Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarate

Amada a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, am gasit un bistrou de peste pitoresc, prietenos, boem, cu mancare destul de buna. Sunt de patru ani intr-o casa minuscula pe Radu Cristian, unde acesta iese in Piata Rosetti, vizavi de pravalia unui cafegiu cu un marketing foarte bun, venerabilul domn Florescu.

Daca nu te-ar duce GPS-ul, ai nimeri cu greu Amada din prima, pentru ca totul e acoperit cu iedera, nu vezi bine ce e acolo, ce e casa si ce e altceva, nu au o poarta pe care sa scrie numele. Vezi doar niste mese de terasa printr-o mica deschizatura in perdeaua de iedera, si asa te mana instinctul sa intri.

Mai intai dai de o mare terasa, acoperita cu totul cu folii de plastic. Intri direct in alta lume, ca la mare sau ca la tara, zici ca e un local de malul apei, o cherhana, mai degraba. Cum intri, pe mana stanga au barul si o parte din bucatarie, cred ca cea rece. Tot acolo o fata spala paharele, intr-un colt.

Inauntru au doua saloane mititele, de o parte si de cealalta a unui hol minuscul si el. Amenajate cu ce au gasit la indemana ca sa sugereze pescari, apa, peste, marinari, barci. Din acest punct de vedere, Amada e un bistrou boem, cu o frumoasa terasa studenteasca pentru o clientela tanara, pre-boema.

Amada e un bistrou pescaresc, aproape toata mancarea e cu acest specific, cu multe trimiteri catre Grecia si celebrele ei taverne. Noi am luat un pate de ton, bunicel la gust, insa terci in toata regula. Salata si sarmalutele grecesti au fost si ele bunicele, insa nimic special, in afara inutil de adancii balti de ulei din farfurie. Micul calamar umplut cu branza a fost si el destul de bun, dar i-ar fi stat si mai bine prajit cat trebuie, nu crud si lipicios.

Serviciul a fost bun la Amada, cu niste baieti veseli, bine dispusi, deschisi si saritori, perfect integrati in ambianta generala informala, de vacanta. Clienti erau destui, plecau unii si veneau altii, probabil ca au si destui obisnuiti ai locului, clienti recurenti. Amada e genul de local pentru asa ceva. Preturile normale.

Amada e, asadar, un bistrou boem fara boemi, asa cum sunt multe alte cafenele, terase si restaurante in Bucuresti. E o terasa placuta, prietenoasa, iar doritori si clienti potentiali pentru acestea sunt din ce in ce mai multi in Bucuresti. Nu m-as mira ca unii dintre ei sa vina de departe pana in Piata Rosetti. Pare un local de succes, e o formula verificata, cu priza buna la public, asa ca ne asteptam sa le mearga bine in continuare, inca o buna bucata de vreme… (GB – iunie 2018)

 

 

Data actualizarii: 06/08/2025

Amada  - Str. Radu Cristian, nr. 3 (Piata Rosetti)

  • mezza luna :

    pestele si fructele de mare sunt extrem de bine pregatite la gratar, insa mult prea mult ulei (chiar daca e extravirgin de masline, tot e gretos). deserturile sunt grele si probabil facute in alta parte, destul de putin rafinate.
    baia este absolut mizerabila, mult prea murdara si prin geamul inchis sau nu se vede bine de pe terasa. penibil.
    totusi, cu mici ajustari, calitatea ar putea creste, fara a interveni mult in mancare. repet, baza este buna.

  • Răspunde-i lui mezza luna Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close