Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

50 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

16 vizite

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

301 vizite

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1014 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

205 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

167 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1395 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1415 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

385 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2735 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

4491 vizite

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1227 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

419 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

785 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1242 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2472 vizite 1 comentarii

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3061 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4077 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

337 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2235 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

885 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

314 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1023 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1059 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1527 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarate

Amada a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, am gasit un bistrou de peste pitoresc, prietenos, boem, cu mancare destul de buna. Sunt de patru ani intr-o casa minuscula pe Radu Cristian, unde acesta iese in Piata Rosetti, vizavi de pravalia unui cafegiu cu un marketing foarte bun, venerabilul domn Florescu.

Daca nu te-ar duce GPS-ul, ai nimeri cu greu Amada din prima, pentru ca totul e acoperit cu iedera, nu vezi bine ce e acolo, ce e casa si ce e altceva, nu au o poarta pe care sa scrie numele. Vezi doar niste mese de terasa printr-o mica deschizatura in perdeaua de iedera, si asa te mana instinctul sa intri.

Mai intai dai de o mare terasa, acoperita cu totul cu folii de plastic. Intri direct in alta lume, ca la mare sau ca la tara, zici ca e un local de malul apei, o cherhana, mai degraba. Cum intri, pe mana stanga au barul si o parte din bucatarie, cred ca cea rece. Tot acolo o fata spala paharele, intr-un colt.

Inauntru au doua saloane mititele, de o parte si de cealalta a unui hol minuscul si el. Amenajate cu ce au gasit la indemana ca sa sugereze pescari, apa, peste, marinari, barci. Din acest punct de vedere, Amada e un bistrou boem, cu o frumoasa terasa studenteasca pentru o clientela tanara, pre-boema.

Amada e un bistrou pescaresc, aproape toata mancarea e cu acest specific, cu multe trimiteri catre Grecia si celebrele ei taverne. Noi am luat un pate de ton, bunicel la gust, insa terci in toata regula. Salata si sarmalutele grecesti au fost si ele bunicele, insa nimic special, in afara inutil de adancii balti de ulei din farfurie. Micul calamar umplut cu branza a fost si el destul de bun, dar i-ar fi stat si mai bine prajit cat trebuie, nu crud si lipicios.

Serviciul a fost bun la Amada, cu niste baieti veseli, bine dispusi, deschisi si saritori, perfect integrati in ambianta generala informala, de vacanta. Clienti erau destui, plecau unii si veneau altii, probabil ca au si destui obisnuiti ai locului, clienti recurenti. Amada e genul de local pentru asa ceva. Preturile normale.

Amada e, asadar, un bistrou boem fara boemi, asa cum sunt multe alte cafenele, terase si restaurante in Bucuresti. E o terasa placuta, prietenoasa, iar doritori si clienti potentiali pentru acestea sunt din ce in ce mai multi in Bucuresti. Nu m-as mira ca unii dintre ei sa vina de departe pana in Piata Rosetti. Pare un local de succes, e o formula verificata, cu priza buna la public, asa ca ne asteptam sa le mearga bine in continuare, inca o buna bucata de vreme… (GB – iunie 2018)

 

 

Data actualizarii: 06/08/2018

Amada  - Str. Radu Cristian, nr. 3 (Piata Rosetti)

  • mezza luna :

    pestele si fructele de mare sunt extrem de bine pregatite la gratar, insa mult prea mult ulei (chiar daca e extravirgin de masline, tot e gretos). deserturile sunt grele si probabil facute in alta parte, destul de putin rafinate.
    baia este absolut mizerabila, mult prea murdara si prin geamul inchis sau nu se vede bine de pe terasa. penibil.
    totusi, cu mici ajustari, calitatea ar putea creste, fara a interveni mult in mancare. repet, baza este buna.

  • amada-restaurant-cu-specific-pescaresc-evaluare-restocracy