Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

13609 vizite 2 comentarii

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

7645 vizite 1 comentarii

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

8455 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

18157 vizite 8 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

16862 vizite 1 comentarii

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

9905 vizite 5 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

15373 vizite 1 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

2421 vizite

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

3657 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

3852 vizite 1 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

30697 vizite 3 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

7179 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

912 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

3764 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

4608 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

4423 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... B...

3363 vizite

Cismigiu – Bistro la Etaj, farmecul vremurilor trecute E frumos r...

10146 vizite 3 comentarii

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

7807 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

30713 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2937 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

8852 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

6879 vizite 1 comentarii

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

4382 vizite 3 comentarii

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

1556 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

5238 vizite 3 comentarii

Rawdia - Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand s...

2506 vizite 1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

5510 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

5018 vizite

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

3491 vizite

Pio Bistro - Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la P...

2438 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitii Am reven...

1845 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

5922 vizite

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

4717 vizite

Hambar - Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si ...

3247 vizite 1 comentarii

Naan Project - Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantulu...

4274 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

3142 vizite 1 comentarii

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

3021 vizite

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg r...

1734 vizite 3 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

2588 vizite

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? ...

3981 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

21432 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe ...

1648 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu Da...

2054 vizite

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

2932 vizite 2 comentarii

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

886 vizite

Flying Pig - Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restau...

2051 vizite 2 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

4516 vizite 1 comentarii

NOA Restoclub - O alta vizita... Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

3844 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

1795 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Gargantua Park – Parc sau servicii placute si mancare buna?

Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis Calderon. Cam toate sunt la fel acolo, asa ca ce am scris acum un an, e in mare masura valabil si acum.

Intalnirea a inceput prost. Nu numai ca nu te saluta nimeni cand intri la Gargantua Park, dar nici macar nu te baga in seama. Ceilalti clienti care veneau odata cu mine – si in numar destul de mare, trebuie sa spun – stiau lectia (si de la alte restaurante, desigur), asa ca vanau ei singuri chelnerii, si cand vedeau cate unul se duceau repede dupa el si ii spuneau ce au pe suflet, adica gasirea unui loc la vreo masa, in cele mai multe cazuri.

Dar eu m-am incapatanat sa merg contra curentului si am asteptat sa vad ce se intampla, nemiscat in mijlocul restaurantului. Cred ca m-au injurat toti chelnerii, ca le stateam in drum… Dupa multa vreme, o chelnerita sesizeaza ca se petrece ceva neobisnuit, totusi, vine la mine, ma masoara de sus pana jos, dupa care… da, ati ghicit: “Spuneti!” I-am spus, m-am asezat la o masa.

Dupa somatia cu “Spuneti”, pe care toti managerii bucuresteni de restaurante vad ca s-au inteles intre ei ca sa-i invete pe chelneri sa o adreseze clientilor in loc de salut, chelnerita s-a dovedit o fiinta foarte placuta si atenta, si asta in natura ei. Daca nu ar fi fost ea, Gargantua Park ar fi avut o cu totul alta nota la servicii si cred ca nici nu ar mai fi ramas in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, mai ales ca langa mine un chelner s-a purtat foarte urat cu niste clienti.

Meniul e destul de lung la Gargantua Park, e o amestecatura de ce i-o fi iesit mai sus in lista cand cheful lor o fi cautat niste retete pe Google. Eu am luat niste Rulouri vietnameze cu spanac si rata crocanta, fara gust, intr-o zeama pe care cu greu am putut sa o tin deoparte. Apoi am luat ceea ce mi s-a recomandat drept cea mai buna mancare de la Gargantua Park, Rata cu red curry si ananas, cu o garnitura de orez. Aceastea au fost rezonabile fiecare in parte, insa impreuna nu.

Restaurantul plin-ochi duminica la pranz, chiar daca preturile sunt marisoare pentru o mancare atat de mediocra. De ce, intrebati-i pe ei. Pe clienti, adica…

Gargantua Park traieste de pe urma marelui parc Gradina Icoanei, fara indoiala. Chiar daca sunt inca atat de multi bucuresteni care nu inteleg vreodata ce primesc in farfurie, tot nu e de ajuns ca sa explici de ce un astfel de restaurant are succes, cu acesti chelneri si cu o asemenea mancare… (GB – septembrie 2018)

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…

Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.

Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…

E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt… (citeste tot)

 

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2018

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg rar la Gargantua d’Oro, chiar daca e foarte aproape de biroul meu si de casa. Si chiar daca e un restaurant foarte frumos amenaja...

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...

Data actualizarii: 23/04/2020

Gargantua Park  - Str. Jean-Louis Calderon, nr. 69 (Parcul Gradina Icoanei)

  • Francesca :

    După 45 de minute am fost anuntați ca nu mai au felul comandat …… apoi am stat încă 30 minute …. degustare înghețată un desert din meniu …. dar “ stați sa întreb a spus chelnerul sa văd dacă le are pe toate ! “.
    Alta surpriza …. 2 din 7 feluri deci dezamagire totala …

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc sambata 18.05.2019, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat! Urat, foarte urat!

  • andreea :

    Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta „daca avem clienti inseamna ca merge”.

    Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat „cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.