Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

1905 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

4852 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

207 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

26 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2053 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

348 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

883 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

246 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

199 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

656 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

569 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

126 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2099 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

774 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3693 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1557 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

823 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

456 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1987 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2144 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

660 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3340 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9691 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1626 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

595 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Am plecat si nemancat si plin de grasime!

53 de lei ! Si daca ar fi fost comestibila era mult…

Luna octombrie a inceput prost pentru mine, cu doua restaurante de la care am plecat suparat, a trebuit sa ma duc in alta parte ca sa termin cina, fiindca nu am putut manca ce mi-au pus in farfurie, pur si simplu! Si m-am si enervat dupa banii aruncati, desigur. Bistro Mon Cheri e unul dintre cele doua, fiindca acum despre ei scriu.

Stiam ce fel de mancare au la Bistro Mon Cheri, nu m-am dus pentru vreo experienta culinara, ca nu era cazul. Voiam doar sa mananc ceva si sa plec. Chelnerita parea amabila, dar am o banuiala ca nu e asa de la natura. Nu m-am putut intelege cu ea sa ma ajute sa ma descurc prin meniul kilometric. A stat si s-a uitat minute in sir la un punct de pe perete, fara sa se miste, in timp ce eu ma chinuiam cu meniul acela infernal, conceput de “doamna bucatareasa care e la Bistro Mon Cheri de 20 de ani, inca de cand s-a deschis”. Trecem peste asta…

Mi-am pierdut rabdarea cu meniul, asa ca am luat ceva la intamplare, am vazut scris pe o tablita “pastrama cu mamaliguta” si am aratat cu degetul spre ea. Nu am putut manca acea carne. Nu am putut sa o tai cu cutitul, de tare ce era. Asa ca am apucat-o cu amandoua mainile si trageam de ea cu dintii. Mi se parea ca se uita oamenii de la alte mese lung la mine, dar imi era foame, asa ca am tras in continuare. Nici asa nu am reusit.

M-am dus sa platesc, mi-au luat 53 de lei pe lingura de mamaliga, singurul lucru din farfurie pe care am reusit sa-l mananc la Bistro Mon Cheri. Bani aruncati, timp pierdut, grasime pe maini, cine nu s-ar fi enervat in locul meu?

Dar sunt destui bucuresteni calmi si ingaduitori, si vad ca si nimeresc drumul catre Bistro Mon Cheri. De ce se duc sa plateasca niste preturi surprinzator de mari si pentru un bistrou cu mancare buna, daramite pentru unul cu ce mi-au dat mie in seara asta, intrebati-i pe ei… (GB – octombrie 2018)

PS: poza cu preturile e de anul trecut. Acum mi s epare ca sunt mai mari.

Unul dintre putinele bistrouri adevarate din Piata Dorobantilor

Acum e greu de crezut, insa a fost o vreme, aum 15-20 de ani, in care bucuresteni veneau din alte cartiere ca sa manance la Bistro Mon Cheri din Piata Dorobantilor, in primul rand pentru mancare, nu pentru ambianta, care nu avea nici atunci ceva iesit din comun.

Bistro Mon Cheri ocupa o casa cu etaj de pe Sfantul Stefan, in capatul dinspre Piata Dorobantilor. Nu e mare, dar nici mica. Saloanele sunt la etaj, cu ambianta rustica, de cabana de munte, lemn de brad, scaune de lemn, vesela si fete de masa colorate, cu patratele, unul dintre markerii internationali pentru pozitionare. La fel si cu farfuriile si cestile cu floricele viu colorate. E luminos, vesel, prietenos, atmosfera de vacanta, neprotocolara, familiala.

Daca imi aduc eu bine aminte, gradina era mai frumoasa la Bistro Mon Cheri, la inceputuri, nu era acoperita, ca acum, era chiar o mica gradinita, in fata, spre strada. Nu stiu de ce au inchis spatiul, acum e mi putin prietenoasa.

Meniul de la Bistro Mon Cheri e tipic pentru ceea ce se numeste acum bucataria urbana, de casa oraseneasca, un fel de bucatarie internationala populara. E destul de lung, au de toate, pentru toate gusturile. Mancare relativ simpla, usor de facut si din ingrediente comune, fara retete complicate, meniu care se integreaza foarte bine in conceptul general de restaurant familial, de vecinatate. Mancarea e cam cum te-ai astepta sa fie intr-un astfel de loc, e cam ca acasa, cu ceea ce inseamna asta si bine, si mai putin bine. Cei obisnuiti cu mancarea buna si fina nu vor reveni la Bistro Mon Cheri doar pentru mancare, asta e sigur.

Serviciul e destul de personal, sunt sigur ca au clienti recurenti, stabili, si asta se vede in atitudinea mai destinsa si mai informala a celor de la Bistro Mon Cheri. Preturile sunt rezonabile, insa nu atat de mici pe cat te-ai gandi asociat cu un astfel de concept.

Bistro Mon Cheri se prezinta ca un bistrou frantuzesc, dar nu prea este asa. O fi fost demult, poate, dar acum nu gasesti mare lucru din ceea ce inseamna adevarata cuisine du terroir, si nici meniul schimbat in fiecare zi si scris cu creta pe tablita. E un bistrou, totusi, daca luam definitia bistroului ca fiind capatul popular, informal, al scarii localurilor in care mergi sa mananci.

Multi isi pun acest „bistro” in nume, unii chiar si cu respectarea normelor limbii („bistro” nu exista in limba romana, unde se zice corect „bistrou”, iar in franceza e „bistrot”.), inclusiv mari restaurante de lux. Bistro Mon Cheri e printre putinele bistrouri la care la care denumirea nu te induce in greseala. (GB – iunie 2017)

Bistro Mon Cheri la Piata Dorobantilor, bucatarie urbana

Mon Cheri, restaurant in Piata Dorobantilor

Data actualizarii: 09/07/2019

Bistro Mon Cheri  - Intrarea Tudor Stefan, nr. 16 (Piata Dorobantilor)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.