Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

7644 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

5603 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6457 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2835 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

7504 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3989 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1838 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

8482 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

12008 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1871 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3967 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2233 vizite

NIDO, un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un re...

2694 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2126 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

6456 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

671 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1797 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1673 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4597 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1289 vizite

5ENSI, reteta succesului, daca o puteti copia 5ENSI merge din plin ...

12045 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1030 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2785 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1107 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2506 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

4434 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1540 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1728 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1290 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2838 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

4404 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

993 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2120 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

620 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1005 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

4589 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1222 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

638 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1598 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

2437 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

777 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1834 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1001 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

6481 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3115 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

865 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

454 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

904 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

935 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1541 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

888 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

480 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

956 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1150 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1046 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

661 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1717 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1778 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

653 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

487 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

1100 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

392 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1204 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

767 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

2934 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1793 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2662 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1015 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1604 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

518 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1073 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

733 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1369 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1552 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1461 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1789 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1101 vizite
Afiseaza
vizualizari

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai bun mancarii…

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din BucurestiNu mai repet ce am spus data trecuta despre La Pescaria Dorobantilor, doar ca acum mi se pare ceva mai ingrijit locul, cred ca au schimbat si fetele de masa cu unele mai fine, foarte curate, arata bine.

Mancarea e aceeasi, cateva gustrari si feluri cu peste, retete simple, de baza. Am mai fost si acum cateva luni, la o masa cu mai multi. Acum am luat un somn la gratar, foarte bun, fara miros de mal. Usturoiul a fost foarte bun si consistent, mamaliga simpla, din malai ieftin. Icrele asa si asa, nimic special cu ele, cu exceptia surprinzatorului pret de 30 de lei.

Aceeasi doamna in sala, probabil si patroana, buna pentru un asemenea rol, stie sa le arate si sa le spuna clientilor ce le place sa vada si sa auda. Care clienti sunt destui, fiindca am auzit ca La Pescaria Dorobantilor e pusa ca cel mai bun restaurant din Bucuresti de catre TripAdvisor.

La Pescaria Dorobantilor e un mic bistrou de peste corect, sunt destul de bune cele cateva feluri simple pe care le au in meniu. Dar de aici si pana la “cel mai tare restaurant de peste din Bucuresti”, cum aud si citesc adesea, e cale lunga, daca nu-l pui pe TripAdvisor sa gandeasca in locul tau in ziua respectiva. Stiu ca suna frumos in folclorul urban cuvinte ca restaurant ascuns, mic bistrou, mancare cu suflet, autenticitate, retete stramosesti… Totusi, mancarea cu mancarea, sufletul cu sufletul… (GB – octombrie 2018)

PS: si da, bine ca mi-a amintit cineva ca nu poti plati cu cardul La Pescaria Dorobantilor

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza

Un om important, bogat si umblat prin lume, mi-a spus ca La Pescaria Dorobantilor e cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti. M-am uitat mai bine la el si mi-am dat seama ca el chiar credea asta. Si altii mi-au spus ca e foarte buna mancarea de La Pescaria Dorobantilor. Chiar ieri, un alt om bogat mi-a spus ca s-a dus cu alti sapte oameni bogati La Pescaria Dorobantilor si ca toti au zis ca totul e bun La Pescaria Dorobantilor.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, nu zic nu, am fost si eu de cateva ori, insa dupa ce i-am auzit pe bogatii Bucurestiului ca, vai, ce bine se mananca prin gherete ca Taverna Racilor sau La Kostas, la vremea cand tocmai deschisese, stiu ca li se pare mai degraba chic sa manance si se simt mai tineri cand ajung prin astfel de locuri. Si trebuie sa se convinga singuri ca e cea mai buna mancare acolo, altfel nu ar avea cum sa-si justifice prezenta.

La Pescaria Dorobantilor a fost deschisa acum cativa ani intr-o casa mica de pe Tudor Stefan, aproape de benzinaria din Piata Dorobantilor, de catre doi galateni, o familie. Cred ca el gateste iar ea serveste in sala si se ocupa de administrare.

E foarte mic, are cateva mese, foarte simplu, auster, dupa modelul celor mai multe bistrouri de peste si fructe de mare din Europa, in care singurul lucru important e sa mananci bine, rapid si la preturi rezonabile, la care sa nu-ti adauge si onorariul arhitectului si costurile decorurilor. Totul e din lemn, podeaua e data cu vopsea, au cateva obiecte legate de marinarie.

La Pescaria Dorobantilor au peste proaspat, evident, caci altfel nu ar mai avea niciun haz. Il aduc de la Dunare si de la Marea Neagra, si vad ca in ultima perioada si-au diversificat si inmultit sursele. Erau mancaruri de cherhana, la inceput, cu retete simple, insa au mai imbogatit meniul, ceea ce e de bine, la prima vedere. Au cateva gustari si diferite feluri de peste prajit sau saramura, aproape toate cu o mamaliga bine facuta si mujdei.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, in general, dupa cum am spus, unele feluri chiar foarte bune, insa mie nu mi se pare ca e cel mai bun restaurant pescaresc din Bucuresti, asa cum au scris mai multi exaltati, si cum a aparut si pe Trip Advisor, la un moment dat. Daca e sa-i masuram la gradul de sofisticare cu Raionul de Peste, doar, vecinii lor din Piata Dorobantilor, la o aruncatura de bat, ies dezavantajati. Ca sa nu mai spun de Mesogiosuri sau de altii. Insa ies in avantaj cand e vorba despre preturi si, cine stie, daca poate cineva sa faca un calcul exact al raportului gustul mancatii / pret, s-ar putea sa iasa chiar mai bine decat aceia.

Sigur, si prezenta proprietarilor si a bucatarilor printre mese conteaza, asta a intarit intotdeauna increderea si, adesea, senzatia ca ai mancat mai bine decat in realitate. Doamna e o prezenta foarte placuta, e naturala si te face sa te simti cu adevarat ca ai venit la masa la ei acasa, la casa lor de la tara, mai bine spus. Ceea ce, iarasi, nu este cazul multor altor restaurante de peste din Bucuresti.

Asadar, ca sa nu o mai lungim prea mult, mergeti La Pescaria Dorobantilor si formati-va propria parere. Chiar daca ambianta de birt nu va produce aceleasi efecte ca asupra altora, macar nu veti spune ca ati mancat prost, pentru ca nu e cazul La Pescaria Dorobantilor. Ba dimpotriva… (GB – iunie 2017)

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din Bucuresti

Raionul de Peste

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai fost la Raionul de Peste intre timp, insa nu am apucat sa scriu despre ei. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy ...

Mesogios Seafood

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit la Mesogios dupa exact un an de la ultima vizita si la cateva zile la premiul pe care l-au primit din partea noastra ca fiind cel...

Data actualizarii: 26/10/2018

La Pescaria Dorobantilor

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.