Restaurantele Restocracy cu bucatarie japoneza

Ord. dupa

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

11460 vizite

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

6081 vizite

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

6126 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un ...

3097 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

1575 vizite

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

906 vizite

Sushi printre lucrari de arta contemporana Zen Sushi Fusion e un fe...

779 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

2681 vizite

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma dusesem ...

1230 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

898 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca ...

474 vizite

Un restaurant de sushi si alte mancaruri exotice in care te duci ca sa...

674 vizite
Afiseaza
vizualizari

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului

Eu ma dusesem sa caut restaurantul Yardini, stiam ca au o gradina frumoasa, si am dat de Edo Sushi in locul lor. Edo Garden, mai precis spus, fratele mai mic al lui Edo Sushi, care e de mai multi ani in gangul de pe Calea Victoriei, la Piata Amzei.

Si cei de la Edo Garden scot gradina in fata, cum e si normal, pentru ca s-a dus vestea locului pentru gradina aceea, si mai putin pentru restaurantul careia ii apartinea.

Edo Garden sunt intr-o casa veche de pe Stirbei Voda, unde face cruce cu Schitu Magureanu si cu Popa Tatu. Pare sa fie un apartament alaturi de alte cateva, mai degraba. Sunt cateva camere mici, amenajate foarte minimalist si interesant, cu pereti acoperiti cu scabduri negre, mobilier simplu din lemn.

Gradina e spatioasa, au cateva salcii mari care o acopera in intregime, un iaz cu crapi japonezi in mijloc. Mesele sunt de jur imprejurul zidurilor, tot negre si ele si scaunele, acoperite cu pergole ca sa poti sta si cand ploua. In spate au banchete nerge (banci din scanduri, exact), iar pergolele sunt si ele negre, evident. In jurul iazului au o masa patrata inalta de bar.

In Calea Victoriei, Edo Sushi au numai sushi, nu au loc pentru bucatarie calda, insa aici, la Edo Garden au si alte mancaruri. Meniul e destul de lung, au tot felul de combinatii de sushi si apoi alte feluri din bucataria japoneza traditionala. Nu au intrat pe bucataria japoneza fina sau pe cea moderna, mai creativa, si poate ca au facut bine, acelea sunt pretentioase si riscante, nu atat din cauza retetelor, cat a produselor si ingredientelor, pe care nu le gasesti aici cu usurinta.

Sushi-ul era bun la Edo Sushi din Calea Victoriei, cand am fost acolo, si a fost bun si aici, la Edo Garden. Supa miso a fost mai banala si aproape fara alge. Insa algele din salata de alge au fost foarte bune, la fel si orezul prajit cu legume. Pastele cu carne de porc (ramen noodles) au fost bune, niste legume tempura (Ysai ebi tempura) destul de bune si ele. Rata teriyaki a fost foarte buna, cel mai bun fel din bogata masa pe care am avut-o. Am luat si un vin de prune, adus tocmai din Japonia, de care cei de la Edo Garden erau mandri fiindca nimeni altcineva din Bucuresti nu il are, dar era un fel de compot, parca era zeama de la un compot de prune bine indulcit si pusa intr-o sticla cu vin. Mi l-au scos de pe nota de plata cand am vazut ce figura am facut la intrebarea lor daca mi-a placut… 🙁 Am platit 160 de lei pe toate acestea, plus un capuccino, ceea ce e rezonabil.

Serviciul a fost foarte bun, natural, dezinvolt, destul de rapid, atent, fara politeturi fortate, fara gesturi inutile, cu o chelnerita frumoasa si expresiva si doi chelneri tineri si foarte in forma, si ei.

Edo Garden a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, mai ales ca l-am descoperit din intamplare si intr-un loc pe care il stiam. Pentru studentii de la Conservator, la cativa pasi peste drum, sau pentru numerosii corporatisti din zona poate sa fie o alegere foarte buna, mai ales ca partea aceea de Bucuresti e cam saraca in restaurante bune. Si chiar pentru cei care vin mai de departe poate sa fie o optiune de pus pe lista, cu combinatia aceasta avantajoasa de mancare buna la preturi rezonabile si intr-o gradina frumoasa si ascunsa a centrului Bucurestiului. (GB – iulie 2017)


Edo Garden

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.