Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

2208 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2236 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

417 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2439 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5711 vizite 1 comentarii

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

2421 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

1988 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

54 vizite

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

1954 vizite

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

589 vizite

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

15 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

129 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5986 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1130 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

706 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

699 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

389 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1466 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

830 vizite 1 comentarii

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

354 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

291 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1721 vizite 1 comentarii

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

693 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2261 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

1155 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor

Oricat m-am straduit sa gasesc o justificare ca sa adaug si restaurantul Capsa in Lista Restocracy, data fiind istoria lui si tot ce e legat de acest nume, nu a fost cu putinta. Nimic din ce am mancat la Capsa nu a fost bun la gust. In cel mai bun caz, a fost mancare banala, iar unele de lasat in farfurie! Doar tortul Richard a fost bun, insa deserturile nu sunt luate in calcul la evaluarile pe care le facem noi restaurantelor.

Capsa e Capsa, nu e nevoie sa mai scriu despre imaginea si despre simbolistica localului si a locului. Au cateva localuri acolo, Braseria Capsa si Restuarantul Capsa. Nu stiu daca se poate intra in restaurant direct din strada, sau te obliga sa treci prin braserie – asa cum am facut noi. Dar daca numai pe acolo e drumul, cred ca e o idee cam proasta, pentru ca braseria nu arata prea bine, pare saracacioasa, pustie, mese goale, fara fete de masa. Restaurantul arata bine, e curat si bine ingrijit, atmosfera de restaurant de lux din alte vremuri, covoare pe jos, lemn peste tot, mese frumos amenajate, draperii grele, culori inchise.

Meniul de la Capsa e romanesc si ceva international, se vede dintr-o privire scoala catorva restaurante mari de pe vremea comunistilor, cu meniurile lor de mare lux la vreme aceea, dar care acum mai spun ceva doar celor care le-au apucat si atunci. Salata a fost facuta cu mare lene, niste frunze si ce a mai gasit prin camara aruncate in farfurie, fara sa-i pese ce gust ar avea melanjul acela. Sparanghelul luat din congelator si pus direct in apa fierbinte a fost oribil, a ramas tot in farfurie, alaturi de un sos olandez la fel de prost. Mielul la cuptor, taiat neinspirat in felii mari, fara niciun gust, le fel si sosul. Doar spanacul sub forma de tocanita a fost cat de cat gustos din farfuria aceea. Pentru antricotul de vita cred ca a luat carnea de la un snitel, atat de subtire era taiata, si nu m-ar mira sa aud ca a batut-o si cu ciocanul inainte sa o puna pe gratar. Care gratar a ars-o pana s-a facut amara in locurile in care se vedeau urmele. Si nici carnea nu cred ca era din felul pe care il prezentau ei in meniu, cu pretul aferent acelui tip de vita. Pana si piureul l-au facut prost, un fel de mancare pe care orice student il poate face mai bun, daca se uita pe Internet si pune in pala ce scrie acolo. Cartofii la cuptor la fel, au ramas intregi in farfurie. Tortul Richard a fost bun, dupa cum am spus, painea sa si asa.

Preturile mari la Capsa, chiar foarte mari, pentru o asemenea mancare. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate foarte repede 5-600 de lei din buzunar, pentru care te poti consola ca ai dat o mare parte pentru privilegiul de a manca intr-un loc istoric.

Serviciul a fost bun, cu chelneri de meserie, probabil acolo de pe vremea comunistilor, unii dintre ei. Seful de sala foarte inspirat, s-a prins repede ca nu sunt multe in regula, nu a incercat sa ne prosteasca, dimpotriva, si-a asumat ce era de asumat, ne-a dat si o sticla de vin cadou si a scos si sparanghelul de pe nota de plata. Pacat ca trebuie sa lucreze cu asa bucatari lenesi sau neinspirati, ori amandoua la un loc, fara pic de inspiratie, de originalitate, de mandrie a lucrului bine facut. Dar stim cu totii, totusi, ca intreaga vina pentru ce se intampla la Capsa e a patronului, cum poti lasa o asemena mancare sa iasa din bucatarie? Ori, mai stii, poate ca lui i se pare chiar buna, si nu m-ar mira sa aflu asta intr-o zi… (GB – martie 2017)

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Diesel

Daca aveti nostalgii cu restaurantele comuniste Hotelul Diesel din Parcul Floreasca, pe malul lacului Floreasca, dincolo de bulevardul mircea Eliade e o afacere cu multe necunoscute, la care se tot...

Gambrinus

O berarie turistica Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si inca vreo cateva, dar nu foarte multe, sunt nume de patrimoniu in Literatura Romana, chiar si dincolo de cea interbelica. Dintre ace...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 03/09/2018

Capsa