Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

Daryus neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa ...

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

SushiRoom pariaza pe apetitul pentru contraste al oamenilor cu bani ...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

Unicorn Coffee & more: cafenea child-friendly, cafenea pentru copi...

Una dintre marile curti din spate ale Bucurestiului Blueberry Garde...

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers Ma...

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

La Piovra pizza & pasta & more, un deja vu La Piovra e ...

Afiseaza

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment…

KOS e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in decembrie 2017 in locul faimosului Marul de Aur de pe vremea comunistilor, dat apoi la o parte de Sarpele Roz, si poate or mai fi fost si alte restaurante in rastimp acolo.

KOS e al celor care mai au un restaurant grecesc, Santorini de la Piata Muncii, apoi La Raci si, probabil, si altele. Totul e mare la KOS: casa e mare, iar gradina si mai mare, si are chiar si niste copaci mari. E surprinzator sa vezi atata spatiu chiar in centrul centrului Bucurestiului, chiar daca nu sunt la strada.

Pentru cei care nu stiu, Marul de Aur, acum KOS, e in Piata Victoriei, chiar in spatele marelui bloc care incepe de pe Calea Victoriei si se termina pe Buzesti. KOS sunt in partea cu Calea Victoriei, si au o intrare si din Sevastopol.

Aici, in Piata Victoriei, par sa fi amenajat restaurantul cam la repezeala, cu economie. Cladirea e intinsa si nu are etaj, iar mobilierul si decorurile sunt cele din poze: lemn, tapete cu scene mitologice, trimiteri la Grecia, desigur.

Meniul de la KOS e lung, felurile obisnuite si cunoscute de-acum bucurestenilor ale bucatarie traditionale grecesti, prezentate simplu, sec. Eu am luat un „platou cu meze”, care nu era foarte platou, de fapt, ci trei farfurioare cu salata de vinete, o crema de branza si tzatziki – toate cam fara gust. Calamarul umplut cu branza a fost chiar foarte bun, iar gyrosul facut de mantuiala, a ramas pe farfurie, apoi a ajuns intr-un pachet pe care l-am dat primului sarac ce mi-a iesit in cale.

Serviciul a fost „dual” la KOS, ca sa-i spun astfel, cu o chelnerita blonda, frumoasa si senzuala, care facea eforturi mari sa inteleaga ce-i spun, aparent fara succes. Vazand-o in incurcatura evidenta, o alta, putin mai in varsta, a venit si a salvat situatia, am avut un dialog chiar foarte placut si eficient cu ea.

Clienti nu prea aveau la pranz la KOS, ceea ce facea ca saloanele acelea mari sa arate rece, cam deprimant. Poate ca deschiderea marii terase va schimba radical lucrurile din acest punct de vedere.

Au trecut destule luni de la deschidere, le-ar fi greu acum celor de la KOS sa puna lipsurile evidente pe seama inceputurilor. Dezinteresul pentru detalii e evident acolo, si cred ca e ceva ce vine de mai sus. Angajatii, furnizorii sau cine or mai fi fost acei neclienti, se plimbau in voie prin restaurant, gesticuland si vorbind cu totul neatenti la cei cativa (chiar daca foarte putini) clienti, garderoba de la intrare era intr-o dezordine totala, o bucatareasa a iesit in salon ca sa vorbeasca la telefon, probabil ca era prea mult zgomot in bucatarie…

Sa vedem ce vor face mai departe, insa cu formula actuala nu prea vad cum vor umple ei ditamai restaurantul. Presupun ca isi pun toata nadejdea in terasa, cand o fi sa se deschida. (GB – martie 2018)

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Scoici si Creveti

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si in Piata Victoriei Lucrurile s-au petrecut in felul urmator: niste oameni care au un grup cu foarte multe restaurante, cateva ze...

Santorini

Si la Piata Muncii se poate manca bine Santorini e unul dintre putinele restaurante care sunt departe de centru, chiar foarte departe, si care a ajuns in Lista Restocracy a celor mai bune restauran...

La Raci

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi care au deschis prima data o terasa pe Buzesti, un fel de terasa volanta, sau cam asa ceva, in care se imbulzeau bucurestenii ca sa ...

Data actualizarii: 29/10/2019

KOS  - Calea Victoriei, nr. 163 (Piata Victoriei)

  • Roza :

    ACEST RESTAURANT GRECESC ESTE IMPECABIL!!! MĂ SIMT EXACT CA ÎN GRECIA! MÂNCAREA IMPECABILĂ, RECOMAND DIN ❤️ IAR PERSONALUL IMPECABIL! MULT MAI BUN CA SANTORINI, CLAR!
    GUSTUL ESTE DESĂVÂRȘIT! REVIN CU DRAG! MULȚUMESC PENTRU OSPITALITATE!

  • kos-restocracy