Restaurantele din Topul Restocracy cu bucatarie japoneza

Ord. dupa

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

10481 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

16068 vizite

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

11600 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un rest...

6044 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

2713 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

1640 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

4945 vizite

ZenSushi Sarroglia, un restaurant intr-o galerie Dupa doi ani inapo...

1305 vizite

Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede Edo Gard...

2586 vizite

NADASAN, un lucru ucrainean bine facut Au fost mai multe restaurant...

797 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca ...

811 vizite
Afiseaza
vizualizari

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre

Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul „izakaya”, adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia.

Nimic nou de spus despre amenajare, fata de ce am scris in martie, mancarea la fel de buna, le-am pus, insa, o nota mai mare la servicii, deoarece de data aceasta nu mai erau cei doi aiuriti, ci un chelner sigur pe el si placut la vorbit. Si preturile cred ca s-au mai marit fata de cum erau in primavara. (GB – septembrie 2017)

Un restaurant japonez pentru clasa de mijloc

Kanpai e unul dintre restaurantele japoneze cunoscute deja ale Bucurestiului, care s-a pozitionat ca restaurant japonez popular (de aici si numele de Kanpai Bistro – cred ca in japoneza e Izakaya), cu mancare traditionala, fara pretentii de fine dining. Au un bucatar japonez care munceste din greu, il vezi prin geam daca stai in sala de sus.

Cladirea cu un etaj e destul de banala daca te uiti din afara, fara nicio forma, inghesuita printre blocurile din apropierea Pietei Floreasca. Au o sala mai mare la parter, lunga si ingusta, cu barul de sushi, la etaj inca una mai mica, din care vezi bucataria prin peretele de sticla.

Legat de amenajarea restaurantelor japoneze, si orientale, in general, exista dintotdeauna o controversa: e mai bine sa fie intunecoase si sumbre, in culori inchise si cu decoruri simple si saracacioase (chiar daca aparent), ca sa sugereze atmosfera de la ei, de acolo, sau sa fie ceva mai europenizate/ americanizate, dupa obiceiurile cultura occidentala?

La Kanpai au ales varianta cu atmosfera sumbra. Cladirea urata avea si asa niste geamuri mici (oare ce arhitect a putut imagina asa ceva?), iar baietii de la Kanpai le-au astupat si pe acelea cu scanduri. Minimalist in rest, banchete la perete cu niste perne cam murdare, o soba mica de fonta sau de tabla in mijloc, interesanta, ca pe vremea copilariei mele la tara.

Meniul e foarte lung la Kanpai, mi-a luat ceva sa fac media preturilor. Rezultatul final a fost incurajator, totusi, poti manca bine acolo cu preturi rezonabile, mai ales ca multe portii sunt destul de mari. Mancarea e buna, multe feluri pe care nu prea le gasesti in alta parte. Poti merge de multe ori la Kanpai si sa descoperi de fiecare data altceva interesant. Fiind mancare traditionala, totusi, fac exces de sare, de ulei si de prajeli.

Serviciul e inegal la Kanpai. La inceput am ajuns pe mana a doi chelneri foarte tineri, foarte binevoitori si dornici de a face bine, fara indoiala, insa care nu aveau nici cea mai vaga idee de ce ii plateste cineva ca sa stea acolo. Foarte saritori cand le cereai si le spuneai sa faca ceva, insa, in rest stateau si se uitau in gol, nemiscati. Daca ar fi cazut soba de fonta incinsa peste tine, de pilda, nu s-ar fi gandit ca trebuie sa faca ceva daca nu le-ai fi facut semn sau ai striga la ei, cu ultima suflare… Noroc ca un chelner mai vachi s-a prins ca e nevoie de interventia lui si a mai salvat situatia.

Kanpai e, asadar, unul dintre restaurantele japoneze de referinta ale Bucurestiului, care nu poate fi ocolit attunci cand vreti sa mancati si altceva in afara de sushi. E acolo de cativa ani, probabil va mai ramane o vreme, am vazut adesea multi clienti, in special tineri si familii cu copii. (GB – martie 2017)

Cea mai buna supa ramen din Bucuresti la Kanpai Bistro

Cea mai buna supa ramen din Bucuresti la Kanpai Bistro

Data actualizarii: 04/09/2018

Kanpai Bistro