Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

Cu o experienta de peste doua decenii in domeniul patiseriei si in hot...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Crama Villa Vinea a fost fondata in 2004, in Valea Tarnavelor, de catr...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Florin Cojocariu e prietenul meu de o viata, am fost colegi la aceeasi...

9 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

2 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

1 comentarii

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftCristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime Steaks & Seafood din cadrul hotelului Radisson Blu din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul culinar, Chef Cristian si-a inceput activitatea la restauratul Casa Doina, continuandu-si apoi traseul profesional la Athenee Palace Hilton si Hotel Continental, dar si pe vase de croaziera din liniile Princess Cruises. Experienta sa la Radisson Blu a inceput in anul 2015 in pozitia de Sous Chef. Restauratul Prime Steaks & Seafood este cotat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante de steaks din oras. Printre preparatele premium se afla o delicioasa vrabioara maturata (productie romaneasca), dar si muschiul Black Angus servite alaturi de vinurile de calitate superioara din crama proprie.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Cristian Lazar: Un impact major care m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de aceasta meserie l-a avut prima echipa cu care am lucrat la Casa Doina, cu dl. Lucian Horotan. Un al doilea factor important a fost ambitia celor cu care am pornit la acest drum, respectiv colegii, Nicolae Lica, cu care am impartasit cunostintele, experientele, toate ajutandu-ma sa avansez si sa  ma desavarsesc in meseria de bucatar.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Cristian Lazar: Meseria de bucatar este o meserie grea, esti solicitat fizic si psihic foarte mult si poti evolua doar prin ambitie si sacrificii. Sunt de parere ca un minim de zece ani este necesar pentru a te numi un bun bucatar.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Am multe feluri de carne cu care gatesc, insa preferatele mele sunt antricotul si vrabioara de vita.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Prefer codul  negru si halibutul. In primul rand se gatesc frumos, au un gust aparate si pot fi gatiti in multe moduri.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Imi plac foarte mult legumele, insa in mod special imi plac legumele baby.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Ador sa combin foarte mult condimente din alte bucatarii cu preparatele moderne.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Cristian Lazar: Imi plac sosurile pe baza de unt si emulsiile.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Cristian Lazar: Da, fireste! Nu sunt un expert in cofetarie si patiserie, dar adaug in meniurile mele deserturi si le pregatesc cu drag. Iubesc Cheesecake-ul si ciocolata.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc sa am doua feluri si chiar si un desert, copiilor le place sa iasa un pic din tipar si ca un exemplu, un piure de cartofi la noi are patrunjel, masline si branza. Cand primim musafiri se schimba un pic strategia si ii implic pe toti sa gatim – facem un fel de cooking class, toti adora asta!

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restauran?

Chef Cristian Lazar: Imi place sa gatesc fructe de mare si peste.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Cristian Lazar: Da, sotia mea!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Cristian Lazar: Toate au farmecul lor, insa cea mai captivanta si plina de interes pentru mine este bucataria frantuzeasca.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc specificul locului, sunt curios si imi place sa gust preparate noi.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Cristian Lazar: Consider ca furnizorul sau magazinul cel mai bun este cel care ofera constanta in calitate.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Cristian Lazar: Folosesc internetul foarte mult in comunicare, insa in ceea ce priveste acumularea de cunostinte, prefer cartile.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Cristian Lazar: Consider ca noi trebuie sa dam tonul unui gatit sanatos prin alegerea ingredientelor, prin modul de preparare, prin cantitatile oferite, prin estetica unei farfurii si prin incurajarea de a folosi produse proaspete si, daca se poate, locale.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Cristian Lazar: Cred ca preparatele vegetariene vor ocupa usor, usor un loc important in mai toate meniurile – imi plac, le iubesc, dar le consider o mare provocare. De asemenea, faptul ca sunt bucatar-sef al unui restaurant precum Prime Steaks & Seafood, este o alta mare provocare pe care o accept cu mare placere in fiecare zi.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Cristian Lazar: Imi place foarte mult ca cei care lucreaza cu mine sa fie implicati in toate operatiunile zilnice, sa aiba o viziune clara asupra a ceea ce se intampla intr-o zi de munca in bucatarie si sa ajunga si ei sa conduca la randul lor o echipa.

Nicolae Lica

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti, unul dintre cele mai mari si mai importante hoteluri din Bucuresti, dar si din tara. Cu o experienta de peste 20 de ani de bu...

Prime

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate Multi considera ca restaurantul Prime de la Radisson e cel mai bun restaurant steakhouse din Bucuresti, daca nu chaiar cel mai bun...

Casa Doina

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti Mi-au spus ca meniul e neschimbat de 10 ani, si nu m-am mirat deloc. Marea casa excelent intretinuta, marea gradina la fel, ch...

Data actualizarii: 02/03/2018

cristian-lazar-restocracy