Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și îl aduce în România pe Ludovic Bicchierai, campion mondial la pizza

Grupul românesc Le Manoir anunță lansarea restaurantului mediteranean Corto Maltese, situat în București, pe strada Locotenent Aviator Radu Beller nr. 35. Proaspăt deschis, localul propune oaspeților săi o experiență culinară autentică, bazată pe preparate gastronomice, specifice bucătăriilor grecești și italienești, din ingrediente fine, furnizate de producători locali și artizani recunoscuți pentru standardele lor de calitate.

Meniul de mâncare al restaurantului include o selecție de preparate lejere și atrăgătoare, cum sunt clasicele meze – tzatziki, crema de brânza picantă, calamarii prăjiți în crustă de susan sau specialitățile din brânză feta, macedonească -, precum și feluri de mâncare bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește. Printre materiile prime și produsele extrem de apreciate ale restaurantului, se numără stridiile Marennes d’Oléron No 3, midiile din Marea Neagră, creveții de Madagascar, lupul de mare de captură sau faimoasa carne de vită Wagyu.

“Când am creat meniul, am pornit de la experiența pe care dorim să o oferim oaspeților noștri. Premisa era că ne propunem să creăm un loc primitor, convivial, care să apropie oamenii și să îi facă să se simtă ca acasă, așa că am conceput o serie de preparate perfecte pentru a fi combinate și împărțite, cum sunt acele tapas, specific grecești, în care fiecare ingredient aduce un plus de savoare și aromă preparatului final.”, declară Chef Gabriel Dina, cel care coordonează bucătăria localului.

În plus, Corto Maltese propune oaspeților săi și o selecție de pizza, concepută de către Ludovic Bicchierai, câștigător, în anul 2016, al campionatul mondial dedicat faimosului preparat italienesc și consultant gastronomic al localului. “Sortimentele propuse de mine se încadrează în categoria de pizza etică – așa cum este ea denumită acum -, deoarece sunt făcute în bucătăria restaurantului, din produse 100% naturale, ale căror origine este atent verificată și controlată. Astfel, de la amestecul celor 3 tipuri de făină, care este creat special pentru oaspeții Corto Maltese, până la sosuri, totul este pregătit în casă, de către echipa restaurantului. Pentru toppinguri, am ales să lucrăm cu produse nobile, pentru ca rezultatul să fie unul cu adevărat gourmet: somon bio de Scoția, trufe, foie gras de rață, stracciatella.”, povestește artizanul francez Ludovic Bicchierai.

Meniul gastronomic al restaurantului este completat de o selecție de 120 de vinuri, de la cei mai celebri producători români, împreună cu nume internaționale consacrate, din Franța, Italia, Australia, precum Château Smith Haut Lafitte, Penfolds sau Biserno.

Decorul localului preia elemente din arhitectura mediteraneană – nuanțele vibrante, de albastru și verde, detaliile florale sau cele marine, accentele de auriu. Capacitatea restaurantului este de 65 de locuri la masă și include zone mai intime, concepute pentru cei care doresc să stea la cafea și să se bucure de mic-dejun, precum și un separeu elegant, perfect pentru întâlnirile de afaceri. Amenajarea localului a fost realizată în colaborare cu designerul Raul Șerban și a presupus a investiție de 450,000 de Euro, în refacerea interiorului, decorare și echipamente.

Nota de plată medie pe care reprezentanții Corto Maltese o preconizează este de 150 Lei pentru cină și de 70 Lei pentru prânz.

Lansarea restaurantului a avut loc în data de 4 septembrie, printr-un eveniment-spectacol, în cadrul căruia oaspeții au avut ocazia să îl cunoască pe Ludovic Bicchierai și să se bucure de demonstrație de acrobație cu pizza, realizată de celebrul artizan francez. “Ne bucurăm că am reușit să îl aducem pe Ludovic Biccherai în România, în calitate de consultant gastronomic, pentru că, astfel, confirmăm atât angajamentul nostru față de oaspeții Corto Maltese – care vor avea parte de preparate fine, ce pot oricând concura cu cele internaționale -, dar și față de colegii noștri din restaurant și de industria autohtonă de HoReCa. Cred că doar investind în educația oamenilor și în dezvoltarea lor profesională putem crește cu consecvență standardele, iar eu sunt fericit și mândru să contribui la acest lucru.”, a declarat Cristian Preotu, proprietar Le Manoir, grupul ce deține Corto Maltese.

Restaurantul este deschis în fiecare zi, în intervalul orar 09:30 – 22:00. (Comunicat de presa – septembrie 2018)


Despre Ludovic Bicchierai

Ludovic Bicchierai a câștigat, în 2016, cea de-a 25-a ediție a Campionatului Mondial de Pizza, ce a avut loc la Parma, Italia. Francezul a impresionat juriul cu un preparat neconvențional – o pizza inspirată din supa bouillabaisse, specifică bucătăriei provensale. Astfel, preparatul său avea la bază o reducție de supă, mozzarella fior di latte, creveți, flori de dovleac, carpaccio de pește și sos tabasco. Victoria i-a adus artizanului un voucher pentru 1,000 de kilograme de făină, dar și o serie de recorduri, Ludovic devenind primul francez care câștigă competiția, al treilea non-italian premiat și, la 34 de ani, cel mai tânăr deținător al premiului.

Printre alte titluri ale artizanului, se numără cel de prim clasat la secțiunea rapiditate, în cadrul Campionatului Național Francez de Pizza, în 2014, al 3-lea la secțiunea calitate, în 2015, la același concurs din Franța, și cel de Campion Mondial în 2015, la Bruxelles, pentru pizza etică.

Ludovic Bicchierai este pasionat de pizza din 2002, de când și-a deschis un pizza truck, alături de fratele său.


Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri și Corto Maltese.

Ludovic Bicchierai

Ludovic Bicchierai

Corto Maltese

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Maltese, de pilda... Am mai fost de cateva ori la Corto Maltese, si de fiecare data am mancat bine si foarte bine. Ultima da...

Data actualizarii: 07/09/2018