Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

163 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

3523 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1354 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3195 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

908 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

772 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1396 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

577 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

705 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

336 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1185 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

960 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

1972 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

1789 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2157 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

424 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

317 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

346 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1157 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

651 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

360 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

469 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

318 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1049 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

716 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

110 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

520 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

750 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

984 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

460 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

639 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

541 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

87 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

276 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

275 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

848 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1311 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

713 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

222 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

795 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

508 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

98 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

2052 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2786 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1091 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

1561 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

440 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

287 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

168 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1120 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

372 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

543 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

88 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

693 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

1877 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

793 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

352 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

341 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

665 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2254 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

856 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

1848 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

473 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

673 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

918 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

446 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

670 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

529 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

972 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

591 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

378 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

1147 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

583 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

1004 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

426 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

414 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

479 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

359 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

432 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftChef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petrescu  a lucrat si pe bucatarie internationala, pentru ca dupa revenire sa se axeze aproape exclusiv pe bucataria asiatica contemporana.

In prezent, Chef Catalin Petrescu este Executive Chef-ul restaurantelor Nuba si Argentine Steak & Sushi. Colaborarea cu Argentine este de 6 ani, iar cu Nuba de la deschidere, adica de 3 ani.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Catalin Petrescu: Mie mi s-a schimbat perspectiva despre gatiti in momentul in care am plecat in Norvegia si am avut ocazia sa lucrez la un restaurant foarte bun, foarte bine cotat in Scandiavia, cu specific asiatic contemporan. Acolo am invatat foarte multe lucruri. Am invatat foarte multe de la Sous Chef-ul din acel restaurant, pentru ca avea mai mult timp sa se ocupe de mine, statea mai mult in bucatarie si era mai putin angrenat in managementul si administratia bucatariei, asa cum era Head Chef-ul.Interviu Restocracy cu Catalin Petrescu, Executive Chef Nuba si Argentine Steak & Sushi

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Catalin Petrescu: Mai intai trebuie sa definim ce inseamna a fi un mare bucatar. In primul rand, conteaza cat de pasionat si cat de mult iubesti meseria, iar in al doilea rand ajungi mare bucatar in momentul in care vezi ca ai realizat ceva. Si nu ma refer la a face 2-3 workshopuri sau cateva interviuri, ci in momentul in care ai luat un restaurant de la zero, cel putin unul, si sa il faci de top, de renume. Atunci poti spune ca ai ajuns un bucatar mare.

Nu pot sa spun 3, 5 sau 7 ani, dar cu singuranta iti trebuie un numar conistent de ani sa ajungi la acest nivel. Dar depinde si de cat de ambitios esti si ce noroc ai, ce patron, ce incredere si sustinere iti ofera sau ce buget ai. Ca sa ajungi un bucatar mare trebuie sa dovedesti mai intai prin a deschide si duce un restaurant in top.

Repet, a fi mare bucatar nu inseamna sa fii celebru prin ziare, ci trebuie sa dovedesti prin ceva, sa cresti un brand, un restaurant!

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Catalin Petrescu: Cred ca imi place cel mai mult pestele, imi place si vita foarte mult, dar pestele ramane preferatul meu.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Catalin Petrescu: Din peste, daca ar fi sa-l folosesc la sushi, tonul ar fi. Daca ar fi gatit, atunci imi place Seabass-ul chilian, pentru textura, pentru gustul, pentru versatilitate, pentru tot. Gustul si textura sunt deosebite, se aseamana foarte mult cu Black Cod-ul, care este si el unul dintre pestii mei preferati. Totusi, cred ca as merge mai mult pe Seabass-ul chilian.Interviu Restocracy cu Catalin Petrescu, Executive Chef Nuba si Argentine Steak & Sushi

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Catalin Petrescu: Imi plac toate legumele, sincer! Toate! Si imi plac legumele foarte putin gatite, foarte putin procesate. Acest lucru este de baza in bucataria asiatica, sa fie legumele ori negatite, ori foarte foarte putin gatite.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Catalin Petrescu: In afara job-ului, imi plac foarte mult condimentele orientale, arabesti. Toate mirodeniile orientale imi place. Dar imi plac si cele din China, ca Five Spices, care imi plac si cu care lucrez foarte mult.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Catalin Petrescu: Imi plac foarte mult sosurile picante. Lucrez foarte mult cu sosurile din trufe, dar fac foarte multe sosuri, si imi place foarte mult.

Folosesc foarte mult trufele, in toate meniurile pe care le am. Sunt pasionat de trufe!

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Catalin Petrescu: Foarte rar! Deserturi banale, de bucatarie, dar am prieten patiser in echipa mea si il las pe el sa prepare deserturile. Nu intervin!

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Catalin Petrescu: Sper exemplu, ieri am fost liber si am stat acasa si am gatit o burta de porc chinezesc, iar sotiei i-am gatit clasic, un piure cu pulpe de pui la cuptor.

Cand am invitati incerc sa ii impresionez si iau o carne foarte buna, un peste foarte bun. Si incerc sa ii impresionez cu un preparat deosebit, pentru ca se asteapta sa manance ceva deosebit asemanator cu cele de restaurant.

Dar imi si place sa gatesc acasa si mi-as dori sa am mai mult timp sa gatesc acasa!

