Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7443 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4571 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10163 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

7413 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9144 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4819 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2505 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4251 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9973 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

15955 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4976 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3695 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3089 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2522 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2835 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

17456 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

917 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2075 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2084 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1737 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3867 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1224 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3369 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2330 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

3206 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3211 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2968 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5998 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1260 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

8521 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1856 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1927 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1502 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3241 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5412 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1905 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

1043 vizite

Un bucatar grec foarte talentat la Ora Experience Ora Experience se...

1177 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1127 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6906 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

2160 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

954 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2784 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

9117 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

1117 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1916 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1155 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

593 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1298 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1778 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1598 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

903 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

1012 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1355 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

2258 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2401 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1296 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

1170 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2548 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

815 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

535 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1483 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1280 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3597 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2287 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

4004 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3921 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1510 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1546 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

2301 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

702 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

2371 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1421 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1542 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

1263 vizite

Minunea inmultirii pestilor la Lido’s Brasserie... S-a redesc...

1170 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

2266 vizite
Afiseaza
vizualizari

Parc sau servicii placute si mancare buna?

Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis Calderon. Cam toate sunt la fel acolo, asa ca ce am scris acum un an, e in mare masura valabil si acum.

Intalnirea a inceput prost. Nu numai ca nu te saluta nimeni cand intri la Gargantua Park, dar nici macar nu te baga in seama. Ceilalti clienti care veneau odata cu mine – si in numar destul de mare, trebuie sa spun – stiau lectia (si de la alte restaurante, desigur), asa ca vanau ei singuri chelnerii, si cand vedeau cate unul se duceau repede dupa el si ii spuneau ce au pe suflet, adica gasirea unui loc la vreo masa, in cele mai multe cazuri.

Dar eu m-am incapatanat sa merg contra curentului si am asteptat sa vad ce se intampla, nemiscat in mijlocul restaurantului. Cred ca m-au injurat toti chelnerii, ca le stateam in drum… Dupa multa vreme, o chelnerita sesizeaza ca se petrece ceva neobisnuit, totusi, vine la mine, ma masoara de sus pana jos, dupa care… da, ati ghicit: “Spuneti!” I-am spus, m-am asezat la o masa.

Dupa somatia cu “Spuneti”, pe care toti managerii bucuresteni de restaurante vad ca s-au inteles intre ei ca sa-i invete pe chelneri sa o adreseze clientilor in loc de salut, chelnerita s-a dovedit o fiinta foarte placuta si atenta, si asta in natura ei. Daca nu ar fi fost ea, Gargantua Park ar fi avut o cu totul alta nota la servicii si cred ca nici nu ar mai fi ramas in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, mai ales ca langa mine un chelner s-a purtat foarte urat cu niste clienti.

Meniul e destul de lung la Gargantua Park, e o amestecatura de ce i-o fi iesit mai sus in lista cand cheful lor o fi cautat niste retete pe Google. Eu am luat niste Rulouri vietnameze cu spanac si rata crocanta, fara gust, intr-o zeama pe care cu greu am putut sa o tin deoparte. Apoi am luat ceea ce mi s-a recomandat drept cea mai buna mancare de la Gargantua Park, Rata cu red curry si ananas, cu o garnitura de orez. Aceastea au fost rezonabile fiecare in parte, insa impreuna nu.

Restaurantul plin-ochi duminica la pranz, chiar daca preturile sunt marisoare pentru o mancare atat de mediocra. De ce, intrebati-i pe ei. Pe clienti, adica…

Gargantua Park traieste de pe urma marelui parc Gradina Icoanei, fara indoiala. Chiar daca sunt inca atat de multi bucuresteni care nu inteleg vreodata ce primesc in farfurie, tot nu e de ajuns ca sa explici de ce un astfel de restaurant are succes, cu acesti chelneri si cu o asemenea mancare… (GB – septembrie 2018)

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…

Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.

Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…

E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt… (citeste tot)

 

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2018

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul....

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...

Data actualizarii: 23/09/2018

Gargantua Park

  • andreea :

    Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta „daca avem clienti inseamna ca merge”.

    Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat „cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.