Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12234 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4089 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1399 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3263 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1125 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13846 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1159 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1607 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

701 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5249 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3738 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9358 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

795 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2298 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2175 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3345 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

962 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6191 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3216 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3490 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1373 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3482 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2108 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7141 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6006 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4875 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2700 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1426 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1681 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2532 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1112 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2423 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

662 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2032 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1363 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6173 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8518 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5098 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4077 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7252 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4951 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2378 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2079 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3097 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

585 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6068 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2188 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

799 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3620 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2479 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aleea Coastelor

Nu am mai intrat in restaurantele de la Palatul Bragadiru de cativa ani, si am gasit schimbari destul de mari acolo. Dintre cele patru sau cinci restaurante care fusesera la inceput, cand au redeschis Palatul Bragadiru si au facut un fel de mall gastronomic la parter, cred ca doar Aida a mai ramas cu acelasi nume, si nu stiu daca si cu acelasi meniu. Celelalte mi-au sunat a nou: Mahala in capatul din vale, Aida, de care stiam deja, e langa el, Costelaria mai sus, si Suzana, un restaurant cu specific texan, ultimul, daca nu socotim si Beraria Germana Bucuresti, care pare sa fie separata de ansamblul palatului. Mai mult chiar, parca inainte se chema Beraria Gragadiru, iar daca i-au schimbat numele poate ca asta arata ca or fi niste neintelegeri intre ei si Palatul Bragadiru legate de folosirea brandului.

Dar sa-i lasam pe ceilalti, acum scriu despre Costelaria, care e un restaurant de carne, un steakhouse, dupa modelul american, la care coastele sunt oferta scoasa in fata. Coastele sunt mentionate peste tot. Scrie de ele si in titlu, si in subtitlu, in caz ca mai e cineva care nu s-a prins din prima: Restaurant Costelaria – cele mai bune coaste. Iar site-ul lor e www.coaste.ro, ca sa fie totul clar.

E bine de spus ca din cele 5 restaurante care sunt unul langa altul acolo, la Palatul Bragadiru, doar la Mahala nu au coaste. Iar dintre celelalte, Suzana Ribs & Wings si Beraria Germana Bucuresti spun chiar ca sunt cele mai cautate mancaruri de la ei.

La inceput, spatiile destinate restaurantelor au fost amenajate la fel, intr-un stil foarte clasic, de inceput de secol trecut, numai cu lemn masiv, maro inchis, fier forjat. Presupun ca toate au fost facute de catre cei de la Palatul Bragadiru si le-au dat spre inchiriere la cheie. Acum doar cei de la Mahala au schimbat complet decorurile, ceilalti au ramas cu cele initiale, asa ca cineva care nu se uita in sus, sa vada numele de pe firma, ar putea crede ca sunt mai multe saloane ale aceluiasi restaurant.

Toate restaurantele de la Palatul Bragadiru au terase. Si in spate, in curtea interioara a palatului, si cateva mese in fata, pe trotuar. Unele dintre gradini sunt foarte bine amenajate, cu o investitie consistenta, terasele de acolo ajungand principalele puncte de atractie. Terasa de la Costelaria e aproape neamenajata, arata destul de prost fata de celelalte, din cauza pozitionarii, in primul rand. Totusi, era singura terasa animata dintre toate, aproape plina. Si cea din fata era plina, o diferenta vizibila fata de goliciunea de la celelalte restaurante. Asta era sambata la pranz, sper ca lumea incepe sa se adune in numar mai mare la Palatul Bragadiru spre seara.

Meniul de la Costelaria era previzibil, prin urmare. Nu aveau coaste de pui sau de peste, insa de vita, de porc si de miel da. Au cateva supe, salate, si apoi tot felul de carnuri mainstream: vita, porc, pui.

Am luat un platou cu toate coastele, evident. Nu erau prefierte, asa cum se face la marea majoritate a restaurantelor, ci puse direct pe gratar. De aceea unii le vor gasi mai tari sau poate chiar crude fata de cele cu care sunt ei obisnuiti, insa au fost bune, in special cele de vita. Si cartofii si sosurile au fost bune, doar chiflele erau banale.

A durat mult pana sa primsc platoul acela cu coaste, cred ca aproape 40 de minute. Serviciul a fost bun in rest, cu un chelner deschis si cu chef de vorba. Nu mi-a placut ca folosesc presulete de plastic pe masa, acelea ar trebui interzise in restaurante, daca m-ar intreba cineva. Cel pe care mi l-a pus prima data era plin cu sos, s-a prins si chelnerul dupa ce l-a asezat in fata mea si s-a dus sa-l schimbe, insa indispozitia era deja instalata.

Preturile sunt normale, in mare ceva mai reduse decat la alte restaurante din centru in care mananci coaste si alte carnuri, si infinit mai mici decat cele de la steak house-urile vedeta.

Costelaria e, asadar, un loc bun de mers pentru cei care vor sa manance carne cu cartofi, eventual si cu paine. Si cu atat mai mult pentru cei care prefera coastele crude celor prefierte. (GB – iulie 2017)

Costelaria, restaurant de coaste la Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru si imprejurimile lui

 

Beraria Germana Bucuresti

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti e fosta Berarie Germana Bragadiru, deschisa acum vreo 5 ani intr-un spatiu care a fost al fostei Fabrici de Bere Rahova, botezata ...

Suzana Ribs & Wings

O priveliste si miros ce trebuie sa fie placute domnului Dumitru BragadiruSuzana, sau Suzana Ribs & Wings, Restaurant Texan, pe numele lui intreg, e unul dintre cele patru restaurante de la Pa...

Data actualizarii: 15/07/2019

Costelaria (Rahova)  - Calea Rahovei, nr. 147-153 (Palatul Bragadiru)

  • Bija :

    Un restaurant foarte bun . Servirea si mâncare foarte bune

  • Mk :

    Am așteptat o ora și 10 min sa ne aducă mâncarea!!! Iar când a venit, a venit doar una dintre cele 2 comenzi – eram 2 persoane! Jalnica servirea!!!

  • Dă-i un răspuns lui Mk Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close