Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Beef Room, restaurant steakhouse la Hilton Garden Inn Hotel in Centrul Vechi

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene.

Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef Room, restaurantul cu terasa situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, apartinand hotelului Hilton Garden Inn. Locatia este un steakhouse si inlocuieste restaurantul Garden Grille & Bar al aceluiasi hotel, care a fost deschis in decembrie 2017.

La aproximativ o saptamana distanta, pe 30 august, s-a deschis Corto Malteseun restaurant cu specific mediteranean, multicuisine. Corto Maltese este proiectul grupului Le Manoir, care mai detine: Le Bistrot Francais, La Vinuri, dar si spatiul in care pana de curand a fost deschis restaurantul japonez SushiRoom, in locul caruia se anunta deschiderea unui restaurant romanesc cu bucatarie creativa (despre acest subiect a scris GB aici).

Apropo de locatii inchise, Gargantua d’Oro (Pantagruel) din zona Dorobanti a anuntat ca intra in renovare aproximativ 3 luni (august-octombrie), asa cum se intampla si cu Capsa, intrat in renovare pentru cateva luni. La locatii inchise in aceasta vara amintim si: KOS, Hiro Sushi, Ambiance Cafe (care e posibil sa se redeschida).

Chiar la inceputul lunii septembrie s-a deschis Taupe Bistro CaffeSituat pe strada Anastasie Simu, nr. 6, in imediata apropiere a bulevardului Magheru, Taupe Bistro Caffe este locatia omulu de afaceri Cristi Opait, cel care mai detine Drunken Lords si Old Habits din Centrul Vechi al Bucurestiului. Investitia s-a ridicat la aproximativ 200.000 de euro si vine urmareste sa readuca faima de odinioara pe care o avea bulevardul Magheru din Capitala.

Pe data de 9 septembrie a avut loc deschiderea oficiala a restaurantului KAIAMO, un proiect mult asteptat de publicul bucurestean. KAIAMO este proiectul lui Radu Ionescu, cel care este si head chef-ul restaurantului, absolvent al celebrului Institut Culinar Le Cordon Bleu. Restaurantul KAIAMO este situat pe strada Ermil Pangratti, nr. 30A, in imediata apropiere a TVR si reprezinta o investitie de familie si un concept unic, cu patru zone gandite disctinct, denumite dupa diferite regiuni ale tarii (Moldova, Transilvania, Muntenia, Maramures, dar si o terasa (Basarabia). Meniul este alcatuit din preparate romanesti, dar gandite si realizate intr-o nota unica de catre head chef Radu Ionescu. (Daniel Catoi – septembrie 2018)

Data actualizarii: 13/09/2018