Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

21 vizite

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

239 vizite

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

40 vizite

Pana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restau...

583 vizite 3 comentarii

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

134 vizite

Evaluatorii Restocracy din juriile competitiei Topul Mancarurilor 2019...

736 vizite

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

445 vizite 2 comentarii

Peste si fructe de mare cu care Dancing Lobster au concurat la Topul M...

22 vizite

Evaluatorii din juriile Restocracy la lucru, la restaurantele care con...

20 vizite 2 comentarii

Domnul Alexandru Consulea construieste la...

16 vizite

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

14 vizite

O cina memorabila la Il Villagio, pregatita de Chef Arcangelo Bero Pis...

18 vizite

O cina memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Razvan-Andrei Du...

12 vizite

Cina la memorabila la LOFT

12 vizite

Cina pregatita de Zoran Savic la Fish House

10 vizite

Cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Chef Iulian Constantin pentr...

8 vizite

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

42 vizite

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

51 vizite

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

48 vizite

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

40 vizite

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

341 vizite

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

52 vizite

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

34 vizite

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

105 vizite

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

137 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japanos, din care aflati, dincolo de istoria si secretele ramen-ului, ca trebuie sa o sorbiti zgomotos si sa plescaiti ca sa ii faceti cea mai mare bucurie bucatarului, daca e japonez… 🙂

Ramen e o supa, obtinuta din carne de porc sau pui, pastele si legumele. Topping-urile vin la final si reprezinta mai mult sau mai putin amprenta fiecarui bucatar. De cele mai multe ori, cele care dau gustul sunt pastele. Sunt facute din faina de grau si ou. Sunt destul de atipice atunci cand sunt combinate cu ingrediente japoneze si, cu toate ca au la baza aceleasi materii prime ca cele europene, pastele de Ramen sunt diferite din cauza modului si timpului de framantare a aluatului si a dozajului ingredientelor.

Reteta originala, cea de la care a fost creat Ramen-ul, apartine desigur chinezilor. Cea japoneza, cunoscuta acum in intreaga lume, a fost creata la inceputul secolului XX in Yokohama.

Sigur este ca la origini sta “lamian-ul” venit din China, botezat initial cu usor sens peiorativ “shina soba” adica “taietei chinezesti”. La fel de sigur este ca in 1910 a aparut oficial in meniul unui restaurant chinezesc din cartierul chinezesc din Yokohama. Produsul, deja foarte apreciat in Japonia, a explodat pe piata, pur si simplu, dupa cel de al II lea Razboi Mondial, fiind un preparat ieftin, gratie in special taieteilor facuti din faina de grau importata din America si gustului inconfundabil adaptat bucatariei japoneze… (citeste tot)

Kana Hashimoto, manager si partener Kanpai si Japanos

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, dar si al restaurantului Kanpai, cu specific japonez. Kanpai este un pub/bistro cu mancare gatita de catre un chef japonez, pentru t...

Japanos (Victoriei)

Cred ca asa arata bistrourile in Japonia in orasele mari Japanos e un bistrou deschis in complexul Aviatorilor 8, de langa Guvern, odata cu celelalte restaurante si localuri. E un concept mai rar i...

Kanpai Bistro

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul "izakaya", adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia. Nim...

Data actualizarii: 27/05/2018

daca-credeati-ca-stiti-destule-despre-supa-ramen-restocracy