Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34294 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49929 vizite

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5363 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9690 vizite

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4999 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3527 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

22 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4987 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35244 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19930 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucuresteni…

Casa CapsaCasa Capsa a fost inchisa o lunga vreme anul trecut, i-au dat drumul din nou in decembrie. M-am mirat, pentru ca totul arata foarte bine la ei, curat si bine intretinut. Am sperat ca fac asta ca sa schimbe ceva in bucatarie si in concept, fiindca era singurul lucru de schimbat acolo. Intr-adevar, mancarea a fost proasta, si am scris pe larg despre asta.

Dar nu a fost sa fie! Am mancat la fel de prost si acum la Casa Capsa. Capra neagra a fost cat de cat buna, sosul prost, la fel fileul de porc langa o salata ofilita. Serviciul bun, niste chelneri de meserie care pareau si ei jenati de ce erau obligati sa-ti serveasca. Preturile mari, restaurantul gol-golut, si nu cred ca mira pe nimeni.

Casa Capsa e unul dintre multele exemple de branduri celebre facute praf de niste oameni care au cu totul alte sisteme de valori. Norocul lor ca le vin banii din alta parte, dar o paguba imensa pentru Bucuresti si pentru bucuresteni. De spus si ca au in continuare si un salon mai saracacios amenajat pe care il numesc Braseria Capsa, si au si celebra pe vremuri Cofetaria Capsa – cred ca singurul loc din care poti manca ceva bun de la Casa Capsa… (GB – iunie 2019)

O mancare ce ar fi fost foarte buna la Capsa de pe vremea comunistilor

Oricat m-am straduit sa gasesc o justificare ca sa adaug si restaurantul Capsa in Lista Restocracy, data fiind istoria lui si tot ce e legat de acest nume, nu a fost cu putinta. Nimic din ce am mancat la Capsa nu a fost bun la gust. In cel mai bun caz, a fost mancare banala, iar unele de lasat in farfurie! Doar tortul Richard a fost bun, insa deserturile nu sunt luate in calcul la evaluarile pe care le facem noi restaurantelor.

Capsa e Capsa, nu e nevoie sa mai scriu despre imaginea si despre simbolistica localului si a locului. Au cateva localuri acolo, Braseria Capsa si Restuarantul Capsa. Nu stiu daca se poate intra in restaurant direct din strada, sau te obliga sa treci prin braserie – asa cum am facut noi. Dar daca numai pe acolo e drumul, cred ca e o idee cam proasta, pentru ca braseria nu arata prea bine, pare saracacioasa, pustie, mese goale, fara fete de masa. Restaurantul arata bine, e curat si bine ingrijit, atmosfera de restaurant de lux din alte vremuri, covoare pe jos, lemn peste tot, mese frumos amenajate, draperii grele, culori inchise.

Meniul de la Capsa e romanesc si ceva international, se vede dintr-o privire scoala catorva restaurante mari de pe vremea comunistilor, cu meniurile lor de mare lux la vreme aceea, dar care acum mai spun ceva doar celor care le-au apucat si atunci. Salata a fost facuta cu mare lene, niste frunze si ce a mai gasit prin camara aruncate in farfurie, fara sa-i pese ce gust ar avea melanjul acela. Sparanghelul luat din congelator si pus direct in apa fierbinte a fost oribil, a ramas tot in farfurie, alaturi de un sos olandez la fel de prost. Mielul la cuptor, taiat neinspirat in felii mari, fara niciun gust, le fel si sosul. Doar spanacul sub forma de tocanita a fost cat de cat gustos din farfuria aceea. Pentru antricotul de vita cred ca a luat carnea de la un snitel, atat de subtire era taiata, si nu m-ar mira sa aud ca a batut-o si cu ciocanul inainte sa o puna pe gratar. Care gratar a ars-o pana s-a facut amara in locurile in care se vedeau urmele. Si nici carnea nu cred ca era din felul pe care il prezentau ei in meniu, cu pretul aferent acelui tip de vita. Pana si piureul l-au facut prost, un fel de mancare pe care orice student il poate face mai bun, daca se uita pe Internet si pune in pala ce scrie acolo. Cartofii la cuptor la fel, au ramas intregi in farfurie. Tortul Richard a fost bun, dupa cum am spus, painea sa si asa.

Preturile mari la Capsa, chiar foarte mari, pentru o asemenea mancare. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate foarte repede 5-600 de lei din buzunar, pentru care te poti consola ca ai dat o mare parte pentru privilegiul de a manca intr-un loc istoric.

