Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din Bucuresti

Am revenit la Sara, i-am gasit exact la fel cum ii stiam, mai putin salonul de sus, de la etaj, la care au renuntat intre timp, au ramas doar cu bistroul de jos. Acum am luat doua feluri de paste si o pizza, bune toate, desi excesul de rosii nu a placut nimanui, in special cele crude de pe pizza. Serviciul foarte lent, preturile marisoare, insa rezonabile pentru ceva atat de bun, clienti multi. Au succesul pe care il merita… (GB – octombrie 2018)

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana!

Sara Restaurant & more, sau Sara Pizza, cum l-am mai vazut numit, e o bacanie cu restaurant, dar una mare, mai mare decat cele mai multe pe care le-am vazut eu prin Bucuresti, facute dupa acest model preluat din Occident, si care prinde foarte bine si la noi.

Inainte de luna septembrie, cand s-a deschis Sara Restaurant & more, lucrurile au stat cam asa: Cristian Petcana, un bun bucatar de pizza, paste si alte lucruri traditionale italienesti, energic si cu spirit intreprinzator, a deshis un mic restaurant-pizzerie in centrul Bucurestiului, numindu-l Lorenzo, sau Da Lorenzo. Apoi s-a dus cu pizzerie cu tot in Centrul Vechi, pana de curand.

Un italian face afaceri in Romania cu produse de-ale gurii de-ale lor, italienesti, de multe feluri, grupate sub brandul Sara, din cate am inteles.

Italianul s-a intalnit intr-o zi cu Cristian Petcana (s-a retras din sara în 2020 – n. a.), s-au placut si au decis sa faca o afacere impreuna: italianul sa vina cu produsele, Cristi Petcana sa se ocupe direct de business, sa faca si un restaurant in bacania in care-si vand ce aduc din Italia, si sa fie si head-chef, desigur.

Asa ca au luat parterul si urmatorul nivel al unei cladiri mari de birouri de pe Popa Petre, aproape de unde incepe ca prelungire a Mariei Rosetti, dupa restaurantul Nicoresti, la intersectia cu Toamnei, si au deschis Sara Restaurant & more in aceasta toamna. Cristian Petcana a incercat sa mai salveze ceva din brandul lui cu pizza Da Lorenzo, care castigase ceva notorietate, si l-a alipit si el pe site, pe meniu si pe unde a mai apucat, asa ca daca veti citi „pizza Da Lorenzo la Sara Restaurant & more” de acolo vine…

Spatiul e foarte mare, nu e foarte lat, insa merge mult le lungime, cu un perete de sticla pe o parte, insa care da catre o cale de acces interioara, nu vezi decat acoperisurile frumoaselor case vechi din Bucurestiul de altadata.

Galantarele si rafturile lui Sara Restaurant & more gem de produse de toate felurile, dupa cum se vede si in poze: si proaspete, si conservate, si imborcanate, si crude, de pus in cuptor, si in toate felurile posibile. mia in spate au o masa de bucatarie, de preparare, iar in spate au cuptorul de pizza si ce or mai avea ei in bucatarie.

Pe partea cu peretele de sticla sunt mesele, cred ca pot sta vreo 30 de oameni odata la masa acolo. Iar la etaj a o sala foarte mare, de vreo suta de oameni, care in acest moment e doar sala de evenimente, pana cand vor reusi sa-si puna la punct bucataria la capacitatea maxima.

Acum nu au gaze la Sara Restaurant & more, fac totul pe plitele electrice si la un cuptor cu vapori, de care sunt tare mandri si tot insista sa-ti vanda genul acela de mancare sanatoasa facuta numai la aburi. Asa ca, in acest moment, pe langa mezelurile, branzeturile si tot ce au rece in galantare din care iti poti face tot felul de combinatii de aperitive, ca mancare calda au supe, paste, pizza si cosuletele la vapori, care sunt niste vase cu legume si peste sau fructe de mare pe care le gatesc la fierbintii vapori in cateva minute. Si deserturi, desigur.

Peste cateva luni, cand vor reusi sa aduca si gaze in Sara Restaurant & more, vor extinde meniul cald si vor putea sa serveasca si la etaj meniuri mai consistente, inclusiv steakuri cu vita adusa tot din Italia, desigur.

Noi am luat o supa de peste, foarte buna si consistenta, destul de condimentata, cu crevetii necuratati, ca sa para si mai „autentica” (o prostie!), un sandvici „guurmet”, cu mult prea multa paine, si arsa, pe deasupra, insa buna la gust, cosuletul cu fructe de mare si legume trecute prin vapori, care a ramas neatins, cu toata incarcatura lui de sanatate, fiindca nu avea absolut niciun gust, cum e toata mancarea la aburi, evident. Ar fi trebuit sa le preparam noi, intr-adevar, sa le punem sare, ulei, otet de Modena si ce s-ar mai fi putut adauga, ca sa mai castige putin gust (nu prea mult, oricum), insa nu aveam niciun chef sa ma duc la un restaurant si sa-mi gatesc tot singur, si sa mai dau si nu stiu cati bani pentru asta.

Si a mai fost un motiv simplu pentru care nu ne-am atins de vaporii lui Petcana: venise pizza Da Lorenzo intre timp si apucaseram sa gustam din ea. Pentru mine a fost cea mai buna pizza pe care am mancat-o in Bucuresti, ever, iar pentru Cristi a fost pe locul al doilea, dupa cea de la Animaletto Pizza Bar, despre care imi spune incontinuu de cand a apucat sa ajunga acolo. Si cum sa sa te mai atingi de niste legume oparite si de creveti insipizi dupa ce mananci o astfel de pizza? Am luat si o prajitura buna, iar cafeaua a fost surprinzator de buna si ea.

Serviciul a fost bun, in general, cu niste fete inimoase, chiar daca nu se prindeau ele prea usor de ce ar putea avea nevoie doi barbati heterosexuali cand stau la masa. Una dintre ele, cea din poza, a fost adorabila. Si bucatareasa a fost adorabila, cu figura ei de personaj care joaca rolurile de mama gospodina in filme sau in reclame.

Sara Restaurant & more e o bacanie, inainte de toate, e si o excelenta pizzerie, si iti poate astampara bine foamea cu cele cateva feluri de mancare calda, daca nu vrei sa mananci doar sandviciuri acolo, fie ele si cu cele mai bune sunci sau branzeturi. Si cei care vor sa traiasca mult mai mult decat vom trai eu si Cristi, da, sa-si ia vaporii si sa incerce sa se convinga singuri ca sunt si buni la gust. Noi le dorim sa reuseasca, autosugestia prinde foarte bine la multe categorii de oameni… (GB – decembrie 2017)

Daniela, chelnerita adorabila de la Sara

Sara (Agora Floreasca), februaria 2020

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre cele mai de succes restaurante din Agora Floreasca, si nu e de mirare, pentru ca pizzeriile au mare trecere la bucuresteni. Plus c...

Sara (Agora Floreasca)

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut acasă, nu era cazul să merg până la Sara în Floreasca!Repet două lucruri despre preferințele mele culinare, pe care ...

Data actualizarii: 24/08/2023

Sara Restaurant & more  - Str. Popa Petre, nr. 5

  • Razvan :

    Sincer, printre cele mai bune solutii pentru pranz care exista in Bucuresti.
    Un cosulet din ingrediente de calitate, facut la vapori sub presiune, sanatos si satios.
    O mare descoperire pentru mine acest loc!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close