Restaurantele din Topul Restocracy cu bucatarie japoneza

Ord. dupa

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

10476 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

16066 vizite

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

11593 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un rest...

6041 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

2713 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

1640 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

4943 vizite

ZenSushi Sarroglia, un restaurant intr-o galerie Dupa doi ani inapo...

1304 vizite

Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede Edo Gard...

2580 vizite

NADASAN, un lucru ucrainean bine facut Au fost mai multe restaurant...

794 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca ...

811 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti

Yuki e un restaurant cu mancare mai putin europenizata, asa cum e la majoritatea celorlalte restaurante japoneze din Bucuresti, mai ales la cele cu sushi. La inceput nici nu au avut sushi la Yuki, adica acum vreo doi ani, insa ultima data cand am fost acolo parca aveau si asa ceva in meniu. Insa trebuie sa mai verific o data, nu bag mana in foc ca asa este.

Yuki e numele patronului (cel din poza), e japonez si il vad mai mereu prin restaurant, se poate ca asta sa fie principala lui indeletnicire prin locurile noastre.

Mr. YukiSunt intr-o casa mica de pe Putul lui Zamfir, chiar de unde incepe din Piata Dorobantilor, in spatele primului bloc de pe Beller. E o casa inghesuita intre doua cladiri inalte, asa cum sunt aproape toate inghesuite in zona. Nu are curte, insa a reusit sa puna doua mese pe o mica platforma de lemn construita direct pe trotuar, sub un acoperis de lemn.

Spatiul e mic si inghesuit si inauntru la Yuki, au cateva mese cu scaune de lemn, destul de incomode. Pentru un asemenea loc ingust, amenajarea e destul de bine facuta, totusi, cu foarte mult lemn (aproape totul e din lemn acolo, de fapt), maroul culoare dominanta. Primavara si vara, mai ales, se simte din plin lipsa spatiului si a aerului, mai ales ca au si bucataria acolo, deschisa.

Au destul de multe feluri de mancare la Yuki, cele mai multe despre care nici eu, si nici ceilalti care au mai mancat la ei nu mai auzisera vreodata, si cu combinatii de produse si ingrediente cu care nu suntem obisnuiti. Cei cativa japonezi cu care am mai vorbit despre Yuki mi-au spus ca e bucatarie fina japoneza si ca seamana cel mai mult din ce au mai vazut ei la Bucuresti cu ce au acasa la ei.

E mancare buna la Yuki, intr-adevar, si se vede repede finetea. Putine prajeli, nici pe departe uleiul si paneul in exces de la alte restaurante japoneze. E bine prezentata, insa toate portiile sunt mici, asa ca ar trebui sa luati in calcul un pret mai mare decat cel iesit din calculele facute pe meniul lor daca vreti sa plecati satul de la Yuki, pentru ca s-ar putea sa trebuiasca sa va luati mai multe feluri decat credeati la inceput. Probabil 3-400 de lei pentru o masa in doi, cu un vin bun, ar fi o suma de pus deoparte cand mergeti la Yuki.

Ce iese la fel de mult in evidenta la Yuki e serviciul, cu niste chelnerite adorabile, imbracate ca niste japoneze. Au numai chelnerite, cred, si e o decizie inteleapta a domnului Yuki. Nu imi aduc aminte de vreun alt restaurant in care sa fii intampinat cu atata caldura si cu zambete de la natura, nu grimase facute la comanda.

Yuki este, deci, cel mai bun restaurant japonez cu mancare fina si ne-sushi din Bucuresti la ora la care scriu, la care trebuie sa mergeti cel putin o data daca vreti sa va imbogatiti cultura genetala gastronomica. (GB – februarie 2017)

Yuki, restaurant japonez in Bucuresti

Domnul Yuki, patronul restaurantului japonez Yuki de la Piata Dorobantilor din Bucuresti

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti (2018)

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistro si la Yuki! A treia finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucurestii pe 2018 a fost ce...

Yoshi Sushi & Teppanyaki

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la restaurantul Furnica din Sinaia de multe ori cand eram elev, si apoi student, in vremurile cand afara era comunism. Dar cine a mers l...

Data actualizarii: 22/12/2018

Yuki