Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

92 vizite

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

460 vizite 1 comentarii

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

61 vizite

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

127 vizite

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

333 vizite

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

311 vizite

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

72 vizite

Scriam zilele trecute ca nu am vazut niciodata pana acum atatea deschi...

1670 vizite 4 comentarii

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

71 vizite

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

64 vizite

Niciodata nu am vazut atatea restaurante noi, cate au aparut in ul...

2414 vizite 3 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

60 vizite

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

52 vizite

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

535 vizite 1 comentarii

Noi, si multi altii, consideram ca in noiembrie 2017 a aparut publ...

191 vizite

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

126 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

1538 vizite

La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meni...

1003 vizite

La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bi...

497 vizite 1 comentarii

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

54 vizite

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

116 vizite

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din l...

868 vizite

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

799 vizite

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

1381 vizite

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

539 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aperitivo e o terasa – lounge indelung asteptata in Herastrau, de vreo doi ani, de cand umbla zvonul ca cei de la Isoletta isi vor deschide si ei o terasa pe ponton, ca multi altii din Parcul Herastrau cu restaurante mari. Au deschis-o acum cateva zile, dupa ce au fost convinsi ca totul e absolut in regula si bine pus la punct. Subliniez asta pentru ca am mai fost in restaurante si terase nou deschise, care nu aveau inca amenajarile sau chiar bucatariile in intregine functionale.

Totul arata foarte bine, Aperitivo e una dintre cele mai frumoase terase din Parcul Herastrau. Doar muzica nu mi-a placut acolo, mult prea tare si prea agresiva pentru mine, insa nici eu nu sunt in targetul lor, asa ca se poate sari peste comentariul acesta. Am putut sa fac poze, deci nu e nevoie sa mai fac descrieri.

Aperitivo e un restaurant complet separat de Isoletta, si cred ca e foarte bine sa fie astfel. Au bucataria lor proprie, chiar acolo, pe ponton, meniul e si el cu totul diferit. E un meniu scurt, de terasa, o bucatarie internationala, multicuisine, urbana, sau cum vreti sa o considerati. Probabil ca un descriptor mai sintetic ar fi “bucatarie nedefinita”, insa termenul nu a intrat inca in uz. Au cate ceva din toate: si salate, hamburgeri, peste, ceva gratar.

Am luat o salata marocana, buna, dar fara sos, un mini-hamburger surprinzator de bun, fiindca avea si o bucata de foie gras in el, cartofii prajiti si sosul de langa el bune si ele; apoi somon cu sos teriyaki, bun si foarte bine facut, un ton foarte bun, si el, frigarui cu legume fripte, destul de bune, si creveti in crusta de cartofi, foarte moi si buni la gust. Cafeaua buna si ea.

Nu m-am uitat la preturile bauturilor, insa la mancare nu depasesc asteptarile – desigur, raportate la ce stim ca e prin restaurantele din Parcul Herastrau, desigur. O masa in doi, cu doua sau trei pahare de vin, iti ia vreo 400 de lei din portofel, ceea ce e acceptabil pentru o mancare buna pe malul apei, asa cum le-am descris mai sus.

Multi chelneri, putini clienti la pranz, asa ca au putut sa se ocupe cu atentie de mine, mai ales ca ma si cunosteau si stiu ca scriu despre ce mananc si ce vad…

Aperitivo e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului cata vreme se poate manca afara. Mi-au spus ca nu intentioneaza sa-l faca seara club – discoteca, asa cum sunt alte terase mari din Herastrau, ci mai degraba un club – lounge. Mai linistit, adica, pentru o clientela mai mult de business decat de clubberi, ceea ce iarasi mi se pare un lucru bun.

Pana aici, toate bune cu Aperitivo, deci. Si este de presupus sa ramana constant, cei de la Isoletta au reputatie de oameni seriosi. Sa vedem ce va mai urma… (GB – iulie 2018)

Isoletta

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ca sunt atat de multe restaurante in Bucuresti ai caror chelneri nu stiu, pur si simplu, cum sa vanda nici macar o aluna, daramite...

Data actualizarii: 19/07/2018