Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2847 vizite

Un restaurant libanez nu numai bun, ci si elegant. Four Seasons din...

1943 vizite

Restaurant libanez cu clientela mondena Zaitoone e un restaurant di...

1144 vizite

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu. Chez Toni e...

1587 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

650 vizite

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

2123 vizite

Un restaurant libanez asezat Tulin e un restaurant libanez destul d...

431 vizite

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

489 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert! Coin Vert e un restaurant libanez ve...

621 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea din spate, pe Luterana, acolo unde au ei complexul de apartamente Park Inn. E de cativa ani buni acolo, neschimbat, din cate am putut sa observ eu, cel putin la prima vedere.

Sharkia ocupa o parte a holului mare de la parter a lui Park Inn, cea din dreapta, in stanga fiind receptia. Mai ai o sala la etaj, spre curtea interioara a Radissonului, foarte frumoasa. Si au si gradina vara, in curtea interioara a hotelului, langa piscina. E foarte frumoasa, o stiu din anii trecuti.

Sharkia e bine amenajat, asa cu e si de asteptat sa fie la un hotel de lux. E luminos, au pereti de sticla spre strada. Mesele si aranjamentul sunt de braserie, si asa l-am si clasificat, de altfel.

Meniul de la Sharkia e lung si destul de cosmopolit. Aproape jumatate e cu bucatarie est-mediteraneana, destul de mult libaneza si cu influente arabesti, in general. Restul e bucatarie internationala, cu de toate.

Noi am luat doar mancare libaneza cand am fost la Sharkia, asa ca evaluarea de acum (martie 2017) se refera exclusiv la aceasta parte a meniului. Am fost si mai inainte la acest restaurant, am mancat din aceleasi feluri cu iz arabesc, cred ca e cea mai buna mancare din Bucuresti de acest fel. Cheful lui Sharkia e foarte talentat, creativ, mi-au spus ca e un roman care a invatat meserie in Israel, si s-a prins foarte bine de el, se vede treaba! E mai mult decat bucataria libaneza traditionala, merge spre bucatarie fina, chiar si putin fusion, pe ici, pe colo. Sper sa ajung in curand sa vad cum e si la restul de meniu…

Portiile sunt mari la Sharkia, preturile par rezonabile la aceasta calitate a mancarii.

Serviciul a iesit in evidenta, foarte rapid, cu chelneri odihniti si dezinvolti, siguri pe ei si pe meseria lor, atenti la detalii, cu o buna-dispozitie reconfortanta. Amuse-bouche-ul a ajuns imediat pe masa, ceea ce spune, si el, ceva.

Sharkia e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului pe bucataria est-mediteraneana, israeliana, libaneza si arabeasca, in general. Poate si pe bucataria internationala, cine stie! Mai vedem… (George Butunoiu)

Nicolai Schleifer

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bucuresti, de la jumatatea anului 2017, avand in subordine restaurantele: Prime, Ginger Sushi Bar & Lounge, Caffe Citta, Sharkia...

Brunch la Radisson o adevarata experienta de 5 stele!

Brunch-ul organizat in fiecare duminica de catre hotelul Radisson Blu din Bucuresti este o adevarata desfatare a simturilor. Deschis publicului inca din toamna anului trecut, The House of Brunch, asa ...

Sarbatori efervescente cu Brunch Festiv la Radisson Blu

Intrati in spiritul Craciunului si lasati-va cuprinsi de farmecul sau, sau bucurati-va de un Revelion incantator! Descoperiti selectia noastra variata de deliciile culinare din toate restaurantele noa...


Sharkia

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.