Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Afiseaza

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizza

Grupul românesc Le Manoir anunță lansarea restaurantului mediteranean Corto Maltese, situat în București, pe strada Locotenent Aviator Radu Beller nr. 35. Proaspăt deschis, localul propune oaspeților săi o experiență culinară autentică, bazată pe preparate gastronomice, specifice bucătăriilor grecești și italienești, din ingrediente fine, furnizate de producători locali și artizani recunoscuți pentru standardele lor de calitate.

Meniul de mâncare al restaurantului include o selecție de preparate lejere și atrăgătoare, cum sunt clasicele meze – tzatziki, crema de brânza picantă, calamarii prăjiți în crustă de susan sau specialitățile din brânză feta, macedonească -, precum și feluri de mâncare bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește. Printre materiile prime și produsele extrem de apreciate ale restaurantului, se numără stridiile Marennes d’Oléron No 3, midiile din Marea Neagră, creveții de Madagascar, lupul de mare de captură sau faimoasa carne de vită Wagyu.

“Când am creat meniul, am pornit de la experiența pe care dorim să o oferim oaspeților noștri. Premisa era că ne propunem să creăm un loc primitor, convivial, care să apropie oamenii și să îi facă să se simtă ca acasă, așa că am conceput o serie de preparate perfecte pentru a fi combinate și împărțite, cum sunt acele tapas, specific grecești, în care fiecare ingredient aduce un plus de savoare și aromă preparatului final.”, declară Chef Gabriel Dina, cel care coordonează bucătăria localului.

În plus, Corto Maltese propune oaspeților săi și o selecție de pizza, concepută de către Ludovic Bicchierai, câștigător, în anul 2016, al campionatul mondial dedicat faimosului preparat italienesc și consultant gastronomic al localului. “Sortimentele propuse de mine se încadrează în categoria de pizza etică – așa cum este ea denumită acum -, deoarece sunt făcute în bucătăria restaurantului, din produse 100% naturale, ale căror origine este atent verificată și controlată. Astfel, de la amestecul celor 3 tipuri de făină, care este creat special pentru oaspeții Corto Maltese, până la sosuri, totul este pregătit în casă, de către echipa restaurantului. Pentru toppinguri, am ales să lucrăm cu produse nobile, pentru ca rezultatul să fie unul cu adevărat gourmet: somon bio de Scoția, trufe, foie gras de rață, stracciatella.”, povestește artizanul francez Ludovic Bicchierai.

Meniul gastronomic al restaurantului este completat de o selecție de 120 de vinuri, de la cei mai celebri producători români, împreună cu nume internaționale consacrate, din Franța, Italia, Australia, precum Château Smith Haut Lafitte, Penfolds sau Biserno.

Decorul localului preia elemente din arhitectura mediteraneană – nuanțele vibrante, de albastru și verde, detaliile florale sau cele marine, accentele de auriu. Capacitatea restaurantului este de 65 de locuri la masă și include zone mai intime, concepute pentru cei care doresc să stea la cafea și să se bucure de mic-dejun, precum și un separeu elegant, perfect pentru întâlnirile de afaceri. Amenajarea localului a fost realizată în colaborare cu designerul Raul Șerban și a presupus a investiție de 450,000 de Euro, în refacerea interiorului, decorare și echipamente.

Nota de plată medie pe care reprezentanții Corto Maltese o preconizează este de 150 Lei pentru cină și de 70 Lei pentru prânz.

Lansarea restaurantului a avut loc în data de 4 septembrie, printr-un eveniment-spectacol, în cadrul căruia oaspeții au avut ocazia să îl cunoască pe Ludovic Bicchierai și să se bucure de demonstrație de acrobație cu pizza, realizată de celebrul artizan francez. “Ne bucurăm că am reușit să îl aducem pe Ludovic Biccherai în România, în calitate de consultant gastronomic, pentru că, astfel, confirmăm atât angajamentul nostru față de oaspeții Corto Maltese – care vor avea parte de preparate fine, ce pot oricând concura cu cele internaționale -, dar și față de colegii noștri din restaurant și de industria autohtonă de HoReCa. Cred că doar investind în educația oamenilor și în dezvoltarea lor profesională putem crește cu consecvență standardele, iar eu sunt fericit și mândru să contribui la acest lucru.”, a declarat Cristian Preotu, proprietar Le Manoir, grupul ce deține Corto Maltese.

Restaurantul este deschis în fiecare zi, în intervalul orar 09:30 – 22:00. (Comunicat de presa – septembrie 2018)


Despre Ludovic Bicchierai

Ludovic Bicchierai a câștigat, în 2016, cea de-a 25-a ediție a Campionatului Mondial de Pizza, ce a avut loc la Parma, Italia. Francezul a impresionat juriul cu un preparat neconvențional – o pizza inspirată din supa bouillabaisse, specifică bucătăriei provensale. Astfel, preparatul său avea la bază o reducție de supă, mozzarella fior di latte, creveți, flori de dovleac, carpaccio de pește și sos tabasco. Victoria i-a adus artizanului un voucher pentru 1,000 de kilograme de făină, dar și o serie de recorduri, Ludovic devenind primul francez care câștigă competiția, al treilea non-italian premiat și, la 34 de ani, cel mai tânăr deținător al premiului.

Printre alte titluri ale artizanului, se numără cel de prim clasat la secțiunea rapiditate, în cadrul Campionatului Național Francez de Pizza, în 2014, al 3-lea la secțiunea calitate, în 2015, la același concurs din Franța, și cel de Campion Mondial în 2015, la Bruxelles, pentru pizza etică.

Ludovic Bicchierai este pasionat de pizza din 2002, de când și-a deschis un pizza truck, alături de fratele său.


Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri și Corto Maltese.

Ludovic Bicchierai

Ludovic Bicchierai

Corto Maltese

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Am mai fost de cateva ori la Corto Maltese, si de fiecare data am mancat bine si foarte bine. Ultima data miel foarte bun, legume surpri...

Data actualizarii: 07/09/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.