Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

4818 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

1692 vizite

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2268 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

5369 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

378 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

73 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2540 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

940 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1090 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

552 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

312 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

1496 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

766 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

205 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2388 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1228 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

4282 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1776 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

1355 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

637 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2183 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2449 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

859 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3675 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

11213 vizite 2 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1962 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

701 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

2254 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1821 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

4210 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

6139 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

554 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

3103 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

1528 vizite 4 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

693 vizite

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

67 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1596 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

2191 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1799 vizite 1 comentarii

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

2486 vizite 7 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

12729 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

796 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

4037 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

632 vizite

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta...

8607 vizite 4 comentarii

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

453 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

4852 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

1764 vizite 1 comentarii

Zexe Braserie, un mini-Zexe cu bucatarie urbana Stiu Zexe Braserie ...

1715 vizite

Mustele de la La Placinte din Titulescu sunt de la Dumnezeu! Sunt s...

938 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarate

Amada a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, am gasit un bistrou de peste pitoresc, prietenos, boem, cu mancare destul de buna. Sunt de patru ani intr-o casa minuscula pe Radu Cristian, unde acesta iese in Piata Rosetti, vizavi de pravalia unui cafegiu cu un marketing foarte bun, venerabilul domn Florescu.

Daca nu te-ar duce GPS-ul, ai nimeri cu greu Amada din prima, pentru ca totul e acoperit cu iedera, nu vezi bine ce e acolo, ce e casa si ce e altceva, nu au o poarta pe care sa scrie numele. Vezi doar niste mese de terasa printr-o mica deschizatura in perdeaua de iedera, si asa te mana instinctul sa intri.

Mai intai dai de o mare terasa, acoperita cu totul cu folii de plastic. Intri direct in alta lume, ca la mare sau ca la tara, zici ca e un local de malul apei, o cherhana, mai degraba. Cum intri, pe mana stanga au barul si o parte din bucatarie, cred ca cea rece. Tot acolo o fata spala paharele, intr-un colt.

Inauntru au doua saloane mititele, de o parte si de cealalta a unui hol minuscul si el. Amenajate cu ce au gasit la indemana ca sa sugereze pescari, apa, peste, marinari, barci. Din acest punct de vedere, Amada e un bistrou boem, cu o frumoasa terasa studenteasca pentru o clientela tanara, pre-boema.

Amada e un bistrou pescaresc, aproape toata mancarea e cu acest specific, cu multe trimiteri catre Grecia si celebrele ei taverne. Noi am luat un pate de ton, bunicel la gust, insa terci in toata regula. Salata si sarmalutele grecesti au fost si ele bunicele, insa nimic special, in afara inutil de adancii balti de ulei din farfurie. Micul calamar umplut cu branza a fost si el destul de bun, dar i-ar fi stat si mai bine prajit cat trebuie, nu crud si lipicios.

Serviciul a fost bun la Amada, cu niste baieti veseli, bine dispusi, deschisi si saritori, perfect integrati in ambianta generala informala, de vacanta. Clienti erau destui, plecau unii si veneau altii, probabil ca au si destui obisnuiti ai locului, clienti recurenti. Amada e genul de local pentru asa ceva. Preturile normale.

Amada e, asadar, un bistrou boem fara boemi, asa cum sunt multe alte cafenele, terase si restaurante in Bucuresti. E o terasa placuta, prietenoasa, iar doritori si clienti potentiali pentru acestea sunt din ce in ce mai multi in Bucuresti. Nu m-as mira ca unii dintre ei sa vina de departe pana in Piata Rosetti. Pare un local de succes, e o formula verificata, cu priza buna la public, asa ca ne asteptam sa le mearga bine in continuare, inca o buna bucata de vreme… (GB – iunie 2018)

 

 

Data actualizarii: 06/08/2018

Amada  - Str. Radu Cristian, nr. 3 (Piata Rosetti)

  • mezza luna :

    pestele si fructele de mare sunt extrem de bine pregatite la gratar, insa mult prea mult ulei (chiar daca e extravirgin de masline, tot e gretos). deserturile sunt grele si probabil facute in alta parte, destul de putin rafinate.
    baia este absolut mizerabila, mult prea murdara si prin geamul inchis sau nu se vede bine de pe terasa. penibil.
    totusi, cu mici ajustari, calitatea ar putea creste, fara a interveni mult in mancare. repet, baza este buna.

  • Lasă un răspuns la mezza luna Anulează răspunsul