Serviciul a fost bun, cu chelneri de meserie, probabil acolo de pe vremea comunistilor, unii dintre ei. Seful de sala foarte inspirat, s-a prins repede ca nu sunt multe in regula, nu a incercat sa ne prosteasca, dimpotriva, si-a asumat ce era de asumat, ne-a dat si o sticla de vin cadou si a scos si sparanghelul de pe nota de plata. Pacat ca trebuie sa lucreze cu asa bucatari lenesi sau neinspirati, ori amandoua la un loc, fara pic de inspiratie, de originalitate, de mandrie a lucrului bine facut. Dar stim cu totii, totusi, ca intreaga vina pentru ce se intampla la Capsa e a patronului, cum poti lasa o asemena mancare sa iasa din bucatarie? Ori, mai stii, poate ca lui i se pare chiar buna, si nu m-ar mira sa aflu asta intr-o zi… (GB – martie 2017)

Casa Capsa, restaurant si cofetarie

Casa Capsa pe Calea Victoriei

Casa Capsa restaurant si cofetarie

 

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene.Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Diesel

Daca aveti nostalgii cu restaurantele comunisteHotelul Diesel din Parcul Floreasca, pe malul lacului Floreasca, dincolo de bulevardul mircea Eliade e o afacere cu multe necunoscute, la care se tot...

Gambrinus

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus de mai multe ori, avand adesea drum prin fata ei cand merg la sala de concerte pe care o avem la Palatul Universul. S-a golit de cl...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 25/08/2025

Casa Capsa  - Calea Victoriei, nr. 36

  • Marian :

    Am încercat o amandină la cofetăria Capșa… slăbuță ca gust și crema cam multă și cam grasă.

  • walyazar :

    …aaaa, inseamna ca nu ati fost la Pescarus ..!!

  • Camelia :

    Servicii mizerabile! Comanzi cu specificatii speciale, ti se livreaza altceva (care contravine total specificatiilor si implicit sanatatii consumatorului), la telefon ti se spune ca se va rambursa contravaloarea comenzii, mai faci un al treilea drum si… Surpriza. Iti cer bonul de casa ca ei nu pot sa il scoata din casa de marcat (stil anii 1900)‍♀️.

    Valoarea comenzii este nesemnificativa, iar in acest context customer service, obligatiile legale si riscurile de sanatate transforma acest loc in pericol public.

  • Vio :

    Am incercat sa servesc ceva la Capsa de dragul povestilor de altadata, de la orele se romana din scoala. Mirosul izbitor al incaperilor – nu stiu sa-l descriu, o combinatie de clor cu servete de bucatarie fierte – tare de cum te apropii de usa, m-a facut de fiecare data sa nu pot nici macar sa gust ceva de la cofetarie. Dar daca spuneti ca e ok de la cofetarie, am sa intru data viitoare cand trec pe acolo sa vad daca s-a schimbat mirosul :).

  • Mike B :

    Capsa este o afacere foarte buna.
    Ai reusit sa pui mina pe un spatiu istoric, intr-o intersectie din buricul tirgului.
    Valoarea imobiliara a Capsei nu poate decit sa creasca in timp.
    Ai mai fost si gospodar si ai facut niste renovari de calitate.

    De ce ti-ai bate capul cu un flux mare de consumatori care vor mult si pe bani putini si care iti uzeaza investitia?
    De ceea ce este acuma Casa Capsa este exact ce trebuie sa fie, dpdv al unui om de afaceri, poate un cash flow mai mare din chestii de genul patiserii, produse de cofetarie etc. produse cheap cu marja mare nu ar strica.

  • Stefan :

    Restaurant Capsa – mare atentie cum negociati contractele la evenimente private!
    La un eveniment privat (botez) am negociat o oferta de platouri la care ni s-a facut o oferta cu pret/persoana, confirmandu-se ca va fi mancare suficienta pentru ce avem noi nevoie si ne-am trezit cu platouri sarace, mancare putina neajungand invitatilor.
    De asemenea servirea a fost jalnica, ospatarii nu erau prompti si nici prezenti la un numar de 40 persoane.
    Tortul am fost obligati sa il cumparam de la cofetaria lor si ni s-a promis ca va fi exact conform pozei trimise. In realitate ne-am trezit cu un tort total diferit si vizual neplacut.
    In ziua evenimentului managerii hotelului aveau telefoanele inchise, iar orice solicitare de solutionare a problemelor ni s-a propus contra cost.
    Am fost total dezamagiti de cum a decurs evenimentul in ciuda reputatiei hotelului Capsa.

  • Răspunde-i lui Mike B Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close