosebit de spus despre el din punctul de vedere al amenajarii. E interesant pentru ca are pereti de sticla, in primul rand.

Meniul de la Quattro Stagioni e dn bucataria italiana clasica, cea obisnuita, populara, mancare relativ simpla, pe care si-o fac multi dintre italienii de rand acasa, cand le e foame. Au si pizza la Quattro Stagioni, evident. Mancarea e destul de banala, comuna, sunt felurile cunoscute bucurestenilor de ani de zile, pe care le gasesti in sute de alte restaurante cu specific italienesc. Nu mai tin minte ce am mancat, am notat doar ca in loc de sos terityaki au pus un sos dulce din borcan, iar sparanghelul a fost oribil, nu se punea problema sa mananci ceva din el.

Preturile nu sunt mici la Quattro Stagioni, dar nici mari, sunt pe la mijloc, insa te prind pe picior gresit cand vezi ca garniturile iti sunt puse separat. Serviciul e lent, astepti mult la toate, si pana sa vina la masa, si ca sa iti aduca nota. Si au niste chelneri nu la proma tinerete, rezista mai greu la canicula, par toropiti si suparati.

Terasa e mereu plina vara la Quattro Stagioni, asa ca nu au vreun motiv sa schimbe meniul, sa faca mancare mai buna. Si eu am pus Quattro Stagioni in Lista Restocracy exclusiv din cauza gradinii, altfel nu ar fi ajuns aici. Dar sa vedem daca ramane, pentru ca am pus o limita, sa nu fie mai mult de 200 de restaurante in aceasta lista. Pentru moment nu am reusit sa evaluam multe dintre restaurantele bune ale Bucurestiului, dar pana in toamna e foarte posibil ca unele noi sa impinga Quattro Stagioni in jos, pana sa-l scoata de tot din Lista Restocracy a celor mai bune restaurante din Bucuresti. (GB – iunie 2017)

Quattro Stagioni. trattoria in Parcul Hearstrau la Piata Charles de Gaulle

Quattro Stagioni. trattoria in Parcul Hearstrau la Piata Charles de Gaulle

Data actualizarii: 06/05/2019

Quattro Stagioni