Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

282 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

387 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

209 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

11429 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

690 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

868 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

242 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4358 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

2867 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

7885 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

216 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

1832 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1735 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2770 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

581 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

2978 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2265 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2652 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

276 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2145 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1315 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

3061 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

4119 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3869 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1870 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

801 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

811 vizite 2 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1272 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

547 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

724 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1697 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

376 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1276 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

942 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

2565 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6875 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4025 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3011 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6444 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4028 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1917 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1628 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1691 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

501 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

3798 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1589 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

521 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3056 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1985 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5867 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucuresteni…

Casa CapsaCasa Capsa a fost inchisa o lunga vreme anul trecut, i-au dat drumul din nou in decembrie. M-am mirat, pentru ca totul arata foarte bine la ei, curat si bine intretinut. Am sperat ca fac asta ca sa schimbe ceva in bucatarie si in concept, fiindca era singurul lucru de schimbat acolo. Intr-adevar, mancarea a fost proasta, si am scris pe larg despre asta.

Dar nu a fost sa fie! Am mancat la fel de prost si acum la Casa Capsa. Capra neagra a fost cat de cat buna, sosul prost, la fel fileul de porc langa o salata ofilita. Serviciul bun, niste chelneri de meserie care pareau si ei jenati de ce erau obligati sa-ti serveasca. Preturile mari, restaurantul gol-golut, si nu cred ca mira pe nimeni.

Casa Capsa e unul dintre multele exemple de branduri celebre facute praf de niste oameni care au cu totul alte sisteme de valori. Norocul lor ca le vin banii din alta parte, dar o paguba imensa pentru Bucuresti si pentru bucuresteni. De spus si ca au in continuare si un salon mai saracacios amenajat pe care il numesc Braseria Capsa, si au si celebra pe vremuri Cofetaria Capsa – cred ca singurul loc din care poti manca ceva bun de la Casa Capsa… (GB – iunie 2019)

O mancare ce ar fi fost foarte buna la Capsa de pe vremea comunistilor

Oricat m-am straduit sa gasesc o justificare ca sa adaug si restaurantul Capsa in Lista Restocracy, data fiind istoria lui si tot ce e legat de acest nume, nu a fost cu putinta. Nimic din ce am mancat la Capsa nu a fost bun la gust. In cel mai bun caz, a fost mancare banala, iar unele de lasat in farfurie! Doar tortul Richard a fost bun, insa deserturile nu sunt luate in calcul la evaluarile pe care le facem noi restaurantelor.

Capsa e Capsa, nu e nevoie sa mai scriu despre imaginea si despre simbolistica localului si a locului. Au cateva localuri acolo, Braseria Capsa si Restuarantul Capsa. Nu stiu daca se poate intra in restaurant direct din strada, sau te obliga sa treci prin braserie – asa cum am facut noi. Dar daca numai pe acolo e drumul, cred ca e o idee cam proasta, pentru ca braseria nu arata prea bine, pare saracacioasa, pustie, mese goale, fara fete de masa. Restaurantul arata bine, e curat si bine ingrijit, atmosfera de restaurant de lux din alte vremuri, covoare pe jos, lemn peste tot, mese frumos amenajate, draperii grele, culori inchise.

Meniul de la Capsa e romanesc si ceva international, se vede dintr-o privire scoala catorva restaurante mari de pe vremea comunistilor, cu meniurile lor de mare lux la vreme aceea, dar care acum mai spun ceva doar celor care le-au apucat si atunci. Salata a fost facuta cu mare lene, niste frunze si ce a mai gasit prin camara aruncate in farfurie, fara sa-i pese ce gust ar avea melanjul acela. Sparanghelul luat din congelator si pus direct in apa fierbinte a fost oribil, a ramas tot in farfurie, alaturi de un sos olandez la fel de prost. Mielul la cuptor, taiat neinspirat in felii mari, fara niciun gust, le fel si sosul. Doar spanacul sub forma de tocanita a fost cat de cat gustos din farfuria aceea. Pentru antricotul de vita cred ca a luat carnea de la un snitel, atat de subtire era taiata, si nu m-ar mira sa aud ca a batut-o si cu ciocanul inainte sa o puna pe gratar. Care gratar a ars-o pana s-a facut amara in locurile in care se vedeau urmele. Si nici carnea nu cred ca era din felul pe care il prezentau ei in meniu, cu pretul aferent acelui tip de vita. Pana si piureul l-au facut prost, un fel de mancare pe care orice student il poate face mai bun, daca se uita pe Internet si pune in pala ce scrie acolo. Cartofii la cuptor la fel, au ramas intregi in farfurie. Tortul Richard a fost bun, dupa cum am spus, painea sa si asa.

