Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de Chef Catalin Petresc...

434 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2068 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1036 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

321 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

54 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

223 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

610 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

171 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1212 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

695 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1224 vizite 5 comentarii

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

51 vizite

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

841 vizite 1 comentarii

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedin...

899 vizite

Claude Giraud e unul dintre cei mai cunoscuti Grands Chefs din Fra...

1605 vizite

O cina traditionala tunisiana inainte de Ramadanul care incepe in cate...

232 vizite

Zexe Zahana (Icoanei) a inaugurat vineri, 30 martie 2018, o serie de e...

343 vizite

Invitat la masa la prieteni, cu masa de cina in bucatarie, langa araga...

364 vizite

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au ...

1423 vizite

Am fost la restaurantul Furnica din Sinaia de multe ori cand eram elev...

1018 vizite 1 comentarii

O experienta de 5 stele! Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna...

474 vizite

Biblioteca Jaristea s-a imbogatit cu un nou volum al Kerei Calita (Aur...

262 vizite

O cina peruviana memorabila aseara (9 oct.) la Hilton, la invitati...

421 vizite

Astazi, 8 octombrie 2017, intr-o duminica ploioasa cum de mult nu mai ...

441 vizite

La cina la Familia Ishii. Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei ...

78 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Argentine...Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva ori dupa aceea si am scris la fel de bine de el si de ei, de fiecare data, si le-am dat si note destul de mari la evaluari.

Cred ca a fost nemultumit Catalin Petrescu de ultima nota pe care le-am pus-o, in iulie, asa ca m-a invitat la o masa pregatita de el cu un meniu special de bucatarie japoneza contemporana, un meniu fusion, creativ, mai precis spus. Si mi-a spus sa aduc si niste prieteni cu mine, ca sa fie si media parerilor mai obiectiva.

Si ne-am dus astazi la pranz. Am luat pe unii dintre evaluatorii de la competitia noastra „Topul Mancarurilor„, proiect care este in plina desfasurare in acest moment. Au fost vreo opt ambasadori, toti cu sotiile lor, printre care si ES Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, si Sachiko, adorabila lui sotie – cei care urmau sa aiba ultimul cuvant, desigur.

Catalin Petrescu ne-a pregatit urmatorul meniu:

  • Sashimi new style seabass, cu lapte de cocos infuzat cu galangal si Kafir lime;
  • Sashimi new style salmon cu trufe Bianchetto;
  • sashimi Moriawase compus din arici de mare (uni), somon, ton, burta de ton (toro), hamachi si caracatita;
  • Nigiri: seabass cu toping de usturoi si coriandru fiert in ulei de susuan;
  • Ton cu toping de micro shiso si sos de lemongras;
  • Piept de rata si foie gras pe pat de orez marinat cu vin rosu;
  • Burta de ton parlita cu sos unagi, ceapa verde si susan.
  • Wagyu beef roll cu avocado si castravete in interior, carpaccio de wagyu, sos din trufe negre si foie gras;
  • Lobster roll: castravete, avocado si homar tempura in interior, imbracat in ridiche daikon si cu toping din tartar de burta de ton;
  • Milojas la desert.

Toti oamenii acestia cu care am fost la masa au umblat prin lumea intreaga si au mancat la cele mai mari restaurante, desigur. Si toti, fara exceptie, au confirmat ceea ce banuiam si eu, ca pranzul japonez pregatit astazi de Catalin Petrescu poate sa stea pe mesele celor mai mari restaurante din lume, alaturi de meniurile lor. Ambasadorul Ishii, in special, a apreciat creativitatea lui Catalin Petrescu, fiind pentru prima data cand a intalnit astfel de combinatii de produse si ingrediente.

Da, astazi i-am facut lui Catalin Petrescu un upgrade de la apelativul de „chef foarte talentat” la cel de „un mare chef”, cu girul celor din poze…

Nu stiu daca ce am mancat noi astazi sunt si in meniul curent de la Argentine, insa e mai putin relevant in acest moment, articolul e despre Catalin Petrescu acum, nu despre restaurant.

Si o paranteza, ca tot vorbeam despre restaurant: meniul lor e preponderent japonez, cu cateva insertii de vita argentiniana si alte cateva, putine, din neJaponia. Totusi, pe aproape toate celelalte mese sfaraiau steakurile, si chiar se si facuse fum si miros in restaurant de la acestea. Sa poti avea ce se vede in poze si, totusi, sa mananci carne fripta la Argentine, e ceva…

Chef Catalin Petrescu

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Argentine (Herastrau)

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz. Ma vad obligat sa revin asupra celor ...

Data actualizarii: 07/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.