Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

167 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

578 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1278 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

516 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

2888 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

6867 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

292 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

588 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

166 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

260 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

2914 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

489 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

924 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

93 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1478 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1360 vizite 1 comentarii

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

5530 vizite

Iuliane, fa ceva cu angajatii tai de la ZenSushi Nordului! ZenSushi N...

278 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

898 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2196 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

364 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1807 vizite 1 comentarii

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

3235 vizite

The Mark, asaltul civilizatiei catre Gara de Nord The Mark Restaurant...

1434 vizite

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

319 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucuresteni…

Casa CapsaCasa Capsa a fost inchisa o lunga vreme anul trecut, i-au dat drumul din nou in decembrie. M-am mirat, pentru ca totul arata foarte bine la ei, curat si bine intretinut. Am sperat ca fac asta ca sa schimbe ceva in bucatarie si in concept, fiindca era singurul lucru de schimbat acolo. Intr-adevar, mancarea a fost proasta, si am scris pe larg despre asta.

Dar nu a fost sa fie! Am mancat la fel de prost si acum la Casa Capsa. Capra neagra a fost cat de cat buna, sosul prost, la fel fileul de porc langa o salata ofilita. Serviciul bun, niste chelneri de meserie care pareau si ei jenati de ce erau obligati sa-ti serveasca. Preturile mari, restaurantul gol-golut, si nu cred ca mira pe nimeni.

Casa Capsa e unul dintre multele exemple de branduri celebre facute praf de niste oameni care au cu totul alte sisteme de valori. Norocul lor ca le vin banii din alta parte, dar o paguba imensa pentru Bucuresti si pentru bucuresteni. De spus si ca au in continuare si un salon mai saracacios amenajat pe care il numesc Braseria Capsa, si au si celebra pe vremuri Cofetaria Capsa – cred ca singurul loc din care poti manca ceva bun de la Casa Capsa… (GB – iunie 2019)

O mancare ce ar fi fost foarte buna la Capsa de pe vremea comunistilor

Oricat m-am straduit sa gasesc o justificare ca sa adaug si restaurantul Capsa in Lista Restocracy, data fiind istoria lui si tot ce e legat de acest nume, nu a fost cu putinta. Nimic din ce am mancat la Capsa nu a fost bun la gust. In cel mai bun caz, a fost mancare banala, iar unele de lasat in farfurie! Doar tortul Richard a fost bun, insa deserturile nu sunt luate in calcul la evaluarile pe care le facem noi restaurantelor.

Capsa e Capsa, nu e nevoie sa mai scriu despre imaginea si despre simbolistica localului si a locului. Au cateva localuri acolo, Braseria Capsa si Restuarantul Capsa. Nu stiu daca se poate intra in restaurant direct din strada, sau te obliga sa treci prin braserie – asa cum am facut noi. Dar daca numai pe acolo e drumul, cred ca e o idee cam proasta, pentru ca braseria nu arata prea bine, pare saracacioasa, pustie, mese goale, fara fete de masa. Restaurantul arata bine, e curat si bine ingrijit, atmosfera de restaurant de lux din alte vremuri, covoare pe jos, lemn peste tot, mese frumos amenajate, draperii grele, culori inchise.

Meniul de la Capsa e romanesc si ceva international, se vede dintr-o privire scoala catorva restaurante mari de pe vremea comunistilor, cu meniurile lor de mare lux la vreme aceea, dar care acum mai spun ceva doar celor care le-au apucat si atunci. Salata a fost facuta cu mare lene, niste frunze si ce a mai gasit prin camara aruncate in farfurie, fara sa-i pese ce gust ar avea melanjul acela. Sparanghelul luat din congelator si pus direct in apa fierbinte a fost oribil, a ramas tot in farfurie, alaturi de un sos olandez la fel de prost. Mielul la cuptor, taiat neinspirat in felii mari, fara niciun gust, le fel si sosul. Doar spanacul sub forma de tocanita a fost cat de cat gustos din farfuria aceea. Pentru antricotul de vita cred ca a luat carnea de la un snitel, atat de subtire era taiata, si nu m-ar mira sa aud ca a batut-o si cu ciocanul inainte sa o puna pe gratar. Care gratar a ars-o pana s-a facut amara in locurile in care se vedeau urmele. Si nici carnea nu cred ca era din felul pe care il prezentau ei in meniu, cu pretul aferent acelui tip de vita. Pana si piureul l-au facut prost, un fel de mancare pe care orice student il poate face mai bun, daca se uita pe Internet si pune in pala ce scrie acolo. Cartofii la cuptor la fel, au ramas intregi in farfurie. Tortul Richard a fost bun, dupa cum am spus, painea sa si asa.