Preturile mari la Capsa, chiar foarte mari, pentru o asemenea mancare. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate foarte repede 5-600 de lei din buzunar, pentru care te poti consola ca ai dat o mare parte pentru privilegiul de a manca intr-un loc istoric.

Serviciul a fost bun, cu chelneri de meserie, probabil acolo de pe vremea comunistilor, unii dintre ei. Seful de sala foarte inspirat, s-a prins repede ca nu sunt multe in regula, nu a incercat sa ne prosteasca, dimpotriva, si-a asumat ce era de asumat, ne-a dat si o sticla de vin cadou si a scos si sparanghelul de pe nota de plata. Pacat ca trebuie sa lucreze cu asa bucatari lenesi sau neinspirati, ori amandoua la un loc, fara pic de inspiratie, de originalitate, de mandrie a lucrului bine facut. Dar stim cu totii, totusi, ca intreaga vina pentru ce se intampla la Capsa e a patronului, cum poti lasa o asemena mancare sa iasa din bucatarie? Ori, mai stii, poate ca lui i se pare chiar buna, si nu m-ar mira sa aflu asta intr-o zi… (GB – martie 2017)

Casa Capsa, restaurant si cofetarie

Casa Capsa pe Calea Victoriei

Casa Capsa restaurant si cofetarie

 

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Diesel

Daca aveti nostalgii cu restaurantele comuniste Hotelul Diesel din Parcul Floreasca, pe malul lacului Floreasca, dincolo de bulevardul mircea Eliade e o afacere cu multe necunoscute, la care se tot...

Gambrinus

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus de mai multe ori, avand adesea drum prin fata ei cand merg la sala de concerte pe care o avem la Palatul Universul. S-a golit de cl...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 02/09/2019

Casa Capsa  - Calea Victoriei, nr. 36

  • walyazar :

    …aaaa, inseamna ca nu ati fost la Pescarus ..!!

  • Camelia :

    Servicii mizerabile! Comanzi cu specificatii speciale, ti se livreaza altceva (care contravine total specificatiilor si implicit sanatatii consumatorului), la telefon ti se spune ca se va rambursa contravaloarea comenzii, mai faci un al treilea drum si… Surpriza. Iti cer bonul de casa ca ei nu pot sa il scoata din casa de marcat (stil anii 1900)‍♀️.

    Valoarea comenzii este nesemnificativa, iar in acest context customer service, obligatiile legale si riscurile de sanatate transforma acest loc in pericol public.

  • Vio :

    Am incercat sa servesc ceva la Capsa de dragul povestilor de altadata, de la orele se romana din scoala. Mirosul izbitor al incaperilor – nu stiu sa-l descriu, o combinatie de clor cu servete de bucatarie fierte – tare de cum te apropii de usa, m-a facut de fiecare data sa nu pot nici macar sa gust ceva de la cofetarie. Dar daca spuneti ca e ok de la cofetarie, am sa intru data viitoare cand trec pe acolo sa vad daca s-a schimbat mirosul :).

  • Mike B :

    Capsa este o afacere foarte buna.
    Ai reusit sa pui mina pe un spatiu istoric, intr-o intersectie din buricul tirgului.
    Valoarea imobiliara a Capsei nu poate decit sa creasca in timp.
    Ai mai fost si gospodar si ai facut niste renovari de calitate.

    De ce ti-ai bate capul cu un flux mare de consumatori care vor mult si pe bani putini si care iti uzeaza investitia?
    De ceea ce este acuma Casa Capsa este exact ce trebuie sa fie, dpdv al unui om de afaceri, poate un cash flow mai mare din chestii de genul patiserii, produse de cofetarie etc. produse cheap cu marja mare nu ar strica.

  • Stefan :

    Restaurant Capsa – mare atentie cum negociati contractele la evenimente private!
    La un eveniment privat (botez) am negociat o oferta de platouri la care ni s-a facut o oferta cu pret/persoana, confirmandu-se ca va fi mancare suficienta pentru ce avem noi nevoie si ne-am trezit cu platouri sarace, mancare putina neajungand invitatilor.
    De asemenea servirea a fost jalnica, ospatarii nu erau prompti si nici prezenti la un numar de 40 persoane.
    Tortul am fost obligati sa il cumparam de la cofetaria lor si ni s-a promis ca va fi exact conform pozei trimise. In realitate ne-am trezit cu un tort total diferit si vizual neplacut.
    In ziua evenimentului managerii hotelului aveau telefoanele inchise, iar orice solicitare de solutionare a problemelor ni s-a propus contra cost.
    Am fost total dezamagiti de cum a decurs evenimentul in ciuda reputatiei hotelului Capsa.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close