Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4030 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5602 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5847 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3381 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2234 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4731 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

349 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

6073 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6904 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2841 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

7101 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant d...

2027 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1453 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1193 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

8390 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1833 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3894 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1290 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5191 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

434 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1387 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

921 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1300 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

855 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

832 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1422 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

741 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

2655 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1175 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

910 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3180 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3298 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

204 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2495 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

972 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

1038 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

858 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1831 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

418 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

716 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

627 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

496 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

773 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4693 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2216 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

688 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

222 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1217 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

667 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

644 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

768 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

389 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

804 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

786 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1430 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

775 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

467 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1304 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

842 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

489 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

260 vizite

O promisiune inca neonorata Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, ca...

412 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

539 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

666 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1563 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1484 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

270 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

1585 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

605 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

719 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1138 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

787 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

358 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

994 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1118 vizite
Afiseaza
vizualizari

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti.

Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului, pe malul lacului, adanc in parc, alaturi de Complexul Herastrau.

E o constructie noua, a fost ceva inainte acolo, cred ca niste dependinte ale unei baze sportive, insa totul a fost refacut de la zero. Are doua niveluri, un salon mare jos, cu cateva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.

Cherhanaua Ancora e un restaurant pescaresc, asa cum ii spune si numele, si decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescaresti, funii si diverse obiecte de recuzita. Arata totul foarte bine, si terasa la fel, cu copaci mari, care tin racoare vara.

Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste si fructe de mare de toate felurile si gatite in toate felurile, dar si cu tot felul de alte mancaruri fara legatura cu cherhanalele i cu lumea pescareasca. Ei ii spun “meniu mediteranean” – doar un pretext sa incarce meniul, dupa prostul obicei bucurestean.

Nu am gustat vreodata aceste “meniuri mediteraneene”, desi am mers de multe ori la Cherhanaua Ancora. Daca as fi facut-o, cred ca nu ar fi avut aceeasi nota foarte mare la mancare. La ei am luat mereu peste si fructe de mare, multe gustari. Toate au fost bune si foarte bune, inclusiv sosurile. O parte din peste vine direct din Marea Neagra, se vede diferenta de gust cand era viu bietul peste doar cu cateva ceasuri mai inainte.

Serviciul e destul de bun la Cherhanaua Ancora, au destui chelneri. Ca si la alte restaurante din Herastrau, cred ca li s-a recomandat sa fie suparati si sa nu cumva sa zambeasca, sa nu creada clientii ca rad de ei, probabil.

Preturile sunt destul de mari la Cherhanaua Ancora, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, nu prea are cum sa fie sub 4-500 de lei, insa asa e in toate restaurantele (cele cateva) cu peste proaspat din Bucuresti, asa ca cei care stiu cum merg lucrurile in lumea restaurantelor mari nu sunt luati prin surprindere.

La ora la care scriu, vad ca Cherhanaua Ancora e in fruntea Listei Restocracy, cu cea mai mare medie generala. Nu m-ar mira sa ramana acolo sus multa vreme, e un restaurant bun si serios, face lucrurile cum trebuie si clientii recompenseaza asta, chiar daca scot mai multi bani din buzunar. (GB – martie 2017)


Cherhanaua Ancora

  • Anca Bucur Bejenaru :

    O mica completare. Cherhanaua Ancora este fostul restaurant Debarcader de dinainte de 1989. “Nativii” bucureșteni trecuți de 45 știu despre el.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.