Preturile mari la Capsa, chiar foarte mari, pentru o asemenea mancare. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate foarte repede 5-600 de lei din buzunar, pentru care te poti consola ca ai dat o mare parte pentru privilegiul de a manca intr-un loc istoric.

Serviciul a fost bun, cu chelneri de meserie, probabil acolo de pe vremea comunistilor, unii dintre ei. Seful de sala foarte inspirat, s-a prins repede ca nu sunt multe in regula, nu a incercat sa ne prosteasca, dimpotriva, si-a asumat ce era de asumat, ne-a dat si o sticla de vin cadou si a scos si sparanghelul de pe nota de plata. Pacat ca trebuie sa lucreze cu asa bucatari lenesi sau neinspirati, ori amandoua la un loc, fara pic de inspiratie, de originalitate, de mandrie a lucrului bine facut. Dar stim cu totii, totusi, ca intreaga vina pentru ce se intampla la Capsa e a patronului, cum poti lasa o asemena mancare sa iasa din bucatarie? Ori, mai stii, poate ca lui i se pare chiar buna, si nu m-ar mira sa aflu asta intr-o zi… (GB – martie 2017)

Casa Capsa, restaurant si cofetarie

Casa Capsa pe Calea Victoriei

Casa Capsa restaurant si cofetarie

 

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Diesel

Daca aveti nostalgii cu restaurantele comuniste Hotelul Diesel din Parcul Floreasca, pe malul lacului Floreasca, dincolo de bulevardul mircea Eliade e o afacere cu multe necunoscute, la care se tot...

Gambrinus

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus de mai multe ori, avand adesea drum prin fata ei cand merg la sala de concerte pe care o avem la Palatul Universul. S-a golit de cl...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 02/09/2019

Casa Capsa  - Calea Victoriei, nr. 36

  • Vio :

    Am incercat sa servesc ceva la Capsa de dragul povestilor de altadata, de la orele se romana din scoala. Mirosul izbitor al incaperilor – nu stiu sa-l descriu, o combinatie de clor cu servete de bucatarie fierte – tare de cum te apropii de usa, m-a facut de fiecare data sa nu pot nici macar sa gust ceva de la cofetarie. Dar daca spuneti ca e ok de la cofetarie, am sa intru data viitoare cand trec pe acolo sa vad daca s-a schimbat mirosul :).

  • Mike B :

    Capsa este o afacere foarte buna.
    Ai reusit sa pui mina pe un spatiu istoric, intr-o intersectie din buricul tirgului.
    Valoarea imobiliara a Capsei nu poate decit sa creasca in timp.
    Ai mai fost si gospodar si ai facut niste renovari de calitate.

    De ce ti-ai bate capul cu un flux mare de consumatori care vor mult si pe bani putini si care iti uzeaza investitia?
    De ceea ce este acuma Casa Capsa este exact ce trebuie sa fie, dpdv al unui om de afaceri, poate un cash flow mai mare din chestii de genul patiserii, produse de cofetarie etc. produse cheap cu marja mare nu ar strica.

  • Stefan :

    Restaurant Capsa – mare atentie cum negociati contractele la evenimente private!
    La un eveniment privat (botez) am negociat o oferta de platouri la care ni s-a facut o oferta cu pret/persoana, confirmandu-se ca va fi mancare suficienta pentru ce avem noi nevoie si ne-am trezit cu platouri sarace, mancare putina neajungand invitatilor.
    De asemenea servirea a fost jalnica, ospatarii nu erau prompti si nici prezenti la un numar de 40 persoane.
    Tortul am fost obligati sa il cumparam de la cofetaria lor si ni s-a promis ca va fi exact conform pozei trimise. In realitate ne-am trezit cu un tort total diferit si vizual neplacut.
    In ziua evenimentului managerii hotelului aveau telefoanele inchise, iar orice solicitare de solutionare a problemelor ni s-a propus contra cost.
    Am fost total dezamagiti de cum a decurs evenimentul in ciuda reputatiei hotelului Capsa.

  • casa-capsa-restaurant-braserie-si-cofetarie-evaluare-restocracy