Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

5658 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

7734 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2857 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

7545 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6472 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4011 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1862 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

8535 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

12124 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1882 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3979 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2245 vizite

NIDO, un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un re...

2721 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2140 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

6487 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

676 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1803 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1681 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

4618 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1305 vizite

5ENSI, reteta succesului, daca o puteti copia 5ENSI merge din plin ...

12226 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1040 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2795 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1118 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2528 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

4454 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1745 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1554 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1302 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2846 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

4478 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

1004 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2124 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

636 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1020 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

648 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1615 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

2481 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

4657 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1226 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

780 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1870 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1008 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3145 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

6545 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

880 vizite

PaniPit nu e o patiserie pentru pitici, cum ati putea crede... Pani...

67 vizite

Cel mai elegant loc vazut pana acum in Chisinau, dupa standardele occi...

75 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

458 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

893 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

910 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

938 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1547 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

486 vizite

Misiune aproape imposibila sa umpli un astfel de restaurant d ehotel, ...

62 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

967 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1169 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1050 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

671 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1729 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1799 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

660 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

494 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

1108 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

393 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1220 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

785 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

2941 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1801 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2688 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1029 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1607 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

523 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1083 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

745 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1377 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1559 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1479 vizite

Marile bucatarii fine mai inca un drum lung pana la Chisinau Mai mu...

176 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1796 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1108 vizite

24 vizite

23 vizite

85 vizite

28 vizite

49 vizite

27 vizite

23 vizite

33 vizite

22 vizite

44 vizite

27 vizite

22 vizite

41 vizite

116 vizite

61 vizite

21 vizite

31 vizite

26 vizite

26 vizite
Afiseaza
vizualizari

Se vede unde pune Ashlie Dias mana

Am fost la Avalon de doua ori saptamana aceasta, prima data dupa ce le-a venit noul chef, indianul Ashlie Dias (cel din poza) si a schimbat meniul. Il au scris numai in engleza, de nu am inteles prea bine ce mancam, nu stiu nici in romaneste numele tuturor produselor si ingredientelor dintr-o bucatarie, daramite intr-o limba straina…

Noul meniu facut de Ashlie Dias e echilibrat, cate putin din toate, bine facut si cu accente de originalitate, desi nu prea multe. Au si cate un fel vegetarian, de la antreu pana la desert.

De data asta am avut si recomandari, asa ca am nimerit mancarurile mai bune, nu ca data trecuta, cand nu au avut chef sa ne recomande ceva, sau poate ca nici nu prea aveau ce. Am luat un tartar de ton, care lui Gabriel Iovu i s-a parut foarte bun, mie ceva mai putin, pentru ca eu prefer mai multe ingrediente in amestec, nu doar carne goala, fie ea si proaspata si buna. Pastele de casa au fost foarte bune, somonul foarte bun, de asemenea, cu o crusta crocanta pe care chiar am mancat-o cu placere, nu am dat-o deoparte, ca de obicei. Si legumele bune si bine facute.

Un fel de terci de alac (Organic spelt risotto, with asparagus and mushrooms in meniu) a fost excelent, facut cu lapte de migdale, daca am retinut eu bine ce mi-a spus Ashlie Dias. Tartarul de vita afumata a fost foarte bun, mai ales ca acum mi-a pus ingredientele separat, inclusiv ceapa, si le-am pus eu pe toate; supa de peste a fost buna, insa mie nu mi s-a parut ca e chiar pe masura mandriei lui Ashlie pentru ea, iar bibanul cu legume iarasi, foarte bun, cu aceeasi crusta crocanta, secretul fiind grisul de calitate si tigaia de fonta, dupa cum mi-a spus Ashlie Dias. Si legumele bune si bine facute, ca in bucatariile fine, iar surpriza a fost sosul de corcoduse, o inventie a lui Ashlie Dias, despre care nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de bun si ca are un loc in gastronomia fina. Cafeaua foarte buna, de asemenea.

Serviciul foarte bun, cu multi chelneri, suplimentat si de faptul ca ma cunosteau si ca mai erau foarte putini alti clienti in tot restaurantul care sa le distraga atentia.

