Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

1012 vizite

La din ce in ce mai bunul restaurant cu specific japonez, Zen Sushi, i...

471 vizite 1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

52 vizite

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

543 vizite

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

106 vizite

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

464 vizite

Chef Radu Ionescu: #NotJustARestaurant Chef Radu Ionescu spent ...

16 vizite

Chef Adi Hădean: #LoveAllFeedAll When asked if he has a short ...

14 vizite

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

5349 vizite 1 comentarii

... asa ca ia matale si citeste niste mesaje pe intelesul tau, ca ...

1730 vizite 2 comentarii

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

66 vizite

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

37 vizite

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

2235 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

231 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

541 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

6 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

72 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

98 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1270 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

483 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

38 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

486 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

692 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

35 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

876 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aperitivo e o terasa – lounge indelung asteptata in Herastrau, de vreo doi ani, de cand umbla zvonul ca cei de la Isoletta isi vor deschide si ei o terasa pe ponton, ca multi altii din Parcul Herastrau cu restaurante mari. Au deschis-o acum cateva zile, dupa ce au fost convinsi ca totul e absolut in regula si bine pus la punct. Subliniez asta pentru ca am mai fost in restaurante si terase nou deschise, care nu aveau inca amenajarile sau chiar bucatariile in intregine functionale.

Totul arata foarte bine, Aperitivo e una dintre cele mai frumoase terase din Parcul Herastrau. Doar muzica nu mi-a placut acolo, mult prea tare si prea agresiva pentru mine, insa nici eu nu sunt in targetul lor, asa ca se poate sari peste comentariul acesta. Am putut sa fac poze, deci nu e nevoie sa mai fac descrieri.

Aperitivo e un restaurant complet separat de Isoletta, si cred ca e foarte bine sa fie astfel. Au bucataria lor proprie, chiar acolo, pe ponton, meniul e si el cu totul diferit. E un meniu scurt, de terasa, o bucatarie internationala, multicuisine, urbana, sau cum vreti sa o considerati. Probabil ca un descriptor mai sintetic ar fi “bucatarie nedefinita”, insa termenul nu a intrat inca in uz. Au cate ceva din toate: si salate, hamburgeri, peste, ceva gratar.

Am luat o salata marocana, buna, dar fara sos, un mini-hamburger surprinzator de bun, fiindca avea si o bucata de foie gras in el, cartofii prajiti si sosul de langa el bune si ele; apoi somon cu sos teriyaki, bun si foarte bine facut, un ton foarte bun, si el, frigarui cu legume fripte, destul de bune, si creveti in crusta de cartofi, foarte moi si buni la gust. Cafeaua buna si ea.

Nu m-am uitat la preturile bauturilor, insa la mancare nu depasesc asteptarile – desigur, raportate la ce stim ca e prin restaurantele din Parcul Herastrau, desigur. O masa in doi, cu doua sau trei pahare de vin, iti ia vreo 400 de lei din portofel, ceea ce e acceptabil pentru o mancare buna pe malul apei, asa cum le-am descris mai sus.

Multi chelneri, putini clienti la pranz, asa ca au putut sa se ocupe cu atentie de mine, mai ales ca ma si cunosteau si stiu ca scriu despre ce mananc si ce vad…

Aperitivo e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului cata vreme se poate manca afara. Mi-au spus ca nu intentioneaza sa-l faca seara club – discoteca, asa cum sunt alte terase mari din Herastrau, ci mai degraba un club – lounge. Mai linistit, adica, pentru o clientela mai mult de business decat de clubberi, ceea ce iarasi mi se pare un lucru bun.

Pana aici, toate bune cu Aperitivo, deci. Si este de presupus sa ramana constant, cei de la Isoletta au reputatie de oameni seriosi. Sa vedem ce va mai urma… (GB – iulie 2018)

Isoletta

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ca sunt atat de multe restaurante in Bucuresti ai caror chelneri nu stiu, pur si simplu, cum sa vanda nici macar o aluna, daramite...

Data actualizarii: 19/07/2018