Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Yuki are cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti

Yuki e un restaurant cu mancare mai putin europenizata, asa cum e la majoritatea celorlalte restaurante japoneze din Bucuresti, mai ales la cele cu sushi. La inceput nici nu au avut sushi la Yuki, adica acum vreo doi ani, insa ultima data cand am fost acolo parca aveau si asa ceva in meniu. Insa trebuie sa mai verific o data, nu bag mana in foc ca asa este.

Yuki e numele patronului (cel din poza), e japonez si il vad mai mereu prin restaurant, se poate ca asta sa fie principala lui indeletnicire prin locurile noastre.

Mr. YukiSunt intr-o casa mica de pe Putul lui Zamfir, chiar de unde incepe din Piata Dorobantilor, in spatele primului bloc de pe Beller. E o casa inghesuita intre doua cladiri inalte, asa cum sunt aproape toate inghesuite in zona. Nu are curte, insa a reusit sa puna doua mese pe o mica platforma de lemn construita direct pe trotuar, sub un acoperis de lemn.

Spatiul e mic si inghesuit si inauntru la Yuki, au cateva mese cu scaune de lemn, destul de incomode. Pentru un asemenea loc ingust, amenajarea e destul de bine facuta, totusi, cu foarte mult lemn (aproape totul e din lemn acolo, de fapt), maroul culoare dominanta. Primavara si vara, mai ales, se simte din plin lipsa spatiului si a aerului, mai ales ca au si bucataria acolo, deschisa.

Au destul de multe feluri de mancare la Yuki, cele mai multe despre care nici eu, si nici ceilalti care au mai mancat la ei nu mai auzisera vreodata, si cu combinatii de produse si ingrediente cu care nu suntem obisnuiti. Cei cativa japonezi cu care am mai vorbit despre Yuki mi-au spus ca e bucatarie fina japoneza si ca seamana cel mai mult din ce au mai vazut ei la Bucuresti cu ce au acasa la ei.

E mancare buna la Yuki, intr-adevar, si se vede repede finetea. Putine prajeli, nici pe departe uleiul si paneul in exces de la alte restaurante japoneze. E bine prezentata, insa toate portiile sunt mici, asa ca ar trebui sa luati in calcul un pret mai mare decat cel iesit din calculele facute pe meniul lor daca vreti sa plecati satul de la Yuki, pentru ca s-ar putea sa trebuiasca sa va luati mai multe feluri decat credeati la inceput. Probabil 3-400 de lei pentru o masa in doi, cu un vin bun, ar fi o suma de pus deoparte cand mergeti la Yuki.

Ce iese la fel de mult in evidenta la Yuki e serviciul, cu niste chelnerite adorabile, imbracate ca niste japoneze. Au numai chelnerite, cred, si e o decizie inteleapta a domnului Yuki. Nu imi aduc aminte de vreun alt restaurant in care sa fii intampinat cu atata caldura si cu zambete de la natura, nu grimase facute la comanda.

Yuki este, deci, cel mai bun restaurant japonez cu mancare fina si ne-sushi din Bucuresti la ora la care scriu, la care trebuie sa mergeti cel putin o data daca vreti sa va imbogatiti cultura genetala gastronomica. (GB – februarie 2017)

Yuki, restaurant japonez in Bucuresti

Domnul Yuki, patronul restaurantului japonez Yuki de la Piata Dorobantilor din Bucuresti

Yoshi Sushi & Teppanyaki

Yoshi Sushi & Teppanyaki are una dintre cele mai sofisticate bucatarii din Bucresti.Lucrurile stau cam asa la Yoshi: Cheful basarabean, Vladimir Curnic (Chef Vova) e de mare clasa, foarte tale...

Data actualizarii: 08/04/2020

Yuki, februarie 2017  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 5 (Piata Dorobantilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close