Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii in toata viata

Raionul Floreasca Dupa succesul nebun si indelungat pe care l-au avut cu Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, si pe care il au inca, cei doi baieti firavi au mai deschis unul. I-au spus Raionul Floreasca. In mod natural, as spune. Acesta, insa, de vreo zece ori mai mare.

E al cincilea restaurant care se deschide in Agora Floreasca, si cel mai mare de pana acum, de vreo 300 mp. A doua saptamana din mai, 2019. Acelasi concept, pescarie cu toate galantarele la vedere, cu peste proaspat, tinut pe gheata, bucatariile la fel, tot deschise. I-au zis Raionul Floreasca, sau Raionul de Peste Floreasca, asa cum am mai vazut scris. Oricum, trage la maximum folosul din brandul deja consacrat al primului Raion de Peste.

Amenajarea o fi ea considerata foarte originala si spectaculoasa, dupa modele zilei, insa mie nu mi-a placut defel. Arata ca o mare cantina de spital, totul in nichel si otel, design industrial, desigur. Dar le-am dat nota mare si acolo, fiindca stiu ca pe multi ii va impresiona profund socantul minimalism spitalicesc. Bine, macar, ca au mai lasat putin lemn pe mese, insa si aceluia i-au pus un presulet de tabla.

Bucataria foarte mare, ocupa aproape jumatate din spatiu.

Meniul e foarte bine facut la Raionul Floreasca,

se vede ca au sarit deja cateva niveluri in sus fata de ce era cand au deschis Raionul de Peste de dincolo. Exact atat cat trebuie, original, bine descris, combinatii de produse si ingrediente pe care nu le mai vezi des in alta parte. Nu sunt mancaruri sofisticate, nu e fine dining, insa vezi o mana sigura si un cap destept acolo. Toata mancarea buna si foarte buna. Somonul si tonul cu gust clar, pregnant, crevetii buni si ei, cu un sos de unt excelent. Si tocanita cu fructe de mare a fost buna, insa nu atat cat crevetii. Painea si cafeaua bune si ele, de asemenea.

Daca mancarea de la Raionul Floreasca a fost cea asteptata, serviciul merita o descriere distinctiva, pentru ca ar folosi multora daca l-ar lua ca exemplu atat de necesar. Cred ca baietii acestia de la Raionul de Peste au invatat pe parcurs ce inseamna serviciu intr-un restaurant, si in unul de acest fel, in mod special. Imi aduc aminte de primele zile si luni de la street-foodul lor din piata Dorobantilor. Trec des pe acolo, fiindca sunt chiar langa mine. Erau diferente mari intre chelneri, presupun ca i-au luat la intamplare la inceput. Insa acum profilurile celor din Floreasca sunt mult mai unitare, se vede ca i-au ales intr-un fel anume. Ceea ce arata din nou ca baietii aceia sunt mult mai destepti decat alti patroni de restaurante, cam pe toate planurile.

Preturile sunt destul de mari la Raionul Floreasca. La fel ca si dincolo, nicio surpriza, deci. Insa raportat la calitatea mancarii si comparat cu ce mai platesti si prin alte parti ale Bucurestiului instarit, te resemnezi cu gandul ca asta e normalitatea.

Clienti multi, chiar din prima zi de la deschidere, si cred ca asa va fi mereu. Marketingul subtil isi face efectele din plin. Oricum, Raionul de Peste si Raionul Floreasca sunt un model din multe puncte de vedere, si multi din lumea restaurantelor ar avea de castigat bani daca ar invata ceva de acolo. Daca ar intelege, inainte de toate, ceea ce e mult mai greu decat isi inchipuie ei… (GB – mai 2019)

Raionul Floreasca restaurant cu peste si fructe de mare in Agora

Raionul Floreasca restaurant cu peste si fructe de mare in Agora

Data actualizarii: 24/10/2020

Raionul Floreasca, mai 2019  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Agora Floreasca)