Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Argentine...Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva ori dupa aceea si am scris la fel de bine de el si de ei, de fiecare data, si le-am dat si note destul de mari la evaluari.

Cred ca a fost nemultumit Catalin Petrescu de ultima nota pe care le-am pus-o, in iulie, asa ca m-a invitat la o masa pregatita de el cu un meniu special de bucatarie japoneza contemporana, un meniu fusion, creativ, mai precis spus. Si mi-a spus sa aduc si niste prieteni cu mine, ca sa fie si media parerilor mai obiectiva.

Si ne-am dus astazi la pranz. Am luat pe unii dintre evaluatorii de la competitia noastra „Topul Mancarurilor„, proiect care este in plina desfasurare in acest moment. Au fost vreo opt ambasadori, toti cu sotiile lor, printre care si ES Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, si Sachiko, adorabila lui sotie – cei care urmau sa aiba ultimul cuvant, desigur.

Catalin Petrescu ne-a pregatit urmatorul meniu:

  • Sashimi new style seabass, cu lapte de cocos infuzat cu galangal si Kafir lime;
  • Sashimi new style salmon cu trufe Bianchetto;
  • sashimi Moriawase compus din arici de mare (uni), somon, ton, burta de ton (toro), hamachi si caracatita;
  • Nigiri: seabass cu toping de usturoi si coriandru fiert in ulei de susuan;
  • Ton cu toping de micro shiso si sos de lemongras;
  • Piept de rata si foie gras pe pat de orez marinat cu vin rosu;
  • Burta de ton parlita cu sos unagi, ceapa verde si susan.
  • Wagyu beef roll cu avocado si castravete in interior, carpaccio de wagyu, sos din trufe negre si foie gras;
  • Lobster roll: castravete, avocado si homar tempura in interior, imbracat in ridiche daikon si cu toping din tartar de burta de ton;
  • Milojas la desert.

Toti oamenii acestia cu care am fost la masa au umblat prin lumea intreaga si au mancat la cele mai mari restaurante, desigur. Si toti, fara exceptie, au confirmat ceea ce banuiam si eu, ca pranzul japonez pregatit astazi de Catalin Petrescu poate sa stea pe mesele celor mai mari restaurante din lume, alaturi de meniurile lor. Ambasadorul Ishii, in special, a apreciat creativitatea lui Catalin Petrescu, fiind pentru prima data cand a intalnit astfel de combinatii de produse si ingrediente.

Da, astazi i-am facut lui Catalin Petrescu un upgrade de la apelativul de „chef foarte talentat” la cel de „un mare chef”, cu girul celor din poze…

Nu stiu daca ce am mancat noi astazi sunt si in meniul curent de la Argentine, insa e mai putin relevant in acest moment, articolul e despre Catalin Petrescu acum, nu despre restaurant.

Si o paranteza, ca tot vorbeam despre restaurant: meniul lor e preponderent japonez, cu cateva insertii de vita argentiniana si alte cateva, putine, din neJaponia. Totusi, pe aproape toate celelalte mese sfaraiau steakurile, si chiar se si facuse fum si miros in restaurant de la acestea. Sa poti avea ce se vede in poze si, totusi, sa mananci carne fripta la Argentine, e ceva…

Chef Catalin Petrescu

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Argentine (Herastrau), iulie 2017

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.Ma vad obligat sa revin asupra celor ...

Argentine (Herastrau)

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Argentine din Parcul HerastrauArgentine din Parcul Herastrau e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Buc...

Data actualizarii: 07/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close