Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Casa Espana by Alioli, modelul latin de a mânca la restaurant...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

La Cuisine Francaise du Chef Samuel Le TorriellecLe salon chic du ...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Lokal boem cu design comunistLokal este un gastropub situat pe st...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

Bucătăria Red AngusSalonul American Western Red Angus ...

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia KristensenTrec ...

Afiseaza

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti

Un mare restaurantMi-au spus ca meniul e neschimbat de 10 ani, si nu m-am mirat deloc. Marea casa excelent intretinuta, marea gradina la fel, chelnerii la fel, cu bune si cu rele… (GB – mai 2019)

Restaurantul – parc, sau parcul – restaurant al Bucurestiului, cum vreti sa o luati.

Casa Doina e un restaurant vechi al Bucurestiului, printre cele mai vechi, daca luam in calcul ca a fost construit in 1892 cu aceasta destinatie precisa, primul sau nume fiind Bufetul de la Sosea. Si a fost deschis de atunci pana acum, fara intrerupere, chiar si in timpul razboiului. Cele doua poze sunt cu actele contabile din acele vremuri.

E la crucea dintre Kiselev si Ion Mincu, vizavi de Ambasada Rusiei. E un colt al parcului Kiseleff, de fapt. Cu numele de Casa Doina si in aceasta forma este din 2003. Casa a fost renovata, amenajata in stil clasic aristocratic, cu mobilier masiv, draperii grele si cu mult lemn si fier forjat. Pentru cine are timp si ochi sa se uite la detalii, Casa Doina e un adevarat muzeu, mai ales daca iti rotesti privirea prin crama de la subsol.

Salile sunt la parter, in cea mai mare parte. Un salon mare in mijloc, un cerdac pentru 16 persoane ceva mai sus, sub forma de separeu, o marchiza acoperita foarte mare, in care se poate sta si iarna, cred, si o crama la subsol, tot o sala mare si lunga, in care incap destui oameni.

Insa gradina de la Casa Doina e si mai spectaculoasa. E cea mai mare din Bucuresti, din cate stiu eu, are vreo 3000 de mp in parc, plina de copaci, de verdeata si de flori, si de arteziene, nu in ultimul rand. Si cred si ca e cea mai frumoasa gradina mare a unui restaurant. Poate or fi alte gradini si mai spectaculoase in oras, insa de marimea asta nu stiu sa mai fie. Nici in Herastrau nu e vreun restaurant cu o asemenea gradina.

Meniul de la Casa Doina e preponderent romanesc, cu cateva insertii inutile de bucatarii de la altii. E un amestec de bucatarie traditionala romaneasca, taraneasca, si de bucatarie boiereasca, dar mai degraba varianta ei prelungita in vremea comunistilor, in cele cateva mari restaurante ale vremii. Presupun ca si bucatarul sef e tot din vremurile acelea, la asta te duce gandul cand citesti meniul.

Mancarea romaneasca e buna si frumos prezentata. Nu am luat vreodata alte feluri de la ei, italienesti sau cine stie ce altceva, desi merg des la Casa Doina, e aproape de biroul meu.

Servicul e foarte bun cu mine, m-am si obisnuit cu ei si ei cu mine, imi cunosc toate capriciile si au grija de ele. Dar si ceilalti invitati cu care merg la Casa Doina imi spun ca li se pare foarte bun serviciul, desi unii nu se simt tocmai in largul lor cu niste chelneri prea ceremoniosi. Pentru unii dintre ei, insa, aceasta emfaza e naturala, dar mi-a luat ceva timp sa-mi dau seama. Pe unul dintre ei, mai in varsta decat ceilalti, l-am si pus in sectiunea cu cei mai buni chelneri, de altfel.

Preturile de la Casa Doina sunt ceva mai mari decat la majorittea celorlalte restaurante romanesti, insa randurile de mai sus dau o buna parte din explicatie.

Casa Doina e unul dintre restaurantele mari ale bucurestiului, si la propriu, dar si la figurat, cu mancare romaneasca buna, serviciu pe masura, dar, mai ales, cu o atmosfera a vremurilor bune de alta data din ce in ce mai rar de gasit. Si cu una dintre cele mai spectaculoase gradini ale Bucurestiului, inainte de toate… (GB – martie 2017)

Casa Doina restaurant traditional romanesc

Bufetul de la Sosea – registre din timpul Razboiului:

Casa Doina - registrele din timpul razboiuluiCasa Doina - registrele din timpul razboiului

 

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Cristian Lazar

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime Steaks & Seafood din cadrul hotelului Radisson Blu din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul culinar, Che...

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 22/04/2020

Casa Doina  - Sos. Kiseleff, nr. 4 (prin Ion Mincu)

  • Mihail Gheorghe :

    Atentie si la nota de plata. Bacsisul e introdus automat la sfarsitul notei, noroc ca am intrebat, ca altfel, cum de obicei nu verific, il mai plateam odata. Si nu e pus ca sa alegi tu, intre, sa zicem, 8, 10 sau 15%, ci direct cat vor ei. La mine a fost „doar” 12%. Serviciul discutabil. Desi gradina nu era full, dimpotriva, asteptarea a fost lunga. Ai terminat antreurile? Ai de asteptat, nu pentru urmatorul fel, dar pentru a fi ridicate farfuriile folosite, etc. Ai cerut in plus o apa, asteapta, ca e adusa de departe, etc.

  • George :

    Mare prudenta cand faceti rezervari la acest restaurant, in aceasta seara a trebuit sa cautam o alta loactie, desi aveam rezervare confirmata, nu a putut fi onorata de catre restaurant. Lipsa totala de profesionalism!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close