Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Ce a ajuns saracul OK Deli... Unii isi mai aduc aminte cata faima a...

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt...

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Unicorn Coffee & more: cafenea child-friendly, cafenea pentru copi...

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers Ma...

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vec...

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ajun...

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

Afiseaza

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Maltese, de pilda…

Am mai fost de cateva ori la Corto Maltese, si de fiecare data am mancat bine si foarte bine. Ultima data miel foarte bun, legume surprinzator de bine facute, ca in restaurantele cu bucatarie fina, la fel de buni crevetii cu sos de rosii si branza feta. Chiftelutele din dovlecei nu au fost la inaltimea celorlalte. Preturi mari, desigur… (GB – decembrie 2018)

Corto Maltese a fost un restaurant indelung asteptat. Nu el anume, ca restaurant sau concept, pentru ca foarte putini stiau ce fel de restaurant va fi acolo, ci cei din cartier sperau sa se redeschida un restaurant bun, fiindca nu sunt prea multe in bogatul cartier. Restaurantul se numeste Corto Maltese, dupa numele unui capitan de vas care a trait la inceputul secolului trecut, fiul unui marinar englez si al unei italience, tiganca vrajitoare si prostituata.

Corto Maltese e pe Radu Beller, vizavi de cafeneaua Ambiance din parcul Floreasca, in locul in care au fost mai multe restaurante, ultimele doua de care imi aduc aminte fiind Chocolat si Lett’s 35.
Lucrarile de amenajare a coltului de parter al cladirii vechi au durat foarte mult, insa a meritat asteptarea, pentru ca rezultatul e destul de spectaculos, Corto Maltese fiind acum unul dintre cele mai frumoase si elegante restaurante ale Bucurestiului. Si, din fericire, nu e amenajat in stilul minimalist industrial al modelor zilei. O parte din explicatie pare sa fie legata si de numele proprietarului, Cristian Preotu, cel care are si cunoscutele restaurante Le Bistrot Francais si SushiRoom, de langa Atheneul Roman si langa magazinele lui La Comtesse du Barry. Cristi Preotu nu pare sa fie deloc un adept al stilului industrial, daca iau ca referinta felul in care si-a amenajat restaurantele lui pana acum. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de o descriere pe care oricum nu as fi putut-o face.

Meniul de la Corto Maltese e mediteranean, de jur imprejurul marii mari: mancaruri italienesti (pizza), spaniole, grecesti, un foie gras frantuzesc. Au putine feluri, foarte bine alese si combinate. Si mai promit o pizza deosebita, speciala si prin ce contine si prin cum e facuta. Tot insista sa stim ca va veni nu stiu ce mare vedeta in ale facutului de pizza. Am pus o poza cu meniul, pentru ca site-ul lor nu e inca gata si nu-l puteti vedea in alta parte.

Am ajuns repede la masa la Corto Maltese, fiindca sunt foarte aproape de mine. Am luat niste gustari grecesti, cu tzatziki, feta tiganiti, adica feta de Macedonia in foietaj, marinata in miere de pin, zic ei, feta tot de Macedonia la cuptor, calamari prajiti in tigaie cu crusta de susan, creveti cu sos de rosii si un peste intreg, limba de mare in sos de unt cu lamaie si capere si legume la cuptor, pita greceasca. Toate bune si foarte bune, le-am mancat cu placere. Legumele cu care a venit pestele, in special, au fost surprinzator de bune, stiut fiind ca sa faci niste legume sa iasa bune la gust dincolo de ceea ce le-a dat Dumnezeu, nu e deloc la indemana oricarui chef, fie el si foarte bine platit. Si am baut si un vin foarte bun, moldovenesc, de la Gitana.

Serviciul a fost bun la Corto Maltese, cu un chelner care a venit de La Vinuri sa-i ajute cu deschiderea, tot un restaurant al lor. Am scris despre el si cand am fost acolo, mi-a facut placere sa-l revad. Preturile sunt mari, asa cum se astepta toata lumea. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, poate trece repede o suta de Euro de pe cardul tau pe cel al lui Cristi Preotu. Clienti destul de multi pentru un restaurant deschis de o saptamana, si la pranz si seara.

Corto Maltese s-a pozitionat direct ca unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar daca are el cateva mese. Totul foarte bine facut acolo, de la concept la ambianta, meniu, mancare, pana la lista de vinuri, Cristi Preotu fiind si unul dintre negustorii de vinuri cunoscuti, printre altele. Se va vorbi mult despre Corto Maltese, fara indoiala… (GB – septembrie 2018)

Corto Maltese, restaurant mediteranean multicuisine la deschidere

Meniul mediteranean multicuisine Corto Maltese - la lansare

La Corto Maltese cu Principele Michel de Laufenburg

La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufenburg, pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care cunoscutul de-acum restaurant Corto Maltese din Str. Radu B...

Cat de ceremoniosi ar trebui sa fie chelnerii imbracati in marinari?

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule” si “doamna”, puse distinctiv in aprope toate propozitiile in interactiunile formale de tip client service, dintre client si p...

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Le Manoir deschide Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizza

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizza Grupul românesc Le Manoir anunță lansarea restaurantu...

Data actualizarii: 15/07/2019

Corto Maltese  - Str. Radu Beller, nr. 35 (Parcul Floreasca)

  • MuncaDeJos :

    Cica, au vost VIP-uri la voi la sura… vopsiti gadu, innautru-i leopoldina Balanuta… Aszo szip-aszo szip, ekinak o szemekik… Pe cand bani varsati si in conturile mele personale de la Alpha Bank, draga Maltezule ? Stiai ca vreau o pensie privata si mafia mondialista nu accepta… Stiai ca din banii mei – privati !- dusmanu profita ?!? Cine-i risipitoru ??!!?

  • CascavaluSpy :

    Mi-ar place o escapada la terasa renumita, insa sunt amarat si prapadit… Sper s-o mentineti la cote inalte ! Avem nevoie de zone in care sa ne intalnim pentru binele nostru. Jos Mondializarea ! Aspectul exotic este bine venit…

  • Iulia :

    Toate ca toate, dar farfuriile alea sunt atat de uratele…

  • corto-maltese-restaurant-cu-specific-mediteranean-evaluare-restocracy