Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Afiseaza
comentarii

Aperitivo e o terasa – lounge indelung asteptata in Herastrau, de vreo doi ani, de cand umbla zvonul ca cei de la Isoletta isi vor deschide si ei o terasa pe ponton, ca multi altii din Parcul Herastrau cu restaurante mari. Au deschis-o acum cateva zile, dupa ce au fost convinsi ca totul e absolut in regula si bine pus la punct. Subliniez asta pentru ca am mai fost in restaurante si terase nou deschise, care nu aveau inca amenajarile sau chiar bucatariile in intregine functionale.

Totul arata foarte bine, Aperitivo e una dintre cele mai frumoase terase din Parcul Herastrau. Doar muzica nu mi-a placut acolo, mult prea tare si prea agresiva pentru mine, insa nici eu nu sunt in targetul lor, asa ca se poate sari peste comentariul acesta. Am putut sa fac poze, deci nu e nevoie sa mai fac descrieri.

Aperitivo e un restaurant complet separat de Isoletta, si cred ca e foarte bine sa fie astfel. Au bucataria lor proprie, chiar acolo, pe ponton, meniul e si el cu totul diferit. E un meniu scurt, de terasa, o bucatarie internationala, multicuisine, urbana, sau cum vreti sa o considerati. Probabil ca un descriptor mai sintetic ar fi “bucatarie nedefinita”, insa termenul nu a intrat inca in uz. Au cate ceva din toate: si salate, hamburgeri, peste, ceva gratar.

Am luat o salata marocana, buna, dar fara sos, un mini-hamburger surprinzator de bun, fiindca avea si o bucata de foie gras in el, cartofii prajiti si sosul de langa el bune si ele; apoi somon cu sos teriyaki, bun si foarte bine facut, un ton foarte bun, si el, frigarui cu legume fripte, destul de bune, si creveti in crusta de cartofi, foarte moi si buni la gust. Cafeaua buna si ea.

Nu m-am uitat la preturile bauturilor, insa la mancare nu depasesc asteptarile – desigur, raportate la ce stim ca e prin restaurantele din Parcul Herastrau, desigur. O masa in doi, cu doua sau trei pahare de vin, iti ia vreo 400 de lei din portofel, ceea ce e acceptabil pentru o mancare buna pe malul apei, asa cum le-am descris mai sus.

Multi chelneri, putini clienti la pranz, asa ca au putut sa se ocupe cu atentie de mine, mai ales ca ma si cunosteau si stiu ca scriu despre ce mananc si ce vad…

Aperitivo e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului cata vreme se poate manca afara. Mi-au spus ca nu intentioneaza sa-l faca seara club – discoteca, asa cum sunt alte terase mari din Herastrau, ci mai degraba un club – lounge. Mai linistit, adica, pentru o clientela mai mult de business decat de clubberi, ceea ce iarasi mi se pare un lucru bun.

Pana aici, toate bune cu Aperitivo, deci. Si este de presupus sa ramana constant, cei de la Isoletta au reputatie de oameni seriosi. Sa vedem ce va mai urma… (GB – iulie 2018)

Isoletta

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o garantie, in felul ei... Am revenit la Isoletta de multe ori de la ultimul text scris despre ei. Am mancat bine si foarte b...

Data actualizarii: 19/07/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close