Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

14195 vizite

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

5724 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

10895 vizite 1 comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

14251 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

6112 vizite 2 comentarii

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

2459 vizite

Nicio diferență de această dată față de mâncarea de la alte res...

12183 vizite 8 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientaleSaptamana trecuta s-a de...

20860 vizite 8 comentarii

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

4749 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

6658 vizite 1 comentarii

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

2061 vizite

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

5378 vizite 1 comentarii

Guava, o terasă fabuloasă, una dintre cele mai frumoase din Bucureș...

1134 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Sharkia – Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti

Am revenit la Sharkia dupa mai bine de un an, l-am gasit exact cum l-am lasat. Mancarea foarte buna, cred ca Sharkia e cel mai bun restaurant cu bucatarie mediteranean orientala din Bucuresti. Mi-au placut mai putin fattoush (cred ca au uitat sa-i puna sosul de rodii, presupun ca nu din economie) si painea, jumatate moale si jumatate crocanta – cam ciudata combinatia. Insa kebabul cu sos (o raritate, totusi, in Bucuresti) a fost excelent, la fel bibanul de mare, tot cu cu sos. Si maslinele, trebuie spus de data aceasta, desi nu scriu aproape niciodata despre maruntisurile amuse-bouche.

Serviciul a fost mai putin bun de data aceasta la Sharkia, cu un chelner cam neatent si neinspirat, dar baiat bun, daca ii explica cineva ce ar trebui sa faca.

Preturile mai mari decat la alte restaurante cu mancare orientala. Clienti erau, insa toti pareau turisti ai hotelului.

Sharkia e un foarte bun restaurant pentru cei care apreciaza aceasta mancare revendicata de libanezi, in primul rand, insa si de multi altii din aceasta zona mediteraneana orientala. Iar Stefan Paraschiv, cheful de la Sharkia (cel din poza), e un foarte bun si serios bucatar. Bucurestenilor nu prea le plac restaurantele hotelurilor, asa ca putini dintre ei stiu despre acest Sharkia, iar si mai putini ca e atat de buna mancarea acolo. Noi ne-am facut datoria sa-i informam… (GB – august 2018)

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea din spate, pe Luterana, acolo unde au ei complexul de apartamente Park Inn. E de cativa ani buni acolo, neschimbat, din cate am putut sa observ eu, cel putin la prima vedere.

Sharkia ocupa o parte a holului mare de la parter a lui Park Inn, cea din dreapta, in stanga fiind receptia. Mai ai o sala la etaj, spre curtea interioara a Radissonului, foarte frumoasa. Si au si gradina vara, in curtea interioara a hotelului, langa piscina. E foarte frumoasa, o stiu din anii trecuti.

Sharkia e bine amenajat, asa cu e si de asteptat sa fie la un hotel de lux. E luminos, au pereti de sticla spre strada. Mesele si aranjamentul sunt de braserie, si asa l-am si clasificat, de altfel.

Meniul de la Sharkia e lung si destul de cosmopolit. Aproape jumatate e cu bucatarie est-mediteraneana, destul de mult libaneza si cu influente arabesti, in general. Restul e bucatarie internationala, cu de toate.

Noi am luat doar mancare libaneza cand am fost la Sharkia, asa ca evaluarea de acum (martie 2017) se refera exclusiv la aceasta parte a meniului. Am fost si mai inainte la acest restaurant, am mancat din aceleasi feluri cu iz arabesc, cred ca e cea mai buna mancare din Bucuresti de acest fel. Cheful lui Sharkia e foarte talentat, creativ, mi-au spus ca e un roman care a invatat meserie in Israel, si s-a prins foarte bine de el, se vede treaba! E mai mult decat bucataria libaneza traditionala, merge spre bucatarie fina, chiar si putin fusion, pe ici, pe colo. Sper sa ajung in curand sa vad cum e si la restul de meniu…

Portiile sunt mari la Sharkia, preturile par rezonabile la aceasta calitate a mancarii.

Serviciul a iesit in evidenta, foarte rapid, cu chelneri odihniti si dezinvolti, siguri pe ei si pe meseria lor, atenti la detalii, cu o buna-dispozitie reconfortanta. Amuse-bouche-ul a ajuns imediat pe masa, ceea ce spune, si el, ceva.

Sharkia e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului pe bucataria est-mediteraneana, israeliana, libaneza si arabeasca, in general. Poate si pe bucataria internationala, cine stie! Mai vedem… (GB – martie 2017)

Stefan Paraschiv, head chef Sharkia

Gradinile de vara ale Hotelului Radisson Blu
Nicolai Schleifer

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bucuresti, de la jumatatea anului 2017, avand in subordine restaurantele: Prime, Ginger Sushi Bar & Lounge, Caffe Citta, Sharkia...

Brunch la Radisson o adevarata experienta de 5 stele!

Brunch-ul organizat in fiecare duminica de catre hotelul Radisson Blu din Bucuresti este o adevarata desfatare a simturilor. Deschis publicului inca din toamna anului trecut, The House of Brunch, asa ...

Sarbatori efervescente cu Brunch Festiv la Radisson Blu

Intrati in spiritul Craciunului si lasati-va cuprinsi de farmecul sau, sau bucurati-va de un Revelion incantator! Descoperiti selectia noastra variata de deliciile culinare din toate restaurantele noa...

Data actualizarii: 21/04/2020

Sharkia  - Str. Luterana 2-4 (Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence)

  • Suzana :

    Intr-adevar, delicios!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close