Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

1753 vizite

Balls. este un mic local situat pe Calea Dorobantilor, nr. 69, intre P...

117 vizite

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

2188 vizite

B3ton, restaurant la Piata Libertatii pe Candiano Popescu

61 vizite

Casa Alba Baneasa este un restaurant traditional romanesc, situat in P...

54 vizite

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

3856 vizite

Ground Zero este o berarie artizanala, bar, mic bistrou si club boem s...

110 vizite

Q's Inn Experience este un restaurant fast-food cu autoservire in Pipe...

306 vizite

Lazoo Restaurant & Lounge, sau cum sa strici ziua cuiva chiar cand...

690 vizite

La Papile este un restaurant de peste si fructe de mare, situat in sec...

100 vizite

Presto Restaurant, segmentul high-end al celor de la Presto Pizza P...

128 vizite

La Bottega del Tartufo & Pasterra este o bacanie, respectiv un pas...

32 vizite

Chabad House Kosher Food & Events. Pentru evrei, adica In casa ...

631 vizite

IKEA, cel mai mare restaurant din Romania Auzisem de multe ori desp...

1656 vizite

Nikos Greek Taverna, in rand pe aleea cu restaurante Sunt multe res...

169 vizite

Food Circus nu este un circ, este un ...festival! Festivalul... gurman...

34 vizite

Pagaia este un restaurant fast-food cu autoservire in cartierul de bus...

48 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

3901 vizite

La Piovra pizza & pasta & more, un deja vu La Piovra e ...

898 vizite

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

1736 vizite

Maison des Crepes aduce savoarea și gustul autentic al clătitelor fr...

74 vizite

Choose your international flavors in our bistro style Red Pepper resta...

107 vizite

We wish your experience here to be an exceptional one. A trip through ...

70 vizite

Casa Vlasia este un loc nascut din dragoste pentru frumos, liniste, ma...

481 vizite

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

854 vizite
Afiseaza
vizualizari

Am plecat si nemancat si plin de grasime!

53 de lei ! Si daca ar fi fost comestibila era mult…

Luna octombrie a inceput prost pentru mine, cu doua restaurante de la care am plecat suparat, a trebuit sa ma duc in alta parte ca sa termin cina, fiindca nu am putut manca ce mi-au pus in farfurie, pur si simplu! Si m-am si enervat dupa banii aruncati, desigur. Bistro Mon Cheri e unul dintre cele doua, fiindca acum despre ei scriu.

Stiam ce fel de mancare au la Bistro Mon Cheri, nu m-am dus pentru vreo experienta culinara, ca nu era cazul. Voiam doar sa mananc ceva si sa plec. Chelnerita parea amabila, dar am o banuiala ca nu e asa de la natura. Nu m-am putut intelege cu ea sa ma ajute sa ma descurc prin meniul kilometric. A stat si s-a uitat minute in sir la un punct de pe perete, fara sa se miste, in timp ce eu ma chinuiam cu meniul acela infernal, conceput de “doamna bucatareasa care e la Bistro Mon Cheri de 20 de ani, inca de cand s-a deschis”. Trecem peste asta…

Mi-am pierdut rabdarea cu meniul, asa ca am luat ceva la intamplare, am vazut scris pe o tablita “pastrama cu mamaliguta” si am aratat cu degetul spre ea. Nu am putut manca acea carne. Nu am putut sa o tai cu cutitul, de tare ce era. Asa ca am apucat-o cu amandoua mainile si trageam de ea cu dintii. Mi se parea ca se uita oamenii de la alte mese lung la mine, dar imi era foame, asa ca am tras in continuare. Nici asa nu am reusit.

M-am dus sa platesc, mi-au luat 53 de lei pe lingura de mamaliga, singurul lucru din farfurie pe care am reusit sa-l mananc la Bistro Mon Cheri. Bani aruncati, timp pierdut, grasime pe maini, cine nu s-ar fi enervat in locul meu?

Dar sunt destui bucuresteni calmi si ingaduitori, si vad ca si nimeresc drumul catre Bistro Mon Cheri. De ce se duc sa plateasca niste preturi surprinzator de mari si pentru un bistrou cu mancare buna, daramite pentru unul cu ce mi-au dat mie in seara asta, intrebati-i pe ei… (GB – octombrie 2018)

PS: poza cu preturile e de anul trecut. Acum mi s epare ca sunt mai mari.

Unul dintre putinele bistrouri adevarate din Piata Dorobantilor

Acum e greu de crezut, insa a fost o vreme, aum 15-20 de ani, in care bucuresteni veneau din alte cartiere ca sa manance la Bistro Mon Cheri din Piata Dorobantilor, in primul rand pentru mancare, nu pentru ambianta, care nu avea nici atunci ceva iesit din comun.

Bistro Mon Cheri ocupa o casa cu etaj de pe Sfantul Stefan, in capatul dinspre Piata Dorobantilor. Nu e mare, dar nici mica. Saloanele sunt la etaj, cu ambianta rustica, de cabana de munte, lemn de brad, scaune de lemn, vesela si fete de masa colorate, cu patratele, unul dintre markerii internationali pentru pozitionare. La fel si cu farfuriile si cestile cu floricele viu colorate. E luminos, vesel, prietenos, atmosfera de vacanta, neprotocolara, familiala.

Daca imi aduc eu bine aminte, gradina era mai frumoasa la Bistro Mon Cheri, la inceputuri, nu era acoperita, ca acum, era chiar o mica gradinita, in fata, spre strada. Nu stiu de ce au inchis spatiul, acum e mi putin prietenoasa.

Meniul de la Bistro Mon Cheri e tipic pentru ceea ce se numeste acum bucataria urbana, de casa oraseneasca, un fel de bucatarie internationala populara. E destul de lung, au de toate, pentru toate gusturile. Mancare relativ simpla, usor de facut si din ingrediente comune, fara retete complicate, meniu care se integreaza foarte bine in conceptul general de restaurant familial, de vecinatate. Mancarea e cam cum te-ai astepta sa fie intr-un astfel de loc, e cam ca acasa, cu ceea ce inseamna asta si bine, si mai putin bine. Cei obisnuiti cu mancarea buna si fina nu vor reveni la Bistro Mon Cheri doar pentru mancare, asta e sigur.

Serviciul e destul de personal, sunt sigur ca au clienti recurenti, stabili, si asta se vede in atitudinea mai destinsa si mai informala a celor de la Bistro Mon Cheri. Preturile sunt rezonabile, insa nu atat de mici pe cat te-ai gandi asociat cu un astfel de concept.

Bistro Mon Cheri se prezinta ca un bistrou frantuzesc, dar nu prea este asa. O fi fost demult, poate, dar acum nu gasesti mare lucru din ceea ce inseamna adevarata cuisine du terroir, si nici meniul schimbat in fiecare zi si scris cu creta pe tablita. E un bistrou, totusi, daca luam definitia bistroului ca fiind capatul popular, informal, al scarii localurilor in care mergi sa mananci.

Multi isi pun acest „bistro” in nume, unii chiar si cu respectarea normelor limbii („bistro” nu exista in limba romana, unde se zice corect „bistrou”, iar in franceza e „bistrot”.), inclusiv mari restaurante de lux. Bistro Mon Cheri e printre putinele bistrouri la care la care denumirea nu te induce in greseala. (GB – iunie 2017)

Bistro Mon Cheri la Piata Dorobantilor, bucatarie urbana

Mon Cheri, restaurant in Piata Dorobantilor

Data actualizarii: 06/10/2018

Bistro Mon Cheri