Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8061 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4941 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11013 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10517 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9666 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5074 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8513 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1119 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2675 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4752 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17255 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2562 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5350 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3537 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2643 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2994 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18805 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1025 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2189 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2280 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1868 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4469 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3957 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3643 vizite
Afiseaza
vizualizari

Parc sau servicii placute si mancare buna?

Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis Calderon. Cam toate sunt la fel acolo, asa ca ce am scris acum un an, e in mare masura valabil si acum.

Intalnirea a inceput prost. Nu numai ca nu te saluta nimeni cand intri la Gargantua Park, dar nici macar nu te baga in seama. Ceilalti clienti care veneau odata cu mine – si in numar destul de mare, trebuie sa spun – stiau lectia (si de la alte restaurante, desigur), asa ca vanau ei singuri chelnerii, si cand vedeau cate unul se duceau repede dupa el si ii spuneau ce au pe suflet, adica gasirea unui loc la vreo masa, in cele mai multe cazuri.

Dar eu m-am incapatanat sa merg contra curentului si am asteptat sa vad ce se intampla, nemiscat in mijlocul restaurantului. Cred ca m-au injurat toti chelnerii, ca le stateam in drum… Dupa multa vreme, o chelnerita sesizeaza ca se petrece ceva neobisnuit, totusi, vine la mine, ma masoara de sus pana jos, dupa care… da, ati ghicit: “Spuneti!” I-am spus, m-am asezat la o masa.

Dupa somatia cu “Spuneti”, pe care toti managerii bucuresteni de restaurante vad ca s-au inteles intre ei ca sa-i invete pe chelneri sa o adreseze clientilor in loc de salut, chelnerita s-a dovedit o fiinta foarte placuta si atenta, si asta in natura ei. Daca nu ar fi fost ea, Gargantua Park ar fi avut o cu totul alta nota la servicii si cred ca nici nu ar mai fi ramas in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, mai ales ca langa mine un chelner s-a purtat foarte urat cu niste clienti.

Meniul e destul de lung la Gargantua Park, e o amestecatura de ce i-o fi iesit mai sus in lista cand cheful lor o fi cautat niste retete pe Google. Eu am luat niste Rulouri vietnameze cu spanac si rata crocanta, fara gust, intr-o zeama pe care cu greu am putut sa o tin deoparte. Apoi am luat ceea ce mi s-a recomandat drept cea mai buna mancare de la Gargantua Park, Rata cu red curry si ananas, cu o garnitura de orez. Aceastea au fost rezonabile fiecare in parte, insa impreuna nu.

Restaurantul plin-ochi duminica la pranz, chiar daca preturile sunt marisoare pentru o mancare atat de mediocra. De ce, intrebati-i pe ei. Pe clienti, adica…

Gargantua Park traieste de pe urma marelui parc Gradina Icoanei, fara indoiala. Chiar daca sunt inca atat de multi bucuresteni care nu inteleg vreodata ce primesc in farfurie, tot nu e de ajuns ca sa explici de ce un astfel de restaurant are succes, cu acesti chelneri si cu o asemenea mancare… (GB – septembrie 2018)

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…

Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.

Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…

E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt… (citeste tot)

 

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2018

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg rar la Gargantua d’Oro, chiar daca e foarte aproape de biroul meu si de casa. Si chiar daca e un restaurant foarte frumos amenaja...

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...

Data actualizarii: 23/09/2018

Gargantua Park

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc sambata 18.05.2019, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat! Urat, foarte urat!

  • andreea :

    Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta „daca avem clienti inseamna ca merge”.

    Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat „cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.