Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti

Fructe de mare proaspete la restaurantul Le VivierAm revenit de mai multe ori la micul restaurant Le Vivier din apropierea Pietei Dorobantilor, si am notat si ce mi-au spus niste prieteni apropiati, mult mai umblati sai mai cunoscatori decat mine in tot ce inseamna fructe de mare, atat proaspete, cat si gatite. Concluzia unanima de pana acum este ca la Le Vivier poti gasi cele mai bune fructe de mare proaspete si crude din Bucuresti. Se pare ca si Isoletta le ia din acelasi loc, asa ca aceste doua restaurante sunt referinta in materie de fructe de mare din oras. In rest, ce am scris data trecuta despre ei, adica despre ambianta, servicii si orice altceva, ramane la fel…

Si o adaugire: au castigat titlul de Cel mai Bun Oyster & Caviar Bar din Bucuresti in Topul Restocracy si la Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019. (GB – februarie 2019, 2020)

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie

Le Vivier e un restaurant de fructe de mare de cea mai buna calitate, cu un mic magazin. Se si prezinta, de altfel, ca Le Vivier, Oyster Bar & Shop. Magazinul e deschis de aproape trei ani, din 2015, si tot de atunci a fost asteptat si restaurantul, proiectat inca de la inceput in spatiul de pe Putul lui Zamfir. Insa abia acum, in martie 2018, l-au deschis publicului, dupa ce vreo doi ani a fost doar un salon pentru mese private.

Le Vivier, Oyster Bar & Shop sunt pe Putul lui Zamfir, chiar la mijloc, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, la parterul unui bloc nou. E o straduta frumoasa, dar inghesuita rau in bogatul cartier al Dorobantilor. Fiindca orice palma de pamant e foarte scumpa acolo, si toti au construit claie peste gramada, ca sa apuce o bucatica din pretiosul loc.

La Le Vivier, Oyster Bar & Shop au un singur salon, cu intrarea direct din strada si cu un perete de sticla catre aceasta. In dreapta au cateva mese, in stanga si in spate magazinul cu produsele fine pe care le vand, iar in mijloc un mare acvariu cu homari si un galantar pentru fructele de mare proaspete. Totul e foarte bine amenajat, cu cele mai bune si mai scumpe materiale, un concept unitar, bine facut.

Ca restaurant de fructe de mare, dar si ca magazin de delicatese dintre cele mai fine si exclusiviste, Le Vivier, Oyster Bar & Shop se pozitioneaza premium din toate punctele de vedere, de la amenajare, la produsele pe care le aduce si la meniul pe care il prezinta. Cam toate vin din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie.

Meniul e scurt, asa cum e si de asteptat sa fie, insa cu denumirile in italiana, fiindca cheful de la Le Vivier, Oyster Bar & Shop e italian. Care bucatar sef, ca tot am ajuns cu vorba la el, nu pare sa fie la inaltimea produselor pe care i le-au dat pe mana investitorii aceia care au pus o mica avere in Le Vivier. E mancare buna, desigur, a si muncit mult la ea, dupa cum se vede si din poze, dar nu cred ca e un adevarat chef de Haute Cuisine. Sau nu inca, cine stie…

Am luat mai multe feluri, fiind trei la masa, din tot atatea tari. Am mancat Tartar de ton, Caracatita „Basso Basso”, Risotto, Paste „crab linguini”, Fritto misto cu diverse fructe de mare si Cabillaud, un cod cu piure si sos. Au fost bune toate si foarte bune, mai putin piureul si sosul de la cod, acelea banale, fara gust. Insa nu erau prea evidente finetea si arta unui mare chef. Si daca a lasat sa iasa pe sala un fel de mancare cum a fost codul cu piure si sos taranesc, asta spune multe despre acel chef.

Preturile nu sunt atat de mari pe cat te-ai astepta uitandu-te la meniul de la Le Vivier Oyster Bar, dar nici mici nu sunt, daca recitesti ce am scris despre cheful lor italian. Serviciul foarte bun, clienti erau.

O sa mai trec pe la Le Vivier Oyster Bar, sunt aproape de mine. Si, pe de alta parte, nici nu au avut inca deschiderea „oficiala”, poate ca dupa cateva zile sau saptamani voi gasi o alta mancare la ei. Pana atunci, insa, banuiala mea e ca se repeta situatia pe care am mai intalnit-o la alte cateva restaurante de top din Bucuresti, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate posibila, la fel ca in marile restaurante ale lumii, despre care spuneam ca e bine sa iei de la ei produse cat mai crude sau mai apropiate de starea lor naturala, mai degraba decat pe cele asupra carora chef-ii lor foarte bine platiti intervin prea mult asupra lor… (GB – martie 2018)

Bucataria Le Vivier cu fructele de mare in centrul meniului

Le Vivier, restaurant de fructe de mare fine, din Franta, in Bucuresti

Salonul cu acvariu

Le Vivier, restaurant de peste, fructe de mare, oyster bar, delicatese

Data actualizarii: 07/10/2020

Le Vivier  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 22-24

  • HC :

    Fructe de mare exceptionale, insotite de un serviciu pe masura: am comandat un platou de fructe de mare crude (incluzand stridii – Gillardeau fiind nespus de gustoase, melci, langustine, creveti), cat si fructe de mare gatite (caracatita, king prawns, scoici), toate au fost excelente si placut acompaniate de serviabilitatea si solicitudinea angajatilor de a le sustine cu informatii interesante. Desert si vin excelent sugerate si ele! Recomand fara nicio retinere

  • Dă-i un răspuns lui HC Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close