Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

8121 vizite

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

11842 vizite

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

7244 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

10687 vizite 1 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat l...

3923 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

9147 vizite 1 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

12229 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

5214 vizite 4 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

3561 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

4118 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

7426 vizite

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

2538 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica

O braserie belgiana autentica

La Belle Epoque e unul dintre cele mai conservatoare restaurante din Bucuresti. Si asta face parte din concept, fara indoiala, e un mesaj pe care chiar vor sa il transmita. Prin tot: ambianta clasica de braserie occidentala interbelica, meniu traditional, bere. Mancarea e rezonabil de buna, desi simpla, nimic deosebit, preturile sunt normale si ele.

Restaurantul are acelasi succes de ani si ani de zile, in primul rand datorita pozitiei. E placut sa stai pe o terasa in Beller, exact ca in filmele frantuzesti, direct pe trotuar, sa te uiti la oameni cu o bere sau cu o cafea in fata. Mai ales ca scaunele sunt indreptate aproape toate catre strada, ca si la vecinii lor, Nuba Cafe, de pilda. Chiar si cand stau cate doi sau trei la masa, nu prea se uita unii la altii, ci la trecatori. Strainii, in special, apreciaza acest loc care le aduce aminte de cafenelele si bistrourile de la ei de acasa. (GB – februarie 2020)

O braserie ca afara

La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucurestiului si al Pietei Dorobantilor, pe Beller, la parterul unui bloc bine construit in vremea comunistilor si inca in stare foarte bune, cum sunt cam toate acolo, in zona. Numele vine din Franta, desigur: La Belle Époque. Se prezinta ca un restaurant cu specific belgian, cu cateva mancaruri (nu multe) din bucataria lor traditionala, nu cea fina, cu multe feluri de bere, tot de la ei.

E un restaurant frumos, cu un concept unitar, totul in lemn maro inchis, atmosfera de pub din tarile occidentale (acolo cam toate sunt in genul acesta), cu cateva mese in fata, pe trotuar, unde le place oamenilor sa stea, sa se uite la trecatori cu o bere in mana.

Mancarea e rezonabila la La Belle Epoque. Sunt feluri simple, usor de facut si de descris, in general. Cred ca au si mic dejun – oricum, un mic dejun care incepe la ora 10.

E mereu lume la La Belle Epoque, si la pranz, si seara, si dimineata, par sa se simta bine. E un restaurant (mai degraba bistrou, sau ceva intre bistrou si braserie) popular, in care poti manca pe saturate fara sa cheltuiesti foarte mult, se bea bere. Vad multi straini, e genul de local cu care sunt obisnuiti. Pentru cei care lucreaza sau care locuiesc in zona e o optiune naturala, atata vreme cat nu-si pun problema ficatului sau a altor maruntaie, pentru care mancarea de la La Belle Epoque nu e tocmai ceea ce ar vrea doctorul tau sa auda… (GB – februarie 2017)

Data actualizarii: 23/04/2020

La Belle Epoque  - Str. Radu Beller, nr. 6 (Piata Dorobantilor)