Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4033 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5607 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5849 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3382 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2235 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4733 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

350 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

6073 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6904 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2847 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

7105 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant d...

2028 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1453 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1193 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

8393 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1833 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3894 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1290 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5193 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

434 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1387 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

922 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1300 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

855 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1422 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

833 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

741 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

2656 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1175 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

910 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2495 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3182 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3301 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

204 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

972 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

1038 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

859 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

627 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1833 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

418 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

716 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

496 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

773 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4696 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2219 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

688 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

222 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

768 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1218 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

684 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

644 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

389 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

804 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

775 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

786 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1430 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

467 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1304 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

843 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

489 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

260 vizite

O promisiune inca neonorata Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, ca...

412 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

539 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

666 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1565 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1484 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

270 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

1587 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

607 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

719 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1138 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

787 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

358 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

994 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1118 vizite
Afiseaza
vizualizari

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…

Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.

Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…

E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt dese…

Gargantua in The Park e un restaurant intr-un parc. Chiar in parc, de data aceasta, nu ca fratele lui, Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), la marginea parcului. E in coltul de la crucea lui Calderon cu Arthur Verona in parcul Gradina Icoanei, intr-o cladire in care nu stiu ce a fost inainte, desi unii imi spun ca ei stiu ce era acolo. E o cladire destul de mica, in care incap abia cateva mese, si acelea destul de inghesuite, la care ajungi pe un culoar ingust.

Daca nu ar avea marchiza pe care au construit-o pe o latura a cladirii, spre parc, cred ca nu ar sta multa lume in sala din interior, pentru ca arata destul de banal si nici prea ingrijita nu pare. Insa marchiza inchisa ermetic, sub forma de sera, si cu acoperisul de sticla, pare sa fie atractia principala de la Gargantua in The Park. Sper ca vara scot geamurile, ca altfel barbatii ar avea o problema acolo. Noi am stat acolo cand afara era destul de rece, un soare cu dinti, insa in sera am transpirat din greu. Dar femeilor le va placea acolo, oricum, indiferent cat de cald ar fi afara, fie ca scot ei geamurile sau nu…

Au tot bucatarie internationala si la Gargantua in The Park, la fel ca la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, dar nu m-am uitat in mod special sa vada daca sunt si identice meniurile. Insa mancarea a fost destul de obisnuita, ca si dincolo, nu a fost nimic de care sa-mi aduc aminte si pentru care sa vreau sa ma intorc.

Despre serviciu am scris mai sus, ce a urmat a fost in acelasi registru, cu un chelner total absent si plictisit de jobul pe care trebuia sa-l faca. Dar asta era doar jumatatea dreapta a chelnerului, mai precis spus (eu stateam in dreapta mesei si prietenul meu, bancherul, in stanga). Insa partea stanga a chelnerului era complet diferita!!! Partea care vorbea cu prietenul meu era foarte vioaie si dornica sa faca impresie bune…

Prietenul meu, bancherul, e american. Are 55 de ani, insa toata lumea crede ca are 35, sau hai, 38 sau 39, pentru cei care se pricep bine la oameni. Prietenul meu e bogat, face cate doua ore de sport in fiecare zi, mananca numai ce scrie in reviste ca trebuie sa mananci. E foarte elegant prietenul meu. Are costume scumpe, pantofi impecabili, fara nicio cuta, si are sofer care il duce si il aduce de la restaurant, chiar daca lucreaza la cativa pasi de centru. Cand opreste masina prietenului meu, tot parcul intoarce capul: jumatatea barbateasca se uita la masina, cea femeiasca sa vada cine coboara din ea. Prietenul meu a venit de mai multe ori la Gargantua in The Park, asa ca chelnerul il cunostea bine. Dar l-ar fi cunoscut si daca ar fi venit o singura data, pentru ca e o prezenta pe care nu o uiti usor, chiar daca iti trece repede prin fata ochilor.

Preturile nu sunt mari la Gargantua in The Park, cu mai putin de 150 de lei mananci pe saturate, si chiar destul, daca nu esti sclifosit la mancare. Clienti erau destui, si vad mereu meseni la Gargantua in The Park cand trec pe aproape, chiar daca nu ma opresc.

Am pus Gargantua in The Park in Lista Restocracy pentru ca e un restaurant intr-un parc frumos. Daca era sa iau in calcul doar mancarea, nu ajungea aici. Asa ca fiecare sa traga ce concluzie vrea… (GB – martie 2017)

Gargantua in The Park

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...


Gargantua In The Park

  • andreea :

    Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta “daca avem clienti inseamna ca merge”.

    Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat “cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.