Restaurante inchise dupa ce au fost vizitate de catre evaluatorii Restocracy

Ord. dupa

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

E restaurantul celor care au si Isoletta, e chiar langa ei; l-au inchi...

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara asta Gastr...

GensDuBien este un local boem din Bucuresti, situat pe bd. Dacia, nr. ...

Sushi ardelenesc Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si al...

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil a...

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun ...

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

Atentie la aroganta atunci cand platesti o chirie de 12,000€ pe luna...

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General...

Street food scump in Piata Dorobantilor. In diverse locuri din lume...

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

Meron e o cafenea interesanta in Piata Victoriei, pacat ca nu m-au las...

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea cura...

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

Un bistrou cinstit Muse Bistro e un mic bistrou, dupa cum numele sp...

Unul dintre putinele restaurante cu mancare buna din centrul Bucuresti...

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria...

Un mic bistrou de paste care merita incercat cand esti pe la Piata Flo...

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a inve...

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei? Dup...

S-a inchis definitiv dupa multi ani de functionare. S-a deschis un res...

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la...

Terasa Monteoru este situata pe Calea Victoriei, nr. 115, la intersect...

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura Zahana 33 de l...

Afiseaza

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara

Am vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care scriu acum, cafeneaua Nuba din Beller si terasa Nuba din Herastrau. Despre acestea doua din urma am scris deja aici.

Nuba din Grigore Gafencu pare sa fie primul restaurant deschis de ei, in ordine cronologica, adica. Apoi, ca si alte restaurante care se pozitioneaza mult mai aproape de un club cu mancare decat de un restaurant cu mai multa muzica si petreceri decat altele, au inceput si ei sa tina deschise locatiile alternativ, vara si iarna, mutandu-si clientii fideli de colo-colo.

Cladirea aceea mare si impozanta de pe Grigore Gafencu pare sa fi fost constuita special spre a fi restaurant, club sau ceva din zona aceasta, oricum. Cred ca primul local acolo a fost Casa M, apoi Maiko, dupa care au venit cu Nuba, acum cativa ani.

Am mai fost la Nuba, la putin timp dupa ce l-au deschis. Nu-mi aduc aminte ca atunci sa fi aratat ca un club in toata regula, cred ca schimbarea aceasta e mai recenta. Au un ecran gigantic, spatiu pentru muzica, lumini colorate, tot tacamul. Nu m-au lasat sa fac poze. Toata lumea facea poze acolo, fara sa intrebe. Numai pe mine nu m-au lasat, fiindca am intrebat! Si chelnerul, sau sef de sala, managero, ce o fi fost el, cu figura de boxer, s-a gandit ca de ce sa nu-si foloseasca dreptul de veto, daca tot il are…

E intuneric la Nuba, au doar lumini de club, asa ca nu am putut citi meniul. De aceea si pozele cu mancarea sunt asa. Toti cei din jur, de altfel, isi foloseau telefoanele mobile pe post de lanterna ca sa poata citi ceva. Care meniu e bine facut, exact ce trebuie pentru un astfel de local – ca si la celelalte localuri Nuba ale lor.

Mi-au spus ca meniul de la Nuba din Gafencu e aproape identic cu cel de la Nuba din Herastrau, doar cu cateva mici adaugiri. Am scris si atunci ca mancarea e buna la Nuba, au un chef talentat, se vede repede asta. Are si produse si ingrediente de buna calitate la indemana, stie si trucurile din bucatarie, cum ar fi acela cu pusul zaharului in mancare, sau a sucurilor dulci, ca sa fie mai buna la gust…

Nu iti dau amuse bouche la Nuba. Noi am luat un tartar de ton, destul de bun, dar mai iute decat ar fi fost nevoie, un miel excelent, creveti in crusta de orez, foarte buni, creveti cu paste, buni si acestia; si pastele bune, dar nu cine stie ce; salata cu sos de mango a fost buna. Si toate prezentate foarte bine.

Preturile sunt mari la Nuba, desigur, si nu cred ca mira pe nimeni. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 5-600 de lei. Nu e cel mai scump restaurant din Bucuresti la mancare, insa am auzit ca bauturile sunt scumpe la ei, si de acolo castiga mai mult.

Avand mult personal, serviciul a fost amestecat, dupa cum era si de asteptat. De noi s-au ocupat mai multi: o chelnerita foarte amabila si zambitoare, unul sau doi chelneri cu totul absenti, cu mintea cine stie unde. Mai erau si unii care inca nu serveau, faceau pregatiri pentru multi clienti care abia urmau sa vina. Strigau unii la altii de parca nu ar fi fost nimneni in sala, dintr-un capat in celalalt al Nubei. Cel de la bar, alt boxer, spunea bancuri porcoase si injura in voie… Poti sa-i intelegi, totusi. Oamenii acestia stau in fiecare zi intr-un tambalau de nedescris, cu muzica data dincolo de maximum, asa ca ei nu mai pot avea auzul normal. Cand ei cred ca vorbesc si injura in soapta, ca sa nu auda clientul, de fapt vorbesc in gura mare, facandu-te sa tresari tot timpul si sa te intrebi daca de tine e vorba sau nu.

Noi am fost printre primii clienti la Nuba, pe la sapte sau opt seara, nu mai stiu exact. Dupa aceea au tot inceput sa vina. Fetele imbracate cu ce aveau mai scump si mai senzual in sifonier, barbatii bine ferchezuiti, de am crezut ca am nimerit la o nunta, la inceput. Dar nu era nunta, erau clienti care pareau pregatiri sa stea multe ore la Nuba, si nu doar pentru o cina, fie ea si buna la gust. Insa tot o nunta si asta, la urma urmei, desi fara miri si mirese. O nunta perpetua, care se termina in fiecare dimineata, spre a incepe din nou seara…

Dupa ce a inceput sa se mai umple sala, s-au mai calmat si chelnerii si ceilalti din personal si au inceput sa fie ceva mai atenti la ce spun si ce fac.

Nuba sunt in voga acum, pe toate segmentele (cafenea, terasa, restauramt, club), le merge bine, bucurestenii isi lasa cu larghete si cu mandrie banii acolo, asa ca vom auzi inca multa vreme de ei… (GB – noiembrie 2017)

Nuba, restaurant cu specific oriental si club in Cartierul Francez din Bucuresti

Save

Save

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Nuba (Herastrau)

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri Nuba in Bucuresti, insa Nuba din Parcul Herastrau, cel despre care scriu acum, si Nuba din Grigore Gafencu, despre care am scris d...

Nuba (Beller)

Unde micul dejun e pe la ora unu... Nuba e o cafenea noua in zona Dorobantilor, pe Beller, acolo unde unde inainte a fost Petit Heritage, apoi Chocolat, si poate au mai fost si altii intre timp, da...


Nuba

  • Cristi :

    Mi-am facut ziua la Nuba, cu sotia si patru prieteni… pe langa frigul absolut cumplit din zona peretelui oribil de termopan, sotia mea a fost uitata de la antreuri, de la main course, de la desert… prin urmare NEVER EVER AGAIN !!!!!!!

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.