Preturile din noul meniu par rezonabile pentru o astfel de mancare cum stie Ashlie Dias sa faca. Daca va avea succes si va reusi sa umple Avalonul doar cu marele lui talent du chef de bucatarii mari, mai ramane de vazut… (GB & Gabriel Iovu – decembrie 2017)

O simpla anexa a centrului de conferinte, o cantina a acestuia mai degraba…

Avalon e unul dintre cele doua restaurante ale hotelului Sheraton, pe langa Benihana. Impart si acelasi spatiu, de fapt, pentru ca au impreuna un salon foarte mare la etajul I al hotelului, cam o treime pentru Benihana, mai in spate, si doua pentru Avalon.

Spatiul e intunecos, cred ca au ferestre pe o singura latura, daca imi amintesc eu bine. Benihana e bine amenajat, are un concept clar, insa Avalon e cu totul impersonal, nici macar decoruri nu are, arata ca o sala oarecare, daca nu ai vedea mese acolo l-ai putea lua drept orice altceva.

Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok, cel nou, Ashlie Dias, venit de cateva saptamani, inca nu a reusit sa schimbe mare lucru. E bucatarie internationala, destul de clasica, fara ceva iesit din comun. Mancarea e buna, insa nu intr-atat incat sa vrei sa vii de departe, sa stai intr-un loc gol si apasator, si sa mai si platesti mult pe deasupra.

Au si un meniu de tip bufet, ultima data cand am fost la ei asta am luat, insa a fost destul de banal, in mare parte, cu un somon cu sos teriyaki bun si cu o ceafa de porc proasta, de a ramas in farfurie.

In Avalon sunt oameni doar cand au evenimente in salile de conferinta, vin la un lunch rapid si simplu la Avalon. Si mai vin si grupurile din hotel, care au mese la comun, dar si cu ei e la fel ca si cu ceilalti.

Serviciul foarte bun, asa cum e la aproape toate hotelurile de lux, au un serviciu de recrutare bun, stiu sa evalueze repede cine are reflexul de client service si cine nu. Preturile sunt mari, justificate doar de faptul ca si la celelalte hoteluri de luc sunt mari.

Mi-e greu sa-mi imaginez vreo solutie rezonabila care ar face Avalonul sa mearga bine. Din cate stiu eu, doar la inceput, acum multi ani, au avut clienti, pentru ca si oferta de pe piata bucuresteana era semnificativ mai mica, insa s-a golit si asa a ramas. Si sper ca s-au resemnat cu asta, sa nu-si faca planuri cu el, sa-l pastreze ca o simpla anexa la salile de conferinta.

L-am pus acum in Lista Restocracy, pentru ca suntem la inceput si nu e completa, insa nu cred ca va rezista pana la capat aici… (GB – iunie 2017)

Ashlie Dias, executive chef al Hotelului Sheraton Bucuresti

Benihana, restaurantul japonez de la hotelul Sheraton din Bucuresti

Brunch Deluxe la Sheraton in regia lui Ashlie Dias

O experienta de 5 stele! Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna cu Centro Cakes, din cadrul Hotelului Sheraton din Capitala, au gazduit, duminica, 10 decembrie 2017, intr-o atmosfera selecta si...

Ilie Risnoveanu

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Economice din Brasov si are o experienta profesionala extrem de relevanta, activand de peste 23 de ani in industria ospitalitatii, mai ...

Ashlie Dias

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capitala. Cu peste 18 ani de experienta ca Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti chefi care activeaza in tara n...

Benihana

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Benihana e cel mai cunoscut restaurant japonez din Bucuresti, cel mai mare, mai complex, cel mai sofisticat, e un adevarat mare resta...

Data actualizarii: 06/08/2018

Avalon

  • Elena :

    La începutul articolului spui „Noul meniu facut de Ashlie Dias” iar spre final „Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok”. La ce meniuri te referi? Bufet, a la carte?

    • George Butunoiu :

      Sunt doua texte diferite, scrise unul dupa celalalt, la date diferite (decembrie, respectiv iunie), asa cum e si mentionat acolo… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.