Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

4003 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

524 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1331 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

21307 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

2327 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

314 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

232 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

322 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

318 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

255 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

289 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

202 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

202 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

212 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

30485 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

9891 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

2682 vizite 1 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

820 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

5777 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2210 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

16716 vizite 2 comentarii

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

1932 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

3157 vizite 3 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

7328 vizite 6 comentarii

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

935 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

5819 vizite

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2070 vizite

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

3061 vizite 1 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

810 vizite

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

12260 vizite 2 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

5223 vizite

Anika este un restaurant cu bucatarie romaneasca fina si creativa, sit...

600 vizite

Animaletto Pizza Bar - Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boem...

7080 vizite

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

1388 vizite

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

2350 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

3777 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

1364 vizite 1 comentarii

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

1984 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

1203 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

19580 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

3674 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

14375 vizite 5 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Stii...

2070 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

700 vizite

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

919 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

2531 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

2682 vizite 5 comentarii

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

254 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de do...

2913 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1194 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Avalon – Se vede unde pune Ashlie Dias mana

Am fost la Avalon de doua ori saptamana aceasta, prima data dupa ce le-a venit noul chef, indianul Ashlie Dias (cel din poza) si a schimbat meniul. Il au scris numai in engleza, de nu am inteles prea bine ce mancam, nu stiu nici in romaneste numele tuturor produselor si ingredientelor dintr-o bucatarie, daramite intr-o limba straina…

Noul meniu facut de Ashlie Dias e echilibrat, cate putin din toate, bine facut si cu accente de originalitate, desi nu prea multe. Au si cate un fel vegetarian, de la antreu pana la desert.

De data asta am avut si recomandari, asa ca am nimerit mancarurile mai bune, nu ca data trecuta, cand nu au avut chef sa ne recomande ceva, sau poate ca nici nu prea aveau ce. Am luat un tartar de ton, care lui Gabriel Iovu i s-a parut foarte bun, mie ceva mai putin, pentru ca eu prefer mai multe ingrediente in amestec, nu doar carne goala, fie ea si proaspata si buna. Pastele de casa au fost foarte bune, somonul foarte bun, de asemenea, cu o crusta crocanta pe care chiar am mancat-o cu placere, nu am dat-o deoparte, ca de obicei. Si legumele bune si bine facute.

Un fel de terci de alac (Organic spelt risotto, with asparagus and mushrooms in meniu) a fost excelent, facut cu lapte de migdale, daca am retinut eu bine ce mi-a spus Ashlie Dias. Tartarul de vita afumata a fost foarte bun, mai ales ca acum mi-a pus ingredientele separat, inclusiv ceapa, si le-am pus eu pe toate; supa de peste a fost buna, insa mie nu mi s-a parut ca e chiar pe masura mandriei lui Ashlie pentru ea, iar bibanul cu legume iarasi, foarte bun, cu aceeasi crusta crocanta, secretul fiind grisul de calitate si tigaia de fonta, dupa cum mi-a spus Ashlie Dias. Si legumele bune si bine facute, ca in bucatariile fine, iar surpriza a fost sosul de corcoduse, o inventie a lui Ashlie Dias, despre care nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de bun si ca are un loc in gastronomia fina. Cafeaua foarte buna, de asemenea.

Serviciul foarte bun, cu multi chelneri, suplimentat si de faptul ca ma cunosteau si ca mai erau foarte putini alti clienti in tot restaurantul care sa le distraga atentia.

Preturile din noul meniu par rezonabile pentru o astfel de mancare cum stie Ashlie Dias sa faca. Daca va avea succes si va reusi sa umple Avalonul doar cu marele lui talent du chef de bucatarii mari, mai ramane de vazut… (GB & Gabriel Iovu – decembrie 2017)

O simpla anexa a centrului de conferinte, o cantina a acestuia mai degraba…

Avalon e unul dintre cele doua restaurante ale hotelului Sheraton, pe langa Benihana. Impart si acelasi spatiu, de fapt, pentru ca au impreuna un salon foarte mare la etajul I al hotelului, cam o treime pentru Benihana, mai in spate, si doua pentru Avalon.

Spatiul e intunecos, cred ca au ferestre pe o singura latura, daca imi amintesc eu bine. Benihana e bine amenajat, are un concept clar, insa Avalon e cu totul impersonal, nici macar decoruri nu are, arata ca o sala oarecare, daca nu ai vedea mese acolo l-ai putea lua drept orice altceva.

Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok, cel nou, Ashlie Dias, venit de cateva saptamani, inca nu a reusit sa schimbe mare lucru. E bucatarie internationala, destul de clasica, fara ceva iesit din comun. Mancarea e buna, insa nu intr-atat incat sa vrei sa vii de departe, sa stai intr-un loc gol si apasator, si sa mai si platesti mult pe deasupra.

Au si un meniu de tip bufet, ultima data cand am fost la ei asta am luat, insa a fost destul de banal, in mare parte, cu un somon cu sos teriyaki bun si cu o ceafa de porc proasta, de a ramas in farfurie.

In Avalon sunt oameni doar cand au evenimente in salile de conferinta, vin la un lunch rapid si simplu la Avalon. Si mai vin si grupurile din hotel, care au mese la comun, dar si cu ei e la fel ca si cu ceilalti.

Serviciul foarte bun, asa cum e la aproape toate hotelurile de lux, au un serviciu de recrutare bun, stiu sa evalueze repede cine are reflexul de client service si cine nu. Preturile sunt mari, justificate doar de faptul ca si la celelalte hoteluri de luc sunt mari.

Mi-e greu sa-mi imaginez vreo solutie rezonabila care ar face Avalonul sa mearga bine. Din cate stiu eu, doar la inceput, acum multi ani, au avut clienti, pentru ca si oferta de pe piata bucuresteana era semnificativ mai mica, insa s-a golit si asa a ramas. Si sper ca s-au resemnat cu asta, sa nu-si faca planuri cu el, sa-l pastreze ca o simpla anexa la salile de conferinta.

L-am pus acum in Lista Restocracy, pentru ca suntem la inceput si nu e completa, insa nu cred ca va rezista pana la capat aici… (GB – iunie 2017)

Ashlie Dias, executive chef al Hotelului Sheraton Bucuresti

Benihana, restaurantul japonez de la hotelul Sheraton din Bucuresti

Brunch Deluxe la Sheraton in regia lui Ashlie Dias

O experienta de 5 stele! Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna cu Centro Cakes, din cadrul Hotelului Sheraton din Capitala, au gazduit, duminica, 10 decembrie 2017, intr-o atmosfera selecta si...

Ilie Risnoveanu

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Economice din Brasov si are o experienta profesionala extrem de relevanta, activand de peste 23 de ani in industria ospitalitatii, mai ...

Ashlie Dias

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capitala. Cu peste 18 ani de experienta ca Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti chefi care activeaza in tara n...

Benihana

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Benihana e cel mai cunoscut restaurant japonez din Bucuresti, cel mai mare, mai complex, cel mai sofisticat, e un adevarat...

Data actualizarii: 22/04/2020

Avalon  - Calea Dorobantilor, nr. 5-7 (Hotel Sheraton)

  • Elena :

    La începutul articolului spui „Noul meniu facut de Ashlie Dias” iar spre final „Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok”. La ce meniuri te referi? Bufet, a la carte?

    • George Butunoiu :

      Sunt doua texte diferite, scrise unul dupa celalalt, la date diferite (decembrie, respectiv iunie), asa cum e si mentionat acolo… GB