Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Ni...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din ...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adeva...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

City Grill Floreasca (Promenada Mall area) is the favorite restaurant ...

O ceainarie veche in calea Floreasca, chiar vizavi de Piata Floreasca,...

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

Daryus neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa ...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

Tracia ar trebui sa fie restaurantul microbistilor de fotbal Tracia...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

Afiseaza

Nuba – Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara

Am vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care scriu acum, cafeneaua Nuba din Beller si terasa Nuba din Herastrau. Despre acestea doua din urma am scris deja aici.

Nuba din Grigore Gafencu pare sa fie primul restaurant deschis de ei, in ordine cronologica, adica. Apoi, ca si alte restaurante care se pozitioneaza mult mai aproape de un club cu mancare decat de un restaurant cu mai multa muzica si petreceri decat altele, au inceput si ei sa tina deschise locatiile alternativ, vara si iarna, mutandu-si clientii fideli de colo-colo.

Cladirea aceea mare si impozanta de pe Grigore Gafencu pare sa fi fost constuita special spre a fi restaurant, club sau ceva din zona aceasta, oricum. Cred ca primul local acolo a fost Casa M, apoi Maiko, dupa care au venit cu Nuba, acum cativa ani.

Am mai fost la Nuba, la putin timp dupa ce l-au deschis. Nu-mi aduc aminte ca atunci sa fi aratat ca un club in toata regula, cred ca schimbarea aceasta e mai recenta. Au un ecran gigantic, spatiu pentru muzica, lumini colorate, tot tacamul. Nu m-au lasat sa fac poze. Toata lumea facea poze acolo, fara sa intrebe. Numai pe mine nu m-au lasat, fiindca am intrebat! Si chelnerul, sau sef de sala, managero, ce o fi fost el, cu figura de boxer, s-a gandit ca de ce sa nu-si foloseasca dreptul de veto, daca tot il are…

E intuneric la Nuba, au doar lumini de club, asa ca nu am putut citi meniul. De aceea si pozele cu mancarea sunt asa. Toti cei din jur, de altfel, isi foloseau telefoanele mobile pe post de lanterna ca sa poata citi ceva. Care meniu e bine facut, exact ce trebuie pentru un astfel de local – ca si la celelalte localuri Nuba ale lor.

Mi-au spus ca meniul de la Nuba din Gafencu e aproape identic cu cel de la Nuba din Herastrau, doar cu cateva mici adaugiri. Am scris si atunci ca mancarea e buna la Nuba, au un chef talentat, se vede repede asta. Are si produse si ingrediente de buna calitate la indemana, stie si trucurile din bucatarie, cum ar fi acela cu pusul zaharului in mancare, sau a sucurilor dulci, ca sa fie mai buna la gust…

Nu iti dau amuse bouche la Nuba. Noi am luat un tartar de ton, destul de bun, dar mai iute decat ar fi fost nevoie, un miel excelent, creveti in crusta de orez, foarte buni, creveti cu paste, buni si acestia; si pastele bune, dar nu cine stie ce; salata cu sos de mango a fost buna. Si toate prezentate foarte bine.

Preturile sunt mari la Nuba, desigur, si nu cred ca mira pe nimeni. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 5-600 de lei. Nu e cel mai scump restaurant din Bucuresti la mancare, insa am auzit ca bauturile sunt scumpe la ei, si de acolo castiga mai mult.

Avand mult personal, serviciul a fost amestecat, dupa cum era si de asteptat. De noi s-au ocupat mai multi: o chelnerita foarte amabila si zambitoare, unul sau doi chelneri cu totul absenti, cu mintea cine stie unde. Mai erau si unii care inca nu serveau, faceau pregatiri pentru multi clienti care abia urmau sa vina. Strigau unii la altii de parca nu ar fi fost nimneni in sala, dintr-un capat in celalalt al Nubei. Cel de la bar, alt boxer, spunea bancuri porcoase si injura in voie… Poti sa-i intelegi, totusi. Oamenii acestia stau in fiecare zi intr-un tambalau de nedescris, cu muzica data dincolo de maximum, asa ca ei nu mai pot avea auzul normal. Cand ei cred ca vorbesc si injura in soapta, ca sa nu auda clientul, de fapt vorbesc in gura mare, facandu-te sa tresari tot timpul si sa te intrebi daca de tine e vorba sau nu.

Noi am fost printre primii clienti la Nuba, pe la sapte sau opt seara, nu mai stiu exact. Dupa aceea au tot inceput sa vina. Fetele imbracate cu ce aveau mai scump si mai senzual in sifonier, barbatii bine ferchezuiti, de am crezut ca am nimerit la o nunta, la inceput. Dar nu era nunta, erau clienti care pareau pregatiri sa stea multe ore la Nuba, si nu doar pentru o cina, fie ea si buna la gust. Insa tot o nunta si asta, la urma urmei, desi fara miri si mirese. O nunta perpetua, care se termina in fiecare dimineata, spre a incepe din nou seara…

Dupa ce a inceput sa se mai umple sala, s-au mai calmat si chelnerii si ceilalti din personal si au inceput sa fie ceva mai atenti la ce spun si ce fac.

Nuba sunt in voga acum, pe toate segmentele (cafenea, terasa, restauramt, club), le merge bine, bucurestenii isi lasa cu larghete si cu mandrie banii acolo, asa ca vom auzi inca multa vreme de ei… (GB – noiembrie 2017)

Nuba, restaurant cu specific oriental si club in Cartierul Francez din Bucuresti

Save

Save

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Nuba (Herastrau)

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri Nuba in Bucuresti, insa Nuba din Parcul Herastrau, cel despre care scriu acum, si Nuba din Grigore Gafencu, despre care am s...

Nuba (Beller)

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de br...

Data actualizarii: 12/06/2020

Nuba  - Str. Grigore Gafencu, nr. 27 (Cartierul Francez)

  • Cristi :

    Mi-am facut ziua la Nuba, cu sotia si patru prieteni… pe langa frigul absolut cumplit din zona peretelui oribil de termopan, sotia mea a fost uitata de la antreuri, de la main course, de la desert… prin urmare NEVER EVER AGAIN !!!!!!!