Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12393 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4131 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1427 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3401 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1155 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13908 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1165 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1622 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

715 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5273 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3756 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9406 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

822 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2309 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2185 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3364 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

970 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6239 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3240 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3514 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1409 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3524 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2156 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7203 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6049 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4900 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2713 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1437 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1754 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2558 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1132 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2443 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

677 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2055 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1380 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6342 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8587 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5120 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4098 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7270 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4983 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2390 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2093 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3150 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

589 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6145 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2238 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

808 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3637 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2498 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu

Nicoresti, restaurant romanesc popular pe strada Toamnei in BucurestiNicoresti e un restaurant batran al Bucurestiului, chiar cu o anumita faima pe vremea comunistilor, dar si o vreme dupa. Specific traditional romanesc, desigur, dupa cum clar numele o sugereaza.

Sunt la parterul unei cladiri vechi din Bucurestiul de alta data si cu mult farmec al strazilor Toamnei, unde se termina Maria Rosetti si incepe Popa Petre. Foarte aproape de junele SARA, alt restaurant cunoscut al locurilor. Au un salon de marime medie pe coltul cladirii, spre strada, si am mai vazut un salon alaturi, intr-o extensie a cladirii ce pare ulterior facuta, un fel de terasa inchisa ermetic.

Nicoresti e un restaurant conservator din toate punctele de vedere. Fara de mirare, fiindca e mostenit din tata in fiu, fiu care pare sa vrea sa-i aduca o multumire parintelui, pastrandu-l cat mai apropiat de ceea ce era in vremurile lui cele mai bune. Salonul e bine amenajat, culori calde, intense, multe tablouri pe pereti, lampi cu lumina placuta, o pianina intr-o parte, tot mobilierul din lemn masiv.

Meniul e lung, toata mancarurile romanesti populare, de la cele traditionale si pana la bucatarie urbana, cea de zi cu zi. Am primit o ciorba de fasole destul de buna, o farfurie cu trei carnuri fripte, de berbec, pui si porc, o recomandare facuta de un chelner grabit, doar ca sa scape de mine. Au fost destul de bune si acestea, totusi, mai ales ca am avut inspiratia sa cer si manaliga si mujdei, care usturoi a fost chiar foarte bun.

Serviciul impersonal, fara chef, grabit, dar cu jumatatea de scuza ca era multa lume in restaurant, duminica la pranz. Cei mai multi care pareau sa fi cunoscut restaurantul Nicoresti inca de pe vremea cand era faimos, dar si perechi mai tinere, cu copii. Preturile moderate, ceva mai mici decat la restaurantele cu mai multe pretentii din centru, insa nu si cu mancare mai buna.

Nicoresti e un restaurant de cartier corect, de succes, apreciat de cei din jurul lui. Presupun ca va fi preluat si de catre nepoti, care nu se vor grabi sa-i schimbe infatisarea si meniul… (GB – decembrie 2018)

Nicoresti, restaurant romanesc popular pe strada Toamnei in Bucuresti

Data actualizarii: 29/08/2019

Nicoresti  - Str. Toamnei, nr. 13

  • Vali :

    Nu recomand , un local jegos, mâncare proasta, ceri gulaș și ți se aduce ciorbă de fasole, multă grăsime și multe resturi rămase de la mese, așa am văzut, clătite reîncălzite si gumate! Din 3 feluri de mâncare nu am reușit să mâncăm nimic!

  • Vali B :

    NU RECOMAND! Antreurile reci, vechi, scoase din conserve cred, băuturile la pet de 0,5 de plastic, chifteluțele păreau rămase de la o nuntă reci tari , mamancarea grasă , de proasta calitate, am cerut un gulaș și mi s-a adus i ciorbă de fasole în pâine plină de șorici fierți și păreau resturi de carne rămase de la mese anterioare, am cerut explicații de la ospătar și mi s-a spus ca este rețeta originală ungurească ! Domnilor gulaș se face cu carne de vițel, nu cu fasole ci cu cartofi. Soția a cerut un cotlet de porc care a venit crud și plin de sânge , s-a dus pe grătar înapoi și a revenit carbonizat! La final a cerut o porție de clătite, dulceață de cea mai proasta calitate și foaia de clătită efectiv gumata nu știu cum au reușit , probabil băgată la microunde nu pot să înțeleg , dar nu putea fi mestecată! Mă feresc pe viitor de acest local, locul este acceptabil, curățenie 7 din 10 .mai există o posibilitate , bucătarul sabotează patronul și îți bate efectiv pl de mâncare!

  • ElenaCatana :

    Am descoperit de curând acest restaurant,la invitația unei bune prietene ,o doamnă cunoscătoare de restaurante ,precum și de cultură.M-a cucerit în mod plăcut pentru atmosfera de interior și mâncarea foarte bună.Servirea a fost promtă.
    Recomand!

  • Hildegard :

    Cel mai jegos loc pe care l-am vazut in Bucuresti. Un local comunist slinos , cu mobilier si finisaje de acum 50 de ani , cu perdele model oribil nespalate tot de atunci. Mancare proasta, grasa, reincalzita, antreurile cumparate de la hipermarket si puse in farfurie. Frig si intuneric !