Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele cu specific italian.

Restaurantul acesta se numea Fiore di Poesia, la inceput, si era neam cu Fiore di Latte, un alt restaurant italian de lux, din imediata apropiere, avand acelasi proprietar si acelasi bucatar sef, pe Patrizia Paglieri, o italianca ajunsa cunoscuta dupa ce a aparut in televizor.

Acum se numeste Poesia Restaurant (si nu Poesia Ristorante, cum e moda), si nu stiu daca a ramas tot al lui Marius Tuca si daca italianca mai gateste acolo.

Poesia ocupa o vila foarte frumoasa in Piata Cherles de Gaulle, unde se continua Aviatorilor inspre parcul Bordei, chiar vizavi de coltul Herastraului. Casa a fost renovata complet cand au luat-o, acum doi sau trei ani, cred, si e foarte frumos amenajata, se vede mintea unui arhitect sau decorator foarte priceput acolo. Sunt culori calde, luminoase, atmosfera mediteraneana, de vacanta. Au trei sali nu prea mari la parter, un parter inalt, iar la etaj cred ca e altceva, nu pare sa aiba legatura cu restaurantul.

Curtea din fata, unde e terasa, e pavata in intregime, nu au niciun petic verde, si singurul copac pe care l-am vazut e destul de bicisnic.

Poesia e un restaurant cu specific italian, evident, un amestec de bucatarie traditionala italiana si bucatarie fina, dar si cu felurile clasice adaptate spre fine dining, cu diverse adaugiri si inovatii de bucatar pasionat si priceput.

Mancarea de la Poesia e foarte buna, aproape toata, atent facuta si prezentata. Pastele, in special. Foloseste destul de mult trufele, ceea ce te face sa treci cu vederea multe inovatii riscante, cum ar fi ciupercile in bucati mult prea mari sau piureul prea dulce, cu ingrediente de desert in el, vanilie sau ceva asemanator.

Serviciul a fost in general bun la Poesia, cu multi chelneri, mai multi decat clientii. Am fost luati in primire de cel mai aerian dintre ei, care habar nu avea care e rolul lui acolo, ce sa faca si ce sa ne intrebe, insa dat repede deoparte de unul foarte sigur pe el, rapid si eficient, si care mai si zambea, pe deasupra…

Preturile sunt mari la Poesia, insa unde nu atat de mari ca la alte restaurante care nu au prea mare legatura cu bucataria fina, fie ea italiana, frantuzeasca sau de alt fel.

Restaurantul Poesia, de la Piata Charles de Gaulle, e unul dintre putinele restaurante cu adevarata bucatarie fina, printre foarte multele restaurante cu specific italian din Bucuresti. E de pus pe lista intotdeauna cand doriti sa mancati ceva mai sofisticat intr-un loc elegant si linistit. (GB – apr 2017)

 

Data actualizarii: 28/01/2019

Poesia, aprilie 2017  - Bd. Aviatorilor, nr. 76 (Piata Ch. de Gaulle)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close