Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-WineU...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Afiseaza
comentarii

Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locuri dragute si rasfatabile. Asa ca, rafoind pe ici, pe colo, imi pica ochii pe „La Samuelle„. Marturisesc ca nu mi l-a recomandat nimeni, nu am discutat cu cineva despre, dar cum imi place sa descopar locuri noi si sa ma aventurez in necunoscut, cu riscul aferent asumat, am zis „de ce nu?”. Sigur ca a contat locatia – piata Charles de Gaulle nr. 3 – 5, desi m-am temut ca n-am sa gasesc loc de parcare, una dintre suferintele crude ale orasului nostru. Totusi, micul scuar din intersectie, poate fi o varianta rezonabila. Pentru mine a si fost, pentru ca am gasit chiar 2-3 locuri libere, desi era seara, in miez de saptamana.

Am facut rezervarea cu cateva zile inainte si nu mica mi-a fost mirarea atunci cand am ajuns  si am constatat ca localul avea deja cateva mese ocupate si, in mai putin de o ora, s-a cam ocupat tot! Lumea pestrita, multi straini si am apreciat abilitatile chelnerilor care parleau pe ici, pe colo ba intr-o franceza minimala, ba intr-o engleza ceva mai conturata.

De cum am intrat, mi-a placut ca mirosea a mancare bine gatita, aromata, ceea ce m-a imbujorat nitel, pentru ca am intrat cu inima destul de palpitanda, nestiind la ce sa ma astept si izul aburind mi-a trezit papilele gustative, desi le detectasem cu doar cateva ore inainte. Locatia este chiar in piata, cu vedere spre Televiziune, la parterul unui bloc. Aparent exista si o terasa, acum inca impracticabila, din cauza conditiilor meteo. In interior, sunt cateva zone bine delimitate ca design, aranjate cu gust si cu un aer usor aristocrat, fara sa para batranicios. Am fost imediat preluati si condusi elegant la masa rezervata.

Meniul mi-a atras atentia cu cateva main course si, dupa ce am oscilat intre curcan si rata, am optat pentru pulpa de rata Casablanca, cu un aromat cous-cous. Oferta de deserturi saracacioasa si surprinzator de ieftina, fata de celelalte preparate. Asta m-a surprins inca de la inceput si, din pacate, desi am optat pentru un tiramisu, am fost dezamagita. A fost servit in varianta la borcan, dar prea multa frisca si prea putina mascarpone, asa ca cei 15 lei erau justificabili si de reteta la fel de ieftina.

Rata in schimb – delicioasa! Sincera sa fiu, nu m-am dus foarte infometata si chiar ma gandeam sa optez pentru ceva mai lejer, ca tot era seara. Dar nu regret! Am mancat tot, desi portia nu e micuta, iar eu ma satur repede si las mai bine de jumatate din mancare in farfurie. Acum insa, pur si simplu, nu stiu cand a disparut pulpa de rata frageda, cu tot cu delicioasa ei crusta de deasupra. Un preparat bine conturat la nivel de flavour, care se rasfata printre nuci, caju, stafide si migdale.

Muzica linistita pe fond, baia curata, chelneri simpatici care stiu sa spuna o gluma buna sau un compliment dragut, in asa fel incat sa intregeasca tabloul unei seri dragute si de o eleganta lejera, care sa nu te imbatoseze. Recunosc ca mi-a ramas gandul la curcan, asa ca cine-stie, poate ma voi intoarce mai curand decat cred.

Data actualizarii: 12/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close