Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

9 vizite

Sushi printre lucrari de arta contemporana Zen Sushi Fusion e un fe...

21 vizite

Unul dintre marile restaurante turistice ale Bucurestiului Pescaru...

16 vizite

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

57 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

182 vizite

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

76 vizite

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

307 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

50 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

61 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

187 vizite

Comunismul trece, Majesticul ramane... Majestic era un restaurant...

68 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

300 vizite

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

175 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

35 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti Pata Negra e un restau...

233 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

77 vizite

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fi...

280 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

447 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

279 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

276 vizite

Pentru ca Mircea Dinescu are imaginatie si altii nu au Lacrimi ...

978 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

290 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

116 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

241 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

265 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…

Dialog cu chelnerul la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): „Ce e cel mai bun de mancare aici, la Gargantua?” „Uitati-va in meniu!” „Da, pot sa ma uit, insa acolo nu scrie care e cel mai bun fel de aici.” „Doar nu o sa stau eu acuma sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…” … dupa care a intors spatele si a plecat!

Nu e prima oara cand am astfel de conversatii cu chelnerii de la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta). Nu stiu daca o fi fost acelasi chelner, sau altul. E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca dialoguri ca acesta de mai sus sunt dese…

Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta) e un restaurant foarte frumos, chiar la marginea peticului verde care se numeste Parcul George Calinescu, intre Beller si Calea Dorobantilor, chiar langa Piata Dorobantilor.

Au mai fost restaurante acolo, unul Market 8, parca, si cred ca a mai fost ceva si inainte sau dupa acesta. De cativa ani e Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), preluand in mare parte amenajarea si decorurile celor de inainte.

Si nici nu era nevoie de vreo schimbare, fiindca au fost bine facute si amenajate de la inceput, cu scopul de a fi restaurante scumpe, de lux, ceea ce le-a si iesit o perioada, la inceput. Terasa, in special, e foarte frumoasa, pe doua laturi ale casei si cu vedere spre parc, si cred ca aceasta e atractia principala a lui Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta). E inchisa ermetic si cred ca se poate sta acolo si iarna. Salile sunt destul de mici si nu au ferestre catre strada, din cate imi aduc aminte, asa ca mai rar vezi pe cate cineva inauntru. Muzica a fost stridenta pentru noi, insa altora le place asa, sunt convins, asa ca nu conteaza.

Meniul e destul de lung la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), e din bucataria internationala, cu de toate. Mancarea a fost rezonabila, in general, nimic deosebit, as fi uitat complet ce am mancat acolo daca nu imi notam in carnetel.

Nu au amuse bouche si, pentru 49 de minute de asteptare a primului fel, asta inseamna ceva! Am ajuns pe la 13:15h la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), si prima farfurie a aterizat la noi pe masa la 14:09. Evident ca eram nervos si cautam sa-i taxez pe cheneri, mai ales dupa faza de la inceput. Si as fi avut destule de spus, dar asi asa am scris prea multe despre ei…

Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta) e un restaurant frumos, deci (altfel nu ar fi ajuns in Lista Restocracy, doar pentru mancare), pus in una dintre cele mai frumoase locuri ale Bucurestiului, cu case vechi si frumoase, cu parcuri si copaci batrani. Mancarea e obisnuita, nimic pentru care sa vrei sa vii din alt colt al Bucurestiului. E un restaurant de proxinitate, mai degraba. (GB – martie 2017)

PS: interesant e ca am avut o experienta asemanatoare cu chelnerii in celalalt restaurant al lor (presupun ca e tot al lor!), Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Nu stiu daca se poate trage vreo concluzie de aici, insa merita semnalat!

 

Gargantua In The Park, martie 2017

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama r...

Gargantua Park

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis Calderon. Cam to...

Data actualizarii: 26/08/2018

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

  • zuzul :

    Locatie buna, amenajare civilizata. Mancare „plata” (nimic deosebit), pregatita OK. Taport pret/calitate extrem de prost. Nu vad nici un motiv sa merg din nou acolo.