Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7787 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4798 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10616 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9433 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4961 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8107 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

934 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2596 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10277 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4538 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

16647 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

1984 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5194 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3830 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3325 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2586 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2920 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18266 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

975 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2141 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2177 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1798 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

4179 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1262 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3533 vizite
Afiseaza
vizualizari

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul.

Gargantua d'Oro (Pantagruel), restaurant elegant in Piata DorobantilorMerg rar la Gargantua d’Oro, chiar daca e foarte aproape de biroul meu si de casa. Si chiar daca e un restaurant foarte frumos amenajat si am si revenit la sentimente bune fata de chelnerii de acolo, intre timp. Mancarea e corecta la ei, frumos prezentata, insa nu e ceva deosebit, pentru care sa vreau sa ma intorc mai des. Acum am luat o vita si un peste, destul de bune pentru un mers acolo manat de foame, si nu de altceva. Piureul si sosul la fel. La cat de bine arata restaurantul, eu cred ca ar fi timpul si pentru o regandire a meniului. Parerea mea!

Cu chelnerii m-am inteles bine, s-au straduit sa isi faca treaba bine, insa nu prea au reflexul detaliului. Si nu vorbesc aici despre vreo eticheta ramasa prin manualele de retaurante din cu totul alte vremuri, ci despre lucruri marunte care tin de common sense, cum ar zice romanul… Dar nici altii nu le au, vor spune ei. Da, asa este! (GB – februarie 2019)

26 de lei o sticla de apa de 0.75

La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. Totusi, fiind acum mai batran si mai intelept, mi-a mai trecut si m-am dus din nou.

Gargantua d’Oro, sau Gargantua Pantagruel, dupa cum am inteles ca-si mai spun, e la fel cum il lasasem. Doar mocheta de pe terasa mult mai uzata si mai murdara, nu stiu cat, si mai ales de ce o tin acolo. Nu au garderoba, asa toata lumea isi tine haonele pe unde apuca. I-am intrebat, au zis ca nu au spatiu pentru asa ceva. Am facut roata cu privirea inauntru si m-am gandit apoi ca a zis doar asa, ca nu avea chef de vorba. In rest, arata foarte bine Gargantua d’Oro, dupa cum am spus si data trecuta.

Acum am luat un peste, destul de mediocru, si paste, care au fost chiar bune. Si serviciul a fost bun, chiar daca nu era chelnerul prea atent la detalii. Sau, cred, mai degraba, ca nici nu ar fi inteles prea bine, chiar daca s-ar fi straduit sa observe.

Preturile mari la Gargantua d’Oro; o sticla de apa de 0.75 costa 26 de lei, bruschetele din poza 19. Clienti destui, totusi, dintre cei care misuna prin Beller, dupa cum aratau. Sa le fie de bine… (GB – martie 2018)

Chelner: Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…

Dialog cu chelnerul la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): „Ce e cel mai bun de mancare aici, la Gargantua?” „Uitati-va in meniu!” „Da, pot sa ma uit, insa acolo nu scrie care e cel mai bun fel de aici.” „Doar nu o sa stau eu acuma sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…” … dupa care a intors spatele si a plecat!

Nu e prima oara cand am astfel de conversatii cu chelnerii de la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta). Nu stiu daca o fi fost acelasi chelner, sau altul. E drept, eu nu… (GB – martie 2017) (citeste tot

 

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Data actualizarii: 19/05/2019

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

  • Gargantua Restaurant :

    Majoritatea restaurantelor din Bucuresti, sticla de apa autohtona la 0,3 l costa 10 lei. Aplicand regula de trei simpla o apa autohtona la 0,75 l ar trebui sa coste 25 lei. Dat fiind ca vorbim de San Pellegrino sau Aqua Panna , al caror cost de achizitie este de patru ori mai mare, nu mi se pare nimic nefiresc sa coste 26 lei. In acelasi meniu puteti gasi apa Dorna la 10 lei sticla de 0,3l.
    Sunt curios in celelalte restaurante apa de import la ce pret o gasiti? Nu cumva in acelasi interval 22-26 lei?

    • George Butunoiu :

      Da, probabil ca e la acelasi pret si in alte restaurante. Insa eu nu aveam nici cea mai mica intentie sa platesc 26 de lei pe o sticla cu apa. Daca era si alta apa in meniu, insa chelnerul a adus-o pe aceasta fara sa ma intrebe, ma indispune si mai tare decat pretul propriu-zis… GB