Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic restau...

118 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

24 vizite

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

546 vizite

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1139 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

247 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

182 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1406 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1425 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

389 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2737 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

4562 vizite

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1233 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

422 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

791 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1250 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2477 vizite 1 comentarii

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3077 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4091 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

339 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2243 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

895 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

317 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1028 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1063 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1530 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aleea Coastelor

Nu am mai intrat in restaurantele de la Palatul Bragadiru de cativa ani, si am gasit schimbari destul de mari acolo. Dintre cele patru sau cinci restaurante care fusesera la inceput, cand au redeschis Palatul Bragadiru si au facut un fel de mall gastronomic la parter, cred ca doar Aida a mai ramas cu acelasi nume, si nu stiu daca si cu acelasi meniu. Celelalte mi-au sunat a nou: Mahala in capatul din vale, Aida, de care stiam deja, e langa el, Costelaria mai sus, si Suzana, un restaurant cu specific texan, ultimul, daca nu socotim si Beraria Germana Bucuresti, care pare sa fie separata de ansamblul palatului. Mai mult chiar, parca inainte se chema Beraria Gragadiru, iar daca i-au schimbat numele poate ca asta arata ca or fi niste neintelegeri intre ei si Palatul Bragadiru legate de folosirea brandului.

Dar sa-i lasam pe ceilalti, acum scriu despre Costelaria, care e un restaurant de carne, un steakhouse, dupa modelul american, la care coastele sunt oferta scoasa in fata. Coastele sunt mentionate peste tot. Scrie de ele si in titlu, si in subtitlu, in caz ca mai e cineva care nu s-a prins din prima: Restaurant Costelaria – cele mai bune coaste. Iar site-ul lor e www.coaste.ro, ca sa fie totul clar.

E bine de spus ca din cele 5 restaurante care sunt unul langa altul acolo, la Palatul Bragadiru, doar la Mahala nu au coaste. Iar dintre celelalte, Suzana Ribs & Wings si Beraria Germana Bucuresti spun chiar ca sunt cele mai cautate mancaruri de la ei.

La inceput, spatiile destinate restaurantelor au fost amenajate la fel, intr-un stil foarte clasic, de inceput de secol trecut, numai cu lemn masiv, maro inchis, fier forjat. Presupun ca toate au fost facute de catre cei de la Palatul Bragadiru si le-au dat spre inchiriere la cheie. Acum doar cei de la Mahala au schimbat complet decorurile, ceilalti au ramas cu cele initiale, asa ca cineva care nu se uita in sus, sa vada numele de pe firma, ar putea crede ca sunt mai multe saloane ale aceluiasi restaurant.

Toate restaurantele de la Palatul Bragadiru au terase. Si in spate, in curtea interioara a palatului, si cateva mese in fata, pe trotuar. Unele dintre gradini sunt foarte bine amenajate, cu o investitie consistenta, terasele de acolo ajungand principalele puncte de atractie. Terasa de la Costelaria e aproape neamenajata, arata destul de prost fata de celelalte, din cauza pozitionarii, in primul rand. Totusi, era singura terasa animata dintre toate, aproape plina. Si cea din fata era plina, o diferenta vizibila fata de goliciunea de la celelalte restaurante. Asta era sambata la pranz, sper ca lumea incepe sa se adune in numar mai mare la Palatul Bragadiru spre seara.

Meniul de la Costelaria era previzibil, prin urmare. Nu aveau coaste de pui sau de peste, insa de vita, de porc si de miel da. Au cateva supe, salate, si apoi tot felul de carnuri mainstream: vita, porc, pui.

Am luat un platou cu toate coastele, evident. Nu erau prefierte, asa cum se face la marea majoritate a restaurantelor, ci puse direct pe gratar. De aceea unii le vor gasi mai tari sau poate chiar crude fata de cele cu care sunt ei obisnuiti, insa au fost bune, in special cele de vita. Si cartofii si sosurile au fost bune, doar chiflele erau banale.

A durat mult pana sa primsc platoul acela cu coaste, cred ca aproape 40 de minute. Serviciul a fost bun in rest, cu un chelner deschis si cu chef de vorba. Nu mi-a placut ca folosesc presulete de plastic pe masa, acelea ar trebui interzise in restaurante, daca m-ar intreba cineva. Cel pe care mi l-a pus prima data era plin cu sos, s-a prins si chelnerul dupa ce l-a asezat in fata mea si s-a dus sa-l schimbe, insa indispozitia era deja instalata.

Preturile sunt normale, in mare ceva mai reduse decat la alte restaurante din centru in care mananci coaste si alte carnuri, si infinit mai mici decat cele de la steak house-urile vedeta.

Costelaria e, asadar, un loc bun de mers pentru cei care vor sa manance carne cu cartofi, eventual si cu paine. Si cu atat mai mult pentru cei care prefera coastele crude celor prefierte. (GB – iulie 2017)

Costelaria, restaurant de coaste la Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru si imprejurimile lui

 

Beraria Germana Bucuresti

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti e fosta Berarie Germana Bragadiru, deschisa acum vreo 5 ani intr-un spatiu care a fost al fostei Fabrici de Bere Rahova, botezata ...

Suzana Ribs & Wings

O priveliste si miros ce trebuie sa fie placute domnului Dumitru Bragadiru Suzana, sau Suzana Ribs & Wings, Restaurant Texan, pe numele lui intreg, e unul dintre cele patru restaurante de la Pa...

Data actualizarii: 15/07/2019

Costelaria (Rahova)  - Calea Rahovei, nr. 147-153 (Palatul Bragadiru)

  • Bija :

    Un restaurant foarte bun . Servirea si mâncare foarte bune

  • Mk :

    Am așteptat o ora și 10 min sa ne aducă mâncarea!!! Iar când a venit, a venit doar una dintre cele 2 comenzi – eram 2 persoane! Jalnica servirea!!!

  • Lasă un răspuns la Mk Anulează răspunsul

    costelaria-restaurant-cu-specific-steakhouse-evaluare-restocracy