Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

19494 vizite 8 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

9776 vizite 3 comentarii

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

11694 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

21606 vizite 5 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

7680 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

26759 vizite 2 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

5724 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia KristensenTrec ...

23097 vizite 1 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

6855 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

27061 vizite 12 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7126 vizite

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

9597 vizite 1 comentarii

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

7551 vizite 1 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

17057 vizite 2 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

43511 vizite 3 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

6676 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

13239 vizite 3 comentarii

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

8149 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2076 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

6762 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5100 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1252 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

10895 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

18741 vizite

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

2274 vizite 3 comentarii

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

13915 vizite 2 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

46021 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

12501 vizite 1 comentarii

Pizza Mamizza...Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

1102 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7149 vizite 3 comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12188 vizite 14 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6269 vizite 1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

8097 vizite

Rawdia - Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand s...

4165 vizite 1 comentarii

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

11023 vizite 2 comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

7418 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

7648 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

9368 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3265 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

21131 vizite 1 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

6705 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

5994 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

9304 vizite 3 comentarii

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

666 vizite 1 comentarii

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat?...

6139 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

4912 vizite 1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

31789 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

2788 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDa...

3362 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3083 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Gargantua Park – Parc sau servicii placute si mancare buna?

Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis Calderon. Cam toate sunt la fel acolo, asa ca ce am scris acum un an, e in mare masura valabil si acum.

Intalnirea a inceput prost. Nu numai ca nu te saluta nimeni cand intri la Gargantua Park, dar nici macar nu te baga in seama. Ceilalti clienti care veneau odata cu mine – si in numar destul de mare, trebuie sa spun – stiau lectia (si de la alte restaurante, desigur), asa ca vanau ei singuri chelnerii, si cand vedeau cate unul se duceau repede dupa el si ii spuneau ce au pe suflet, adica gasirea unui loc la vreo masa, in cele mai multe cazuri.

Dar eu m-am incapatanat sa merg contra curentului si am asteptat sa vad ce se intampla, nemiscat in mijlocul restaurantului. Cred ca m-au injurat toti chelnerii, ca le stateam in drum… Dupa multa vreme, o chelnerita sesizeaza ca se petrece ceva neobisnuit, totusi, vine la mine, ma masoara de sus pana jos, dupa care… da, ati ghicit: “Spuneti!” I-am spus, m-am asezat la o masa.

Dupa somatia cu “Spuneti”, pe care toti managerii bucuresteni de restaurante vad ca s-au inteles intre ei ca sa-i invete pe chelneri sa o adreseze clientilor in loc de salut, chelnerita s-a dovedit o fiinta foarte placuta si atenta, si asta in natura ei. Daca nu ar fi fost ea, Gargantua Park ar fi avut o cu totul alta nota la servicii si cred ca nici nu ar mai fi ramas in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, mai ales ca langa mine un chelner s-a purtat foarte urat cu niste clienti.

Meniul e destul de lung la Gargantua Park, e o amestecatura de ce i-o fi iesit mai sus in lista cand cheful lor o fi cautat niste retete pe Google. Eu am luat niste Rulouri vietnameze cu spanac si rata crocanta, fara gust, intr-o zeama pe care cu greu am putut sa o tin deoparte. Apoi am luat ceea ce mi s-a recomandat drept cea mai buna mancare de la Gargantua Park, Rata cu red curry si ananas, cu o garnitura de orez. Aceastea au fost rezonabile fiecare in parte, insa impreuna nu.

Restaurantul plin-ochi duminica la pranz, chiar daca preturile sunt marisoare pentru o mancare atat de mediocra. De ce, intrebati-i pe ei. Pe clienti, adica…

Gargantua Park traieste de pe urma marelui parc Gradina Icoanei, fara indoiala. Chiar daca sunt inca atat de multi bucuresteni care nu inteleg vreodata ce primesc in farfurie, tot nu e de ajuns ca sa explici de ce un astfel de restaurant are succes, cu acesti chelneri si cu o asemenea mancare… (GB – septembrie 2018)

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…

Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.

Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…

E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt… (citeste tot)

 

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2018

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul.Merg rar la Gargantua d’Oro, chiar daca e foarte aproape de biroul meu si de casa. Si chiar daca e un restaurant foarte frumos amenaja...

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri...Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...

Data actualizarii: 23/04/2020

Gargantua Park  - Str. Jean-Louis Calderon, nr. 69 (Parcul Gradina Icoanei)

  • Francesca :

    După 45 de minute am fost anuntați ca nu mai au felul comandat …… apoi am stat încă 30 minute …. degustare înghețată un desert din meniu …. dar “ stați sa întreb a spus chelnerul sa văd dacă le are pe toate ! “.
    Alta surpriza …. 2 din 7 feluri deci dezamagire totala …

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc sambata 18.05.2019, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat! Urat, foarte urat!

  • andreea :

    Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta „daca avem clienti inseamna ca merge”.

    Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat „cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close