Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adeva...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

O ceainarie veche in calea Floreasca, chiar vizavi de Piata Floreasca,...

City Grill Floreasca (Promenada Mall area) is the favorite restaurant ...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

Daryus neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa ...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

Tracia ar trebui sa fie restaurantul microbistilor de fotbal Tracia...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

SushiRoom pariaza pe apetitul pentru contraste al oamenilor cu bani ...

De ce sa te duci sa mananci La Costas? Restaurantul acesta de pe Ca...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Afiseaza

Sushi ardelenesc

Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si alte cateva feluri din bucataria japoneza traditionala, deschis prin primavara lui 2017, cu intuitie, curaj sau cu inconstienta, chiar in hot-spotul specificului japonez din Bucuresti. Aici, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, pe o raza de cateva sute de metri, sunt cel putin inca cinci localuri japoneze, fara sa punem la socoteala si Sushi Terra, cativa pasi mai incolo pe Calea Dorobantilor.

Am inteles ca cei de la Hiro Sushi sunt ardeleni, din Sibiu, cred, si asa si pareau, m-as fi gandit si singur la asta. Au ales o casa mica de pe Tudor Stefan, strada care duce de la benzinarie catre Piata Floreasca, undeva aproape de mijloc, dar mai aproape de Piata Dorobantilor. Sunt langa Pescaria Dorobantilor, si poate ca au fost incurajati de exemplul lor, vazand cum un mic restaurant intr-o dugheana poate deveni vedeta cartierului, sau chiar a Bucurestiului, daca te uiti la ce scrie lumea pe Internet.

Tudor Stefan e o strada cu case mici si vechi, foarte inghesuite, printre care unii au reusit sa inghesuie si niste bloculete noi. Jos au bucataria, in mijloc, si doua camarute mai mult decat minuscule, insa la etaj e sala ceva mai mare, pe tot etajul. Amenajarea e simpla, facuta cu economie, fara vreun concept evident. Culori tari si inchise intr-un spatiu putin luminat, iarna merge bine, dar vara cu greu iti vine sa intri acolo.

Insa lumea vrea sa stea in curtea din fata la Hiro Sushi, atunci cand e cald. Rar mi-a fost dat sa vad o curticica atat de minuscula, dar cu mare priza la public. Diferenta o face acoperisul de vita de vie, care e atat de compact incat mai ca iti vine sa te sui sa verifici daca nu au trisat, daca unele frunze nu sunt cumva din plastic. M-au lasat sa fac poze, asa ca se poate intelege cate ceva din ce vreau sa spun.

Si meniul e minuscul la Hiro Sushi, dar nu ca e scurt, fiindca nu e, ci pentru ca l-au scris marunt de tot si l-au pus pe niste foi mai mici decat telefonul meu. Au toata gama clasica de sushi, maki, nigiri si alte asemenea, cu diverse combinatii si formule, inclusiv una de all you can eat. Am luat si eu un platou cu 10 bucati (crab roll, nigiri somon, nigiri crevete, nigiri crab si gunkan), la 49 de lei, cu un pahar de vin bun inclus. Eu am luat un Traminer din zona lor, nu mai bausem. Au fost bune.

Mi-a placut de ei, erau niste baieti cu pantaloni scurti si o fata, mai era si un personaj mai in varsta, ce parea tot de-al locului. Am vazut de multe ori minuscula gradina cu vita de vie plina, cand treceam prin fata, si si acum incepeau sa vina, la putin timp dupa ora 18. Cei mai multi pareau obisnuiti ai locului, se cunosteau cu susnumitii ardeleni, se pupau, aratau a oameni bucurosi ca au ajuns si ca se intalnesc acolo.

Mi-a placut la Hiro Sushi, mi-a placut de ei, si de sushi-ul lor, e un loc linistit in care poti veni sa mananci sushi si alte japonezarii la preturi rezonabile, cu un pahar de vin in fata. O sa mai trec pe acolo sa vad si ce fel de oameni se aduna, probabil ca Hiro Sushi e un bun candidat si la lista localurilor boeme de pe site-ul Restocracy. (GB – iulie 2017)

PS: pisica nu e a lor, e la vecini, insa am pus-o pentru ca face parte din concept…

Terasa Hiro Sushi

 

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Data actualizarii: 18/11/2019

Hiro Sushi  - Str. Intrarea Tudor Stefan, nr. 25 (Piata Dorobantilor)

hiro-sushi-restocracy