Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

3467 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe ...

2936 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

900 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate...

2271 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

3543 vizite

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

1910 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

3343 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il numesc Clubul...

786 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1524 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1653 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

1420 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

2176 vizite

Cel mai constant restaurantAm revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

690 vizite

Marea gradina de pe marele lacClubul Snagov e un adevarat complex ...

348 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual RestaurantNor Sky Casua...

4040 vizite

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

581 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele tr...

627 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

427 vizite

Alt restaurant cu totul la vedereAcesta este genul de restaurante ...

526 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme...Nu stiu...

835 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

390 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

545 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

435 vizite

Braseria potrivita la locul potrivitHambar ceea ce au si sintetiza...

445 vizite

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

436 vizite

Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantului Naan e greu d...

2146 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna...Tasting Room e u...

265 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2069 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

206 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

324 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la guraThe G...

1283 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

247 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

432 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

679 vizite

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

211 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

451 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

407 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

844 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

388 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

818 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare...Am ajuns din nou la Fratel...

309 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...El Pato ...

235 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

222 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor SkySunt puti...

259 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesiSalon Golescu e...

376 vizite

Cantina chic a DorobantilorWhite Horse e unul dintre restaurantele...

373 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

294 vizite

Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie, inca imperturbabil....

201 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

304 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

685 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

666 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

773 vizite

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid ...

705 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

281 vizite
Afiseaza
vizualizari

Alt restaurant cu totul la vedere

Acesta este genul de restaurante despre care imi place sa scriu, pe care le incurajez si pe care le tot dau exemplu si dintre care as vrea sa vad cat mai multe in Bucuresti si peste tot: un restaurant deschis de catre un bucatar inimos si curajos, increzator in talentul si in valorile lui, foarte muncitor, in primul rand, care sta acolo de dimineata pana seara tarziu, pasionat si convins ca asta va face inca multi ani de acum inainte, poate ca chiar toata viata. Un restaurant la care stii clar cine gateste si cine e patronul, care vine si vorbeste cu tine, iti explica si ia aminte la ce ti-a placut si la ce nu, care isi asuma barbateste si public responsabilitatea pentru tot ce se intampla acolo, de la ce primesti in farfurie pana la cei ai sub fund.

La Samuelle e restaurantul lui Sami Corodianu, dupa cum cu mandrie se prezinta pe site, si de aici si numele. E in Piata Charles de Gaulle, chiar in rond, pe partea cu fostul hotel Helvetia, unde incepe bulevardul Maresalul Prezan. A fost sediul Bancii Anglo-Romane acolo, apoi al Bancii Franco-Romane (sau invers), dupa care s-a deschis un restaurant al carui nume nu mi-l mai aduc acum aminte, si nici altceva despre el. La Samuelle are parterul cladirii, cu vreo trei saloane bine amenajate, dupa cum se vede si din poze. Au scaune comode, banchete, e luminos, culori vii, atmosfera optimista, citadina, chiar putin aristocratica. Terasa e mult mai banala, pe partea stanga a cladirii, cum te uiti din fata.

Sami Corodianu a supralicitat cu meniul La Samuelle, a inventat el, din capul lui, tot felul de denumiri bombastice pentru feluri de mancare nu intotdeauna sofisticate, insa nu o spun cu repros, prefer sa-si puna cineva mintea la contributie in acest fel. Unele feluri au descrieri, combinatii de produse si ingrediente interesante, ceea ce arata cat de in serios si-a luat Sami Corodianu rolul. Nu stiu daca Sami Corodianu stie si poate sa faca si mancaruri fine, mai sofisticate, adevarata bucatarie fina, frantuzeasca, internationala, fusion sau ce o mai fi ea. Cele pe care le-am luat noi au fost bune la gust, muncite si bine prezentate, insa nu Haute Cuisine.

La Samuelle am luat Callas Zucchini Cheese Rolls / Rulou de dovlecel cu telemea destul de bun, dar cu un sos tzatziki cam banal, Duc d’Orleans Parfait de Foie Gras / Parfait de foie gras, bun, dar cu un sos de mere verzi si para cu sofran nu cine stie ce, Velasquez calamar la gratar cu guacamole rustic, calamarul bun, sosu nu cine stie ce, si Vasco da Gama Sea Perch Pie / Vasco Da Gama file de biban de mare in crusta de aluat (foi de placinta), baby spanac si risotto Milanese, destul de bune toate acestea din urma.

Pe un mare bucatar il evaluezi dupa sosuri si dupa legume, in primul rand, pentru ca tot ce e din carne iese bine si la bucatarii mai putin faimosi. La prima vedere, Sami Corodianu sta destul de bine la legume, dar mai putin la sosuri.

Serviciul a fost bun La Samuelle. Preturile mai mari decat te-ai astepta la un restaurant de acest fel. Sigur, chiria in Piata Charles de Gaulle e printre cele mai mari din Bucurresti si din Romania, totusi cred ca ar fi bine sa nu se mai bazeze atat de mult pe meniurile ieftine de pranz si sa atraga si pe corporatistii cu salarii exagerate de la multele si marile corporatii din vecinatate.

La Samuelle e un restaurant bun si placut, cu lucrurile importante la vedere, inclusiv bucataria, cu un chef talentat, pasionat si muncitor, merita o vizita chiar si venind mai de departe, macar sa va faceti propria opinie. (GB – iulie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
O cina La Samuelle

Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locu...


La Samuelle

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.