Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

5235 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6312 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

7108 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3845 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2670 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

7315 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1721 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

8025 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

11092 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3844 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1782 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2557 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2077 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2052 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

6160 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

631 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1734 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1630 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4448 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1194 vizite

5ENSI, reteta succesului, daca o puteti copia 5ENSI merge din plin ...

11130 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

989 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2601 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1037 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2379 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3951 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1602 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1453 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1206 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2738 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

4029 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

908 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2056 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

566 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

931 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1176 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

595 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1501 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

2101 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

3192 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

743 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1675 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

963 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2917 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

5969 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

826 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

407 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

899 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1452 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

854 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

847 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

460 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1034 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

992 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

918 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

610 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1581 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1569 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

611 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

446 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

1019 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

673 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1125 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

2839 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1710 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

353 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2247 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

943 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1499 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

485 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

981 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

626 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1259 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1348 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1463 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1690 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1027 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara

Am vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care scriu acum, cafeneaua Nuba din Beller si terasa Nuba din Herastrau. Despre acestea doua din urma am scris deja aici.

Nuba din Grigore Gafencu pare sa fie primul restaurant deschis de ei, in ordine cronologica, adica. Apoi, ca si alte restaurante care se pozitioneaza mult mai aproape de un club cu mancare decat de un restaurant cu mai multa muzica si petreceri decat altele, au inceput si ei sa tina deschise locatiile alternativ, vara si iarna, mutandu-si clientii fideli de colo-colo.

Cladirea aceea mare si impozanta de pe Grigore Gafencu pare sa fi fost constuita special spre a fi restaurant, club sau ceva din zona aceasta, oricum. Cred ca primul local acolo a fost Casa M, apoi Maiko, dupa care au venit cu Nuba, acum cativa ani.

Am mai fost la Nuba, la putin timp dupa ce l-au deschis. Nu-mi aduc aminte ca atunci sa fi aratat ca un club in toata regula, cred ca schimbarea aceasta e mai recenta. Au un ecran gigantic, spatiu pentru muzica, lumini colorate, tot tacamul. Nu m-au lasat sa fac poze. Toata lumea facea poze acolo, fara sa intrebe. Numai pe mine nu m-au lasat, fiindca am intrebat! Si chelnerul, sau sef de sala, managero, ce o fi fost el, cu figura de boxer, s-a gandit ca de ce sa nu-si foloseasca dreptul de veto, daca tot il are…

E intuneric la Nuba, au doar lumini de club, asa ca nu am putut citi meniul. De aceea si pozele cu mancarea sunt asa. Toti cei din jur, de altfel, isi foloseau telefoanele mobile pe post de lanterna ca sa poata citi ceva. Care meniu e bine facut, exact ce trebuie pentru un astfel de local – ca si la celelalte localuri Nuba ale lor.

Mi-au spus ca meniul de la Nuba din Gafencu e aproape identic cu cel de la Nuba din Herastrau, doar cu cateva mici adaugiri. Am scris si atunci ca mancarea e buna la Nuba, au un chef talentat, se vede repede asta. Are si produse si ingrediente de buna calitate la indemana, stie si trucurile din bucatarie, cum ar fi acela cu pusul zaharului in mancare, sau a sucurilor dulci, ca sa fie mai buna la gust…

Nu iti dau amuse bouche la Nuba. Noi am luat un tartar de ton, destul de bun, dar mai iute decat ar fi fost nevoie, un miel excelent, creveti in crusta de orez, foarte buni, creveti cu paste, buni si acestia; si pastele bune, dar nu cine stie ce; salata cu sos de mango a fost buna. Si toate prezentate foarte bine.

Preturile sunt mari la Nuba, desigur, si nu cred ca mira pe nimeni. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 5-600 de lei. Nu e cel mai scump restaurant din Bucuresti la mancare, insa am auzit ca bauturile sunt scumpe la ei, si de acolo castiga mai mult.

Avand mult personal, serviciul a fost amestecat, dupa cum era si de asteptat. De noi s-au ocupat mai multi: o chelnerita foarte amabila si zambitoare, unul sau doi chelneri cu totul absenti, cu mintea cine stie unde. Mai erau si unii care inca nu serveau, faceau pregatiri pentru multi clienti care abia urmau sa vina. Strigau unii la altii de parca nu ar fi fost nimneni in sala, dintr-un capat in celalalt al Nubei. Cel de la bar, alt boxer, spunea bancuri porcoase si injura in voie… Poti sa-i intelegi, totusi. Oamenii acestia stau in fiecare zi intr-un tambalau de nedescris, cu muzica data dincolo de maximum, asa ca ei nu mai pot avea auzul normal. Cand ei cred ca vorbesc si injura in soapta, ca sa nu auda clientul, de fapt vorbesc in gura mare, facandu-te sa tresari tot timpul si sa te intrebi daca de tine e vorba sau nu.

Noi am fost printre primii clienti la Nuba, pe la sapte sau opt seara, nu mai stiu exact. Dupa aceea au tot inceput sa vina. Fetele imbracate cu ce aveau mai scump si mai senzual in sifonier, barbatii bine ferchezuiti, de am crezut ca am nimerit la o nunta, la inceput. Dar nu era nunta, erau clienti care pareau pregatiri sa stea multe ore la Nuba, si nu doar pentru o cina, fie ea si buna la gust. Insa tot o nunta si asta, la urma urmei, desi fara miri si mirese. O nunta perpetua, care se termina in fiecare dimineata, spre a incepe din nou seara…

Dupa ce a inceput sa se mai umple sala, s-au mai calmat si chelnerii si ceilalti din personal si au inceput sa fie ceva mai atenti la ce spun si ce fac.

Nuba sunt in voga acum, pe toate segmentele (cafenea, terasa, restauramt, club), le merge bine, bucurestenii isi lasa cu larghete si cu mandrie banii acolo, asa ca vom auzi inca multa vreme de ei… (GB – noiembrie 2017)

Nuba, restaurant cu specific oriental si club in Cartierul Francez din Bucuresti

Save

Save

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Nuba (Herastrau)

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri Nuba in Bucuresti, insa Nuba din Parcul Herastrau, cel despre care scriu acum, si Nuba din Grigore Gafencu, despre care am scris d...

Nuba (Beller)

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de braserie, desi aproape toata lumea il considera inca o cafen...

Data actualizarii: 23/10/2018

Nuba

  • Cristi :

    Mi-am facut ziua la Nuba, cu sotia si patru prieteni… pe langa frigul absolut cumplit din zona peretelui oribil de termopan, sotia mea a fost uitata de la antreuri, de la main course, de la desert… prin urmare NEVER EVER AGAIN !!!!!!!

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.