Ultimele restaurante evaluate de catre Restocracy

Ord. dupa

 

5532 vizite

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

15 vizite

Unul dintre cele cateva restaurante-strigoi le Bucurestiului... ...

12 vizite

Marea cantina populara a Buzestiului Sunt doua restaurante Thalia i...

372 vizite

Unul dintre restaurantele mari ale cartierului Piccadilly e un rest...

579 vizite

Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuro...

366 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un ...

2217 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

437 vizite

Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare... Am a...

1155 vizite

O patroana sloboda la gura Chez Marie Garden e un restaurant destul...

2837 vizite

Un restaurant de suflet al filaretenilor, se pare... Il Cantuccio e...

420 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1549 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

616 vizite

Un restaurant italienesc foarte conservator Trattoria Il Calcio Bar...

250 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

600 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

188 vizite

Un restaurant romanesc bine asezat Vatra e un restaurant cu specifi...

405 vizite

Una dintre cele mai bune pizza din oras Pizzamania e un foarte inte...

144 vizite

Un frumos pas inainte Am revenit la Tuk Tuk, restaurantul thailande...

1202 vizite

Sa le vina mai repede noul chef, sa nu apuce sa se faca de ras... A...

1612 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

La tara, pe malul lacului Laguna Verde e un restaurant mare din Bal...

408 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1142 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

295 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

1753 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

467 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4093 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

383 vizite

Un restaurant de trafic mare Au doua restaurante La Placinte la Pia...

422 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

225 vizite

Frumusete, sanatate, fericire, pizza Trattoria di Davide e fosta Mi...

308 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea Vitan M-a trimis un itali...

1514 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

555 vizite

Cel mai bun kebab din Bucuresti? Casa aceea veche din Alecu Russo, ...

1164 vizite

In lipsa de altceva mai bun in zona Kafeterya e o cafenea destul de...

145 vizite

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

903 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

716 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

566 vizite

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

3771 vizite

Un pub adevarat Primus si Terminus, cele doua puburi de langa Biser...

300 vizite

Daca vreti sa dati foc cartierului de la Armeneasca Lente din strad...

362 vizite

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

718 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

1737 vizite

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

4628 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

724 vizite

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

4277 vizite

La Ivan Pescar & Scrumbia Bar, postul de sef de restaurant are alt...

1962 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Daca vrei sa te simti elvetian pentru o jumatate de ceas Am stat mu...

465 vizite

Casa marii pianiste si scriitoare Vad ca sunt mai multe restaurante...

256 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

1023 vizite

Cand nu te intreaba nimeni daca bei un pahar cu vin intr-un wine bistr...

438 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

524 vizite

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

673 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

N-am scapat de intalnirea cu managerita antipatica... :( M-am intal...

450 vizite

Restaurantul proletar Spre diferenta de multe restaurante care se s...

1118 vizite

Cine o fi fost cu ideea? Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

637 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filme Aveam de facut o vizita la o fabr...

281 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

342 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputit Funky Lounge e unul d...

610 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

599 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuita Therapy Bi...

933 vizite

Un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

409 vizite

Un foarte bun dozaj intre vin si mancare Lovin Winebar & Bistro...

673 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

2186 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fost Tripoli a avut si vremur...

164 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1387 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistii Cred ...

273 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

499 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigari Olio este un restaurant ...

490 vizite

Coada la tartine Rue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

249 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancarea Peking Duck e un restaur...

374 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! Sara Rest...

732 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

485 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo... Tre...

253 vizite

Un restaurant care lipsea la Domenii Sabatini Pizza & Restauran...

303 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu? Am fos...

211 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

1104 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

2431 vizite

O pizzerie de burlaci Omul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

596 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii tai Oste...

518 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert! Coin Vert e un restaurant libanez ve...

382 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului A...

3183 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

222 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

1146 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni Belli Siciliani e...

1674 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

202 vizite
Afiseaza
vizualizari

Se vede unde pune Ashlie Dias mana

Am fost la Avalon de doua ori saptamana aceasta, prima data dupa ce le-a venit noul chef, indianul Ashlie Dias (cel din poza) si a schimbat meniul. Il au scris numai in engleza, de nu am inteles prea bine ce mancam, nu stiu nici in romaneste numele tuturor produselor si ingredientelor dintr-o bucatarie, daramite intr-o limba straina…

Noul meniu facut de Ashlie Dias e echilibrat, cate putin din toate, bine facut si cu accente de originalitate, desi nu prea multe. Au si cate un fel vegetarian, de la antreu pana la desert.

De data asta am avut si recomandari, asa ca am nimerit mancarurile mai bune, nu ca data trecuta, cand nu au avut chef sa ne recomande ceva, sau poate ca nici nu prea aveau ce. Am luat un tartar de ton, care lui Gabriel Iovu i s-a parut foarte bun, mie ceva mai putin, pentru ca eu prefer mai multe ingrediente in amestec, nu doar carne goala, fie ea si proaspata si buna. Pastele de casa au fost foarte bune, somonul foarte bun, de asemenea, cu o crusta crocanta pe care chiar am mancat-o cu placere, nu am dat-o deoparte, ca de obicei. Si legumele bune si bine facute.

