Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

41 vizite

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

406 vizite

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

170 vizite

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

109 vizite

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

663 vizite 2 comentarii

Terasa Amvrosia dupa redeschidere, in vara cu pandemia

45 vizite

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

35 vizite

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

84 vizite 1 comentarii

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

23 vizite

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

306 vizite

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

84 vizite

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

199 vizite

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

71 vizite

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

374 vizite 1 comentarii

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei  A...

101 vizite

Fructe si legume proaspete din Sicilia trimise de Amalia Bellantoni de...

246 vizite

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

383 vizite

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

30 vizite

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

1525 vizite

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

82 vizite

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

584 vizite

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

84 vizite

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

32 vizite

Cum ați defini reputația în industria ospitalității? Reputatia...

15 vizite

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

134 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aperitivo e o terasa – lounge indelung asteptata in Herastrau, de vreo doi ani, de cand umbla zvonul ca cei de la Isoletta isi vor deschide si ei o terasa pe ponton, ca multi altii din Parcul Herastrau cu restaurante mari. Au deschis-o acum cateva zile, dupa ce au fost convinsi ca totul e absolut in regula si bine pus la punct. Subliniez asta pentru ca am mai fost in restaurante si terase nou deschise, care nu aveau inca amenajarile sau chiar bucatariile in intregine functionale.

Totul arata foarte bine, Aperitivo e una dintre cele mai frumoase terase din Parcul Herastrau. Doar muzica nu mi-a placut acolo, mult prea tare si prea agresiva pentru mine, insa nici eu nu sunt in targetul lor, asa ca se poate sari peste comentariul acesta. Am putut sa fac poze, deci nu e nevoie sa mai fac descrieri.

Aperitivo e un restaurant complet separat de Isoletta, si cred ca e foarte bine sa fie astfel. Au bucataria lor proprie, chiar acolo, pe ponton, meniul e si el cu totul diferit. E un meniu scurt, de terasa, o bucatarie internationala, multicuisine, urbana, sau cum vreti sa o considerati. Probabil ca un descriptor mai sintetic ar fi “bucatarie nedefinita”, insa termenul nu a intrat inca in uz. Au cate ceva din toate: si salate, hamburgeri, peste, ceva gratar.

Am luat o salata marocana, buna, dar fara sos, un mini-hamburger surprinzator de bun, fiindca avea si o bucata de foie gras in el, cartofii prajiti si sosul de langa el bune si ele; apoi somon cu sos teriyaki, bun si foarte bine facut, un ton foarte bun, si el, frigarui cu legume fripte, destul de bune, si creveti in crusta de cartofi, foarte moi si buni la gust. Cafeaua buna si ea.

Nu m-am uitat la preturile bauturilor, insa la mancare nu depasesc asteptarile – desigur, raportate la ce stim ca e prin restaurantele din Parcul Herastrau, desigur. O masa in doi, cu doua sau trei pahare de vin, iti ia vreo 400 de lei din portofel, ceea ce e acceptabil pentru o mancare buna pe malul apei, asa cum le-am descris mai sus.

Multi chelneri, putini clienti la pranz, asa ca au putut sa se ocupe cu atentie de mine, mai ales ca ma si cunosteau si stiu ca scriu despre ce mananc si ce vad…

Aperitivo e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului cata vreme se poate manca afara. Mi-au spus ca nu intentioneaza sa-l faca seara club – discoteca, asa cum sunt alte terase mari din Herastrau, ci mai degraba un club – lounge. Mai linistit, adica, pentru o clientela mai mult de business decat de clubberi, ceea ce iarasi mi se pare un lucru bun.

Pana aici, toate bune cu Aperitivo, deci. Si este de presupus sa ramana constant, cei de la Isoletta au reputatie de oameni seriosi. Sa vedem ce va mai urma… (GB – iulie 2018)

Isoletta

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ca sunt atat de multe restaurante in Bucuresti ai caror chelneri nu stiu, pur si simplu, cum sa vanda nici macar o aluna...

Data actualizarii: 19/07/2018

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.