Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

2302 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

255 vizite

Salonul si terasa Le Bab in Centrul Vechi  

93 vizite

Terasa Refresh Social Bar, cu vedere spre Parcul Cinematograf Florea...

17 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

215 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

382 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

871 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

63 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1355 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1322 vizite 1 comentarii

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

5332 vizite

ZenSushi Nordului este cel mai recent restaurant din lantul ZenSushi. ...

49 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

863 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2153 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

286 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1443 vizite 1 comentarii

Trattoria Il Calcio H, cea mai proasta mancare dintre toate cele vreo ...

176 vizite 1 comentarii

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

1097 vizite

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

402 vizite

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

1031 vizite

Dolce Vita este un restaurant cu bucatarie italiana, situat pe strada ...

167 vizite 1 comentarii

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

1039 vizite 1 comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

4691 vizite 3 comentarii

B3ton, restaurant la Piata Libertatii pe Candiano Popescu

132 vizite

Casa Alba Baneasa este un restaurant traditional romanesc, situat in P...

322 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Am plecat si nemancat si plin de grasime!

53 de lei ! Si daca ar fi fost comestibila era mult…

Luna octombrie a inceput prost pentru mine, cu doua restaurante de la care am plecat suparat, a trebuit sa ma duc in alta parte ca sa termin cina, fiindca nu am putut manca ce mi-au pus in farfurie, pur si simplu! Si m-am si enervat dupa banii aruncati, desigur. Bistro Mon Cheri e unul dintre cele doua, fiindca acum despre ei scriu.

Stiam ce fel de mancare au la Bistro Mon Cheri, nu m-am dus pentru vreo experienta culinara, ca nu era cazul. Voiam doar sa mananc ceva si sa plec. Chelnerita parea amabila, dar am o banuiala ca nu e asa de la natura. Nu m-am putut intelege cu ea sa ma ajute sa ma descurc prin meniul kilometric. A stat si s-a uitat minute in sir la un punct de pe perete, fara sa se miste, in timp ce eu ma chinuiam cu meniul acela infernal, conceput de “doamna bucatareasa care e la Bistro Mon Cheri de 20 de ani, inca de cand s-a deschis”. Trecem peste asta…

Mi-am pierdut rabdarea cu meniul, asa ca am luat ceva la intamplare, am vazut scris pe o tablita “pastrama cu mamaliguta” si am aratat cu degetul spre ea. Nu am putut manca acea carne. Nu am putut sa o tai cu cutitul, de tare ce era. Asa ca am apucat-o cu amandoua mainile si trageam de ea cu dintii. Mi se parea ca se uita oamenii de la alte mese lung la mine, dar imi era foame, asa ca am tras in continuare. Nici asa nu am reusit.

M-am dus sa platesc, mi-au luat 53 de lei pe lingura de mamaliga, singurul lucru din farfurie pe care am reusit sa-l mananc la Bistro Mon Cheri. Bani aruncati, timp pierdut, grasime pe maini, cine nu s-ar fi enervat in locul meu?

Dar sunt destui bucuresteni calmi si ingaduitori, si vad ca si nimeresc drumul catre Bistro Mon Cheri. De ce se duc sa plateasca niste preturi surprinzator de mari si pentru un bistrou cu mancare buna, daramite pentru unul cu ce mi-au dat mie in seara asta, intrebati-i pe ei… (GB – octombrie 2018)

PS: poza cu preturile e de anul trecut. Acum mi s epare ca sunt mai mari.

Unul dintre putinele bistrouri adevarate din Piata Dorobantilor

Acum e greu de crezut, insa a fost o vreme, aum 15-20 de ani, in care bucuresteni veneau din alte cartiere ca sa manance la Bistro Mon Cheri din Piata Dorobantilor, in primul rand pentru mancare, nu pentru ambianta, care nu avea nici atunci ceva iesit din comun.

Bistro Mon Cheri ocupa o casa cu etaj de pe Sfantul Stefan, in capatul dinspre Piata Dorobantilor. Nu e mare, dar nici mica. Saloanele sunt la etaj, cu ambianta rustica, de cabana de munte, lemn de brad, scaune de lemn, vesela si fete de masa colorate, cu patratele, unul dintre markerii internationali pentru pozitionare. La fel si cu farfuriile si cestile cu floricele viu colorate. E luminos, vesel, prietenos, atmosfera de vacanta, neprotocolara, familiala.

Daca imi aduc eu bine aminte, gradina era mai frumoasa la Bistro Mon Cheri, la inceputuri, nu era acoperita, ca acum, era chiar o mica gradinita, in fata, spre strada. Nu stiu de ce au inchis spatiul, acum e mi putin prietenoasa.

Meniul de la Bistro Mon Cheri e tipic pentru ceea ce se numeste acum bucataria urbana, de casa oraseneasca, un fel de bucatarie internationala populara. E destul de lung, au de toate, pentru toate gusturile. Mancare relativ simpla, usor de facut si din ingrediente comune, fara retete complicate, meniu care se integreaza foarte bine in conceptul general de restaurant familial, de vecinatate. Mancarea e cam cum te-ai astepta sa fie intr-un astfel de loc, e cam ca acasa, cu ceea ce inseamna asta si bine, si mai putin bine. Cei obisnuiti cu mancarea buna si fina nu vor reveni la Bistro Mon Cheri doar pentru mancare, asta e sigur.

Serviciul e destul de personal, sunt sigur ca au clienti recurenti, stabili, si asta se vede in atitudinea mai destinsa si mai informala a celor de la Bistro Mon Cheri. Preturile sunt rezonabile, insa nu atat de mici pe cat te-ai gandi asociat cu un astfel de concept.

Bistro Mon Cheri se prezinta ca un bistrou frantuzesc, dar nu prea este asa. O fi fost demult, poate, dar acum nu gasesti mare lucru din ceea ce inseamna adevarata cuisine du terroir, si nici meniul schimbat in fiecare zi si scris cu creta pe tablita. E un bistrou, totusi, daca luam definitia bistroului ca fiind capatul popular, informal, al scarii localurilor in care mergi sa mananci.

Multi isi pun acest „bistro” in nume, unii chiar si cu respectarea normelor limbii („bistro” nu exista in limba romana, unde se zice corect „bistrou”, iar in franceza e „bistrot”.), inclusiv mari restaurante de lux. Bistro Mon Cheri e printre putinele bistrouri la care la care denumirea nu te induce in greseala. (GB – iunie 2017)

Bistro Mon Cheri la Piata Dorobantilor, bucatarie urbana

Mon Cheri, restaurant in Piata Dorobantilor

Data actualizarii: 09/07/2019

Bistro Mon Cheri  - Intrarea Tudor Stefan, nr. 16 (Piata Dorobantilor)