Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de... Ambiance...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O pizzerie de burlaci Omul din poza a deschis acum trei luni o ...

E restaurantul celor care au si Isoletta, e chiar langa ei; l-au inchi...

Afiseaza

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment…

KOS e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in decembrie 2017 in locul faimosului Marul de Aur de pe vremea comunistilor, dat apoi la o parte de Sarpele Roz, si poate or mai fi fost si alte restaurante in rastimp acolo.

KOS e al celor care mai au un restaurant grecesc, Santorini de la Piata Muncii, apoi La Raci si, probabil, si altele. Totul e mare la KOS: casa e mare, iar gradina si mai mare, si are chiar si niste copaci mari. E surprinzator sa vezi atata spatiu chiar in centrul centrului Bucurestiului, chiar daca nu sunt la strada.

Pentru cei care nu stiu, Marul de Aur, acum KOS, e in Piata Victoriei, chiar in spatele marelui bloc care incepe de pe Calea Victoriei si se termina pe Buzesti. KOS sunt in partea cu Calea Victoriei, si au o intrare si din Sevastopol.

Aici, in Piata Victoriei, par sa fi amenajat restaurantul cam la repezeala, cu economie. Cladirea e intinsa si nu are etaj, iar mobilierul si decorurile sunt cele din poze: lemn, tapete cu scene mitologice, trimiteri la Grecia, desigur.

Meniul de la KOS e lung, felurile obisnuite si cunoscute de-acum bucurestenilor ale bucatarie traditionale grecesti, prezentate simplu, sec. Eu am luat un „platou cu meze”, care nu era foarte platou, de fapt, ci trei farfurioare cu salata de vinete, o crema de branza si tzatziki – toate cam fara gust. Calamarul umplut cu branza a fost chiar foarte bun, iar gyrosul facut de mantuiala, a ramas pe farfurie, apoi a ajuns intr-un pachet pe care l-am dat primului sarac ce mi-a iesit in cale.

Serviciul a fost „dual” la KOS, ca sa-i spun astfel, cu o chelnerita blonda, frumoasa si senzuala, care facea eforturi mari sa inteleaga ce-i spun, aparent fara succes. Vazand-o in incurcatura evidenta, o alta, putin mai in varsta, a venit si a salvat situatia, am avut un dialog chiar foarte placut si eficient cu ea.

Clienti nu prea aveau la pranz la KOS, ceea ce facea ca saloanele acelea mari sa arate rece, cam deprimant. Poate ca deschiderea marii terase va schimba radical lucrurile din acest punct de vedere.

Au trecut destule luni de la deschidere, le-ar fi greu acum celor de la KOS sa puna lipsurile evidente pe seama inceputurilor. Dezinteresul pentru detalii e evident acolo, si cred ca e ceva ce vine de mai sus. Angajatii, furnizorii sau cine or mai fi fost acei neclienti, se plimbau in voie prin restaurant, gesticuland si vorbind cu totul neatenti la cei cativa (chiar daca foarte putini) clienti, garderoba de la intrare era intr-o dezordine totala, o bucatareasa a iesit in salon ca sa vorbeasca la telefon, probabil ca era prea mult zgomot in bucatarie…

Sa vedem ce vor face mai departe, insa cu formula actuala nu prea vad cum vor umple ei ditamai restaurantul. Presupun ca isi pun toata nadejdea in terasa, cand o fi sa se deschida. (GB – martie 2018)

Noi restaurante in Bucuresti (septembrie 2018)

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene. Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef ...

Scoici si Creveti

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si in Piata Victoriei Lucrurile s-au petrecut in felul urmator: niste oameni care au un grup cu foarte multe restaurante, cateva ze...

Santorini

Si la Piata Muncii se poate manca bine Santorini e unul dintre putinele restaurante care sunt departe de centru, chiar foarte departe, si care a ajuns in Lista Restocracy a celor mai bune restauran...

La Raci

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi care au deschis prima data o terasa pe Buzesti, un fel de terasa volanta, sau cam asa ceva, in care se imbulzeau bucurestenii ca sa ...

Data actualizarii: 20/06/2018

KOS

  • Roza :

    ACEST RESTAURANT GRECESC ESTE IMPECABIL!!! MĂ SIMT EXACT CA ÎN GRECIA! MÂNCAREA IMPECABILĂ, RECOMAND DIN ❤️ IAR PERSONALUL IMPECABIL! MULT MAI BUN CA SANTORINI, CLAR!
    GUSTUL ESTE DESĂVÂRȘIT! REVIN CU DRAG! MULȚUMESC PENTRU OSPITALITATE!