Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

454 vizite

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

401 vizite

Rekolta este un mic bistrou (vin, cafea si gustari) situat la pe Calea...

115 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

5511 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

2708 vizite 2 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2491 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

5707 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

136 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

3020 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1424 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1249 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

869 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

399 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

2408 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1084 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

291 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2623 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1462 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

4764 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1988 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

1924 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

891 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2327 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2867 vizite 6 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

1003 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

4176 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

12901 vizite 3 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

2289 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

884 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

3230 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1992 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

4507 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

6911 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

687 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

3455 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

1790 vizite 4 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

893 vizite

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

98 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1878 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

2635 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

2008 vizite 1 comentarii

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

2931 vizite 7 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

14791 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

965 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

4323 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

815 vizite

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta...

9252 vizite 4 comentarii

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

511 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

5191 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

2091 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarate

Amada a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, am gasit un bistrou de peste pitoresc, prietenos, boem, cu mancare destul de buna. Sunt de patru ani intr-o casa minuscula pe Radu Cristian, unde acesta iese in Piata Rosetti, vizavi de pravalia unui cafegiu cu un marketing foarte bun, venerabilul domn Florescu.

Daca nu te-ar duce GPS-ul, ai nimeri cu greu Amada din prima, pentru ca totul e acoperit cu iedera, nu vezi bine ce e acolo, ce e casa si ce e altceva, nu au o poarta pe care sa scrie numele. Vezi doar niste mese de terasa printr-o mica deschizatura in perdeaua de iedera, si asa te mana instinctul sa intri.

Mai intai dai de o mare terasa, acoperita cu totul cu folii de plastic. Intri direct in alta lume, ca la mare sau ca la tara, zici ca e un local de malul apei, o cherhana, mai degraba. Cum intri, pe mana stanga au barul si o parte din bucatarie, cred ca cea rece. Tot acolo o fata spala paharele, intr-un colt.

Inauntru au doua saloane mititele, de o parte si de cealalta a unui hol minuscul si el. Amenajate cu ce au gasit la indemana ca sa sugereze pescari, apa, peste, marinari, barci. Din acest punct de vedere, Amada e un bistrou boem, cu o frumoasa terasa studenteasca pentru o clientela tanara, pre-boema.

Amada e un bistrou pescaresc, aproape toata mancarea e cu acest specific, cu multe trimiteri catre Grecia si celebrele ei taverne. Noi am luat un pate de ton, bunicel la gust, insa terci in toata regula. Salata si sarmalutele grecesti au fost si ele bunicele, insa nimic special, in afara inutil de adancii balti de ulei din farfurie. Micul calamar umplut cu branza a fost si el destul de bun, dar i-ar fi stat si mai bine prajit cat trebuie, nu crud si lipicios.

Serviciul a fost bun la Amada, cu niste baieti veseli, bine dispusi, deschisi si saritori, perfect integrati in ambianta generala informala, de vacanta. Clienti erau destui, plecau unii si veneau altii, probabil ca au si destui obisnuiti ai locului, clienti recurenti. Amada e genul de local pentru asa ceva. Preturile normale.

Amada e, asadar, un bistrou boem fara boemi, asa cum sunt multe alte cafenele, terase si restaurante in Bucuresti. E o terasa placuta, prietenoasa, iar doritori si clienti potentiali pentru acestea sunt din ce in ce mai multi in Bucuresti. Nu m-as mira ca unii dintre ei sa vina de departe pana in Piata Rosetti. Pare un local de succes, e o formula verificata, cu priza buna la public, asa ca ne asteptam sa le mearga bine in continuare, inca o buna bucata de vreme… (GB – iunie 2018)

 

 

Data actualizarii: 06/08/2018

Amada  - Str. Radu Cristian, nr. 3 (Piata Rosetti)

  • mezza luna :

    pestele si fructele de mare sunt extrem de bine pregatite la gratar, insa mult prea mult ulei (chiar daca e extravirgin de masline, tot e gretos). deserturile sunt grele si probabil facute in alta parte, destul de putin rafinate.
    baia este absolut mizerabila, mult prea murdara si prin geamul inchis sau nu se vede bine de pe terasa. penibil.
    totusi, cu mici ajustari, calitatea ar putea creste, fara a interveni mult in mancare. repet, baza este buna.