Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

278 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

4199 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1734 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3432 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

953 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

843 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1475 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

625 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

987 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

412 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1633 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

1119 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

2314 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

1939 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2230 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

507 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

342 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

374 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1227 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

696 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

418 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

503 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

359 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1221 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

782 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

260 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

562 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

849 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1118 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

525 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

690 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

622 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

135 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

303 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

311 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

951 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1383 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

828 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

246 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

929 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

538 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

122 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

2348 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2947 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1189 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

2270 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

537 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

308 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

180 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1170 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

422 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

593 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

101 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

740 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

2152 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

892 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

395 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

371 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

728 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2732 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

613 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1052 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

2116 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

522 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

741 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

1059 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

922 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

692 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

739 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

1008 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

762 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

448 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

1369 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

604 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

1041 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

469 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

506 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

523 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

416 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

475 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftNicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bucuresti, de la jumatatea anului 2017, avand in subordine restaurantele: Prime, Ginger Sushi Bar & Lounge, Caffe Citta, Sharkia si Dacia Felix. Cu o experienta in bucatarie de peste 20 de ani, Nicolai Schleifer a mai lucrat in: Germania, Malta, Egipt, Emiratele Arabe Unite sau Tanzania, pentru cunoscute lanturi hoteliere de lux.

Nicolai Schleifer s-a nascut in localitatea Ulm din Germania si s-a specializat la Hotel School Heidelberg, unde a obtinut diploma de licenta in Arta Culinara si Management Hotelier.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Nicolai Schleifer: In timpul uceniciei cu primul meu Chef. In acea perioada am deprins o serioasa baza culinara. Pe de alta parte, invatatul si dezvoltarea nu se opresc aici, ci se desfasoara permanent, pentru ca zilnic exista cate ceva de invatat de la cei din jurul tau.Interviu Restocracy cu Nicolai Schleifer, Executive Cheful hotelului Radisson Blu

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Nicolai Schleifer: Intr-o viata. Depinde ce intelegi prin „mare bucatar”: fie un Chef celebru, fie un Chef, care vrea sa-si satisfaca clientii. Chefii mari, dupa parerea mea, sunt aceia care sunt „Maestri Papusari”, adica stiu sa conduca excelent echipa din subordinea lor.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Nicolai Schleifer: Cu oricare. Sunt atatea tipuri de carne, cu diferite metode de gatire, de aceea nu te plictisesti niciodata.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Nicolai Schleifer: Oricare, nu am o preferinta anume.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Nicolai Schleifer: Oricare. Depinde intotdeauna de preparat si de combinatie. Trebuie sa existe intotdeauna o armonie in reteta respectiva.Interviu Restocracy cu Nicolai Schleifer, Executive Cheful hotelului Radisson Blu

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Nicolai Schleifer: Depinde de preparat. Anumite alimente sunt excelente doar cu sare si piper, in timp ce altele sunt puse in evidenta de anumite combinatii de condimente si mirodenii. Insa, mie imi plac condimentele indiene si asiatice. Ele pot oferi o transformare extraordinara unor preparate comune.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Nicolai Schleifer: Prefer un demiglace bun pentru carne si un sos de unt pentru peste. Aceste sosuri de baza pot fi dezvoltate in multe feluri, in functie de ce anume vrei sa prepari.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Nicolai Schleifer: Uneori. Imi place sa fac prajituri.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Nicolai Schleifer: Pentru ca imi petrec toata ziua in bucatarie, in zilele obisnuite prefer ceva usor si rapid de preparat. Cand am musafiri, trebuie sa pregatesc ceva mai rafinat.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?

Chef Nicolai Schleifer: Lucrand in toata lumea, nu am o farfurie sau un preparat favorit. Totul depinde de eveniment, de locatie, in functie de care se pot face anumite combinatii.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Nicolai Schleifer: Da, mama mea!Interviu Restocracy cu Nicolai Schleifer, Executive Cheful hotelului Radisson Blu

Restocracy: Care restaurante vi se par cele mai bune?

Chef Nicolai Schleifer: Prefer in aceasta ordine: 1. Noma – Chef Rene Redzepi – super invoativ; 2. Eleven Madison Park – Chef Daniel Humm – clasic; 3. Chef Heston Blumenthal; 4. Schwarzwald Stube Baiersbronn – under Chef Harald Wohlfahrt 5. Altele…

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Nicolai Schleifer: Depinde, imi place sa incerc lucruri noi. Nu ma concentrez doar pe carne si peste. Odata, am vizitat un restaurant vegan si am ramas surprins de varietatea si gustul pe care le ofereau preparatele respective, folosind doar produse proaspete.

In ceea ce priveste calatoriile, este obligatoriu sa incerci bucataria locala a tarii respective. Aceasta face parte din experienta totala, in special in tarile cu o bogata cultura culinara.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Nicolai Schleifer: Furnizorii de incredere, seriosi si constanti!

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Nicolai Schleifer: Lumea devinde din ce in ce mai mica, dar tot nu poti calatori peste tot in lume. Internetul iti permite sa explorezi, sa comunici, sa ai conexiuni, sa vizualizezi si sa iti rafinezi pasiunea pentru domeniul culinar.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Nicolai Schleifer: Astazi, bucatarii pot avea o mare influenta asupra oamenilor si o parte dintre ei au inceput deja sa promoveze stilul de viata sanatos.

Cu toate acestea, s-ar putea face un efort mai mare in a promova dieta sanatoasa.

Mananc ceea ce imi place, dar intotdeauna echilibrez ceea ce mananc. Fast food-ul, precum cel de la marele „M”, nu ma atrage. Are un marketing bun, dar o mancare foarte slaba.Interviu Restocracy cu Nicolai Schleifer, Executive Cheful hotelului Radisson Blu

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Nicolai Schleifer: La nivel personal, te fortezi zilnic sa fii din ce in ce mai bun, sa atingi anumite scopuri si sa avansezi si mai mult. Dar nu e vorba doar despre tine, caci lucrezi cu oameni si trebuie sa ii motivezi, sa ii cresti pentru ca ei sa avanseze alaturi de tine.

La nivel profesional, trebuie sa implementezi anumite sisteme pentru a reusi sa imbunatatesti operatiunile zilnice si sa mergi cu un pas mai departe.

Cu toate acestea, ai nevoie de ajutor, inclusiv din partea clientilor, a mass-mediei, dar si a conducerii hotelului, in cazul actual.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Nicolai Schleifer: Stagiile de pregatire si invatare sunt cel mai important lucru. Am implementat in cadrul hotelului nostru diferite module de training, atat pe grupe, cat si individuale, „competitii” culinare interne, precum si alte activitati, care sa stimuleze personalul nostru.

Ginger Sushi Bar & Lounge

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toate restaurantele de la Radisson Blu sunt ale lor, ale hotelului, adica, nu sunt spatii inchiriate altora. Ginger e cel mai nou res...

Caffe Citta

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o au, dar nu ii intereseaza. Caffe Citta e cafeneaua hotelului Radisson Blu, la parter, pe latura cu Calea Victoriei, cu iesire ...

Prime

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate Multi considera ca restaurantul Prime de la Radisson e cel mai bun restaurant steakhouse din Bucuresti, daca nu chaiar cel mai bun...

Sharkia

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit la Sharkia dupa mai bine de un an, l-am gasit exact cum l-am lasat. Mancarea foarte buna, cred ca Sharkia e cel mai bun restaurant...

Data actualizarii: 02/05/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.