Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

1483 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

318 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

492 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

2400 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3305 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1096 vizite

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

381 vizite

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

374 vizite

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

924 vizite 2 comentarii

Popasul Rustic Diana de la Belciugatele, unde „rustic” trebuie cit...

946 vizite

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

249 vizite

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

219 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1321 vizite

Complex Turistic Elisa, luxul din Belciugatele și domnul primar Dinei...

270 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

194 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

625 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

725 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

1642 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6164 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

3446 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2727 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6090 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

3470 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1693 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1435 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1173 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

465 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

2945 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1351 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

378 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2837 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1665 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5013 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

2324 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

2308 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

1076 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2459 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

3325 vizite 6 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

1153 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

4454 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

13822 vizite 3 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

2575 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

1070 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

3611 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

2301 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

7779 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

807 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

3729 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

2264 vizite 4 comentarii

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

164 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aleea Coastelor

Nu am mai intrat in restaurantele de la Palatul Bragadiru de cativa ani, si am gasit schimbari destul de mari acolo. Dintre cele patru sau cinci restaurante care fusesera la inceput, cand au redeschis Palatul Bragadiru si au facut un fel de mall gastronomic la parter, cred ca doar Aida a mai ramas cu acelasi nume, si nu stiu daca si cu acelasi meniu. Celelalte mi-au sunat a nou: Mahala in capatul din vale, Aida, de care stiam deja, e langa el, Costelaria mai sus, si Suzana, un restaurant cu specific texan, ultimul, daca nu socotim si Beraria Germana Bucuresti, care pare sa fie separata de ansamblul palatului. Mai mult chiar, parca inainte se chema Beraria Gragadiru, iar daca i-au schimbat numele poate ca asta arata ca or fi niste neintelegeri intre ei si Palatul Bragadiru legate de folosirea brandului.

Dar sa-i lasam pe ceilalti, acum scriu despre Costelaria, care e un restaurant de carne, un steakhouse, dupa modelul american, la care coastele sunt oferta scoasa in fata. Coastele sunt mentionate peste tot. Scrie de ele si in titlu, si in subtitlu, in caz ca mai e cineva care nu s-a prins din prima: Restaurant Costelaria – cele mai bune coaste. Iar site-ul lor e www.coaste.ro, ca sa fie totul clar.

E bine de spus ca din cele 5 restaurante care sunt unul langa altul acolo, la Palatul Bragadiru, doar la Mahala nu au coaste. Iar dintre celelalte, Suzana Ribs & Wings si Beraria Germana Bucuresti spun chiar ca sunt cele mai cautate mancaruri de la ei.

La inceput, spatiile destinate restaurantelor au fost amenajate la fel, intr-un stil foarte clasic, de inceput de secol trecut, numai cu lemn masiv, maro inchis, fier forjat. Presupun ca toate au fost facute de catre cei de la Palatul Bragadiru si le-au dat spre inchiriere la cheie. Acum doar cei de la Mahala au schimbat complet decorurile, ceilalti au ramas cu cele initiale, asa ca cineva care nu se uita in sus, sa vada numele de pe firma, ar putea crede ca sunt mai multe saloane ale aceluiasi restaurant.

Toate restaurantele de la Palatul Bragadiru au terase. Si in spate, in curtea interioara a palatului, si cateva mese in fata, pe trotuar. Unele dintre gradini sunt foarte bine amenajate, cu o investitie consistenta, terasele de acolo ajungand principalele puncte de atractie. Terasa de la Costelaria e aproape neamenajata, arata destul de prost fata de celelalte, din cauza pozitionarii, in primul rand. Totusi, era singura terasa animata dintre toate, aproape plina. Si cea din fata era plina, o diferenta vizibila fata de goliciunea de la celelalte restaurante. Asta era sambata la pranz, sper ca lumea incepe sa se adune in numar mai mare la Palatul Bragadiru spre seara.

Meniul de la Costelaria era previzibil, prin urmare. Nu aveau coaste de pui sau de peste, insa de vita, de porc si de miel da. Au cateva supe, salate, si apoi tot felul de carnuri mainstream: vita, porc, pui.

Am luat un platou cu toate coastele, evident. Nu erau prefierte, asa cum se face la marea majoritate a restaurantelor, ci puse direct pe gratar. De aceea unii le vor gasi mai tari sau poate chiar crude fata de cele cu care sunt ei obisnuiti, insa au fost bune, in special cele de vita. Si cartofii si sosurile au fost bune, doar chiflele erau banale.

A durat mult pana sa primsc platoul acela cu coaste, cred ca aproape 40 de minute. Serviciul a fost bun in rest, cu un chelner deschis si cu chef de vorba. Nu mi-a placut ca folosesc presulete de plastic pe masa, acelea ar trebui interzise in restaurante, daca m-ar intreba cineva. Cel pe care mi l-a pus prima data era plin cu sos, s-a prins si chelnerul dupa ce l-a asezat in fata mea si s-a dus sa-l schimbe, insa indispozitia era deja instalata.

Preturile sunt normale, in mare ceva mai reduse decat la alte restaurante din centru in care mananci coaste si alte carnuri, si infinit mai mici decat cele de la steak house-urile vedeta.

Costelaria e, asadar, un loc bun de mers pentru cei care vor sa manance carne cu cartofi, eventual si cu paine. Si cu atat mai mult pentru cei care prefera coastele crude celor prefierte. (GB – iulie 2017)

Costelaria, restaurant de coaste la Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru si imprejurimile lui

 

Beraria Germana Bucuresti

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti e fosta Berarie Germana Bragadiru, deschisa acum vreo 5 ani intr-un spatiu care a fost al fostei Fabrici de Bere Rahova, botezata ...

Suzana Ribs & Wings

O priveliste si miros ce trebuie sa fie placute domnului Dumitru Bragadiru Suzana, sau Suzana Ribs & Wings, Restaurant Texan, pe numele lui intreg, e unul dintre cele patru restaurante de la Pa...

Data actualizarii: 15/07/2019

Costelaria (Rahova)  - Calea Rahovei, nr. 147-153 (Palatul Bragadiru)

  • Bija :

    Un restaurant foarte bun . Servirea si mâncare foarte bune

  • Mk :

    Am așteptat o ora și 10 min sa ne aducă mâncarea!!! Iar când a venit, a venit doar una dintre cele 2 comenzi – eram 2 persoane! Jalnica servirea!!!