Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

5962 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

8157 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6592 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3585 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

7825 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4140 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2008 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

8816 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

12886 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1956 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4091 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2376 vizite

NIDO, un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un re...

2858 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2210 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

1227 vizite

5ENSI, reteta succesului, daca o puteti copia 5ENSI merge din plin ...

13005 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

6751 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

716 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1856 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1744 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

4971 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1392 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1067 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1172 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2928 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2170 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1050 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2626 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

4670 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1828 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1625 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1389 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1625 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

4681 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2927 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

983 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1604 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1092 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

690 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1276 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

701 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1704 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

2802 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

5340 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

816 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2046 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3337 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7016 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

923 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

496 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

924 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

953 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

979 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

503 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1118 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1018 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1312 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

723 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1838 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1958 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

687 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

535 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

427 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1272 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

879 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3034 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1872 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2895 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1090 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

547 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1684 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1134 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

838 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1445 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1616 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1869 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1180 vizite
Afiseaza
vizualizari

26 de lei o sticla de apa de 0.75…

La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. Totusi, fiind acum mai batran si mai intelept, mi-a mai trecut si m-am dus din nou.

Gargantua d’Oro, sau Gargantua Pantagruel, dupa cum am inteles ca-si mai spun, e la fel cum il lasasem. Doar mocheta de pe terasa mult mai uzata si mai murdara, nu stiu cat, si mai ales de ce o tin acolo. Nu au garderoba, asa toata lumea isi tine haonele pe unde apuca. I-am intrebat, au zis ca nu au spatiu pentru asa ceva. Am facut roata cu privirea inauntru si m-am gandit apoi ca a zis doar asa, ca nu avea chef de vorba. In rest, arata foarte bine Gargantua d’Oro, dupa cum am spus si data trecuta.

Acum am luat un peste, destul de mediocru, si paste, care au fost chiar bune. Si serviciul a fost bun, chiar daca nu era chelnerul prea atent la detalii. Sau, cred, mai degraba, ca nici nu ar fi inteles prea bine, chiar daca s-ar fi straduit sa observe.

Preturile mari la Gargantua d’Oro; o sticla de apa de 0.75 costa 26 de lei, bruschetele din poza 19. Clienti destui, totusi, dintre cei care misuna prin Beller, dupa cum aratau. Sa le fie de bine… (GB – martie 2018)

Chelner: Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…

Dialog cu chelnerul la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): „Ce e cel mai bun de mancare aici, la Gargantua?” „Uitati-va in meniu!” „Da, pot sa ma uit, insa acolo nu scrie care e cel mai bun fel de aici.” „Doar nu o sa stau eu acuma sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…” … dupa care a intors spatele si a plecat!

Nu e prima oara cand am astfel de conversatii cu chelnerii de la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta). Nu stiu daca o fi fost acelasi chelner, sau altul. E drept, eu nu… (GB – martie 2017) (citeste tot

 

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Data actualizarii: 09/01/2019

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

  • Gargantua Restaurant :

    Majoritatea restaurantelor din Bucuresti, sticla de apa autohtona la 0,3 l costa 10 lei. Aplicand regula de trei simpla o apa autohtona la 0,75 l ar trebui sa coste 25 lei. Dat fiind ca vorbim de San Pellegrino sau Aqua Panna , al caror cost de achizitie este de patru ori mai mare, nu mi se pare nimic nefiresc sa coste 26 lei. In acelasi meniu puteti gasi apa Dorna la 10 lei sticla de 0,3l.
    Sunt curios in celelalte restaurante apa de import la ce pret o gasiti? Nu cumva in acelasi interval 22-26 lei?

    • George Butunoiu :

      Da, probabil ca e la acelasi pret si in alte restaurante. Insa eu nu aveam nici cea mai mica intentie sa platesc 26 de lei pe o sticla cu apa. Daca era si alta apa in meniu, insa chelnerul a adus-o pe aceasta fara sa ma intrebe, ma indispune si mai tare decat pretul propriu-zis… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.