Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…

Dialog cu chelnerul la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): „Ce e cel mai bun de mancare aici, la Gargantua?” „Uitati-va in meniu!” „Da, pot sa ma uit, insa acolo nu scrie care e cel mai bun fel de aici.” „Doar nu o sa stau eu acuma sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri…” … dupa care a intors spatele si a plecat!

Nu e prima oara cand am astfel de conversatii cu chelnerii de la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta). Nu stiu daca o fi fost acelasi chelner, sau altul. E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca dialoguri ca acesta de mai sus sunt dese…

Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta) e un restaurant foarte frumos, chiar la marginea peticului verde care se numeste Parcul George Calinescu, intre Beller si Calea Dorobantilor, chiar langa Piata Dorobantilor.

Au mai fost restaurante acolo, unul Market 8, parca, si cred ca a mai fost ceva si inainte sau dupa acesta. De cativa ani e Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), preluand in mare parte amenajarea si decorurile celor de inainte.

Si nici nu era nevoie de vreo schimbare, fiindca au fost bine facute si amenajate de la inceput, cu scopul de a fi restaurante scumpe, de lux, ceea ce le-a si iesit o perioada, la inceput. Terasa, in special, e foarte frumoasa, pe doua laturi ale casei si cu vedere spre parc, si cred ca aceasta e atractia principala a lui Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta). E inchisa ermetic si cred ca se poate sta acolo si iarna. Salile sunt destul de mici si nu au ferestre catre strada, din cate imi aduc aminte, asa ca mai rar vezi pe cate cineva inauntru. Muzica a fost stridenta pentru noi, insa altora le place asa, sunt convins, asa ca nu conteaza.

Meniul e destul de lung la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), e din bucataria internationala, cu de toate. Mancarea a fost rezonabila, in general, nimic deosebit, as fi uitat complet ce am mancat acolo daca nu imi notam in carnetel.

Nu au amuse bouche si, pentru 49 de minute de asteptare a primului fel, asta inseamna ceva! Am ajuns pe la 13:15h la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), si prima farfurie a aterizat la noi pe masa la 14:09. Evident ca eram nervos si cautam sa-i taxez pe cheneri, mai ales dupa faza de la inceput. Si as fi avut destule de spus, dar asi asa am scris prea multe despre ei…

Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta) e un restaurant frumos, deci (altfel nu ar fi ajuns in Lista Restocracy, doar pentru mancare), pus in una dintre cele mai frumoase locuri ale Bucurestiului, cu case vechi si frumoase, cu parcuri si copaci batrani. Mancarea e obisnuita, nimic pentru care sa vrei sa vii din alt colt al Bucurestiului. E un restaurant de proxinitate, mai degraba. (GB – martie 2017)

PS: interesant e ca am avut o experienta asemanatoare cu chelnerii in celalalt restaurant al lor (presupun ca e tot al lor!), Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Nu stiu daca se poate trage vreo concluzie de aici, insa merita semnalat!

 

Gargantua In The Park, martie 2017

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama r...

Gargantua Park

Gargantua Park - Parc sau servicii placute si mancare buna?Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis...

Data actualizarii: 05/08/2025

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017  - Str. Serban Petrescu, nr. 8 (Piata Dorobantilor)

  • zuzul :

    Locatie buna, amenajare civilizata. Mancare „plata” (nimic deosebit), pregatita OK. Taport pret/calitate extrem de prost. Nu vad nici un motiv sa merg din nou acolo.

  • Răspunde-i lui zuzul Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close