Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12443 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4142 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1433 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3427 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1171 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13922 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1170 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1626 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

722 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5282 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3759 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9426 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

833 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2315 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2192 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3375 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

976 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6259 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3242 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3522 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1428 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3540 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2165 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7214 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6064 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4904 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2718 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1445 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1777 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2570 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1139 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2456 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

682 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2061 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1388 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6384 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8597 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5133 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4108 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7280 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4992 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2396 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2100 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3160 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

589 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6182 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2248 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

810 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3644 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2506 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Am plecat si nemancat si plin de grasime!

53 de lei ! Si daca ar fi fost comestibila era mult…

Luna octombrie a inceput prost pentru mine, cu doua restaurante de la care am plecat suparat, a trebuit sa ma duc in alta parte ca sa termin cina, fiindca nu am putut manca ce mi-au pus in farfurie, pur si simplu! Si m-am si enervat dupa banii aruncati, desigur. Bistro Mon Cheri e unul dintre cele doua, fiindca acum despre ei scriu.

Stiam ce fel de mancare au la Bistro Mon Cheri, nu m-am dus pentru vreo experienta culinara, ca nu era cazul. Voiam doar sa mananc ceva si sa plec. Chelnerita parea amabila, dar am o banuiala ca nu e asa de la natura. Nu m-am putut intelege cu ea sa ma ajute sa ma descurc prin meniul kilometric. A stat si s-a uitat minute in sir la un punct de pe perete, fara sa se miste, in timp ce eu ma chinuiam cu meniul acela infernal, conceput de “doamna bucatareasa care e la Bistro Mon Cheri de 20 de ani, inca de cand s-a deschis”. Trecem peste asta…

Mi-am pierdut rabdarea cu meniul, asa ca am luat ceva la intamplare, am vazut scris pe o tablita “pastrama cu mamaliguta” si am aratat cu degetul spre ea. Nu am putut manca acea carne. Nu am putut sa o tai cu cutitul, de tare ce era. Asa ca am apucat-o cu amandoua mainile si trageam de ea cu dintii. Mi se parea ca se uita oamenii de la alte mese lung la mine, dar imi era foame, asa ca am tras in continuare. Nici asa nu am reusit.

M-am dus sa platesc, mi-au luat 53 de lei pe lingura de mamaliga, singurul lucru din farfurie pe care am reusit sa-l mananc la Bistro Mon Cheri. Bani aruncati, timp pierdut, grasime pe maini, cine nu s-ar fi enervat in locul meu?

Dar sunt destui bucuresteni calmi si ingaduitori, si vad ca si nimeresc drumul catre Bistro Mon Cheri. De ce se duc sa plateasca niste preturi surprinzator de mari si pentru un bistrou cu mancare buna, daramite pentru unul cu ce mi-au dat mie in seara asta, intrebati-i pe ei… (GB – octombrie 2018)

PS: poza cu preturile e de anul trecut. Acum mi s epare ca sunt mai mari.

Unul dintre putinele bistrouri adevarate din Piata Dorobantilor

Acum e greu de crezut, insa a fost o vreme, aum 15-20 de ani, in care bucuresteni veneau din alte cartiere ca sa manance la Bistro Mon Cheri din Piata Dorobantilor, in primul rand pentru mancare, nu pentru ambianta, care nu avea nici atunci ceva iesit din comun.

Bistro Mon Cheri ocupa o casa cu etaj de pe Sfantul Stefan, in capatul dinspre Piata Dorobantilor. Nu e mare, dar nici mica. Saloanele sunt la etaj, cu ambianta rustica, de cabana de munte, lemn de brad, scaune de lemn, vesela si fete de masa colorate, cu patratele, unul dintre markerii internationali pentru pozitionare. La fel si cu farfuriile si cestile cu floricele viu colorate. E luminos, vesel, prietenos, atmosfera de vacanta, neprotocolara, familiala.

Daca imi aduc eu bine aminte, gradina era mai frumoasa la Bistro Mon Cheri, la inceputuri, nu era acoperita, ca acum, era chiar o mica gradinita, in fata, spre strada. Nu stiu de ce au inchis spatiul, acum e mi putin prietenoasa.

Meniul de la Bistro Mon Cheri e tipic pentru ceea ce se numeste acum bucataria urbana, de casa oraseneasca, un fel de bucatarie internationala populara. E destul de lung, au de toate, pentru toate gusturile. Mancare relativ simpla, usor de facut si din ingrediente comune, fara retete complicate, meniu care se integreaza foarte bine in conceptul general de restaurant familial, de vecinatate. Mancarea e cam cum te-ai astepta sa fie intr-un astfel de loc, e cam ca acasa, cu ceea ce inseamna asta si bine, si mai putin bine. Cei obisnuiti cu mancarea buna si fina nu vor reveni la Bistro Mon Cheri doar pentru mancare, asta e sigur.

Serviciul e destul de personal, sunt sigur ca au clienti recurenti, stabili, si asta se vede in atitudinea mai destinsa si mai informala a celor de la Bistro Mon Cheri. Preturile sunt rezonabile, insa nu atat de mici pe cat te-ai gandi asociat cu un astfel de concept.

Bistro Mon Cheri se prezinta ca un bistrou frantuzesc, dar nu prea este asa. O fi fost demult, poate, dar acum nu gasesti mare lucru din ceea ce inseamna adevarata cuisine du terroir, si nici meniul schimbat in fiecare zi si scris cu creta pe tablita. E un bistrou, totusi, daca luam definitia bistroului ca fiind capatul popular, informal, al scarii localurilor in care mergi sa mananci.

Multi isi pun acest „bistro” in nume, unii chiar si cu respectarea normelor limbii („bistro” nu exista in limba romana, unde se zice corect „bistrou”, iar in franceza e „bistrot”.), inclusiv mari restaurante de lux. Bistro Mon Cheri e printre putinele bistrouri la care la care denumirea nu te induce in greseala. (GB – iunie 2017)

Bistro Mon Cheri la Piata Dorobantilor, bucatarie urbana

Mon Cheri, restaurant in Piata Dorobantilor

Data actualizarii: 09/07/2019

Bistro Mon Cheri  - Intrarea Tudor Stefan, nr. 16 (Piata Dorobantilor)

  • Juergen :

    We had a table reservation for 2 people for New Year’s Eve on December 31, 2023 at 7 p.m., which was confirmed to us by email from the restaurant.
    We got there on time and stood in front of locked doors. A notice informed us that it would be closed from 5 p.m. on New Year’s Eve.
    Nobody came up with the idea of at least informing the guests whose reservations for that evening had been confirmed that the restaurant would not be open at all.
    We definitely cannot recommend a restaurant with such bad behavior towards its guests!

  • Dă-i un răspuns lui Juergen Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close