Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Afiseaza
comentarii

Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locuri dragute si rasfatabile. Asa ca, rafoind pe ici, pe colo, imi pica ochii pe „La Samuelle„. Marturisesc ca nu mi l-a recomandat nimeni, nu am discutat cu cineva despre, dar cum imi place sa descopar locuri noi si sa ma aventurez in necunoscut, cu riscul aferent asumat, am zis „de ce nu?”. Sigur ca a contat locatia – piata Charles de Gaulle nr. 3 – 5, desi m-am temut ca n-am sa gasesc loc de parcare, una dintre suferintele crude ale orasului nostru. Totusi, micul scuar din intersectie, poate fi o varianta rezonabila. Pentru mine a si fost, pentru ca am gasit chiar 2-3 locuri libere, desi era seara, in miez de saptamana.

Am facut rezervarea cu cateva zile inainte si nu mica mi-a fost mirarea atunci cand am ajuns  si am constatat ca localul avea deja cateva mese ocupate si, in mai putin de o ora, s-a cam ocupat tot! Lumea pestrita, multi straini si am apreciat abilitatile chelnerilor care parleau pe ici, pe colo ba intr-o franceza minimala, ba intr-o engleza ceva mai conturata.

De cum am intrat, mi-a placut ca mirosea a mancare bine gatita, aromata, ceea ce m-a imbujorat nitel, pentru ca am intrat cu inima destul de palpitanda, nestiind la ce sa ma astept si izul aburind mi-a trezit papilele gustative, desi le detectasem cu doar cateva ore inainte. Locatia este chiar in piata, cu vedere spre Televiziune, la parterul unui bloc. Aparent exista si o terasa, acum inca impracticabila, din cauza conditiilor meteo. In interior, sunt cateva zone bine delimitate ca design, aranjate cu gust si cu un aer usor aristocrat, fara sa para batranicios. Am fost imediat preluati si condusi elegant la masa rezervata.

Meniul mi-a atras atentia cu cateva main course si, dupa ce am oscilat intre curcan si rata, am optat pentru pulpa de rata Casablanca, cu un aromat cous-cous. Oferta de deserturi saracacioasa si surprinzator de ieftina, fata de celelalte preparate. Asta m-a surprins inca de la inceput si, din pacate, desi am optat pentru un tiramisu, am fost dezamagita. A fost servit in varianta la borcan, dar prea multa frisca si prea putina mascarpone, asa ca cei 15 lei erau justificabili si de reteta la fel de ieftina.

Rata in schimb – delicioasa! Sincera sa fiu, nu m-am dus foarte infometata si chiar ma gandeam sa optez pentru ceva mai lejer, ca tot era seara. Dar nu regret! Am mancat tot, desi portia nu e micuta, iar eu ma satur repede si las mai bine de jumatate din mancare in farfurie. Acum insa, pur si simplu, nu stiu cand a disparut pulpa de rata frageda, cu tot cu delicioasa ei crusta de deasupra. Un preparat bine conturat la nivel de flavour, care se rasfata printre nuci, caju, stafide si migdale.

Muzica linistita pe fond, baia curata, chelneri simpatici care stiu sa spuna o gluma buna sau un compliment dragut, in asa fel incat sa intregeasca tabloul unei seri dragute si de o eleganta lejera, care sa nu te imbatoseze. Recunosc ca mi-a ramas gandul la curcan, asa ca cine-stie, poate ma voi intoarce mai curand decat cred.

Data actualizarii: 12/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close