Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6602 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9087 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6846 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3986 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8466 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4446 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2168 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9311 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14248 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2102 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4537 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3312 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2621 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2359 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2604 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15292 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

766 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1863 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5163 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1539 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1129 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3103 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2994 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1127 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7962 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2747 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5150 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1967 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1749 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1569 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1747 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1296 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5038 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3028 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1739 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1211 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

228 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

838 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1872 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3196 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6011 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

875 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2371 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3675 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7912 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

995 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

563 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1061 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1033 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

534 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1076 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1512 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1256 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

847 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2034 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2197 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

725 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

471 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1353 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1003 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3217 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2030 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3227 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1369 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1269 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1752 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

588 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1807 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1241 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

993 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1515 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1999 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1307 vizite
Afiseaza
vizualizari

Se vede unde pune Ashlie Dias mana

Am fost la Avalon de doua ori saptamana aceasta, prima data dupa ce le-a venit noul chef, indianul Ashlie Dias (cel din poza) si a schimbat meniul. Il au scris numai in engleza, de nu am inteles prea bine ce mancam, nu stiu nici in romaneste numele tuturor produselor si ingredientelor dintr-o bucatarie, daramite intr-o limba straina…

Noul meniu facut de Ashlie Dias e echilibrat, cate putin din toate, bine facut si cu accente de originalitate, desi nu prea multe. Au si cate un fel vegetarian, de la antreu pana la desert.

De data asta am avut si recomandari, asa ca am nimerit mancarurile mai bune, nu ca data trecuta, cand nu au avut chef sa ne recomande ceva, sau poate ca nici nu prea aveau ce. Am luat un tartar de ton, care lui Gabriel Iovu i s-a parut foarte bun, mie ceva mai putin, pentru ca eu prefer mai multe ingrediente in amestec, nu doar carne goala, fie ea si proaspata si buna. Pastele de casa au fost foarte bune, somonul foarte bun, de asemenea, cu o crusta crocanta pe care chiar am mancat-o cu placere, nu am dat-o deoparte, ca de obicei. Si legumele bune si bine facute.

Un fel de terci de alac (Organic spelt risotto, with asparagus and mushrooms in meniu) a fost excelent, facut cu lapte de migdale, daca am retinut eu bine ce mi-a spus Ashlie Dias. Tartarul de vita afumata a fost foarte bun, mai ales ca acum mi-a pus ingredientele separat, inclusiv ceapa, si le-am pus eu pe toate; supa de peste a fost buna, insa mie nu mi s-a parut ca e chiar pe masura mandriei lui Ashlie pentru ea, iar bibanul cu legume iarasi, foarte bun, cu aceeasi crusta crocanta, secretul fiind grisul de calitate si tigaia de fonta, dupa cum mi-a spus Ashlie Dias. Si legumele bune si bine facute, ca in bucatariile fine, iar surpriza a fost sosul de corcoduse, o inventie a lui Ashlie Dias, despre care nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de bun si ca are un loc in gastronomia fina. Cafeaua foarte buna, de asemenea.

Serviciul foarte bun, cu multi chelneri, suplimentat si de faptul ca ma cunosteau si ca mai erau foarte putini alti clienti in tot restaurantul care sa le distraga atentia.

Preturile din noul meniu par rezonabile pentru o astfel de mancare cum stie Ashlie Dias sa faca. Daca va avea succes si va reusi sa umple Avalonul doar cu marele lui talent du chef de bucatarii mari, mai ramane de vazut… (GB & Gabriel Iovu – decembrie 2017)

O simpla anexa a centrului de conferinte, o cantina a acestuia mai degraba…

Avalon e unul dintre cele doua restaurante ale hotelului Sheraton, pe langa Benihana. Impart si acelasi spatiu, de fapt, pentru ca au impreuna un salon foarte mare la etajul I al hotelului, cam o treime pentru Benihana, mai in spate, si doua pentru Avalon.

Spatiul e intunecos, cred ca au ferestre pe o singura latura, daca imi amintesc eu bine. Benihana e bine amenajat, are un concept clar, insa Avalon e cu totul impersonal, nici macar decoruri nu are, arata ca o sala oarecare, daca nu ai vedea mese acolo l-ai putea lua drept orice altceva.

Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok, cel nou, Ashlie Dias, venit de cateva saptamani, inca nu a reusit sa schimbe mare lucru. E bucatarie internationala, destul de clasica, fara ceva iesit din comun. Mancarea e buna, insa nu intr-atat incat sa vrei sa vii de departe, sa stai intr-un loc gol si apasator, si sa mai si platesti mult pe deasupra.

Au si un meniu de tip bufet, ultima data cand am fost la ei asta am luat, insa a fost destul de banal, in mare parte, cu un somon cu sos teriyaki bun si cu o ceafa de porc proasta, de a ramas in farfurie.

In Avalon sunt oameni doar cand au evenimente in salile de conferinta, vin la un lunch rapid si simplu la Avalon. Si mai vin si grupurile din hotel, care au mese la comun, dar si cu ei e la fel ca si cu ceilalti.

Serviciul foarte bun, asa cum e la aproape toate hotelurile de lux, au un serviciu de recrutare bun, stiu sa evalueze repede cine are reflexul de client service si cine nu. Preturile sunt mari, justificate doar de faptul ca si la celelalte hoteluri de luc sunt mari.

Mi-e greu sa-mi imaginez vreo solutie rezonabila care ar face Avalonul sa mearga bine. Din cate stiu eu, doar la inceput, acum multi ani, au avut clienti, pentru ca si oferta de pe piata bucuresteana era semnificativ mai mica, insa s-a golit si asa a ramas. Si sper ca s-au resemnat cu asta, sa nu-si faca planuri cu el, sa-l pastreze ca o simpla anexa la salile de conferinta.

L-am pus acum in Lista Restocracy, pentru ca suntem la inceput si nu e completa, insa nu cred ca va rezista pana la capat aici… (GB – iunie 2017)

Ashlie Dias, executive chef al Hotelului Sheraton Bucuresti

Benihana, restaurantul japonez de la hotelul Sheraton din Bucuresti

Brunch Deluxe la Sheraton in regia lui Ashlie Dias

O experienta de 5 stele! Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna cu Centro Cakes, din cadrul Hotelului Sheraton din Capitala, au gazduit, duminica, 10 decembrie 2017, intr-o atmosfera selecta si...

Ilie Risnoveanu

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Economice din Brasov si are o experienta profesionala extrem de relevanta, activand de peste 23 de ani in industria ospitalitatii, mai ...

Ashlie Dias

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capitala. Cu peste 18 ani de experienta ca Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti chefi care activeaza in tara n...

Benihana

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Benihana e cel mai cunoscut restaurant japonez din Bucuresti, cel mai mare, mai complex, cel mai sofisticat, e un adevarat mare resta...

Data actualizarii: 06/08/2018

Avalon

  • Elena :

    La începutul articolului spui „Noul meniu facut de Ashlie Dias” iar spre final „Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok”. La ce meniuri te referi? Bufet, a la carte?

    • George Butunoiu :

      Sunt doua texte diferite, scrise unul dupa celalalt, la date diferite (decembrie, respectiv iunie), asa cum e si mentionat acolo… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.