Un fel de terci de alac (Organic spelt risotto, with asparagus and mushrooms in meniu) a fost excelent, facut cu lapte de migdale, daca am retinut eu bine ce mi-a spus Ashlie Dias. Tartarul de vita afumata a fost foarte bun, mai ales ca acum mi-a pus ingredientele separat, inclusiv ceapa, si le-am pus eu pe toate; supa de peste a fost buna, insa mie nu mi s-a parut ca e chiar pe masura mandriei lui Ashlie pentru ea, iar bibanul cu legume iarasi, foarte bun, cu aceeasi crusta crocanta, secretul fiind grisul de calitate si tigaia de fonta, dupa cum mi-a spus Ashlie Dias. Si legumele bune si bine facute, ca in bucatariile fine, iar surpriza a fost sosul de corcoduse, o inventie a lui Ashlie Dias, despre care nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de bun si ca are un loc in gastronomia fina. Cafeaua foarte buna, de asemenea.

Serviciul foarte bun, cu multi chelneri, suplimentat si de faptul ca ma cunosteau si ca mai erau foarte putini alti clienti in tot restaurantul care sa le distraga atentia.

Preturile din noul meniu par rezonabile pentru o astfel de mancare cum stie Ashlie Dias sa faca. Daca va avea succes si va reusi sa umple Avalonul doar cu marele lui talent du chef de bucatarii mari, mai ramane de vazut… (GB & Gabriel Iovu – decembrie 2017)

O simpla anexa a centrului de conferinte, o cantina a acestuia mai degraba…

Avalon e unul dintre cele doua restaurante ale hotelului Sheraton, pe langa Benihana. Impart si acelasi spatiu, de fapt, pentru ca au impreuna un salon foarte mare la etajul I al hotelului, cam o treime pentru Benihana, mai in spate, si doua pentru Avalon.

Spatiul e intunecos, cred ca au ferestre pe o singura latura, daca imi amintesc eu bine. Benihana e bine amenajat, are un concept clar, insa Avalon e cu totul impersonal, nici macar decoruri nu are, arata ca o sala oarecare, daca nu ai vedea mese acolo l-ai putea lua drept orice altceva.

Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok, cel nou, Ashlie Dias, venit de cateva saptamani, inca nu a reusit sa schimbe mare lucru. E bucatarie internationala, destul de clasica, fara ceva iesit din comun. Mancarea e buna, insa nu intr-atat incat sa vrei sa vii de departe, sa stai intr-un loc gol si apasator, si sa mai si platesti mult pe deasupra.

Au si un meniu de tip bufet, ultima data cand am fost la ei asta am luat, insa a fost destul de banal, in mare parte, cu un somon cu sos teriyaki bun si cu o ceafa de porc proasta, de a ramas in farfurie.

In Avalon sunt oameni doar cand au evenimente in salile de conferinta, vin la un lunch rapid si simplu la Avalon. Si mai vin si grupurile din hotel, care au mese la comun, dar si cu ei e la fel ca si cu ceilalti.

Serviciul foarte bun, asa cum e la aproape toate hotelurile de lux, au un serviciu de recrutare bun, stiu sa evalueze repede cine are reflexul de client service si cine nu. Preturile sunt mari, justificate doar de faptul ca si la celelalte hoteluri de luc sunt mari.

Mi-e greu sa-mi imaginez vreo solutie rezonabila care ar face Avalonul sa mearga bine. Din cate stiu eu, doar la inceput, acum multi ani, au avut clienti, pentru ca si oferta de pe piata bucuresteana era semnificativ mai mica, insa s-a golit si asa a ramas. Si sper ca s-au resemnat cu asta, sa nu-si faca planuri cu el, sa-l pastreze ca o simpla anexa la salile de conferinta.

L-am pus acum in Lista Restocracy, pentru ca suntem la inceput si nu e completa, insa nu cred ca va rezista pana la capat aici… (GB – iunie 2017)

Ashlie Dias, executive chef al Hotelului Sheraton Bucuresti

Benihana, restaurantul japonez de la hotelul Sheraton din Bucuresti

Brunch Deluxe la Sheraton in regia lui Ashlie Dias

O experienta de 5 stele! Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna cu Centro Cakes, din cadrul Hotelului Sheraton din Capitala, au gazduit, duminica, 10 decembrie 2017, intr-o atmosfera selecta si...

Ilie Risnoveanu

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Economice din Brasov si are o experienta profesionala extrem de relevanta, activand de peste 23 de ani in industria ospitalitatii, mai ...

Ashlie Dias

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capitala. Cu peste 18 ani de experienta ca Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti chefi care activeaza in tara n...

Benihana

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Benihana e cel mai cunoscut restaurant japonez din Bucuresti, cel mai mare, mai complex, cel mai sofisticat, e un adevarat mare resta...


Avalon

  • Elena :

    La începutul articolului spui “Noul meniu facut de Ashlie Dias” iar spre final “Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok”. La ce meniuri te referi? Bufet, a la carte?

    • George Butunoiu :

      Sunt doua texte diferite, scrise unul dupa celalalt, la date diferite (decembrie, respectiv iunie), asa cum e si mentionat acolo… GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.