Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Corto Malt...

2032 vizite

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

4066 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

4779 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1099 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului A...

5227 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

1744 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti Pata Negra e un restau...

3056 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

877 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

1384 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5217 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

1545 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

2106 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

1398 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

813 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

5308 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

761 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

549 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

823 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

971 vizite

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

1185 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1398 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

2910 vizite

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

2494 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

680 vizite

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile E...

466 vizite
Afiseaza
vizualizari

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina

Corto Maltese a fost un restaurant indelung asteptat. Nu el anume, ca restaurant sau concept, pentru ca foarte putini stiau ce fel de restaurant va fi acolo, ci cei din cartier sperau sa se redeschida un restaurant bun, fiindca nu sunt prea multe in bogatul cartier. Restaurantul se numeste Corto Maltese, dupa numele unui capitan de vas care a trait la inceputul secolului trecut, fiul unui marinar englez si al unei italience, tiganca vrajitoare si prostituata.

Corto Maltese e pe Radu Beller, vizavi de cafeneaua Ambiance din parcul Floreasca, in locul in care au fost mai multe restaurante, ultimele doua de care imi aduc aminte fiind Chocolat si Lett’s 35.
Lucrarile de amenajare a coltului de parter al cladirii vechi au durat foarte mult, insa a meritat asteptarea, pentru ca rezultatul e destul de spectaculos, Corto Maltese fiind acum unul dintre cele mai frumoase si elegante restaurante ale Bucurestiului. Si, din fericire, nu e amenajat in stilul minimalist industrial al modelor zilei. O parte din explicatie pare sa fie legata si de numele proprietarului, Cristian Preotu, cel care are si cunoscutele restaurante Le Bistrot Francais si SushiRoom, de langa Atheneul Roman si langa magazinele lui La Comtesse du Barry. Cristi Preotu nu pare sa fie deloc un adept al stilului industrial, daca iau ca referinta felul in care si-a amenajat restaurantele lui pana acum. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de o descriere pe care oricum nu as fi putut-o face.

Meniul de la Corto Maltese e mediteranean, de jur imprejurul marii mari: mancaruri italienesti (pizza), spaniole, grecesti, un foie gras frantuzesc. Au putine feluri, foarte bine alese si combinate. Si mai promit o pizza deosebita, speciala si prin ce contine si prin cum e facuta. Tot insista sa stim ca va veni nu stiu ce mare vedeta in ale facutului de pizza. Am pus o poza cu meniul, pentru ca site-ul lor nu e inca gata si nu-l puteti vedea in alta parte.

Am ajuns repede la masa la Corto Maltese, fiindca sunt foarte aproape de mine. Am luat niste gustari grecesti, cu tzatziki, feta tiganiti, adica feta de Macedonia in foietaj, marinata in miere de pin, zic ei, feta tot de Macedonia la cuptor, calamari prajiti in tigaie cu crusta de susan, creveti cu sos de rosii si un peste intreg, limba de mare in sos de unt cu lamaie si capere si legume la cuptor, pita greceasca. Toate bune si foarte bune, le-am mancat cu placere. Legumele cu care a venit pestele, in special, au fost surprinzator de bune, stiut fiind ca sa faci niste legume sa iasa bune la gust dincolo de ceea ce le-a dat Dumnezeu, nu e deloc la indemana oricarui chef, fie el si foarte bine platit. Si am baut si un vin foarte bun, moldovenesc, de la Gitana.

Serviciul a fost bun la Corto Maltese, cu un chelner care a venit de La Vinuri sa-i ajute cu deschiderea, tot un restaurant al lor. Am scris despre el si cand am fost acolo, mi-a facut placere sa-l revad. Preturile sunt mari, asa cum se astepta toata lumea. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, poate trece repede o suta de Euro de pe cardul tau pe cel al lui Cristi Preotu. Clienti destul de multi pentru un restaurant deschis de o saptamana, si la pranz si seara.

Corto Maltese s-a pozitionat direct ca unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar daca are el cateva mese. Totul foarte bine facut acolo, de la concept la ambianta, meniu, mancare, pana la lista de vinuri, Cristi Preotu fiind si unul dintre negustorii de vinuri cunoscuti, printre altele. Se va vorbi mult despre Corto Maltese, fara indoiala… (GB – septembrie 2018)

Corto Maltese, restaurant mediteranean multicuisine la deschidere

Meniul mediteranean multicuisine Corto Maltese - la lansare

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Le Manoir deschide Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizza

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizza Grupul românesc Le Manoir anunță lansarea restaurantu...


Corto Maltese

  • Iulia :

    Toate ca toate, dar farfuriile alea sunt atat de uratele…

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.