Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7443 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4571 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

7413 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10163 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9144 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4819 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2503 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9971 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4251 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

15953 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4976 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3695 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3089 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2522 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2835 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

17454 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

917 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2075 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2084 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1737 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3867 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1224 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3369 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3211 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2330 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

3205 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

8521 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2966 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5998 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1260 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1856 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1927 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1502 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5411 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3241 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1905 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

1043 vizite

Un bucatar grec foarte talentat la Ora Experience Ora Experience se...

1177 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6906 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

2160 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1127 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

954 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2784 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

9117 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

1117 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1916 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1154 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

593 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1598 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1297 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1778 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

903 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

1012 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1355 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

2258 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

1170 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2401 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1296 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2547 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

815 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

535 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1483 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1280 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3597 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

4004 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2287 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3921 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1510 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1546 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

2300 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

702 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

2371 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1541 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1421 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

1263 vizite

Minunea inmultirii pestilor la Lido’s Brasserie... S-a redesc...

1170 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

2266 vizite
Afiseaza
vizualizari

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai bun mancarii…

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din BucurestiNu mai repet ce am spus data trecuta despre La Pescaria Dorobantilor, doar ca acum mi se pare ceva mai ingrijit locul, cred ca au schimbat si fetele de masa cu unele mai fine, foarte curate, arata bine.

Mancarea e aceeasi, cateva gustrari si feluri cu peste, retete simple, de baza. Am mai fost si acum cateva luni, la o masa cu mai multi. Acum am luat un somn la gratar, foarte bun, fara miros de mal. Usturoiul a fost foarte bun si consistent, mamaliga simpla, din malai ieftin. Icrele asa si asa, nimic special cu ele, cu exceptia surprinzatorului pret de 30 de lei.

Aceeasi doamna in sala, probabil si patroana, buna pentru un asemenea rol, stie sa le arate si sa le spuna clientilor ce le place sa vada si sa auda. Care clienti sunt destui, fiindca am auzit ca La Pescaria Dorobantilor e pusa ca cel mai bun restaurant din Bucuresti de catre TripAdvisor.

La Pescaria Dorobantilor e un mic bistrou de peste corect, sunt destul de bune cele cateva feluri simple pe care le au in meniu. Dar de aici si pana la “cel mai tare restaurant de peste din Bucuresti”, cum aud si citesc adesea, e cale lunga, daca nu-l pui pe TripAdvisor sa gandeasca in locul tau in ziua respectiva. Stiu ca suna frumos in folclorul urban cuvinte ca restaurant ascuns, mic bistrou, mancare cu suflet, autenticitate, retete stramosesti… Totusi, mancarea cu mancarea, sufletul cu sufletul… (GB – octombrie 2018)

PS: si da, bine ca mi-a amintit cineva ca nu poti plati cu cardul La Pescaria Dorobantilor

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza

Un om important, bogat si umblat prin lume, mi-a spus ca La Pescaria Dorobantilor e cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti. M-am uitat mai bine la el si mi-am dat seama ca el chiar credea asta. Si altii mi-au spus ca e foarte buna mancarea de La Pescaria Dorobantilor. Chiar ieri, un alt om bogat mi-a spus ca s-a dus cu alti sapte oameni bogati La Pescaria Dorobantilor si ca toti au zis ca totul e bun La Pescaria Dorobantilor.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, nu zic nu, am fost si eu de cateva ori, insa dupa ce i-am auzit pe bogatii Bucurestiului ca, vai, ce bine se mananca prin gherete ca Taverna Racilor sau La Kostas, la vremea cand tocmai deschisese, stiu ca li se pare mai degraba chic sa manance si se simt mai tineri cand ajung prin astfel de locuri. Si trebuie sa se convinga singuri ca e cea mai buna mancare acolo, altfel nu ar avea cum sa-si justifice prezenta.

La Pescaria Dorobantilor a fost deschisa acum cativa ani intr-o casa mica de pe Tudor Stefan, aproape de benzinaria din Piata Dorobantilor, de catre doi galateni, o familie. Cred ca el gateste iar ea serveste in sala si se ocupa de administrare.

E foarte mic, are cateva mese, foarte simplu, auster, dupa modelul celor mai multe bistrouri de peste si fructe de mare din Europa, in care singurul lucru important e sa mananci bine, rapid si la preturi rezonabile, la care sa nu-ti adauge si onorariul arhitectului si costurile decorurilor. Totul e din lemn, podeaua e data cu vopsea, au cateva obiecte legate de marinarie.

La Pescaria Dorobantilor au peste proaspat, evident, caci altfel nu ar mai avea niciun haz. Il aduc de la Dunare si de la Marea Neagra, si vad ca in ultima perioada si-au diversificat si inmultit sursele. Erau mancaruri de cherhana, la inceput, cu retete simple, insa au mai imbogatit meniul, ceea ce e de bine, la prima vedere. Au cateva gustari si diferite feluri de peste prajit sau saramura, aproape toate cu o mamaliga bine facuta si mujdei.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, in general, dupa cum am spus, unele feluri chiar foarte bune, insa mie nu mi se pare ca e cel mai bun restaurant pescaresc din Bucuresti, asa cum au scris mai multi exaltati, si cum a aparut si pe Trip Advisor, la un moment dat. Daca e sa-i masuram la gradul de sofisticare cu Raionul de Peste, doar, vecinii lor din Piata Dorobantilor, la o aruncatura de bat, ies dezavantajati. Ca sa nu mai spun de Mesogiosuri sau de altii. Insa ies in avantaj cand e vorba despre preturi si, cine stie, daca poate cineva sa faca un calcul exact al raportului gustul mancatii / pret, s-ar putea sa iasa chiar mai bine decat aceia.

Sigur, si prezenta proprietarilor si a bucatarilor printre mese conteaza, asta a intarit intotdeauna increderea si, adesea, senzatia ca ai mancat mai bine decat in realitate. Doamna e o prezenta foarte placuta, e naturala si te face sa te simti cu adevarat ca ai venit la masa la ei acasa, la casa lor de la tara, mai bine spus. Ceea ce, iarasi, nu este cazul multor altor restaurante de peste din Bucuresti.

Asadar, ca sa nu o mai lungim prea mult, mergeti La Pescaria Dorobantilor si formati-va propria parere. Chiar daca ambianta de birt nu va produce aceleasi efecte ca asupra altora, macar nu veti spune ca ati mancat prost, pentru ca nu e cazul La Pescaria Dorobantilor. Ba dimpotriva… (GB – iunie 2017)

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din Bucuresti

Raionul de Peste

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai fost la Raionul de Peste intre timp, insa nu am apucat sa scriu despre ei. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy ...

Mesogios Seafood

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit la Mesogios dupa exact un an de la ultima vizita si la cateva zile la premiul pe care l-au primit din partea noastra ca fiind cel...

Data actualizarii: 26/10/2018

La Pescaria Dorobantilor

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.