Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

1855 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

203 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

467 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

22 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

34 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

65 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

94 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1082 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

455 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

32 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

194 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului L'Atelier, al ho...

44 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

653 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

28 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

856 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

17 vizite

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

203 vizite

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

36 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

58 vizite

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

141 vizite

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

647 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

28 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

36 vizite

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

131 vizite

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

150 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japanos, din care aflati, dincolo de istoria si secretele ramen-ului, ca trebuie sa o sorbiti zgomotos si sa plescaiti ca sa ii faceti cea mai mare bucurie bucatarului, daca e japonez… 🙂

Ramen e o supa, obtinuta din carne de porc sau pui, pastele si legumele. Topping-urile vin la final si reprezinta mai mult sau mai putin amprenta fiecarui bucatar. De cele mai multe ori, cele care dau gustul sunt pastele. Sunt facute din faina de grau si ou. Sunt destul de atipice atunci cand sunt combinate cu ingrediente japoneze si, cu toate ca au la baza aceleasi materii prime ca cele europene, pastele de Ramen sunt diferite din cauza modului si timpului de framantare a aluatului si a dozajului ingredientelor.

Reteta originala, cea de la care a fost creat Ramen-ul, apartine desigur chinezilor. Cea japoneza, cunoscuta acum in intreaga lume, a fost creata la inceputul secolului XX in Yokohama.

Sigur este ca la origini sta “lamian-ul” venit din China, botezat initial cu usor sens peiorativ “shina soba” adica “taietei chinezesti”. La fel de sigur este ca in 1910 a aparut oficial in meniul unui restaurant chinezesc din cartierul chinezesc din Yokohama. Produsul, deja foarte apreciat in Japonia, a explodat pe piata, pur si simplu, dupa cel de al II lea Razboi Mondial, fiind un preparat ieftin, gratie in special taieteilor facuti din faina de grau importata din America si gustului inconfundabil adaptat bucatariei japoneze… (citeste tot)

Kana Hashimoto, manager si partener Kanpai si Japanos

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, dar si al restaurantului Kanpai, cu specific japonez. Kanpai este un pub/bistro cu mancare gatita de catre un chef japonez, pentru t...

Japanos (Victoriei)

Cred ca asa arata bistrourile in Japonia in orasele mari Japanos e un bistrou deschis in complexul Aviatorilor 8, de langa Guvern, odata cu celelalte restaurante si localuri. E un concept mai rar i...

Kanpai Bistro

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul "izakaya", adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia. Nim...

Data actualizarii: 27/05/2018