Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

13522 vizite 2 comentarii

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

7596 vizite 1 comentarii

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

8416 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

18076 vizite 8 comentarii

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

9849 vizite 5 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

15281 vizite 1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

16803 vizite 1 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

2355 vizite

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

3626 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

30586 vizite 3 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

3669 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

7099 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

846 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

3739 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

4399 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... B...

3344 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

4575 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

7790 vizite

Cismigiu – Bistro la Etaj, farmecul vremurilor trecute E frumos r...

10115 vizite 3 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

30484 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

6834 vizite 1 comentarii

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2931 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

8795 vizite

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

1551 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

4342 vizite 3 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

5199 vizite 3 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

5502 vizite

Rawdia - Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand s...

2483 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

4968 vizite

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

3466 vizite

Pio Bistro - Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la P...

2423 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitii Am reven...

1833 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

5819 vizite

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

4682 vizite

Hambar - Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si ...

3197 vizite 1 comentarii

Naan Project - Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantulu...

4269 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

3111 vizite 1 comentarii

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

2999 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

2575 vizite

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? ...

3961 vizite

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg r...

1724 vizite 3 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

21306 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe ...

1644 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu Da...

2042 vizite

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

883 vizite

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

2916 vizite 2 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

4483 vizite 1 comentarii

NOA Restoclub - O alta vizita... Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

3831 vizite 1 comentarii

Flying Pig - Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restau...

2025 vizite 2 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

1789 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

El Pato, restaurantul asezat…

In jurul parcului Gradina Icoanei, cu Gargantua, El Pato, Home, Il VillagioNu am mai trecut de ceva vreme pe la El Pato, restaurantul cu nume de ratoi de langa Biserica Anglicana, la parcul Gradina Icoanei. L-am gasit la fel. Aceeasi amenajare, mancarea destul de buna, chiar daca nimic deosebit sau special. Insa bine gatita in bucatarie, cu grija pentru asezarea in farfurie. Multa lume la pranz, inghesuiala, aer inchis, lumina putina in casa aceea cu putine ferestre. Toti din jur cu infatisari de corporatisti, angajati grabiti cu legitimatia la gat, veniti sa manance repede in pauza de masa. Chiar daca sunt multe restaurante in zona, greu gasesti unul bun, asa ca El Pato a fost si va ramane in continuare una dintre primele optiuni. Un restaurant serios, asezat… (GB – mai 2019)

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos…

El Pato e fostul restaurant Chez Marie de la Gradina Icoanei, vizavi de Biserica Anglicana „Invierea Domnului” si de rectoratul Universitatii de Medicina de pe Donisie Lupu. Au fost doi asociati la Chez Marie, care au luat-o pe carari diferite in viata, la un moment dat, unul dintre ei deschizand un nou restaurant pe General Berthelot, pastrand numele (Chez Marie Garden), celalalt punand noul nume, El Pato, pe vechiul restaurant, cam acum vreun an de zile.

Interiorul e frumos, bine amenajat, culori vii, mediteraneene, un bej cu azuriu frumos armonizate, mult lemn, se vede mana unui arhitect bun acolo.

Terasa nu e atat de reusita la El Pato, cu florile ei din plastic, insa o ajuta Bucurestiul vechi si elegant din jur, cu charismatica Biserica rosie alaturi, marele parc Gradina Icoanei, Xenopolul si Pictorul Verona, aristocratica si fantomatica-astazi Casa Universitarilor, cu faimosul ei parc, Dionisie Lupu, desigur, Pitar Mosul langa el, cu Biserica Pitar Mos si cu studentii cititi de la Limbi Straine…

Meniul e foarte lung la El Pato, fara o logica aparenta, cu feluri din bucataria internationala, mancare romaneasca pe ici, pe colo, bucatarie urbana, italieneasca, desigur… Au si cateva specialitati din rata, probabil ca sa justifice mai bine numele restaurantului, El Pato.

Am luat o rata, buna, dar putin cam nefiarta, insa fasolea verde si varza rosie au fost surprinzator de bune; si foie gras de rata a fost bun; pastele asa si asa, inecate in ulei si sarate mai mult decat era cazul; tartinele de la inceput bune, painea mediocra.

Serviciul a fost amestecat la El Pato. Dupa un prim contact foarte neplacut, cu un chelner, sau ce o fi fost el, destul de impertinent, am ajuns pe mainile unuia mai rotofei, foarte placut si natural, cu care ne-am simtit in largul nostru.

Preturile nu sunt mari la El Pato, clienti erau destui pe terasa cu vedere frumoasa, sa vedem daca vor veni la fel de multi si iarna, cand nu mai vezi parcul si the Anglican Church of the Resurrection. (GB & Gabriel Iovu, septembrie 2017)

El Pato, restaurant multicuisine la Gradina Icoanei

Chez Marie Garden

O patroana sloboda la gura Chez Marie Garden e un restaurant destul de cunoscut al Bucurestiului, in special din perioada in care era la Gradina Icoanei, in fata Bisericii Anglicane, unde acum e El...

Data actualizarii: 23/04/2020

El Pato  - Str. Dionisie Lupu, nr. 48 (Gradina Icoanei)

  • Ada :

    Experiența noastră de acum o săptămână a fost complet dezagreabila, ceea ce personala face sa nu mai calc pe acolo. Ne-am așezat patru persoane la o masă pe terasă pentru un prânz, doar câteva mese erau ocupate, dar cu toate acestea am fost complet ignorați timp de mai bine de un sfert de oră. Chelnerii s-au uitat la noi, au aranjat scaune la mese goale, s-au hlizit cu cunoscuți de la o masă, dar nimeni nu a dat măcar bună-ziua. Asa din partea mea adio!