Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12238 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4092 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1400 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3269 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1126 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13847 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1159 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1608 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

701 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5249 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3738 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9361 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

795 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2298 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2175 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3345 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

962 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6192 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3221 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3490 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1373 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3484 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2113 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7144 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6008 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4878 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2700 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1426 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1685 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2534 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1112 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2423 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

662 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2033 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1363 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6178 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8519 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5098 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4077 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7255 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4951 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2378 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2079 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3098 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

585 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6070 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2191 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

799 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3620 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2479 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarate

Amada a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, am gasit un bistrou de peste pitoresc, prietenos, boem, cu mancare destul de buna. Sunt de patru ani intr-o casa minuscula pe Radu Cristian, unde acesta iese in Piata Rosetti, vizavi de pravalia unui cafegiu cu un marketing foarte bun, venerabilul domn Florescu.

Daca nu te-ar duce GPS-ul, ai nimeri cu greu Amada din prima, pentru ca totul e acoperit cu iedera, nu vezi bine ce e acolo, ce e casa si ce e altceva, nu au o poarta pe care sa scrie numele. Vezi doar niste mese de terasa printr-o mica deschizatura in perdeaua de iedera, si asa te mana instinctul sa intri.

Mai intai dai de o mare terasa, acoperita cu totul cu folii de plastic. Intri direct in alta lume, ca la mare sau ca la tara, zici ca e un local de malul apei, o cherhana, mai degraba. Cum intri, pe mana stanga au barul si o parte din bucatarie, cred ca cea rece. Tot acolo o fata spala paharele, intr-un colt.

Inauntru au doua saloane mititele, de o parte si de cealalta a unui hol minuscul si el. Amenajate cu ce au gasit la indemana ca sa sugereze pescari, apa, peste, marinari, barci. Din acest punct de vedere, Amada e un bistrou boem, cu o frumoasa terasa studenteasca pentru o clientela tanara, pre-boema.

Amada e un bistrou pescaresc, aproape toata mancarea e cu acest specific, cu multe trimiteri catre Grecia si celebrele ei taverne. Noi am luat un pate de ton, bunicel la gust, insa terci in toata regula. Salata si sarmalutele grecesti au fost si ele bunicele, insa nimic special, in afara inutil de adancii balti de ulei din farfurie. Micul calamar umplut cu branza a fost si el destul de bun, dar i-ar fi stat si mai bine prajit cat trebuie, nu crud si lipicios.

Serviciul a fost bun la Amada, cu niste baieti veseli, bine dispusi, deschisi si saritori, perfect integrati in ambianta generala informala, de vacanta. Clienti erau destui, plecau unii si veneau altii, probabil ca au si destui obisnuiti ai locului, clienti recurenti. Amada e genul de local pentru asa ceva. Preturile normale.

Amada e, asadar, un bistrou boem fara boemi, asa cum sunt multe alte cafenele, terase si restaurante in Bucuresti. E o terasa placuta, prietenoasa, iar doritori si clienti potentiali pentru acestea sunt din ce in ce mai multi in Bucuresti. Nu m-as mira ca unii dintre ei sa vina de departe pana in Piata Rosetti. Pare un local de succes, e o formula verificata, cu priza buna la public, asa ca ne asteptam sa le mearga bine in continuare, inca o buna bucata de vreme… (GB – iunie 2018)

 

 

Data actualizarii: 06/08/2018

Amada  - Str. Radu Cristian, nr. 3 (Piata Rosetti)

  • mezza luna :

    pestele si fructele de mare sunt extrem de bine pregatite la gratar, insa mult prea mult ulei (chiar daca e extravirgin de masline, tot e gretos). deserturile sunt grele si probabil facute in alta parte, destul de putin rafinate.
    baia este absolut mizerabila, mult prea murdara si prin geamul inchis sau nu se vede bine de pe terasa. penibil.
    totusi, cu mici ajustari, calitatea ar putea creste, fara a interveni mult in mancare. repet, baza este buna.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close