Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Bogdan Dănilă: Cea mai mare provocare a fost să vin la New York ...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

1 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftCristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime Steaks & Seafood din cadrul hotelului Radisson Blu din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul culinar, Chef Cristian si-a inceput activitatea la restauratul Casa Doina, continuandu-si apoi traseul profesional la Athenee Palace Hilton si Hotel Continental, dar si pe vase de croaziera din liniile Princess Cruises. Experienta sa la Radisson Blu a inceput in anul 2015 in pozitia de Sous Chef. Restauratul Prime Steaks & Seafood este cotat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante de steaks din oras. Printre preparatele premium se afla o delicioasa vrabioara maturata (productie romaneasca), dar si muschiul Black Angus servite alaturi de vinurile de calitate superioara din crama proprie.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Cristian Lazar: Un impact major care m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de aceasta meserie l-a avut prima echipa cu care am lucrat la Casa Doina, cu dl. Lucian Horotan. Un al doilea factor important a fost ambitia celor cu care am pornit la acest drum, respectiv colegii, Nicolae Lica, cu care am impartasit cunostintele, experientele, toate ajutandu-ma sa avansez si sa  ma desavarsesc in meseria de bucatar.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Cristian Lazar: Meseria de bucatar este o meserie grea, esti solicitat fizic si psihic foarte mult si poti evolua doar prin ambitie si sacrificii. Sunt de parere ca un minim de zece ani este necesar pentru a te numi un bun bucatar.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Am multe feluri de carne cu care gatesc, insa preferatele mele sunt antricotul si vrabioara de vita.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Prefer codul  negru si halibutul. In primul rand se gatesc frumos, au un gust aparate si pot fi gatiti in multe moduri.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Imi plac foarte mult legumele, insa in mod special imi plac legumele baby.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Ador sa combin foarte mult condimente din alte bucatarii cu preparatele moderne.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Cristian Lazar: Imi plac sosurile pe baza de unt si emulsiile.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Cristian Lazar: Da, fireste! Nu sunt un expert in cofetarie si patiserie, dar adaug in meniurile mele deserturi si le pregatesc cu drag. Iubesc Cheesecake-ul si ciocolata.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc sa am doua feluri si chiar si un desert, copiilor le place sa iasa un pic din tipar si ca un exemplu, un piure de cartofi la noi are patrunjel, masline si branza. Cand primim musafiri se schimba un pic strategia si ii implic pe toti sa gatim – facem un fel de cooking class, toti adora asta!

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restauran?

Chef Cristian Lazar: Imi place sa gatesc fructe de mare si peste.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Cristian Lazar: Da, sotia mea!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Cristian Lazar: Toate au farmecul lor, insa cea mai captivanta si plina de interes pentru mine este bucataria frantuzeasca.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc specificul locului, sunt curios si imi place sa gust preparate noi.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Cristian Lazar: Consider ca furnizorul sau magazinul cel mai bun este cel care ofera constanta in calitate.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Cristian Lazar: Folosesc internetul foarte mult in comunicare, insa in ceea ce priveste acumularea de cunostinte, prefer cartile.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Cristian Lazar: Consider ca noi trebuie sa dam tonul unui gatit sanatos prin alegerea ingredientelor, prin modul de preparare, prin cantitatile oferite, prin estetica unei farfurii si prin incurajarea de a folosi produse proaspete si, daca se poate, locale.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Cristian Lazar: Cred ca preparatele vegetariene vor ocupa usor, usor un loc important in mai toate meniurile – imi plac, le iubesc, dar le consider o mare provocare. De asemenea, faptul ca sunt bucatar-sef al unui restaurant precum Prime Steaks & Seafood, este o alta mare provocare pe care o accept cu mare placere in fiecare zi.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Cristian Lazar: Imi place foarte mult ca cei care lucreaza cu mine sa fie implicati in toate operatiunile zilnice, sa aiba o viziune clara asupra a ceea ce se intampla intr-o zi de munca in bucatarie si sa ajunga si ei sa conduca la randul lor o echipa.

Nicolae Lica

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti, unul dintre cele mai mari si mai importante hoteluri din Bucuresti, dar si din tara. Cu o experienta de peste 20 de ani de bu...

Prime Steaks & Seafood

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dining-ului Prime de la Hotelul Radisson Blu e un restaurant excelent, unde totul este de cea mai buna calitate. Incepand cu produse...

Casa Doina

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti Mi-au spus ca meniul e neschimbat de 10 ani, si nu m-am mirat deloc. Marea casa excelent intretinuta, marea gradina la fel, ch...

Data actualizarii: 02/03/2018