Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Fico Gelato & More este o gelaterie si cafenea situata la Piata Fl...

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro - Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am aju...

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg r...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

Hambar - Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si ...

Japanos Victoriei - Cred ca asa arata bistrourile in Japonia in orasel...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Kanpai Bistro, cele mai bune supe japoneze din oras Am fost la Kanp...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

Afiseaza

La Samuelle – Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat?

La Samuelle, restaurant cu specific multicuisine la Piata Charles de Gaulle

Cei cativa colaboratori care fac impreuna cu mine evaluari la Restocracy au mai trecut de cateva ori pe la La Samuelle, restaurantul lui Sami Corodianu din Piata Charles de Gaulle, care e si chef si patron. Si toti mi-au spus cam acelasi lucru, cum ca La Samuelle seamana din ce in ce mai mult cu o cantina pentru corporatistii cu lefuri mari din zona si din ce in ce mai putin cu marele restaurant din planurile initiale ale lui Chef Sami.

Dar poate ca aceasta e formula cea mai avantajoasa pentru el. Oricum, clar mai putin riscanta decat aceea de a pozitiona La Samuelle ca un restaurant cu bucatarie fina, de fine dining, cu clientela bogata si la pranz si la cina. Daca Sami Corodianu stie ca poate sa faca mancare cu adevarat sofisticata si bucatarie fina, chiar il rog sa ne arate asta intr-o zi. Il stiu chiar de cand a inceput la Charles de Gaulle, si credeam ca intr-acolo se va indrepta. Insa acum pare sa se fi resemnat cu postura de cantina pentru corporatisti bogati… (GB – septembrie 2018)

Alt restaurant cu totul la vedere

Acesta este genul de restaurante despre care imi place sa scriu, pe care le incurajez si pe care le tot dau exemplu si dintre care as vrea sa vad cat mai multe in Bucuresti si peste tot: un restaurant deschis de catre un bucatar inimos si curajos, increzator in talentul si in valorile lui, foarte muncitor, in primul rand, care sta acolo de dimineata pana seara tarziu, pasionat si convins ca asta va face inca multi ani de acum inainte, poate ca chiar toata viata. Un restaurant la care stii clar cine gateste si cine e patronul, care vine si vorbeste cu tine, iti explica si ia aminte la ce ti-a placut si la ce nu, care isi asuma barbateste si public responsabilitatea pentru tot ce se intampla acolo, de la ce primesti in farfurie pana la cei ai sub fund.

La Samuelle e restaurantul lui Sami Corodianu, dupa cum cu mandrie se prezinta pe site, si de aici si numele. E in Piata Charles de Gaulle, chiar in rond, pe partea cu fostul hotel Helvetia, unde incepe bulevardul Maresalul Prezan. A fost sediul Bancii Anglo-Romane acolo, apoi al Bancii Franco-Romane (sau invers), dupa care s-a deschis un restaurant al carui nume nu mi-l mai aduc acum aminte, si nici altceva despre el. La Samuelle are parterul cladirii, cu vreo trei saloane bine amenajate, dupa cum se vede si din poze. Au scaune comode, banchete, e luminos, culori vii, atmosfera optimista, citadina, chiar putin aristocratica. Terasa e mult mai banala, pe partea stanga a cladirii, cum te uiti din fata.

Sami Corodianu a supralicitat cu meniul La Samuelle, a inventat el, din capul lui, tot felul de denumiri bombastice pentru feluri de mancare nu intotdeauna sofisticate, insa nu o spun cu repros, prefer sa… (citeste tot

La Samuelle, restaurant cu specific multicuisine la Piata Charles de Gaulle

O cina La Samuelle

Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locu...

Data actualizarii: 22/04/2020

La Samuelle  - Piata Charles de Gaulle, nr. 3-5