Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

KANE, restaurantul cu cele mai mici portii de mancare din Bucuresti ...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din ...

Lokal boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului Am mancat ...

Afiseaza

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti…

Rapanele la tigaieAcum vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre Cherhanaua Ancora, desi am mancat de multe ori la ei, intre timp. Probabil pentru ca nu e nimic semnificativ schimbat de la deschiderea acestui restaurant, pe malul lacului, in Parcul Herastrau. Or, asta e mai degraba de bine, fiindca Ancora e un restaurant foarte bine amenajat, mancarea e buna, serviciile sunt eficiente de la inceput. Cand spun mancare, vorbesc despre peste, multe feluri de peste. Au si ceva fructe de mare, insa nu acesta e punctul lor forte. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti, 2019, ca si anul trecut. Nu au castigat, insa au lasat o impresie foarte buna membrilor juriului. Nu e bucatarie fina, nu sunt mancaruri sofisticate, insa cele pe care le au sunt bune si foarte bune la gust, muncite in bucatarie, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate. Ii vom gasi tot acolo si cu aceeasi mancare buna si peste multi ani, fara indoiala… (GB – ianuarie 2020)

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti.

Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului, pe malul lacului, adanc in parc, alaturi de Complexul Herastrau. E o constructie noua, a fost ceva inainte acolo, cred ca niste dependinte ale unei baze sportive, insa totul a fost refacut de la zero. Are doua niveluri, un salon mare jos, cu cateva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.

Cherhanaua Ancora e un restaurant pescaresc, asa cum ii spune si numele, si decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescaresti, funii si diverse obiecte de recuzita. Arata totul foarte bine, si terasa la fel, cu copaci mari, care tin racoare vara. Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste si fructe de mare de toate felurile si gatite in toate felurile, dar si cu tot felul de alte mancaruri fara legatura cu cherhanalele i cu lumea pescareasca. Ei ii spun „meniu mediteranean” – doar un pretext sa incarce meniul, dupa prostul obicei bucurestean. Nu am gustat vreodata aceste „meniuri mediteraneene”, desi am … (citeste tot)

Bucatarie pescareasca la Ancora
Saloanele si terasa Cherhanaua Ancora din Parcul Herastrau

Cherhanaua Ancora in Parcul Herastrau, restaurant pescaresc

Cherhanaua Ancora in Parcul Herastrau, restaurant pescaresc

Chef Alexandru Stoica si echipa sa de la Ancora
Data actualizarii: 13/04/2020

Cherhanaua Ancora  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • Un iubitor de peste :

    Mancarea este intr-adevar buna, dar grija pentru client jalnica. Poti muri linistit daca esti alergic la ceva. Chiar daca chelnerul transmite corect la bucatarie informatia ca nu poti manca un condiment anume esti ignorat total de bucatar iar seful de sala surade tamp spunand ca ‘ e doar piper alb’ in conditiile in care specifici clar ca nu poti manca piper. Prin urmare mergi acolo doar daca esti sanatos tun. Eu nu mai calc pe acolo.

  • Anca Bucur Bejenaru :

    O mica completare. Cherhanaua Ancora este fostul restaurant Debarcader de dinainte de 1989. „Nativii” bucureșteni trecuți de 45 știu despre el.

  • Lasă un răspuns la Un iubitor de peste Anulează răspunsul

    Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.