Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Casa Espana by Alioli, modelul latin de a mânca la restaurant...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

La Cuisine Francaise du Chef Samuel Le TorriellecLe salon chic du ...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Lokal boem cu design comunistLokal este un gastropub situat pe st...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

Bucătăria Red AngusSalonul American Western Red Angus ...

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia KristensenTrec ...

Afiseaza

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti…

Rapanele la tigaieAcum vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre Cherhanaua Ancora, desi am mancat de multe ori la ei, intre timp. Probabil pentru ca nu e nimic semnificativ schimbat de la deschiderea acestui restaurant, pe malul lacului, in Parcul Herastrau. Or, asta e mai degraba de bine, fiindca Ancora e un restaurant foarte bine amenajat, mancarea e buna, serviciile sunt eficiente de la inceput. Cand spun mancare, vorbesc despre peste, multe feluri de peste. Au si ceva fructe de mare, insa nu acesta e punctul lor forte. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti, 2019, ca si anul trecut. Nu au castigat, insa au lasat o impresie foarte buna membrilor juriului. Nu e bucatarie fina, nu sunt mancaruri sofisticate, insa cele pe care le au sunt bune si foarte bune la gust, muncite in bucatarie, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate. Ii vom gasi tot acolo si cu aceeasi mancare buna si peste multi ani, fara indoiala… (GB – ianuarie 2020)

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti.

Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului, pe malul lacului, adanc in parc, alaturi de Complexul Herastrau. E o constructie noua, a fost ceva inainte acolo, cred ca niste dependinte ale unei baze sportive, insa totul a fost refacut de la zero. Are doua niveluri, un salon mare jos, cu cateva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.

Cherhanaua Ancora e un restaurant pescaresc, asa cum ii spune si numele, si decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescaresti, funii si diverse obiecte de recuzita. Arata totul foarte bine, si terasa la fel, cu copaci mari, care tin racoare vara. Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste si fructe de mare de toate felurile si gatite in toate felurile, dar si cu tot felul de alte mancaruri fara legatura cu cherhanalele i cu lumea pescareasca. Ei ii spun „meniu mediteranean” – doar un pretext sa incarce meniul, dupa prostul obicei bucurestean. Nu am gustat vreodata aceste „meniuri mediteraneene”, desi am … (citeste tot)

Bucatarie pescareasca la Ancora
Saloanele si terasa Cherhanaua Ancora din Parcul Herastrau

Cherhanaua Ancora in Parcul Herastrau, restaurant pescaresc

Cherhanaua Ancora in Parcul Herastrau, restaurant pescaresc

Chef Alexandru Stoica si echipa sa de la Ancora
Data actualizarii: 13/04/2020

Cherhanaua Ancora  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • Ana :

    Super dezamagita de angajati.

  • Suzana :

    I love this place!

  • Suzana :

    Un loc minunat! De câte ori vin aici, am senzația că sunt într-o călătorie minunată pe malul mării, în Spania. Personalul este foarte prietenos, iar mâncarea e bună. Abia aștept să petrec o după amiază de weekend relaxantă la Cherhanaua Ancora! Ultima dată când am fost aici, am primit flori și vin spumant din partea casei.

  • Un iubitor de peste :

    Mancarea este intr-adevar buna, dar grija pentru client jalnica. Poti muri linistit daca esti alergic la ceva. Chiar daca chelnerul transmite corect la bucatarie informatia ca nu poti manca un condiment anume esti ignorat total de bucatar iar seful de sala surade tamp spunand ca ‘ e doar piper alb’ in conditiile in care specifici clar ca nu poti manca piper. Prin urmare mergi acolo doar daca esti sanatos tun. Eu nu mai calc pe acolo.

  • Anca Bucur Bejenaru :

    O mica completare. Cherhanaua Ancora este fostul restaurant Debarcader de dinainte de 1989. „Nativii” bucureșteni trecuți de 45 știu despre el.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close