Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

759 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

1658 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

716 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

12563 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

978 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

1196 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

462 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4716 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

3268 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

8536 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

439 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

2057 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1925 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3067 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

740 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

5119 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2799 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

3064 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

556 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2694 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1698 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

5642 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

5267 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

4335 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2258 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1180 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

1140 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1860 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

758 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

2043 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

511 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1642 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

1117 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

3749 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

7573 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4540 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3616 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6899 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4395 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

2093 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1815 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

2392 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

533 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

4855 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1802 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

645 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3300 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

2201 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

6781 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

3433 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aleea Coastelor

Nu am mai intrat in restaurantele de la Palatul Bragadiru de cativa ani, si am gasit schimbari destul de mari acolo. Dintre cele patru sau cinci restaurante care fusesera la inceput, cand au redeschis Palatul Bragadiru si au facut un fel de mall gastronomic la parter, cred ca doar Aida a mai ramas cu acelasi nume, si nu stiu daca si cu acelasi meniu. Celelalte mi-au sunat a nou: Mahala in capatul din vale, Aida, de care stiam deja, e langa el, Costelaria mai sus, si Suzana, un restaurant cu specific texan, ultimul, daca nu socotim si Beraria Germana Bucuresti, care pare sa fie separata de ansamblul palatului. Mai mult chiar, parca inainte se chema Beraria Gragadiru, iar daca i-au schimbat numele poate ca asta arata ca or fi niste neintelegeri intre ei si Palatul Bragadiru legate de folosirea brandului.

Dar sa-i lasam pe ceilalti, acum scriu despre Costelaria, care e un restaurant de carne, un steakhouse, dupa modelul american, la care coastele sunt oferta scoasa in fata. Coastele sunt mentionate peste tot. Scrie de ele si in titlu, si in subtitlu, in caz ca mai e cineva care nu s-a prins din prima: Restaurant Costelaria – cele mai bune coaste. Iar site-ul lor e www.coaste.ro, ca sa fie totul clar.

E bine de spus ca din cele 5 restaurante care sunt unul langa altul acolo, la Palatul Bragadiru, doar la Mahala nu au coaste. Iar dintre celelalte, Suzana Ribs & Wings si Beraria Germana Bucuresti spun chiar ca sunt cele mai cautate mancaruri de la ei.

La inceput, spatiile destinate restaurantelor au fost amenajate la fel, intr-un stil foarte clasic, de inceput de secol trecut, numai cu lemn masiv, maro inchis, fier forjat. Presupun ca toate au fost facute de catre cei de la Palatul Bragadiru si le-au dat spre inchiriere la cheie. Acum doar cei de la Mahala au schimbat complet decorurile, ceilalti au ramas cu cele initiale, asa ca cineva care nu se uita in sus, sa vada numele de pe firma, ar putea crede ca sunt mai multe saloane ale aceluiasi restaurant.

Toate restaurantele de la Palatul Bragadiru au terase. Si in spate, in curtea interioara a palatului, si cateva mese in fata, pe trotuar. Unele dintre gradini sunt foarte bine amenajate, cu o investitie consistenta, terasele de acolo ajungand principalele puncte de atractie. Terasa de la Costelaria e aproape neamenajata, arata destul de prost fata de celelalte, din cauza pozitionarii, in primul rand. Totusi, era singura terasa animata dintre toate, aproape plina. Si cea din fata era plina, o diferenta vizibila fata de goliciunea de la celelalte restaurante. Asta era sambata la pranz, sper ca lumea incepe sa se adune in numar mai mare la Palatul Bragadiru spre seara.

Meniul de la Costelaria era previzibil, prin urmare. Nu aveau coaste de pui sau de peste, insa de vita, de porc si de miel da. Au cateva supe, salate, si apoi tot felul de carnuri mainstream: vita, porc, pui.

Am luat un platou cu toate coastele, evident. Nu erau prefierte, asa cum se face la marea majoritate a restaurantelor, ci puse direct pe gratar. De aceea unii le vor gasi mai tari sau poate chiar crude fata de cele cu care sunt ei obisnuiti, insa au fost bune, in special cele de vita. Si cartofii si sosurile au fost bune, doar chiflele erau banale.

A durat mult pana sa primsc platoul acela cu coaste, cred ca aproape 40 de minute. Serviciul a fost bun in rest, cu un chelner deschis si cu chef de vorba. Nu mi-a placut ca folosesc presulete de plastic pe masa, acelea ar trebui interzise in restaurante, daca m-ar intreba cineva. Cel pe care mi l-a pus prima data era plin cu sos, s-a prins si chelnerul dupa ce l-a asezat in fata mea si s-a dus sa-l schimbe, insa indispozitia era deja instalata.

Preturile sunt normale, in mare ceva mai reduse decat la alte restaurante din centru in care mananci coaste si alte carnuri, si infinit mai mici decat cele de la steak house-urile vedeta.

Costelaria e, asadar, un loc bun de mers pentru cei care vor sa manance carne cu cartofi, eventual si cu paine. Si cu atat mai mult pentru cei care prefera coastele crude celor prefierte. (GB – iulie 2017)

Costelaria, restaurant de coaste la Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru si imprejurimile lui

 

Beraria Germana Bucuresti

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti e fosta Berarie Germana Bragadiru, deschisa acum vreo 5 ani intr-un spatiu care a fost al fostei Fabrici de Bere Rahova, botezata ...

Suzana Ribs & Wings

O priveliste si miros ce trebuie sa fie placute domnului Dumitru Bragadiru Suzana, sau Suzana Ribs & Wings, Restaurant Texan, pe numele lui intreg, e unul dintre cele patru restaurante de la Pa...

Data actualizarii: 15/07/2019

Costelaria (Rahova)  - Calea Rahovei, nr. 147-153 (Palatul Bragadiru)

  • Bija :

    Un restaurant foarte bun . Servirea si mâncare foarte bune

  • Mk :

    Am așteptat o ora și 10 min sa ne aducă mâncarea!!! Iar când a venit, a venit doar una dintre cele 2 comenzi – eram 2 persoane! Jalnica servirea!!!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close