Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Afiseaza

Sushi ardelenesc

Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si alte cateva feluri din bucataria japoneza traditionala, deschis prin primavara lui 2017, cu intuitie, curaj sau cu inconstienta, chiar in hot-spotul specificului japonez din Bucuresti. Aici, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, pe o raza de cateva sute de metri, sunt cel putin inca cinci localuri japoneze, fara sa punem la socoteala si Sushi Terra, cativa pasi mai incolo pe Calea Dorobantilor.

Am inteles ca cei de la Hiro Sushi sunt ardeleni, din Sibiu, cred, si asa si pareau, m-as fi gandit si singur la asta. Au ales o casa mica de pe Tudor Stefan, strada care duce de la benzinarie catre Piata Floreasca, undeva aproape de mijloc, dar mai aproape de Piata Dorobantilor. Sunt langa Pescaria Dorobantilor, si poate ca au fost incurajati de exemplul lor, vazand cum un mic restaurant intr-o dugheana poate deveni vedeta cartierului, sau chiar a Bucurestiului, daca te uiti la ce scrie lumea pe Internet.

Tudor Stefan e o strada cu case mici si vechi, foarte inghesuite, printre care unii au reusit sa inghesuie si niste bloculete noi. Jos au bucataria, in mijloc, si doua camarute mai mult decat minuscule, insa la etaj e sala ceva mai mare, pe tot etajul. Amenajarea e simpla, facuta cu economie, fara vreun concept evident. Culori tari si inchise intr-un spatiu putin luminat, iarna merge bine, dar vara cu greu iti vine sa intri acolo.

Insa lumea vrea sa stea in curtea din fata la Hiro Sushi, atunci cand e cald. Rar mi-a fost dat sa vad o curticica atat de minuscula, dar cu mare priza la public. Diferenta o face acoperisul de vita de vie, care e atat de compact incat mai ca iti vine sa te sui sa verifici daca nu au trisat, daca unele frunze nu sunt cumva din plastic. M-au lasat sa fac poze, asa ca se poate intelege cate ceva din ce vreau sa spun.

Si meniul e minuscul la Hiro Sushi, dar nu ca e scurt, fiindca nu e, ci pentru ca l-au scris marunt de tot si l-au pus pe niste foi mai mici decat telefonul meu. Au toata gama clasica de sushi, maki, nigiri si alte asemenea, cu diverse combinatii si formule, inclusiv una de all you can eat. Am luat si eu un platou cu 10 bucati (crab roll, nigiri somon, nigiri crevete, nigiri crab si gunkan), la 49 de lei, cu un pahar de vin bun inclus. Eu am luat un Traminer din zona lor, nu mai bausem. Au fost bune.

Mi-a placut de ei, erau niste baieti cu pantaloni scurti si o fata, mai era si un personaj mai in varsta, ce parea tot de-al locului. Am vazut de multe ori minuscula gradina cu vita de vie plina, cand treceam prin fata, si si acum incepeau sa vina, la putin timp dupa ora 18. Cei mai multi pareau obisnuiti ai locului, se cunosteau cu susnumitii ardeleni, se pupau, aratau a oameni bucurosi ca au ajuns si ca se intalnesc acolo.

Mi-a placut la Hiro Sushi, mi-a placut de ei, si de sushi-ul lor, e un loc linistit in care poti veni sa mananci sushi si alte japonezarii la preturi rezonabile, cu un pahar de vin in fata. O sa mai trec pe acolo sa vad si ce fel de oameni se aduna, probabil ca Hiro Sushi e un bun candidat si la lista localurilor boeme de pe site-ul Restocracy. (GB – iulie 2017)

PS: pisica nu e a lor, e la vecini, insa am pus-o pentru ca face parte din concept…

Terasa Hiro Sushi

 

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Data actualizarii: 18/11/2019

Hiro Sushi  - Str. Intrarea Tudor Stefan, nr. 25 (Piata Dorobantilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close