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?

Chef Catalin Petrescu: Acest lucru se intampla frecvent la noi la restaurant, iar in Japonia este o chestiune foarte populara si se numeste Omakase si este un fel de Chef’s Choice si, in acele cazuri, imi place sa ma joc cu ingredientele: o vita Wagyu din Japonia, de gradul 5 din 5, un foie gras de calitate, arici de mare, un ficat de Monkfish s.a.m.d. In general, imi place sa lucrez cu ingrediente de calitate.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Catalin Petrescu: In familie, mama. Acasa mai gateste si sotia, dar mai rar.Interviu Restocracy cu Catalin Petrescu, Executive Chef Nuba si Argentine Steak & Sushi

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Catalin Petrescu: De departe China si Japonia. Eu cred ca China a dat ora exacta in bucatarie, si o da si la ora actuala. Stiu ca 90% dintre bucatari spun ca Franta, dar nu stiu ce bucatarie facea Franta in urma cu 2000 de ani, dar va pot spune ca China facea bucatarie inca de pe atunci.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Catalin Petrescu: Merg in functie de specificul tarii. Automat, caut restaurante locale. Pentru restaurante cu stele Michelin imi rezerv unele excursii. Am in plan sa verific anual acest tip de restaurante, in general cele din Europa, dar daca plec in Japonia evident ca voi merge pe cele traditionale. Si intotdeauna ma intorc cu cateva kilograme in plus!

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Catalin Petrescu: Exista o problema! Din pacate, pentru steakhouse-uri chiar nu avem carne buna in Romania. Vorbeam cu un prieten foarte bun, bucatar in Norvegia, si m-a intrebat de ce este untul asa alb in Romania. Si i-am explicat de ce! Apoi m-a intrebat daca avem vita buna, daca avem ficat de gasca bun s.a.m.d. Si i-am spus ca nu. Atunci, a intrebat: Voi nu faceti nimic aici? Din pacate nu facem nimic de asemenea nivel!

Am un furnizor foarte bun pe legume, dar mi-as fi dorit sa folosesc legume din Romania, dar nu avem. Cred ca proglema legumelor este cea mai mare legata si de furnizori. Carne gasesti, chiar daca exista o inconstanta la un anumit furnizor, dar gasesti la un altul un pic mai scumpa, dar vei gasi. Insa, la legume este o problema mare, am ajuns ca nici macar vara sa nu mai gasim rosii bune de la furnizori.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Catalin Petrescu: Relativ ! In Romania niciodata nu m-am interesat despre ceilalti chefi sau concurenti de pe piata. Cel mai mult tin legatura cu prietenii si colegii din strainatate, din diferite restaurante.

Ma ajuta sa vad trenduri, sa vad restaurante, dar in niciun caz din tara.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Catalin Petrescu: E o problema cu care ne confruntam. Am mai spus si anterior, si s-au revoltat multi impotriva mea sa-mi spuna ca noi trebuie sa educam clientela. Intr-adevar, e foarte greu si trebuie ca si noi sa ne educam clientela intr-o anumita masura, pentru ca nu ne putem lauda cu o clientela extrem de educata din punct de vedere gastronomic. Din pacate, inca nu suntem la un nivel inalt, poate doar intr-o linie de crestere.

Eu cred ca lumea inca nu stie sa manance! Si ma refer la vita, la foie gras, la orice! Sunt foarte putini cei care stiu. Exista doua categorii: cei care merg in strainatate si poate mai stiu cate ceva si cei care pleaca in strainatate si doar au impresia ca stiu. Nu vreau sa exemplific pentru ca imi pun lumea in cap, dar sa mananci sushi cu paine spune totul! Am clienti care la supa Miso mi-au cerut smantana. Poate as intelege ca exista oameni care mananca cu paine orice fel de mancare, dar n-as vrea sa vina aici.Interviu Restocracy cu Catalin Petrescu, Executive Chef Nuba si Argentine Steak & Sushi

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Catalin Petrescu: Eu cred ca cea mai mare provocare este sa te mentii. Si sa nu ti se urce la cap! Aceasta este cea mai mare provocare, sa te mentii sau chiar sa incerci sa ajungi si mai sus! Intotdeauna tindem catre un nivel superior.

Este un trend, in prezent, de a se deschide multe restaurante, dar peste 50% dintre ele nu rezista pe piata.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Catalin Petrescu: Incerc sa-i motivez si sa-i stimulez cat de mult pot, atat financiar, cat si uman. Am o relatie foarte buna cu toti colegii din bucatarie. Inainte de toate trebuie sa fim prieteni, nu ma consider seful lor. Trebuie sa fii un lider, sa ii asculti pentru ca toti au probleme acasa si e normal sa ii intelegi. Si nu este chiar usor sa ii asculti si sa ii intelegi pe toti.

Fara echipa nu esti nimic ca bucatar-sef!

Catalin Petrescu e un mare chef!

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva...

Nuba (Herastrau)

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri Nuba in Bucuresti, insa Nuba din Parcul Herastrau, cel despre care scriu acum, si Nuba din Grigore Gafencu, despre care am scris d...

Nuba

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara Am vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care scriu a...

Argentine (Herastrau)

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz. Ma vad obligat sa revin asupra celor ...

Data actualizarii: 06/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.