Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

4674 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

4546 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

2888 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

4881 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1550 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

4472 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2278 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

4220 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

1997 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1142 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

951 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

6812 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3019 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

717 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

889 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1076 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

919 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

722 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

632 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

628 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2315 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2833 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

815 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

285 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

413 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2031 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

347 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

899 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

292 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

644 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

518 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmi Guxt si-a castigat o oarecare po...

505 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1108 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

388 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

386 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

384 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

311 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

506 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

590 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

445 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

892 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

920 vizite
Afiseaza
vizualizari

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…

Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.

Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…

E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt dese…

Gargantua in The Park e un restaurant intr-un parc. Chiar in parc, de data aceasta, nu ca fratele lui, Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), la marginea parcului. E in coltul de la crucea lui Calderon cu Arthur Verona in parcul Gradina Icoanei, intr-o cladire in care nu stiu ce a fost inainte, desi unii imi spun ca ei stiu ce era acolo. E o cladire destul de mica, in care incap abia cateva mese, si acelea destul de inghesuite, la care ajungi pe un culoar ingust.

Daca nu ar avea marchiza pe care au construit-o pe o latura a cladirii, spre parc, cred ca nu ar sta multa lume in sala din interior, pentru ca arata destul de banal si nici prea ingrijita nu pare. Insa marchiza inchisa ermetic, sub forma de sera, si cu acoperisul de sticla, pare sa fie atractia principala de la Gargantua in The Park. Sper ca vara scot geamurile, ca altfel barbatii ar avea o problema acolo. Noi am stat acolo cand afara era destul de rece, un soare cu dinti, insa in sera am transpirat din greu. Dar femeilor le va placea acolo, oricum, indiferent cat de cald ar fi afara, fie ca scot ei geamurile sau nu…

Au tot bucatarie internationala si la Gargantua in The Park, la fel ca la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, dar nu m-am uitat in mod special sa vada daca sunt si identice meniurile. Insa mancarea a fost destul de obisnuita, ca si dincolo, nu a fost nimic de care sa-mi aduc aminte si pentru care sa vreau sa ma intorc.

Despre serviciu am scris mai sus, ce a urmat a fost in acelasi registru, cu un chelner total absent si plictisit de jobul pe care trebuia sa-l faca. Dar asta era doar jumatatea dreapta a chelnerului, mai precis spus (eu stateam in dreapta mesei si prietenul meu, bancherul, in stanga). Insa partea stanga a chelnerului era complet diferita!!! Partea care vorbea cu prietenul meu era foarte vioaie si dornica sa faca impresie bune…

Prietenul meu, bancherul, e american. Are 55 de ani, insa toata lumea crede ca are 35, sau hai, 38 sau 39, pentru cei care se pricep bine la oameni. Prietenul meu e bogat, face cate doua ore de sport in fiecare zi, mananca numai ce scrie in reviste ca trebuie sa mananci. E foarte elegant prietenul meu. Are costume scumpe, pantofi impecabili, fara nicio cuta, si are sofer care il duce si il aduce de la restaurant, chiar daca lucreaza la cativa pasi de centru. Cand opreste masina prietenului meu, tot parcul intoarce capul: jumatatea barbateasca se uita la masina, cea femeiasca sa vada cine coboara din ea. Prietenul meu a venit de mai multe ori la Gargantua in The Park, asa ca chelnerul il cunostea bine. Dar l-ar fi cunoscut si daca ar fi venit o singura data, pentru ca e o prezenta pe care nu o uiti usor, chiar daca iti trece repede prin fata ochilor.

Preturile nu sunt mari la Gargantua in The Park, cu mai putin de 150 de lei mananci pe saturate, si chiar destul, daca nu esti sclifosit la mancare. Clienti erau destui, si vad mereu meseni la Gargantua in The Park cand trec pe aproape, chiar daca nu ma opresc.

Am pus Gargantua in The Park in Lista Restocracy pentru ca e un restaurant intr-un parc frumos. Daca era sa iau in calcul doar mancarea, nu ajungea aici. Asa ca fiecare sa traga ce concluzie vrea… (GB – martie 2017)

Gargantua in The Park

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...


Gargantua In The Park

  • andreea :

    Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta “daca avem clienti inseamna ca merge”.

    Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat “cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.