Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8658 vizite 1 comentarii

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

5228 vizite 1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11665 vizite 1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10926 vizite 6 comentarii

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

10012 vizite 2 comentarii

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5298 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

9184 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1405 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2745 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

5021 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

18275 vizite 2 comentarii

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

3593 vizite 2 comentarii

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5588 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3975 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3398 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2725 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

3111 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

19716 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1113 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2254 vizite

Neo-boema, versiunea cu investitii minime O sa revin la Voila dupa ...

1689 vizite 2 comentarii

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2509 vizite 2 comentarii

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1993 vizite 2 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4853 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

4130 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat?

La Samuelle, restaurant cu specific multicuisine la Piata Charles de Gaulle

Cei cativa colaboratori care fac impreuna cu mine evaluari la Restocracy au mai trecut de cateva ori pe la La Samuelle, restaurantul lui Sami Corodianu din Piata Charles de Gaulle, care e si chef si patron. Si toti mi-au spus cam acelasi lucru, cum ca La Samuelle seamana din ce in ce mai mult cu o cantina pentru corporatistii cu lefuri mari din zona si din ce in ce mai putin cu marele restaurant din planurile initiale ale lui Chef Sami.

Dar poate ca aceasta e formula cea mai avantajoasa pentru el. Oricum, clar mai putin riscanta decat aceea de a pozitiona La Samuelle ca un restaurant cu bucatarie fina, de fine dining, cu clientela bogata si la pranz si la cina. Daca Sami Corodianu stie ca poate sa faca mancare cu adevarat sofisticata si bucatarie fina, chiar il rog sa ne arate asta intr-o zi. Il stiu chiar de cand a inceput la Charles de Gaulle, si credeam ca intr-acolo se va indrepta. Insa acum pare sa se fi resemnat cu postura de cantina pentru corporatisti bogati… (GB – septembrie 2018)

Alt restaurant cu totul la vedere

Acesta este genul de restaurante despre care imi place sa scriu, pe care le incurajez si pe care le tot dau exemplu si dintre care as vrea sa vad cat mai multe in Bucuresti si peste tot: un restaurant deschis de catre un bucatar inimos si curajos, increzator in talentul si in valorile lui, foarte muncitor, in primul rand, care sta acolo de dimineata pana seara tarziu, pasionat si convins ca asta va face inca multi ani de acum inainte, poate ca chiar toata viata. Un restaurant la care stii clar cine gateste si cine e patronul, care vine si vorbeste cu tine, iti explica si ia aminte la ce ti-a placut si la ce nu, care isi asuma barbateste si public responsabilitatea pentru tot ce se intampla acolo, de la ce primesti in farfurie pana la cei ai sub fund.

La Samuelle e restaurantul lui Sami Corodianu, dupa cum cu mandrie se prezinta pe site, si de aici si numele. E in Piata Charles de Gaulle, chiar in rond, pe partea cu fostul hotel Helvetia, unde incepe bulevardul Maresalul Prezan. A fost sediul Bancii Anglo-Romane acolo, apoi al Bancii Franco-Romane (sau invers), dupa care s-a deschis un restaurant al carui nume nu mi-l mai aduc acum aminte, si nici altceva despre el. La Samuelle are parterul cladirii, cu vreo trei saloane bine amenajate, dupa cum se vede si din poze. Au scaune comode, banchete, e luminos, culori vii, atmosfera optimista, citadina, chiar putin aristocratica. Terasa e mult mai banala, pe partea stanga a cladirii, cum te uiti din fata.

Sami Corodianu a supralicitat cu meniul La Samuelle, a inventat el, din capul lui, tot felul de denumiri bombastice pentru feluri de mancare nu intotdeauna sofisticate, insa nu o spun cu repros, prefer sa… (citeste tot

La Samuelle, restaurant cu specific multicuisine la Piata Charles de Gaulle

O cina La Samuelle

Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locu...

Data actualizarii: 30/09/2018

La Samuelle