Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6571 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9019 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6825 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3966 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8427 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4431 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2157 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9290 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14145 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4522 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2090 vizite

NIDO, un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un re...

3077 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2606 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2347 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2592 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15192 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

761 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1939 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1849 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1532 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5147 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1125 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3085 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2983 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1120 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

7344 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2740 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5098 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1956 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1739 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1560 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1735 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1267 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5027 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3019 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1736 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

775 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1204 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

208 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

832 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1866 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3160 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

5970 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1048 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

869 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2348 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3652 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7837 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

987 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

555 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1028 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

967 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1051 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

532 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1245 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1072 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1502 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

838 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2023 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2180 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

721 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

995 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1349 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3201 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2017 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3201 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1364 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1251 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1747 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

585 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1792 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1238 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

982 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1510 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1298 vizite
Afiseaza
vizualizari

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti.

Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului, pe malul lacului, adanc in parc, alaturi de Complexul Herastrau.

E o constructie noua, a fost ceva inainte acolo, cred ca niste dependinte ale unei baze sportive, insa totul a fost refacut de la zero. Are doua niveluri, un salon mare jos, cu cateva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.

Cherhanaua Ancora e un restaurant pescaresc, asa cum ii spune si numele, si decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescaresti, funii si diverse obiecte de recuzita. Arata totul foarte bine, si terasa la fel, cu copaci mari, care tin racoare vara.

Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste si fructe de mare de toate felurile si gatite in toate felurile, dar si cu tot felul de alte mancaruri fara legatura cu cherhanalele i cu lumea pescareasca. Ei ii spun „meniu mediteranean” – doar un pretext sa incarce meniul, dupa prostul obicei bucurestean.

Nu am gustat vreodata aceste „meniuri mediteraneene”, desi am mers de multe ori la Cherhanaua Ancora. Daca as fi facut-o, cred ca nu ar fi avut aceeasi nota foarte mare la mancare. La ei am luat mereu peste si fructe de mare, multe gustari. Toate au fost bune si foarte bune, inclusiv sosurile. O parte din peste vine direct din Marea Neagra, se vede diferenta de gust cand era viu bietul peste doar cu cateva ceasuri mai inainte.

Serviciul e destul de bun la Cherhanaua Ancora, au destui chelneri. Ca si la alte restaurante din Herastrau, cred ca li s-a recomandat sa fie suparati si sa nu cumva sa zambeasca, sa nu creada clientii ca rad de ei, probabil.

Preturile sunt destul de mari la Cherhanaua Ancora, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, nu prea are cum sa fie sub 4-500 de lei, insa asa e in toate restaurantele (cele cateva) cu peste proaspat din Bucuresti, asa ca cei care stiu cum merg lucrurile in lumea restaurantelor mari nu sunt luati prin surprindere.

La ora la care scriu, vad ca Cherhanaua Ancora e in fruntea Listei Restocracy, cu cea mai mare medie generala. Nu m-ar mira sa ramana acolo sus multa vreme, e un restaurant bun si serios, face lucrurile cum trebuie si clientii recompenseaza asta, chiar daca scot mai multi bani din buzunar. (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 09/08/2018

Cherhanaua Ancora

  • Anca Bucur Bejenaru :

    O mica completare. Cherhanaua Ancora este fostul restaurant Debarcader de dinainte de 1989. „Nativii” bucureșteni trecuți de 45 știu despre el.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.