Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

Bucurestiul are unele dintre cele mai frumoase restaurante si cafenele...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

Din marile hotspot-uri ale neo-boemei bucurestene Deschis Gastrobar...

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

Un stabiliment pentru boema corporatista Energiea se considera "un ...

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

Fabuloasa jungla urbana a Bucurestiului Plus un barman simpatic si ...

Una dintre cele mai spectaculoase terase de vara din Bucuresti Acum...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

Afiseaza

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau

Sunt mai multe localuri Nuba in Bucuresti, insa Nuba din Parcul Herastrau, cel despre care scriu acum, si Nuba din Grigore Gafencu, despre care am scris deja, sunt de fapt acelasi restaurant, care se muta dintr-un loc in altul dupa cum e vremea afara: iarna stau inauntru, la caldura, in marea cladire din Gafencu, si cum se face frumos, deshid marea terasa din Herastrau, de pe malul lacului.

Nuba din Parcul Herastrau e o terasa imensa, partial acoperita, dar cred ca la nevoie se poate inchide in intregime. E foarte frumos amenajat – pozele arata o mica parte din acea ambianta luxoasa.

Mancarea e destul de buna la Nuba din Parcul Herastrau, cred ca au un meniu asemanator cu cel de la Nuba din Grigore Gafencu, despre care am scris de bine, de asemenea. Bucatarul lor sef, care cred ca e acelasi cu cel de la restaurantul Argentine, tot din Herastrau, e talentat, am spus asta de mai multe ori.

Nu au amuse bouche la Nuba din Parcul Herastrau. Asa ca am intrat direct in felurile de mancare. Tonul a fost bun, pacat ca au pus bulion pe el; caracatita a fost destul de buna, dar nu cine stie ce; pestele bun, ceva cu vita bun, de asemenea, orezul cu ciuperci bun; cred ca pun zahar sau alti indulcitori in toate sosurile, daca nu cumva le fac cu ceva fructe sau suc de fructe – un mic truc pe care il stiu bucatarii si care are aproape intotdeauna efectul scontat, adica ti se pare ca mancarea e mai buna.

Farfuriile au fost foarte mici, incomode. Cred ca li s-a parut ca arata mai chic asa, insa pana si chelnerul lor a dat de cateva ori mancarea pe jos din cauza asta.

Serviciul a fost foarte lent, desi eram singuri in toata terasa aceea. Era la pranz, desigur, pentru ca Nuba din Parcul Herastrau e facuta pentru clienti de noapte, nu pentru ciudati ca noi. Au fost vreo doi chelneri pe la noi, cu unul ne-am inteles bine, celalalt a fost de-a dreptul obraznic cu invitatul meu.

Preturile sunt mari, cred ca Nuba e cel mai scump restaurant din Parcul Herastrau, s-ar putea sa-i intreaca pana si pe Isoletta. Au si feluri de mancare care costa cateva sute de lei, am vazut si deserturi de peste 60.

Pentru ca Nuba din Parcul Herastrau e un club, inainte de toate, dupa nu stiu ce ora, seara, dau muzica la maximum si incep sa se adune tot felul de filfizoni si pitipoance pe acolo, care stau pana spre dimineata. Asa ca daca vreti sa mancati linistiti la Nuba din Parcul Herastrau, pe malul lacului, sa mergeti in timpul zilei, pana incepe balamucul. (GB – septembrie 2017)

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Nuba (Beller)

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de braserie, desi aproape toata lumea il considera inca o cafen...

Nuba

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara Am vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care scriu a...

Data actualizarii: 06/05/2019

Nuba (Herastrau)