Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevarat Nu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza E unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Afiseaza
comentarii

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre

Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul „izakaya”, adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia.

Nimic nou de spus despre amenajare, fata de ce am scris in martie, mancarea la fel de buna, le-am pus, insa, o nota mai mare la servicii, deoarece de data aceasta nu mai erau cei doi aiuriti, ci un chelner sigur pe el si placut la vorbit. Si preturile cred ca s-au mai marit fata de cum erau in primavara. (GB – septembrie 2017)

Un restaurant japonez pentru clasa de mijloc

Kanpai e unul dintre restaurantele japoneze cunoscute deja ale Bucurestiului, care s-a pozitionat ca restaurant japonez popular (de aici si numele de Kanpai Bistro – cred ca in japoneza e Izakaya), cu mancare traditionala, fara pretentii de fine dining. Au un bucatar japonez care munceste din greu, il vezi prin geam daca stai in sala de sus.

Cladirea cu un etaj e destul de banala daca te uiti din afara, fara nicio forma, inghesuita printre blocurile din apropierea Pietei Floreasca. Au o sala mai mare la parter, lunga si ingusta, cu barul de sushi, la etaj inca una mai mica, din care vezi bucataria prin peretele de sticla.

Legat de amenajarea restaurantelor japoneze, si orientale, in general, exista dintotdeauna o controversa: e mai bine sa fie intunecoase si sumbre, in culori inchise si cu decoruri simple si saracacioase (chiar daca aparent), ca sa sugereze atmosfera de la ei, de acolo, sau sa fie ceva mai europenizate/ americanizate, dupa obiceiurile cultura occidentala?

La Kanpai au ales varianta cu atmosfera sumbra. Cladirea urata avea si asa niste geamuri mici (oare ce arhitect a putut imagina asa ceva?), iar baietii de la Kanpai le-au astupat si pe acelea cu scanduri. Minimalist in rest, banchete la perete cu niste perne cam murdare, o soba mica de fonta sau de tabla in mijloc, interesanta, ca pe vremea copilariei mele la tara.

Meniul e foarte lung la Kanpai, mi-a luat ceva sa fac media preturilor. Rezultatul final a fost incurajator, totusi, poti manca bine acolo cu preturi rezonabile, mai ales ca multe portii sunt destul de mari. Mancarea e buna, multe feluri pe care nu prea le gasesti in alta parte. Poti merge de multe ori la Kanpai si sa descoperi de fiecare data altceva interesant. Fiind mancare traditionala, totusi, fac exces de sare, de ulei si de prajeli.

Serviciul e inegal la Kanpai. La inceput am ajuns pe mana a doi chelneri foarte tineri, foarte binevoitori si dornici de a face bine, fara indoiala, insa care nu aveau nici cea mai vaga idee de ce ii plateste cineva ca sa stea acolo. Foarte saritori cand le cereai si le spuneai sa faca ceva, insa, in rest stateau si se uitau in gol, nemiscati. Daca ar fi cazut soba de fonta incinsa peste tine, de pilda, nu s-ar fi gandit ca trebuie sa faca ceva daca nu le-ai fi facut semn sau ai striga la ei, cu ultima suflare… Noroc ca un chelner mai vachi s-a prins ca e nevoie de interventia lui si a mai salvat situatia.

Kanpai e, asadar, unul dintre restaurantele japoneze de referinta ale Bucurestiului, care nu poate fi ocolit attunci cand vreti sa mancati si altceva in afara de sushi. E acolo de cativa ani, probabil va mai ramane o vreme, am vazut adesea multi clienti, in special tineri si familii cu copii. (GB – martie 2017)

Cea mai buna supa ramen din Bucuresti la Kanpai Bistro

Cea mai buna supa ramen din Bucuresti la Kanpai Bistro

Data actualizarii: 26/12/2019

Kanpai Bistro, septembrie 2017  - Str. George Calinescu, Nr. 49 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close