Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase”, proiect gastrono...

Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de ...

Reduce stafful si timpul de asteptare al clientilor (nu mai printa men...

Volumul “Curatorul de zacuscă, texte gastronomice” de Cosmin Drag...

Crama Villa Vinèa a câștigat două medalii de aur și una de ar...

Centrul de Evenimente The President devine The President Club și esti...

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

Afiseaza

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizza

Grupul românesc Le Manoir anunță lansarea restaurantului mediteranean Corto Maltese, situat în București, pe strada Locotenent Aviator Radu Beller nr. 35. Proaspăt deschis, localul propune oaspeților săi o experiență culinară autentică, bazată pe preparate gastronomice, specifice bucătăriilor grecești și italienești, din ingrediente fine, furnizate de producători locali și artizani recunoscuți pentru standardele lor de calitate.

Meniul de mâncare al restaurantului include o selecție de preparate lejere și atrăgătoare, cum sunt clasicele meze – tzatziki, crema de brânza picantă, calamarii prăjiți în crustă de susan sau specialitățile din brânză feta, macedonească -, precum și feluri de mâncare bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește. Printre materiile prime și produsele extrem de apreciate ale restaurantului, se numără stridiile Marennes d’Oléron No 3, midiile din Marea Neagră, creveții de Madagascar, lupul de mare de captură sau faimoasa carne de vită Wagyu.

“Când am creat meniul, am pornit de la experiența pe care dorim să o oferim oaspeților noștri. Premisa era că ne propunem să creăm un loc primitor, convivial, care să apropie oamenii și să îi facă să se simtă ca acasă, așa că am conceput o serie de preparate perfecte pentru a fi combinate și împărțite, cum sunt acele tapas, specific grecești, în care fiecare ingredient aduce un plus de savoare și aromă preparatului final.”, declară Chef Gabriel Dina, cel care coordonează bucătăria localului.

În plus, Corto Maltese propune oaspeților săi și o selecție de pizza, concepută de către Ludovic Bicchierai, câștigător, în anul 2016, al campionatul mondial dedicat faimosului preparat italienesc și consultant gastronomic al localului. “Sortimentele propuse de mine se încadrează în categoria de pizza etică – așa cum este ea denumită acum -, deoarece sunt făcute în bucătăria restaurantului, din produse 100% naturale, ale căror origine este atent verificată și controlată. Astfel, de la amestecul celor 3 tipuri de făină, care este creat special pentru oaspeții Corto Maltese, până la sosuri, totul este pregătit în casă, de către echipa restaurantului. Pentru toppinguri, am ales să lucrăm cu produse nobile, pentru ca rezultatul să fie unul cu adevărat gourmet: somon bio de Scoția, trufe, foie gras de rață, stracciatella.”, povestește artizanul francez Ludovic Bicchierai.

Meniul gastronomic al restaurantului este completat de o selecție de 120 de vinuri, de la cei mai celebri producători români, împreună cu nume internaționale consacrate, din Franța, Italia, Australia, precum Château Smith Haut Lafitte, Penfolds sau Biserno.

Decorul localului preia elemente din arhitectura mediteraneană – nuanțele vibrante, de albastru și verde, detaliile florale sau cele marine, accentele de auriu. Capacitatea restaurantului este de 65 de locuri la masă și include zone mai intime, concepute pentru cei care doresc să stea la cafea și să se bucure de mic-dejun, precum și un separeu elegant, perfect pentru întâlnirile de afaceri. Amenajarea localului a fost realizată în colaborare cu designerul Raul Șerban și a presupus a investiție de 450,000 de Euro, în refacerea interiorului, decorare și echipamente.

Nota de plată medie pe care reprezentanții Corto Maltese o preconizează este de 150 Lei pentru cină și de 70 Lei pentru prânz.

Lansarea restaurantului a avut loc în data de 4 septembrie, printr-un eveniment-spectacol, în cadrul căruia oaspeții au avut ocazia să îl cunoască pe Ludovic Bicchierai și să se bucure de demonstrație de acrobație cu pizza, realizată de celebrul artizan francez. “Ne bucurăm că am reușit să îl aducem pe Ludovic Biccherai în România, în calitate de consultant gastronomic, pentru că, astfel, confirmăm atât angajamentul nostru față de oaspeții Corto Maltese – care vor avea parte de preparate fine, ce pot oricând concura cu cele internaționale -, dar și față de colegii noștri din restaurant și de industria autohtonă de HoReCa. Cred că doar investind în educația oamenilor și în dezvoltarea lor profesională putem crește cu consecvență standardele, iar eu sunt fericit și mândru să contribui la acest lucru.”, a declarat Cristian Preotu, proprietar Le Manoir, grupul ce deține Corto Maltese.

Restaurantul este deschis în fiecare zi, în intervalul orar 09:30 – 22:00. (Comunicat de presa – septembrie 2018)


Despre Ludovic Bicchierai

Ludovic Bicchierai a câștigat, în 2016, cea de-a 25-a ediție a Campionatului Mondial de Pizza, ce a avut loc la Parma, Italia. Francezul a impresionat juriul cu un preparat neconvențional – o pizza inspirată din supa bouillabaisse, specifică bucătăriei provensale. Astfel, preparatul său avea la bază o reducție de supă, mozzarella fior di latte, creveți, flori de dovleac, carpaccio de pește și sos tabasco. Victoria i-a adus artizanului un voucher pentru 1,000 de kilograme de făină, dar și o serie de recorduri, Ludovic devenind primul francez care câștigă competiția, al treilea non-italian premiat și, la 34 de ani, cel mai tânăr deținător al premiului.

Printre alte titluri ale artizanului, se numără cel de prim clasat la secțiunea rapiditate, în cadrul Campionatului Național Francez de Pizza, în 2014, al 3-lea la secțiunea calitate, în 2015, la același concurs din Franța, și cel de Campion Mondial în 2015, la Bruxelles, pentru pizza etică.

Ludovic Bicchierai este pasionat de pizza din 2002, de când și-a deschis un pizza truck, alături de fratele său.


Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri și Corto Maltese.

Ludovic Bicchierai

Ludovic Bicchierai

Corto Maltese

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Maltese, de pilda... Am mai fost de cateva ori la Corto Maltese, si de fiecare data am mancat bine si foarte bine. Ultima da...

Data actualizarii: 07/09/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close