Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Afiseaza

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, se lansează în București la începutul lunii mai

Raionul de Peste, pescarie si bistrou de peste si fructe de mare in Piata DorobantilorGrupul Wild Culinary Studio, care operează în prezent brandul Raionul de Pește, va inaugura in luna mai cel mai mare concept din cadrul grupului. Situat in complexul Agora Floreasca din București, Calea Floreasca 111-113, noul concept va funcționa sub denumirea Raionul Floreasca și se va deschide pentru public pe 6 mai 2019.

Această investiție aduce și în București un concept de succes prezent deja sub diferite forme în orașe mari din SUA și vestul Europei (The Plaza Food Hall din New York, Time Out Market din Lisabona, El Nacional din Barcelona sau De Hallen din Amsterdam).

Amenajarea spațiului cu o suprafață de 400 de metri pătrați și o capacitate de 200 de persoane este semnată de studioul LAMA Arhitectura.

„Pornind cu Raionul de Pește, din Piața Dorobanți, unde atmosfera de piață a fost unul din atuurile locului, am hotărât să continuăm dezvoltarea în aceeași linie.

Ne-am gândit cum ne-am dori să arate o piață modernă și ce și-ar dori clienții sa găsească într-un astfel de loc – așa am schițat cele șapte concepte care se regăsesc sub acoperișul Raionul Floreasca – stiluri diferite de a găti (pornind de la street food simplu și gustos, până la gastronomie modernă), opțiuni variate de băuturi (de la vinuri și beri artizanale până la rețete clasice de cocktailuri) și soluții ușoare pentru cei care își doresc să cumpere pentru acasă (pește și fructe de mare, legume și fructe, proaspete sau pregătite după cum își dorește orice client).

Așa cum s-a întâmplat în ultimii ani și în alte orașe mari din Occident, piața a devenit un loc în care pe lângă cumpărături poți trăi bucuria de a descoperi – produse, rețete, vinuri noi sau pur și simplu libertatea de a alege.” – Bogdan Meica, Managing Partner Wild Culinary Studio.

 

Raionul Floreasca integrează șapte concepte diferite din zona de food & beverages:

  1. Fish & Tricks – Un spațiu destinat gastronomiei de tip Street Food, fenomen care a prins amploare în ultimii ani, cu o bucătărie dedicată.
  2. Crudo – Un bar de pește si fructe de mare în care se vor servi numai preparate crude, inspirate din culturile gastronomice mediteraneene, japoneze si sud americane.
  3. The Oyster Bar – Un bar de stridii și șampanie, aprovizionat de trei ori pe săptămână cu stridii din Normandia și vinuri de la mici producători artizanali din regiunea Champagne, Franța.
  4. 7 The Seafood Kitchen – O zonă de restaurant, cu o bucătărie la vedere și vitrine dedicate de pește, fructe de mare și legume, în care clienții își pot alege ce vor să mănânce cu ajutorul bucătarilor.
  5. Lost & Found – Un bar de mixologie care va aduce în atenția publicului rețetele clasice de cocktailuri din perioada Golden Age of Cocktails (1880 – 1930) și un magazin de vinuri cu o selecție de etichete românești și de import, selecționate de la mici producători axați pe calitate și nu pe volume.
  6. Pick Me – Un spațiu dedicat legumelor și fructelor proaspete, furnizate de mici fermieri – gata de luat acasă sau pentru a fi pregătite în salate, pe loc.
  7. Raionul de Pește – O pescărie axată pe produse din pește și fructe de mare proaspete, de captură, alese din piețe specializate din zona Mediterană, Egee și Adriatică și livrate de trei ori pe săptămână. Pescăria oferă servicii gratuite de filetare și pregătire pentru gătit. (Comunicat de presa – aprilie 2019)

Raionul de Peste, pescarie si bistrou de peste si fructe de mare in Piata Dorobantilor

Agora Floreasca

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu numeroasele sale restaurante: Yasou, Sara, Paul, Maison des Chefs, Raionul de Peste, E3 by Entourage si multe altele...

Raionul de Peste

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele! Lucrurile stau cam asa: Raionul de Peste din Piata Dorobantilor a fost un fenomen gastronomic si social pe piata bucuresteana. Un succes ...

Data actualizarii: 28/09/2019