Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

8469 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

996 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

31789 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

541 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5248 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

997 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

659 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

511 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

615 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

946 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

955 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

584 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

656 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1101 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

46021 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13825 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

9966 vizite 4 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

4269 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

8987 vizite

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

2061 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4945 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

27287 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4499 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7019 vizite 3 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

17694 vizite 7 comentarii

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

3690 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

21130 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4071 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5349 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

6112 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

1995 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

13411 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

11067 vizite

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

4300 vizite

Boema de meserie de la Palatul UniversulApollo111 este la subsolul...

4114 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4585 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

2705 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

2651 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

33401 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

17057 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

28673 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

4705 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

1691 vizite 2 comentarii

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

1928 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

5777 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

5459 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

5724 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

1280 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

4864 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1471 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Avalon – Se vede unde pune Ashlie Dias mana

Am fost la Avalon de doua ori saptamana aceasta, prima data dupa ce le-a venit noul chef, indianul Ashlie Dias (cel din poza) si a schimbat meniul. Il au scris numai in engleza, de nu am inteles prea bine ce mancam, nu stiu nici in romaneste numele tuturor produselor si ingredientelor dintr-o bucatarie, daramite intr-o limba straina…

Noul meniu facut de Ashlie Dias e echilibrat, cate putin din toate, bine facut si cu accente de originalitate, desi nu prea multe. Au si cate un fel vegetarian, de la antreu pana la desert.

De data asta am avut si recomandari, asa ca am nimerit mancarurile mai bune, nu ca data trecuta, cand nu au avut chef sa ne recomande ceva, sau poate ca nici nu prea aveau ce. Am luat un tartar de ton, care lui Gabriel Iovu i s-a parut foarte bun, mie ceva mai putin, pentru ca eu prefer mai multe ingrediente in amestec, nu doar carne goala, fie ea si proaspata si buna. Pastele de casa au fost foarte bune, somonul foarte bun, de asemenea, cu o crusta crocanta pe care chiar am mancat-o cu placere, nu am dat-o deoparte, ca de obicei. Si legumele bune si bine facute.

Un fel de terci de alac (Organic spelt risotto, with asparagus and mushrooms in meniu) a fost excelent, facut cu lapte de migdale, daca am retinut eu bine ce mi-a spus Ashlie Dias. Tartarul de vita afumata a fost foarte bun, mai ales ca acum mi-a pus ingredientele separat, inclusiv ceapa, si le-am pus eu pe toate; supa de peste a fost buna, insa mie nu mi s-a parut ca e chiar pe masura mandriei lui Ashlie pentru ea, iar bibanul cu legume iarasi, foarte bun, cu aceeasi crusta crocanta, secretul fiind grisul de calitate si tigaia de fonta, dupa cum mi-a spus Ashlie Dias. Si legumele bune si bine facute, ca in bucatariile fine, iar surpriza a fost sosul de corcoduse, o inventie a lui Ashlie Dias, despre care nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de bun si ca are un loc in gastronomia fina. Cafeaua foarte buna, de asemenea.

Serviciul foarte bun, cu multi chelneri, suplimentat si de faptul ca ma cunosteau si ca mai erau foarte putini alti clienti in tot restaurantul care sa le distraga atentia.

Preturile din noul meniu par rezonabile pentru o astfel de mancare cum stie Ashlie Dias sa faca. Daca va avea succes si va reusi sa umple Avalonul doar cu marele lui talent du chef de bucatarii mari, mai ramane de vazut… (GB & Gabriel Iovu – decembrie 2017)

O simpla anexa a centrului de conferinte, o cantina a acestuia mai degraba…

Avalon e unul dintre cele doua restaurante ale hotelului Sheraton, pe langa Benihana. Impart si acelasi spatiu, de fapt, pentru ca au impreuna un salon foarte mare la etajul I al hotelului, cam o treime pentru Benihana, mai in spate, si doua pentru Avalon.

Spatiul e intunecos, cred ca au ferestre pe o singura latura, daca imi amintesc eu bine. Benihana e bine amenajat, are un concept clar, insa Avalon e cu totul impersonal, nici macar decoruri nu are, arata ca o sala oarecare, daca nu ai vedea mese acolo l-ai putea lua drept orice altceva.

Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok, cel nou, Ashlie Dias, venit de cateva saptamani, inca nu a reusit sa schimbe mare lucru. E bucatarie internationala, destul de clasica, fara ceva iesit din comun. Mancarea e buna, insa nu intr-atat incat sa vrei sa vii de departe, sa stai intr-un loc gol si apasator, si sa mai si platesti mult pe deasupra.

Au si un meniu de tip bufet, ultima data cand am fost la ei asta am luat, insa a fost destul de banal, in mare parte, cu un somon cu sos teriyaki bun si cu o ceafa de porc proasta, de a ramas in farfurie.

In Avalon sunt oameni doar cand au evenimente in salile de conferinta, vin la un lunch rapid si simplu la Avalon. Si mai vin si grupurile din hotel, care au mese la comun, dar si cu ei e la fel ca si cu ceilalti.

Serviciul foarte bun, asa cum e la aproape toate hotelurile de lux, au un serviciu de recrutare bun, stiu sa evalueze repede cine are reflexul de client service si cine nu. Preturile sunt mari, justificate doar de faptul ca si la celelalte hoteluri de luc sunt mari.

Mi-e greu sa-mi imaginez vreo solutie rezonabila care ar face Avalonul sa mearga bine. Din cate stiu eu, doar la inceput, acum multi ani, au avut clienti, pentru ca si oferta de pe piata bucuresteana era semnificativ mai mica, insa s-a golit si asa a ramas. Si sper ca s-au resemnat cu asta, sa nu-si faca planuri cu el, sa-l pastreze ca o simpla anexa la salile de conferinta.

L-am pus acum in Lista Restocracy, pentru ca suntem la inceput si nu e completa, insa nu cred ca va rezista pana la capat aici… (GB – iunie 2017)

Ashlie Dias, executive chef al Hotelului Sheraton Bucuresti

Benihana, restaurantul japonez de la hotelul Sheraton din Bucuresti

Brunch Deluxe la Sheraton in regia lui Ashlie Dias

O experienta de 5 stele!Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna cu Centro Cakes, din cadrul Hotelului Sheraton din Capitala, au gazduit, duminica, 10 decembrie 2017, intr-o atmosfera selecta si...

Ilie Risnoveanu

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Economice din Brasov si are o experienta profesionala extrem de relevanta, activand de peste 23 de ani in industria ospitalitatii, mai ...

Ashlie Dias

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capitala. Cu peste 18 ani de experienta ca Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti chefi care activeaza in tara n...

Benihana

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocraticBenihana e cel mai cunoscut restaurant japonez din Bucuresti, cel mai mare, mai complex, cel mai sofisticat, e un adevarat...

Data actualizarii: 22/04/2020

Avalon  - Calea Dorobantilor, nr. 5-7 (Hotel Sheraton)

  • Elena :

    La începutul articolului spui „Noul meniu facut de Ashlie Dias” iar spre final „Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok”. La ce meniuri te referi? Bufet, a la carte?

    • George Butunoiu :

      Sunt doua texte diferite, scrise unul dupa celalalt, la date diferite (decembrie, respectiv iunie), asa cum e si mentionat acolo… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close