Ultimele restaurante evaluate de catre Restocracy

Ord. dupa

Cine o fi fost cu ideea?Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

156 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filmeAveam de facut o vizita la o fabr...

124 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clareBeirut e un mic ...

136 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

381 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuitaTherapy Bi...

763 vizite

Un bistrou adevaratLa Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

224 vizite

Un foarte bun dozaj intre vin si mancareLovin Winebar & Bistro...

411 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

768 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fostTripoli a avut si vremur...

124 vizite

Mica Italie de pe Calea CalarasilorAm uitat sa intreb daca numele ...

1115 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistiiCred ...

204 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea VitanM-a trimis un itali...

185 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui CotroceniDaca im...

288 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigariOlio este un restaurant ...

361 vizite

Coada la tartineRue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

146 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancareaPeking Duck e un restaur...

231 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana!Sara Rest...

408 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din poarta Manast...

344 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo...Tre...

143 vizite

Un restaurant care lipsea la DomeniiSabatini Pizza & Restauran...

130 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu?Am fos...

79 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

980 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101Moudy's Kitchen e restaurantul...

1522 vizite

O pizzerie de burlaciOmul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

529 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii taiOste...

386 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert!Coin Vert e un restaurant libanez ve...

214 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

908 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

162 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

657 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieniBelli Siciliani e...

707 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocentiTerasa Doamnei e un...

124 vizite

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativaMA e unul...

1892 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

544 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante...Am fost la res...

746 vizite

Restaurantul galerie de arta contemporanaMi s-a reprosat ca am sub...

2117 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

685 vizite

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

5673 vizite

Un restaurant conservatorRestaurantul La Cena, de unde incepe Mari...

370 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

368 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

251 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

360 vizite

Bani aruncati pe ceva mult prea dulce si altceva mult prea acruFun...

784 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

123 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1644 vizite

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei?Dup...

126 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1722 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale Bulevardului DecebalPad ...

285 vizite

Panorama Victoriei si a BuzestiuluiUpstairs Rooftop e unul din cel...

289 vizite

Greu sa impaci pe toata lumea...Stadio e un restaurant mai vechi a...

54 vizite

Daca din o mie unuia i se face foame, The Harbour o duce bine...Th...

100 vizite

Terasa de pe acoperis e singurul lucru pe care mi-l mai aduc aminte ...

53 vizite

Cantina greceasca de la Piata DomeniiTaverna Marelui Paharnic e un...

145 vizite

O foarte buna cantina greceasca si pescareascaTaverna La Zavat isi...

296 vizite

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

182 vizite

Un restaurant trist, in care chelnerii fumeaza mai mult decat clientii...

118 vizite

O lectie buna de eficientaZa Lokal a luat locul lui Ad hoc Bistro,...

183 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea BastilieiDespr...

547 vizite
Afiseaza
vizualizari

Restaurantul galerie de arta contemporana

Mi s-a reprosat ca am subestimat restaurantul La Cantine de Nicolai la prima evaluare, asa ca m-am reintors, si am aduc cu mine si pe un om important, umblat prin cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume, ca sa am cu cine ma consulta.

Nu am gasit nimic schimbat fata de data trecuta, si fata de toate datile la care am fost la ei. Poate ca ar fi trebuit sa le pun nota maxima la ambianta din interior, fiindca La Cantine de Nicolai e unul dintre cele mai frumoasa restaurante din Bucuresti, e ca o galerie de arta moderna, cu lucrari de valoare – cum se vede bine si in poze, de altfel. Rezerva a fost ca e intunecos si inghesuit intre cladirile din jur, nu te poti uita deloc pe fereastra, de fapt.

Mancarea la fel de buna la La Cantine de Nicolai, si, ca si data trecuta, vita nu ni s-a parut la inaltimea celorlalte mancaruri. Foie gras foarte bun, paine excelenta, legumele bune, pestele bun; sosul de zbarciogi (morilles), nu a fost marea delicatesa care ar fi trebuit sa fie, si nici cartofii de la vita, cu prea mult ulei in ei.

Serviciul a fost bun, cu niste chelneri saritori, care faceau imediat ce le cereai, dar care nu prea au reflexul detaliului, nu observa ca nu ai tacamuri nici dupa ce iti aduc mancarea, (dar, desigur, le-au adus imediat cand le-am cerut), de pilda, nu stiu sa zambeasca sau sa vorbeasca altceva decat niste simple raspunsuri la intrebari. (GB – noiembrie 2017)

Bucatarie frantuzeasca fina, daca ai norocul sa fie fina in acea zi

La Cantine de Nicolai e unul dintre putinele restaurante frantuzesti cu bucatarie fina din Bucuresti care a reusit sa se aseze si sa isi faca un nume, fata de multe altele care au avut o viata scurta. E in coltul blocului aceluia de pe Povernei de cand s-a deschis, in urma cu mai multi ani, si pare hotarat sa ramana acolo.

E un bloc nou pe o strada linistita a Bucurestiului, desi e la doi pasi in spatele Anei Ipatescu. Sunt case si blocuri vechi acolo, e o bucata de oras din alte vremuri, cu istorie si cu farmec. La Cantine de Nicolai e la parter, ocupa o latura intreaga. Are o singura sala si o mica terasa in spate, inghesuita intre blocuri pe toate laturile.

La Cantine de Nicolai e frumos amenajat, au mai multe lucrari de pop art pe pereti, de la o galerie pariziana cu care partenera lui Nicolai (de la care vine numele restaurantului) are o legatura, sau poate ca amandoi au. E destul de intunecos, fiind foarte aproape de blocurile din jur, care nu lasa deloc lumina sa treaca.

Meniul de la La Cantine de Nicolai e frantuzesc, mancare fina din La Grande Cuisine clasica, cu care Nicolai Tand, fotogenicul patron se pare ca are o legatura directa, el si gatind acolo – la inceput, oricum, probabil ca nu si acum.

Nicolai stie foarte bine ce e aceea Haute Cuisine, fara indoiala, dar nu chiar intotdeauna ce ai in farfurie este, sau se apropie de acea mare bucatarie frantuzeasca. La Cantine de Nicolai are mai multi clienti fideli, iar cativa dintre cei pe care ii cunosc si eu mi-au spus ca e destul de inegala mancarea, cateodata e foarte buna, de mare rafinament, insa alte ori nu este. Si eu am mancat foarte bine de cateva ori la La Cantine de Nicolai, insa ultima data am primit o vita, “de Maramures”, mi s-a spus, care nu prea avea ce cauta intr-o farfurie de la La Cantine de Nicolai, dupa parerea mea.

Preturile sunt maricele la La Cantine de Nicolai, dar nu exagerate, tinand seama ca e greu sa gasesti o adevarata mancare frantuzeasca fina in Bucuresti. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, te costa 4-500 de lei, ceea ce e rezonabil daca nimeresti in ziua buna a lui Nicolai.

La Cantine de Nicolai e, asadar, unul dintre putinele restaurante cu bucatarie frantuzeasca fina din Bucuresti, in care gasesti mancarurile despre care poate ca ati citit, dar pe care nu ati avut unde sa le gasiti in alta parte. (GB – aprilie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

La Cantine de Nicolai

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.